Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Arkadaslar ben hamdolsun gayet varlikli bir ailede buyudum diyebilirim. Simdi kalbimin isindigi bir talibim oldu kendisi elektrik elektronik muhendisligi bolumu mezunu ve staj yapiyor. Evlendigimiz zaman ailesinin destek olacak durumu yok ben bu kisiyle evlendigim zaman maddi sikinti yasar miyim? Lutfen yanlis anlamayin sonucta herseyi tartmam gerekmez mi İstanbul gibi bir yerde yasiyorum ayrica:(

Hayir gerekmez. Koca evi baba evine benzemez yersin sopayi :KK70: tabiki şaka bir yana, ask varsa cig ekmek yersin yeri gelince derdi babaannem. Ama bunlari iyice tanistiktan sonra anlarsin. Mesela benim esim tasi siksa suyunu cikartir ek is ek maas vs.. yani ondaki izlenimlerin onemli

Ailelere değil kendinize güvenerek evlenin.cocugun ailesi zengin olsaydı hiç dusunmezdin maddi sıkıntı çeker mıyım diye.neden?ailesi size bakmak destek olmak zorunda değil.okutmus daha ne yapsın?şimdiden böyle düşünüyorsan ona guvenmiyorsun demektir.sizden olmaz.

Su bir gerçek ki kımse standartları düşsün istemez. Sende calısırsan bir sorun olacağını sanmam. Ama dünya hali eğer sorun olur dıye düşüncelere gırersen ne kendı zamanını harca ne de karşıdaki adamın.

enfali enfali
Bunu, buradaki herkesten iyi siz kendiniz bilirsiniz. Beklentileriniz nedir biz bilemeyiz ki..
Amacınız saglık, huzur, mutluluksa; pekâlâ mutlu mesut yaşanır. Ama elinizdekiyle yetinemeyenlerdenseniz, çocuk varını yoğunu önünüze serse yine yapamazsınız.

Ayy gene küstah küstah cevaplar dolmuş iki dakkada.Kadın bu adamla evlenip aç açıkta kalsa bu sefer de niye dengin olan birini bulmadın suç sende diyecektiniz ne tuhaf insanlar var burda.Para bi evlilikte çok şey demek ve tabii ki çok önemli, o faturalar 2 ay ödenmesin aşk meşk kalıyo mu evinizde acaba, atıp tutmak ne kolay.

Konu sahibi, iş ve para olayı şans işidir.Binlerce lira kazanan lise mezunları olduğu gibi aç mühendis de çok.Normal şartlarda sevgilin iyi bi bölümden mezun ve iyi para kazanabilir ama tabi şansı ve azmi varsa.Biraz bekleyip gör bence.

Rızkı veren Allah,eskisinden belki daha iyi yaşarsın belki daha kötü ama bu durum ailesi zengin biriyle de evlensen geçerli, siz maddiyata tabi bakmalısınız ama ilk önce eş adayınızla ilişkiniz nasıl olur onu değerlendirin bence, sonuç olarak vasıfsız eleman değil bi mesleği var.

Çalışma hayatına yeni başlamış bir kişiyle babanın kazandığı aynı olmaz hiçbir zaman. Ne mezunuyla evlenirsen evlen bu böyle. Bir insan varlık içinde yaşamak isteyebilir, eş seçiminde maddiyat bir kriter olabilir, bunu yargılamam, ama tavsiyem evleneceğin kişi gelirini kendi elde ediyor olsun. Çok zengin bir ailenin oğlu diye evlenirsin, parası babadan gelince yaptığın harcamaya tüm aile karışır, az kazanan birinden daha çok stres yaşarsın para harcarken.

Ah canım o konu meslekten çok kişinin yapısına bakar.
Adam aylık 4bin alır memurdur.
Parayı çöpe atar hiç olur.
Adam asgari ücret alır ama sorumluluk sahibidir.
Kenara bile atar mülkü olur..
Hay ağzına sağlık,
Akıllı insan yorumları da ayrı bir lezzetli oluyor.

Back
X