Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
ya güzelim dizinin %70 şi palavra firuzeden öncede bir prensle birlikte olmuştu oysa külli yalan hayatta bir araya gelmemişler padişahla birde evliymiş meral okay yaşıyodu o zaman

aslen polanyalı olup 1497 yılında istanbulda doğmuştur.Söylenenlere göre kanuni sultan süleyman hürrem sultanı tanıdığı günden beri çok sevmiş,hatta harem görevlileri defalarca başka cariyeleri göndermesine rağmen hiçbir kadınla ilgilenmemiş,taki gülfem hatun gittiğinde kanuni sultan süleyman gülfem hatunu kabul etmiş.Gülfem hatun kanuni sultan süleymana 1 şehzade doğurdu şehzade murad,yine kanuni sultan süleyman bu çucuğuyklada fazla ilgilenmediği söylenir.Şehzade murad 2 yaşına varmadan hastalık yüzünden öldüğüde söylenir.Hürrem sultan 1558 yılında öldükten sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatundan başkasını haremine kabult etmediği söylenmektedir.Gülefm hatunu kanuni sultan süleyman hrrem kadar olmasada sevdiğide söylenir,kanuni sultan süleyman gülfem hatuna çok güzel hediyeler verirmiş ve gülfem hatunun maddi durumu çok iyiolmuş.GÜlfem hatun servetiyle bir cami yaptırmaya kalkışmış fakat parası bittiği için camii inşaası tamamlanamamış,bunun üzerine kanuni sultan süleymanın haremine diğer cariyeler giremediği için cariyelerden birtanesi sırsını ona vermesi karşılığında maddi yardımda bulunacağını söylenir.Çaresiz bir biçimde bunu kabul eden gülfem sultan kanuninin onu çağırdığında hastra olduğunu söylemiştir.Bunu birkaç defa yapması sonucunda kanuni şüphelenir ve gelen cariyeye sorar,oda cami yaptırdığı ve paraya ihtiyacı olduğunu söylemeden,gülfem hatun para karşşılığında sırasını bana sattı diye söyler.Daha sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatunu ve cariyeyi boğdurtarak öldürtür.Gülfem hatunun hatemde kızı gibi seven hanım ağalardan birtanesi olayın gerçek yüzünü anlatır ve ve kanuni sultan süleyman bu olaya çok üzülür,acilen yarım kalan caminin tamamlanmasını ister.Naaşı bugünkü üsküdarda bulunan gülfem hatun camisinde defnedilmiştir.

benim okuduğum yerde böyle anlatmış

kizlar Kurban Bayraminiz Mübarek olsun :92::92::92:

spoiler

Yılmaz Şahin Twiitterda ''Hürremi çukura atmaya bayılıyorum''

ALINTI

bunu okuyunca cok morelim bozuldu,meral okayin senaryosu bu degildi

fragman takılıyo biraz bu takılmıyor galiba xxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Gülfem hatun da şuan hatice cadısının kankası olan çocuk doğurmuş ama ölmüştü kanuniyle fanfinifinfon yapmıştı dizinin ortalarında buna değinmişlerdi.Yani meral okay da saptırmıştı gerçi senaryonun tamamı saptırılmış adı stünde senaryo gerçeği asla yansıtmıyor kişi isimleri hariç.Meral okay dan da nefret ediyorum üzülmedim kendisine şahsen iyi falan beni bağlamaz ama beni yakın diyen bir insan.AmA hürrem ve kanuni aşkı için bağlanmıştım buz diziye en çokta janimin sülatni diyen hürroşa gerçek dışında senaryo iyiydi ama şimdi iyiliği gitti saçmalamaları kaldı.Alışkanlık olmasa bakmam bile.Sadece o hürrem bağımlılığı ağır basıyor onun alaşağı edeceği günü görmek arzusuyla bakıyoruz işte.

Tahminlerimden biri olan nigarın odaya giren kişi olduğu ortaya çıktıHatice kafayı dahada yeeeee inşaallahnigarın kızıda yaşıyor ama çabuk büyümüş.Geçen bölümde 2 sene oldu savaştan geleli lafı geçmişti 2 senede çocuklar maşaallah hormon yutmuş gibi tez büyüdüler bu çocukların zararından korkarım organik değiller.

Bu dizi rusyadada gösterime başlayacak
Caddelerde boy boy afişleri var.
Şimdi Osmanlı tarihinin en muhteşem sultanlarından biri olan Sultan Süleymanın bu denli sapık olarak gösterdiklerine mi yanayım?
Yoksa Osmanlı imparatorluğunun küçük düşürülmesine mi??
Bir tarih dizisi yapıyorlar dekordan ve iki replikten başka ne var?
Osmanlı müslümanlığı en iyi yaşayan bir devletti. Hani yanlış kılınan 2 rekat namazdan başka ne gördük?
Çok yazık

Son düzenleme:
ilk fragman bilem güzellll firuzeyi attığını gösteriyor tekrardan ...

sonra iprammmm erkeklik yaptı yakmadı mektubu işteee ipramııı tebrik ettim helallll
boyun eymedi hatceye iyi oldu hatceye sırff hürreme inat olsun diyeee ipramıı boşamadı şimdi yannn alevv alevvv

sonra sultanların sultanııı mihrimahh babasına resti çektiiiiiiiiiiiii validem yoksa bende yokumm

doğruymuş demek mihrimah yok edecek çöpüü.............ama neye yarar bitti sülo hürrem aşkııı

Mübarek koskoca osmanlı sultanının odası değil yol geçen hanı.. bu kadar saçmalık olmaz..o kapıdaki askerker ne orda..atçısı o odada.hizmetçisi o odada..saçmalık üstüne saçmalık..bu sezonu zor görür bu dizi..

çok haklısın ama sesimizi duyan yok yine bildiklerini okuyacaklar

Yazık ki ne yazık...
Amaç tarih dizisi yapmaktan ziyade, Osmanlıyı küçük düşürmek bu çok net

reyiz ne güzel yapıştı kuru üzümün boğazına ahh oracıkta sıkacaktı zAten bi sıkımlık canı var. rüstem paşa da bi atsaydı kurtulurduk geberesiceden:

hatce de hemen affetti. bi yüzüğe kandın ya hacce sana bi şey demiyorum sen hak ediyosun bacım

nigara ne demeli peki? yok benden korksunlar da bilmem ney sen kimsin be pis paçoz asıl sen kork uyuzuğraşma reyizimizle evlen gitte kurtulalım senden

mahi de gitti eski saraya kurtulduk mahiye sadece nolduuuu hani gitmezdin bak nasıl da gittin dedim içimden artık bana nıoluyosa

yeni bölümde artık reyizin yüzü gülsün ya yetti artık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…