Muhendisle evlenip gecinememek olabilir mi?

Arkadaslar arada cok agir yorumlar yapanlar olmus. Bu durumu merak dahi etmem suclanmis gibi gorunuyor. Maddi manevi herseyi tartmadiniz mi evlenirken merak ediyorum? Suanda kendisi calismiyor fakat aklimdan dahi gecirmemeli miyim sikinti yasar miyiz diye? Ben de calisabilirim gocunmam bundan. Ekstra ihtiyaclarimi nasil karsilar beni hangi villada oturtur hangi model araba alir diye merak etmedim siradan yeni bir evli ciftin gecinebildigi sekilde (kira, elektrik, su, aidat vs) olabilir miyiz bunu ogrenmek istedim.

Aşk böcükleri basmış burayı...
İlginç... Kadın evleneceği adamın eğitim durumunu ve maddi durumunu düşünse bir türlü düşünmese bir türlü. Evlilik sadece aşkla meşkle olmuyo...

Arkadaslar arada cok agir yorumlar yapanlar olmus. Bu durumu merak dahi etmem suclanmis gibi gorunuyor. Maddi manevi herseyi tartmadiniz mi evlenirken merak ediyorum? Suanda kendisi calismiyor fakat aklimdan dahi gecirmemeli miyim sikinti yasar miyiz diye? Ben de calisabilirim gocunmam bundan. Ekstra ihtiyaclarimi nasil karsilar beni hangi villada oturtur hangi model araba alir diye merak etmedim siradan yeni bir evli ciftin gecinebildigi sekilde (kira, elektrik, su, aidat vs) olabilir miyiz bunu ogrenmek istedim.
Çoğu kişi bunu düşünmediği için garip geliyor sanırım?Tabi ki düşünmek hakkınız!Şuan ki maddi rahatlığınız eşinizle kuracağınız yuvada olur mu bilmem ama standart hayatı size sunabilir gibi geliyor...

Siz de çalışırsanız sorun yaşamazsınız,hee ben çalışamam ama bir elim yağda biri balda olsun diyorsanız kendinize göre birini bulun bence.

Bir elim yağda bir elim balda büyüdüm. Paradan yana hiç sıkıntım olmadı. Yinede okurken çalıştım. Evlendim evin kredi borcu, erkek tarafının son anda üzerimize yıktığı eşya borcu derken ayın sonunu zor getiriyoruz. En başa dönsek yine eşimle evlenirim. Hatta karşıma o çıkmasa bekar kalırdım. Benden maddi olarak çok iyi durumda olup, kan ağlayan arkadaşlarım var. Para bir sekilde halledilir beklentilerini karşılıyor mu önemli olan o

Sanirsin istanbulda hic muhendis yok evli barkli ;)

Arkadaslar ben hamdolsun gayet varlikli bir ailede buyudum diyebilirim. Simdi kalbimin isindigi bir talibim oldu kendisi elektrik elektronik muhendisligi bolumu mezunu ve staj yapiyor. Evlendigimiz zaman ailesinin destek olacak durumu yok ben bu kisiyle evlendigim zaman maddi sikinti yasar miyim? Lutfen yanlis anlamayin sonucta herseyi tartmam gerekmez mi İstanbul gibi bir yerde yasiyorum ayrica:KK43:
olur gecinemeyebilirsin yakinen tanidigim bir muhendis ustelik bilgisayar muh 1600tl aliyordu artik ulkemizde herseyden mezun o kadar cok ki işine gelirse diye bakiyor işverenler.

Gene saçma sapan cevapların olduğu bi kk konusu.. Evlilik para olmadan tamamen bir kısır döngü. Para her şey değil ama çok şey. Siz parasızlığa tamamsınız diye herkes öyle olacak diye bi şey yok, herkesin çektiği sıkıntı kendi tercihi ve bu kızın da böyle bir tercihi yok haklı olarak. Biz buradan erkek arkadaşının işi-maaşı ile ilgili yorum yapamayız ama İstanbulda yaşayıp maddi durumu iyi biri olarak söylüyorum, para çok önemli. Hele benim gibi başka ülkere gitmek, başka kültürler görmek, maceraperest ruha sahipsen daha zor.

Aşk böcükleri basmış burayı...
İlginç... Kadın evleneceği adamın eğitim durumunu ve maddi durumunu düşünse bir türlü düşünmese bir türlü. Evlilik sadece aşkla meşkle olmuyo...
Aşk la ne alaka? ? Kendisi de çalışacak bir hayat kurulacak. Şimdi bunu sorgulasa ne bir gün adam hasta olsa sakat kalsa hiç calisamasa ne olacak? Herkes çalışmalı gerisi kolay

Ah canım o konu meslekten çok kişinin yapısına bakar.
Adam aylık 4bin alır memurdur.
Parayı çöpe atar hiç olur.
Adam asgari ücret alır ama sorumluluk sahibidir.
Kenara bile atar mülkü olur..
AYNEN katılıyorum
bu iş kişinin kararkteriyle alakalı
umarım sorumluluk sahibi
bririyle evlenirsinz
mühendis olması hiç birseyi degiştirmez
isterse iş adamı olsun para su gibidir dikkatli kullanılmayınca akar gider

Eleştirmiuotum konu sahıbını. Ailesiyle yaşadığından daha alt standartlarda yaşayacaksa neden evlensin. Alıştığı bir hayat var. soruna geliince varlık kavramı göreceli, kimi ayda 10bin kazanır eh der, kimi borcum yok kafam rahat cok sükür varlıklıyım der :) aselsan abb gibi yerlerde çalışmayacaksa ortlama 2500-4000 tl alır. bu senin için yeter mi bilmiyorum.

Arkadaslar ben hamdolsun gayet varlikli bir ailede buyudum diyebilirim. Simdi kalbimin isindigi bir talibim oldu kendisi elektrik elektronik muhendisligi bolumu mezunu ve staj yapiyor. Evlendigimiz zaman ailesinin destek olacak durumu yok ben bu kisiyle evlendigim zaman maddi sikinti yasar miyim? Lutfen yanlis anlamayin sonucta herseyi tartmam gerekmez mi İstanbul gibi bir yerde yasiyorum ayrica:KK43:
Başlığı okuyunca nasıl yani dedim. Anladığım kadarıyla mantık evliliği yapacaksınız. Zira ben eşimin maaşı bana yeter mi diye hiç düşünmedim. Benden az maaş almasına rağmen konu bile olmadı bu düşüncelerimde. Evlilik bu baktınız yetişemiyor siz de bir işin ucundan tutuverirsiniz.
Ayrıca evet ben de baba evinde prensesler gibiydim!..

Çalışmayan biriyseniz esas adamın sorması lazım bu soruyu. Esas standart düşürecek olan o. Tek maaşla bir tek kendini geçindiriyordu, evlenince 2 boğaz olacak.

Eşim devlet kurumunda mühendis. İki cocugumuz var ve ben henüz çalışmıyorum. maddi anlamda bir sorun yaşamıyoruz. Tabi ki çok çok lüks yaşamıyoruz ama halimize binlerce kez şükür.

Canım anladığım kadarıyla sen mantık evliliği yapmak istiyorsun. O zaman kendine kural koymalısın, sadece beli mekanlarda belli bir gelir düzeyi üzerinde insanlarla göüşrmeni tavsiye ederim. Aksi halde bu bakış açısıyla bu hayatta çok sıkıntı çekersin ya da eşini çok üzersin.
Dersen ki ben aşık olduğum insanla evleneyim, mesleğin ne bilmiyorum ama artık devir eskisi gibi değil. Sen de çalışarak ayakların üzerinde durmayı öğrenmelisin. Çok arkadaşım var zenginilk içinde yüzerken 1 gecede herşeylerini kaybettiler. Bu durumun senin ailenin ya da maddi durumu iyi olduğu için tercih edeceğin kişinin ailesinin başına gelmeyeceğini garanti edemezsin.
Çalışıyor musun bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsan tavsiyem, ailen de dahil hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakların üstünde durabilecek şekilde çalışma hayatına atılman.

Back
X