Merhaba
Sizlere bomba gibi bir haberim var....
https://plus.google.com/+kadınlarkulübü hesabını + yapın ve bu akşam yapacağımız Hangout uygulamasında düşüncelerinizi canlı aktarın... Katılım sayısı sınırlı olacaktır.
Dedikodu sınırında beddua serbesttir... Dizi ile düşüncelerinizi sesli ve görüntülü olarak bizle paylaşın. Kim bilir belki önemli bir konuğumuz olur...
Bunun için yapmanzı gereken bir google hesabı açıp https://plus.google.com/+kadınlarkulübü sayfamızı beğenmeniz. Hangout uygulamasına katılmak isteyenler kadinlarkulubu @ gmail.com adresine ben bu akşam dizi başladıktan sonra canlı yayına katılmak istiyorum diye mail atsın ki yanlış kişileri davet etmeyelim....
her ne kadar bunun bir dizi belgesel olmadigini o yüzden bazi elestirilerin gereksiz oldugunu düsünüyordamda senin fikirlerinede katilmadan gecemeyecegil..özellikle kanuniyi sehvetdüskünü göstermeleri ..adamin hem tek aski var diye mesaj veriyorlar hemde sadik oldugu askin icinden baska hatunlar geciyor kollarindan yani burada bir dengesizlik varDizinin kaldırılmasını istemem, zaten kaldırılacağını düşünmüyorum. Fakat ceza almalı!
Bu dizinin bir belgesel niteliğinde olmaması, tamamen gerçeklerin dışında olaylar anlatmasını gerektirmez. Çünkü tarihten ilham alınarak kurgulandığı söyleniyor. Deniyor ki, dizinin başında zaten aşkı derun olarak yani harem ve aşk konularının işleneceği belli. Ama dizi bunu da tam olarak anlatmıyor. ÇÜnkü dizide Kanuni Sultan SÜleymanın aşklarını düşünürsek, ne bir prenses ne de firuze adında bir casus var. Kanunini anlatılacak tek aşkı var, o da Hürrem Sultan! Bu diziyi sadece biz değil, çocuklar ve tarihi yeterince bilmeyen insanlarımız da izliyor. En önemlisi de bu dizinin dış ülkelere de pazarlanıyor olması...
Yani düşünün, ben şahsen bunu kendi adıma düşündüm ve tepkim daha büyük olurdu diye düşünüyorum. Atatürk'ün hayatından bir dizi kurgulansa ve gerçek dışı bir sürü olaya kadına ve kişiye yer verilse tepkimiz nasıl olurdu?
Ben tarihin bir olduğunu düşünüyorum, atalarımız bir, olaylar tek. İstediği kadar kurgulansın bu derece olayların ve kişilerin yalan yanlış tanıtılması bana yanlış geliyor...
Madem reyting için bu tarz entrikalı bir dizi çekeceklerdi, bunu tarihten ilham alarak değil, farklı bir senaryo çerçevesinde aktarabilirlerdi. Fakat söz konusu kanuni Sultan SÜleyman olunca bence tarihe daha sadık kalınmalı.
Harem gerçeği elbette gözardı edilemez. Fakat tarihte olmayan kadınları diziye sokarak reyting için Süleymanın her gördüğü kadınla öpüşmeye meraklı bir adam gibi gösterilmesi rahatsız edici...
Tekrar ediyorum dizi kesinlikle kendine çeki düzen vermeli! Firuze biran önce gönderilmeli. Zaten gelecek olan gonzaga bir türlü yakalanamayacak, onun yerine yiğeni olan sonradan nurbanu adını alan selimin cariyesi getirilecek. Yani tarihte olan bu!
Bugün, Başbakanımızın muhteşem yüzyıl hakkında söylediklerini birçok köşe yazarı konu almış. Ve hemen hemen hepsi, dizinin kaldırılmayacağını fakat ceza alabileceği konusunda hem fikir.
Bence de ceza almalı. Yani tarihte olmayan bir kadını, cansu dere ile diziye sokup bizim göz zevkimizi bozmanın hiçbir anlamı yok.
burada tek sorun şu ki dizinin ismi Muhteşem Yüzyıl Harem olmalıydı öyle olsaydı tantana olmazdı...neticede 2 saatlik bir diziye hem savaş,hem harem,hem diğer devlet meseleleri sığdırılamaz ki bir taraftan bakılmış oda halkımızın hoşuna giden harem bölümü
Kızzlaağrrr ablalarım kardişlerim ben bu akşam katılamayabılırım yarın obur gun sınavların varbaşbakanın ahı tuttu ızleyemicemm kahrolsun vizeler
ya şu nigarın kızına bayılıyorum nasılda bulmuşlar nigarın benzerini..
gerçektende nasıl benzetmişler değilmi
öyle deme bebişim senin sınavların daha önemli başarılar sana
safişcim sınavında başarılar canım diziyi sonrada izlersin nasılsa
safişim sen sınavına bak..
bişey kaçırmazsın, her zaman ki hürrem cadılıkları işteeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?