mühendislik okumak ne zormuş

sinella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
25
0
36
Niğde
Selam kızlar,benim de sıkıntılı olduğum bir konu var..Ben elektrik elektronik müh. öğrencisiyim bu
sene son sınıfım ama okulum uzadı..çok canım sıkılyor bu..benimle aynı derdi yaşayan var mı, çok çalıştığım iki tane dersten kaldım..hele birinden 49 sınırla kaldım..50 alsam geçecektim,el insaf diyorum..annemler bir yandan okulun bitmesini bekliyorlar..işin kötü yani derslerimin kötü olmasının sebebini erkek arkadaşıma bağlıyorlar ona kafayı takıyor filan diye..halbuki öyle değil..derslerden başka bir şey düşündüğüm yok..zor bir bölümde okuyorum ama yine de çok çalışıyorum :(((..bir de erkek arkadaşım normalde bu yıl mezun oluyor ama sırf biz görüşelim diğer sene de benim için burada kalacak..
korktuğum şey bu kadar çalışken kalıyorum seneye nasıl geçeceğim bu dersleri???

aileme okulun uzadığını nasıl söylüycem ben şimdi ?

Ablam sayılırsın sanırım :) Ben de lise 2'de okuyorum, bilişim bölümündeyim. Ben de bilgisayar mühendisliği okumayı hayal ediyordum ama bunları okuyunca korktum :(
Sana bir tavsiyede bulunabilirim. Okulu kendin için okumaya bak yani işler ters de gitse ailene ne diyeceğini kafana takma çünkü bunları düşündükçe hayal kırıklığına uğrayıp derslerden soğursun. Yani ben de buna benzer şeyler yaşadığımda öyle oluyo :( İnşallah başarılı olursun ve her şey yoluna girer :31:

buraya sık sık takılma, iyi derslerini de düşürürsün...bağımlılık yapıyor kendileri :126:

apranaxx sa katılıyorum bağımlılık yapar sen ders başına ne mutlu sana rabbim sana zihin açıklığı versin oku

Selam kızlar,benim de sıkıntılı olduğum bir konu var..Ben elektrik elektronik müh. öğrencisiyim bu
sene son sınıfım ama okulum uzadı..çok canım sıkılyor bu..benimle aynı derdi yaşayan var mı, çok çalıştığım iki tane dersten kaldım..hele birinden 49 sınırla kaldım..50 alsam geçecektim,el insaf diyorum..annemler bir yandan okulun bitmesini bekliyorlar..işin kötü yani derslerimin kötü olmasının sebebini erkek arkadaşıma bağlıyorlar ona kafayı takıyor filan diye..halbuki öyle değil..derslerden başka bir şey düşündüğüm yok..zor bir bölümde okuyorum ama yine de çok çalışıyorum :(((..bir de erkek arkadaşım normalde bu yıl mezun oluyor ama sırf biz görüşelim diğer sene de benim için burada kalacak..
korktuğum şey bu kadar çalışken kalıyorum seneye nasıl geçeceğim bu dersleri???

aileme okulun uzadığını nasıl söylüycem ben şimdi ?
ayyy bnm ablacım da e.e.mühendisliğinde
3.sınıf şuan finalleri var anlattığı kadarıyla
gerçekten çok zor bi bölüm
allah ablamada sanada kolaylıklar versin
ailene de kurs alıcam mühendislik adına
kendimi geliştirmem için gerekli falan
diye birşeyler bulabilirsin

mühendislik okumak kolay değil, hele de baraj uygulanan universtelerde..

bak ben de mühendislik okudum ve ben de 5 senede bitirdim.
ve şu an kimsenin umrunda değil 5 senede bitirmiş olmam.. ne ailemin ne iş yaptığım yerlerin..
o yüzden sen kimseyi umursama ve yoluna devam et..
ailen konusnda da sakın canını sıkma ne yapabilirsin yani mezun olmak için elinden geleni yapıyormuşsun hem..
anlat güzelce ailene durumu..
üzülseler bile dert etme, mezun olduktan sonra hepsi unutuluyor merak etme.

ben de uzatmıştım. nasıl söyiyecem diye çok sıkılmıştım da.
telefonu açıp bir anda söyleyiverdim. direk. söyle gitsin.
49 çok saçma bir not. bu kadar vicdansızlık olmaz yani. ara sınıf olsan neyse..
nasıl bir terazisi varmış hocanın öyle bir puanı esirgemiş.
herşeyde bi hayır vardır derler. üzülme. iki dersi havada suda verirsin.

canım meslektaşız.
ben 2009 da mezun oldum.
yarım dönem uzattım bende 2 dersten.
bizim bölüm uzatmadan olmaz :D
mezun olduktan sonra uzatmışsın uzatmamışsın kimse umursamaz.
o konuda bir korkun olmasın.
diğer bölümlerde genelde ders sayısı azalıp kolaylaştıkça bizim bölümde ders sayısı sabit kalır hatta artar gittikçe de dersler zorlaşır.
son sınıfa gelmşsin bayağıda kolaylamışsın 2 derse düşürmüşsün.
bundan sonra biter o okul.
kaldığın derslerde başarılı olan arkadaşlarından yardım al.
iyi not tutan arkadaşlarından fotokopi çektir.
mantığını tam kavrayamamışsın demekki sorun yaşadığın derslerin.
mantığını çözdüğün zaman çok kolaylaşacaktır işin.

evet, mühendislik okuyorsan uzatmadan olmaz :)
ben almayada okuyorum, mühendislik.. 5 yillik bir bölüm. su an 6. senemdeyim ve bu yaz bitiyor insAllah.
dert etme kendine... okadar cok insan tanidimki bizim bölümden hic kimse 6 yilin asagisinda bitiremiyor... 10 senedir okuyanlar bile var.... biz yine iyiyiz ;)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar..umarım ki biter okul bir an önce,okulun uzadığını annemlere söylemeyi düşünüyorum hazır okul tatile girmişken..
benim asıl sıkıntı yaptığım şey benim bu kaldığım iki ders biri 2.sınıf diğeri 3.sınıf dersi :(( yani biri iki diğeri üçüncü sefer alışım bu dersleri ve yine kaldım..seneye sınavdan sonra hocalarla konuşmak isitorum :((( birinci dönemim rahattı 8 dersim vardı ikinci dönem 11 tane dersim var onda da korktuğum bir iki ders var,inşşallah onları geçerim..
..gerçekten zor bir bölümm,ama bitince rahat edeceğim inşallah..

Son düzenleme:
ah ah bilirim elektroniği zordur ne çektim ve çekiyorum bi bilsenizz:43::43:

mühendislik bölümü uzatmadan bitirilmesi çok zor bir bölümdür... bende mühendisim ve 1 yıl uzatmıştım daha ilk senemden hemde.. 4.yıla gelene kadar söyleyemedim aileme, ama çok çalışıp yarım döneme indirebilmiştim. vayy be ne günlerdi, ben 2008 mezunuyum. şimdi burdaki bi arkadaşında dediği gibi 4 yılda bitirenle 6 yılda bitiren arasında iş hayatında hiç bir fark yok emin olabilirsin...

ailene anlatmalısın bence o zaman çok rahatlayacaksın, eğer yalanlarla devam edersen hep stres altında olacaksın.. söyle kurtul..:34:

Back
X