Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
tarihe biraz daha analitik bakın bence
mustafa yaşasaydı da osmanlının sonu farklı olmazdı
dünya değişti sanayi devrimi ,ihtilalaler coğrafi keşifler
milliyetçilik akımı
osmanlı değil hiç bir imparatorluk zaten bu gelişmelerin karşısında duramazdı
dünya artık savaşıp ganimet alma değil üretme ürettiğini pazara çıkarma dünyası oldu
mustafa istediği kadar süper şehzade olsun osmanlı mantığı yeni dünyaya tersti
bir de şu var hürremi mustafayı öldürttü diye eleştirenler kendileri evlatlarını korumak söz konusu olduğunda neler yapabilirler merak ediyorum,burada yargılanacak şey hürremin davranışı değil ona bunu yaptıran veraset sistemi

ayyyyyyyyyyyy çokkk teşekkür ederim baya sinir olmuştum eşimle kavga ediyorum o derece

Hürrem bu zekayla nasıl öğrenemedi o cariyenin firuze olduğunu hayret.:44:
Valla ben olsam kapıda yatardım gene öğrenirdim o cariyeyi.
Hürremden de bunu bekledim.
Zaten firuze diziye renk verme amaçlı getirilmiş diziye .Hiçte renk gelmedi o ayrı.
Resmen süleyman fanları kızıştı.
Süleymana gıcık olanlar çoğaldı.
Firuzeye aşık oldu resmen.
İlk gün hürremi çağırdı dedim tamam firuze buraya kadar hürremin dönüşüdür bu halvet
Ama hoop ikinci gün firuze kızım koş halvete
Süleymanda maşallah ne azgın tekeymiş her Allah gel halvet git halvet
Hürremin baş ağrıları bşladı ölümüde bu baş ağrılarından olacakmış galiba :26:
Çirkinleştirdiler yaşlandırıpda fıstığımı ama gene şarap gibi valla..
Firuze ölsünde diziye renk gelsin

Hürroş: Hürroş, Firuze'yi konuşturdun iyi güzel ama ne olur sakin ol. Canının ne kadar yandığını az çok anlayabiliyorum ama lütfen bir şey yapma... Yeri gelmişken, çuvaldızları hep başkalarına batırdık, sana da biraz iğne batıralım he Hürroş? Mahi'ye hak verdim biliyor musun? Tamam, hünkarımızın sana hep derin bir sevgisi var. Ama sen de biraz mütevazi olsan kötü mü olur? Bazen çok abartıyorsun bu hareketlerini. Hünkarımız belki de biraz bu yüzden Firuze'ye yöneldi? Hiç bu yönden bakmış mıydın kuzum? Şehzade Mehmet'i tebrik ediyorum bu arada. Hünkarımızın deyimiyle hayırlara vesile olsun. Ya senin saçlar bir ton falan açıldı mı bana mı öyle geldi? Daha koyu renkliydi sanki önceden. Mahi'ye veda etmeni de çok yerinde buldum canımcım. Büyüklük sende kalsın.

Sultan Süleyman: Hünkarım, Hürrem ile Hatice Sultan'ın kavgalarından aslında ben de çok sıkıldım. Ama maalesef Hatice kendisi kaşınıyor. Sultandır saygımız sonsuz ama Hürrem de patlıcan değil. Yokluğunuzda haremi idare etmeye çalışmalar, valide sultanlığa soyunmalar falan, hiç kusura bakmayın ama hoş şeyler değil bunlar. Gerçi bir yerde anlayabiliyorum, kendisi yirmi çocuk da doğursa valide sultan olamayacak. Kendi egolarını az da olsa bu şekilde tatmin etmeye çalışıyor olabilir. Kaç haftadır muhatap bile olmuyorum kendisiyle. Fazlasıyla bunaltıyor insanı. Müsaadenizle hünkarım.

İbrahim Paşa: Paşa hazretleri, Nigar'ı artık istemiyorsunuz, ama Hatice Sultan'a da yaklaşmıyorsunuz, ne istediğinizi bir türlü anlayamadım. Konuşmayı biraz olsun denediniz ama, Hatice de zamanla çözülecek gibime geliyor. Hürrem'le kanlı bıçaklısınız ama didişmenizi çok seviyorum nedense. Zeka dolu sohbetlerinize hayranım. Keşke aranız kötü olmasaydı diyorum hep. Ya, konuyla ilgisi yok ama, bir şey sorsam size? Ayas Paşa'yı görmediniz değil mi hiç? O olmayınca çok eksik hissediyorum vallahi. Sessizdir malum, ama o sessizliği huzur veriyor bana. Sakinliğiyle ruhum dinleniyor adeta. Konuşmasa da olur, orada dursun ona da razıyım.

Mahidevran Sultan: Mahi, dur. Yetiştim gitmeden. Ne kadar kızsam da, gidişine üzülmüyor değilim. Şehzade Mustafa ile birlikte sana iyi yolculuklar. Gidince facebookta yer bildirimi yaparsın oradan anlarız gittiğini. Görüşürüz.

Nigarda yaptı tilkiliğini gene.
Sakladı hürremden firuzeyi
Ama rüya yada hayal değilse öğrendi hürrem .
Yakack çırasını firuzenin.Hamile kalmadan ölseydi iyiydi
Bacaksız mustiye bakın hele iki arada bi derede fatoyu hamile bırakmış
Öteki kızda onu bekliyo yazık ümitli ümitli .
Yakında onu da hamile bırakırsa ormanda biyerde sıkıştırıpta...
Malum babasının oğlu azgın teke

Mahinin gidişine üzüldüm bian.
Hürremim veda etti iyide etti aferim
Bizim yeni yetmede aşık oluyo yahyaya...
Hemen ayak uydurmuş saraya tebrik ederim valla anasının kızı nede olsa.

pelin mihrimahı çok izlemiş bu kadar olur resmen onun mimikleri onun tavrı onun konuşması hiç yadırgamadım cuk otutturdum role...bana ruhsuz gibi gelecekti ama çok yakıştı..mehmedi yakıştıramadım pek kirli sakalları çıksın da gele adama benzer

hürrem ne demekti yüzümüzü güldüren, sülo bööle demişti o takmıştı bu ismi ona.. hürrem iboyla ilgili süloya laf sıkıştırdı adam astı suratı gitti kurbaa prensesi öptü. hürrem saçma bi oda kavgasında süloyla kapıştı adam astı suratını gitti yüzünü bile görmediği dansöz cariyenin birini götürdü, şimdi hatçeyle takıştı adam yine astı yüzünü ve günlerdir gözünün önünde olup da çağırtmadığı kuru üzümü tekrar çağırttı.. demekki neymiş hürrüş ne zaman sülonun yüzünü güldürmese sülo gidip intikam aşkına tutulmuş gerçekten hürremin dediği gibi hayal bu kadın. yoksa 2 sene sonra saraya gel ilk gece sözde aşkından öldüğün gözdeni değil karını çağır halvete, sonra günler geçsin oğlanın kabul merasimi hazırlıklar falan belki haftalar geçsin hatun aklına gelmesin sonra birden aşkın depreşsin çağır onu, olacak iş mi? bence huzursuzluktan, hürremsizlikten sağa sola sarıyo bu sülo...

nigar sanıırm hürreme de kin güdüyor, firuzeyi doldurmaya çalıştı aradan çekilse falan dedi, bi git öldür demediği kaldı...

şimdi izledim son sahneleri de biraz saçma olmamış mı? yani hatun giyinmiş kuşanmış memetin kapısına kadar gitmiş sonra son dakkada vazgeçip hürremin odasına gerçeği söölemeye gitmiş ee niye bukadar beklemişki ilk başta halvete girmeyi kabul etmişte sonradan mı çark etmiş. bide sanki haremiyim diyince hürrem anlamadı, o benim aradığın benim gözde benim diye tekrar ediyor. bence hayal bu ya hürremin hayali yada firuzenin. firuze ya hala müzik odasında yada mehmetin kapısının önünde hayal kuruyor yoksa çok saçma olmuş yaa...

efettttttttttttt haftalardır izlememek için bahaneler sunuyordum ev halkına

dizinin olduğu gün dışarı çıktım olmadı....

misafir çağırdım olmadı...eşim hep bir şekilde kıyısından köşesinden izlettiii......

bu hafta izlemek istedim kına gecesi vardıı haha :) izleyemedim bu saate kaldım......

öncelikle şunu söyleyim kızlar pelin karahan bilmem ne (kocasınında soyadını eklemiş ucuna)hürremi çarpar ikiye böler sarayın tozunu dumanına katar

eeee hürrem bebeğim ve kudretli cihan padişahından böyle fettan bi dişi çıkardı.....kızın herkesden bişeysini almış unutmayalım zeki bir valide sultan babannesi

hasta ruhlu halası ve zeka küpü annesi ile kudretli bir babası var soyu tam kıvamında ............

sevdim pelini ne entrikalar çevirecek hürrem bebeğimi mi bile solda sıfır bırakır burayada yazıyorum vallaa........

hürrem bebeğime gelince allahımmm süloya gelirken giydiği kıyafet saç baş muhteşemdiii gerçi ben hala taaaaaaaa o eskilerdeki sarı elbisenin etkisindeyim ama buda güzel

ayrıca yemin törenindeki kıyafeti gece mavisi muhteşemdi tacı ve takıları bu hafta bebeğim çokk güzeldiiiiiiiiiiiiiiiiii maşallahhhilk dk çok güzel gitti özlem yüklü bir süloo

ama hatice fitnesinin olayında kızdım yine ezdi diyeceğim ama bu sefer haklıydı sülooo ama olsun haksız yerede çokkkk fırçalar yedi....

resmen nikahlı karısının yüzünü yakan cariye şimdi torunun anası oluyor bundan büyük haksızlıkmı var ....şölee düşünce çokta neyseee bu hala bende acı demek

karafatmalara ölümmmmmmm

tahta kurusuallahım yaa bir insanı nasıl bu kadar çirkinleştiriler yaaa çirkin olmuşsun kızımmm sılayken güzel firuze iken çirkinsin iştee de getttt sen ağa karısı ol

saray sana bir numara büyük be anammmdilerim önümüzdeki haftalar sonundurrr zaten bu itiraftan sonra ne olursun merakk konusuuu

nigarkızım sen akıllanmazmısın hürrem seni kurtartdı etti yine ihanettt yine ihanettttttttttttt paşada iyi etti sana yolu gösterdiii ne sandın paşada artık tottoo korkusu var
hatecin kemiklerine kurban diyip yumulacak ama hatcee hanımdan yüz bulamıyor................içinden bir ses diyorki hürrem bebeğim senin ipini çekecek ama temiz kalpli reyiz senin geçmişteki iyi niyetlerini unutamıyor kanımcaaa

haticekzıım seni izlerken devamlı atladım senli kısımları nasıl çirkinleştin sen yaaa valla hortlak gibisin bakma pşaada girmez koynuna ama ne yapsın işte iktidar meselesiiii

mahisana çenemi yoramayacağım gitt güle gülee bu iyi günlerin seninn fatamada doğursun al torununu kucağna sağlıklı mutlu bu huzrlu günlerinin tadını çıkar
unut sarayııı sen şuan bilmiyon ama ileride acıların çokk olacak devamlı reyizi yok etmeyi düşünmekten oğlunun önündeki taşları göremez oldun.........

paşamnedense sizi yaşayan ölü olarak görüyorum ve sizli sahneleri kalaa almıyorum bennn

şehzade mıstıkanam sen ne çabuk gebe bıraktın karafatmayıııı sen bilmezmisin be oğlum karafatmalar bi gebe kaldımı binlerece doğrur valla imanın gevrer sonra fatmaya sarılarak düşündüğün helenayı çokkkk özlersin fatmaa koca sultanı yaktııı şimdi bebeği için senin için manisayıda yakarr romayıda benden demesiiii

şehzade mehmetallahımmm yeni delikanlı şehzadelerii önce bir soyup soğana çeviriyolar bknz..mıstık nasıl seksüü erkek oldu saç sakal gelinceee...
bu mehmetide diğer dizilerden gördüm yakuşuklu kendisi ama yenisaç sitili ile tarzı ile 15-16 lık yetme olmuşşş tebriklerr....yanlız yemin töreninde yürürken dedimkii içinden yurtdışındada yayınları var muhteşem yüzyılın anamm anammm yabancı kızlar bayılacakkk sanki saray değil mankenlik yarışması maşallahhh maşallahhheeee ondan çok seviyor yabancılar türk erkekleriniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

evetttt bu hafta istediğim gibiydi dizi....ama kuru tahtanın halvet sahnelerini izlemedim o unutulacak kadın değilmişşşşşşşşşşşşşşşbiride çıkıp bağırmıyorki kızım aslında sen hiç yoksunnn neyseeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ben sülonun ilk gelişindeki karşılama sahnesinde cihangirle olan kısımda ağladımm içim acıdıı kızlarrrr iki şehzade annesi olarakk çokkk dokundu yüreğimee rabbim bütün evlatlarımızı korusun..............

Dun aksamkı bolum bgne kadar ızlemekten en keyf aldıgım bolumlerden bırıydı...
Bı kere o mevsım gecısı sahsenı harıkaydı,cok guzel dusunmusler hatıce sultanda cok yakısmıs o bolume...
Cıhangır cok saf ve masumdu,allahım o nasıl bakıstı oyle ıcımı parcaladı velet...
Mıhrımahın hakkını vermıs pelın bılmemne,ben hala kavak yellerındekı aslının etkısınden kurtulamamıstır dıye dusunuodum,ama kası gozu ayrı oynuyo hatunun ıyı olmus..
Sehzade mehmetı ılk agır cekımde haremden gecıp kızlarrın dıbı dustugunde "ulen bu ne" derken buldum kendımı..
Ama o kılıc kusanma torenımı herneyse yanlıs yazmım orda,tum okulun onune cıkıpta ulan bak bende andımızı boyle okurum hıc sasırmam edası benı benden aldı,hele bagırırkenkı burun kanatlarının ucması yokmu,dedım ıste karızma yerle yeksan ....
Dgr ayrıntılarda ıyıydı..
Hurrem,tarıce,sulonun oldugu bı sahne vardı hasodada,hatıce hurremı sıkayet edıyodu,sulo hurreme bagırırken konustugu esnada tukurdu ya la:)

yine çok ciddi takılıcam sinir küpüyüm çünki....

nasıl bir zihniyettir ki bu bir aşkı iki paralık ettiler...tipik zampara zihniyeti bu senarist ve yapımcıda ki ...insanın aklı fikri nasılsa yapacağı işlere de bu yansırmış...

koskoca dillere destan aşk padişahın önüne gelene aşık olmasına döndü...hadi mahiden sonra Hürrem geldi bir kerelik oldu ya sonra....daha öncede yazmıştım mahinin yüzüğünü hürreme, hürremin kolyesini fortunaya verdi , şimdide firuzeye birşeyler yapıcak ...adam hürrem sana aşığım hooop ısabella geldi ben ona aşık oldum ama yokkk o gitti hürrem ben yine sana aşığım ama yokkk firıuze geldi ben ona aşığım gibi saçma sapan bir hayat yaşıyor hiç kimse kalbinden çıkan kişiye tekrar aşık olmaz ....

Hürrem Firuzeyi hem süloya bakarken hemde Afife hatunla gizli gizli konuşurken gördü ve anladı o olduğunu...

Son sahne ya Firuzenin yada Hürremin hayal gücü

çok haklısın:13::13:

izlerken ilkkez şiddet uygulamak istedim hacceye,çalı süpürgesinemahiye
başımı dönürdüler sinirdenhaaa süloyu unuttum kahrolasıcayı boyun devrilsin sülo resmen gizli gizli aldattı hürremi içim acıdı resmen
hala sinirliyimbir elim yağda bir elim balda olsun istiyo dyumsuz maymun iştahlıtercih ettiği kadında hürremin tırnağı olsa barii
çalı süpürgesi fırıncı küreğii
mihrimayı gözüm tuttu annesinin en büyük destekçisi olucak bu gidişle
mehmetide sevmedim itici bir karakteri var kaşlarınıda aldırmış
sümbül ağanında gülüşüne bayılıyorumm sssızzzsssıızzzzssssııızzzzzz

Son düzenleme:
mevsi değişikliği benimde hoşuma gitti ama en çok cihandir ne çok şeker olmuş

ben size dediydim 10 bölümdü ya kaldı 3 bölüm daha firuzeye dayanalım birde firuzeden mihrimah sultan sayesinde kurtuluyormuş hürroşum. mihrimahta tam olmuş ha kaşı ayrı gözü ayrı oynuyor sülo azgın teke süloooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…