Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
onca şehit, onca zam, onca ıvır zıvır kötü şey olurken memleketimde gündem değiştirmekte üstüne yok birilerinin...

şimdide bu diziye mi taktılar yani..onca karışıklık varken bu mu yani halledilmesi gereken tek sorun vekil ve tarihcilerimize göre...

ama doğru bu tarz şeyler olurken kimbilir nerede kaç şehidimiz var haberi gelecek ve nelere zamlar geliyordur

Son düzenleme:
aman da aman sayın basbakan kınıyormus bızım dızımızı bı bunun ıcıne gırmedıgı kalmıştı sağolsunlar hiç bişey olmaz yaa gundem değiştiriyolar 2 yıldır dızı oynuyo sonuçta ayrıca gıtsınler belgesel ızlesınler caağnım bu dızı başında sonunda yazıyo yanı hayal urunu senaryolaştırıyolar kurgu var bızde bılıyoruz kanunı nın 30 yıl at ustunde oldugunu haspınAllahhhhhh

bu ne yaaa starın sitesinde bölüm fotoları yayınlanmış sülo yine firuzeyle sarmaş dolaş

2. fragman yayınlanmış mı, gören var mı?

kıııııııııığğğzzz ne dıyon anammm olamaz oyle bışeyyy bence bu bolum suleymanın onunde ağlıyo ya fıruze cadısı orda bıtcek haftaya mı çokuş izlicez bu bolum son mutlu dakıkaları olçak ınşşşşş

Geçen sezon Muhteşem Yüzyıl’da Valide Sultan’ı canlandıran Nebahat Çehre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dizi hakkındaki ağır eleştirilerine cevap verdi.

Muhteşem Yüzyıl'ın halk tarafından büyük bir ilgiyle izlediğini belirten Çehre, hurrriyet.com.tr'ye şu açıklamaları yaptı:

*" Bu sonuçta tarihi olaylardan yola çıkılarak senaryolaştırılmış bir dizi. Zaten başında bunun bir hayal ürünü olduğu belirtiliyor. Bence burada amaç gündem değiştirmek. Memlekette bu kadar sorun varken , bunu gündeme getirmek niye anlamadım.

O ZAMAN DOĞRUSUNU ÇEKSİNLER

*Her tarihçi farklı bir 'Osmanlı' anlatıyor. Sonuç olarak inkar edilemeyecek bir harem gerçeği var. Bu anlatılanların gerçeği yansıttığına inanmıyorsa ellerinde çok büyük imkanlar var, bildikleri gibi bir dizi çeksinler biz de izleyelim

Ya ben bu saçını başını yolarım lafını çok seviyorum , ama birinden ne duydum ne de söyledim. Ölmeden yapılacak işler listesine ekliyim hemen....

Ya da hemen burda Hürrem'e laf eden birine söyliyimde çıksın içimden

çocuk aklımla ,Lusinin saçlarına hayrandım

Upuzun sarı saçları vardı yürürken bile salınırdı

GÖRDÜNÜZMÜ UGURSUZ garaböcügünüzü dizinin içine etti başbakan bile dayanamadı artık pisin yüzünden dizi kalkacak :18:işte gara böcügü böle dövmek istiyom

Hürroşun cazgırlıklarına katlanamamıştırrr böğürmesine zombi olurlar ya kendileri

başbakan hürremin şirretliklerine dayanamamıştıııııırrrrrr

Doğru gacımmmmm :13::13:

Biliyoruz bunun bir dizi olduğunu gerçekle ne kadar alakalı ki zaten..Süloyu çok farklı gösteriler hep harem düşkünü bir sultan olaraktan

tv yayınını da kessin tam olsun abla

ben de aynı soruyu kendime soruyorum abla. neden hep bana takıyolarharbi ya neden

ne korkcam yaaa sen bana yolla hallederiz

beni de al amirim :82:

Husumet mi var aranızda yoksa

Amirin çağırır hemen

Ne laflar pluyor varya nutkun tutulur duysan bana sen erkeksin diyende çıktı sitede

Ne olurr gel bnaa söyleeeee yol saçımı başımıı

Ne laflar pluyor varya nutkun tutulur duysan bana sen erkeksin diyende çıktı sitede

Ne olurr gel bnaa söyleeeee yol saçımı başımıı [/QUOTE]

Yok şimdi demicem , Firuzenden ümidi kestiniz nasılsa , şu Gonzalez gelince kanınız bitlenir nasılsa , coşkulanırsınız , tam o sıralar söylemek üzere hakkımı saklıyorum şekerim

Ne olurr gel bnaa söyleeeee yol saçımı başımıı

Yok şimdi demicem , Firuzenden ümidi kestiniz nasılsa , şu Gonzalez gelince kanınız bitlenir nasılsa , coşkulanırsınız , tam o sıralar söylemek üzere hakkımı saklıyorum şekerim
[/QUOTE]

Bir firuze gider bir firuze gelir şekerim heyecan yapacaz gonzaga hanım gelsinde bende hakkımı sana kullancam :13:

haberi dün görmüştüm ama bugün bulmadım zaten başbakan kızıyormuş diziye cansu dere nin kanuninin karşısında yarı çıplak stiprizci gibi dans etmesi tuz biber olmuş noldu hürrem demi problem firuzedemi

twitterdan muhteşem yüzyıl eleştirisine yorumlar:

Zafer Arapkirli ‏@ZaferArapkirli
MUHTEŞEM YÜZYIL Davası'nda kararı verecek olan yargıcın fotoğrafını ele geçirdim ! pic.twitter.com/ZcyMk648 (kumanda resmi )

nazli ilicak ‏@Notredamedesion
Muhteşem Yüzyılı eleştirenlere: Keyfimin kâhyası mısınız?
Muhteşem Yüzyıl belgesel mi? Ben ecdadın savaş deği saray hallerini merak ediyorum

HIDIR GEVİŞ ‏@hidirgevis
Muhteşem tepki @Notredamedesion 'dan:Muhteşem Yüzyıl belgesel mi? Ben ecdadın savaş deği saray hallerine meraklıyım.Keyfimin kâhyası mısınız

cüneyt özdemir ‏@cuneytozdemir
Muhteşem Yüzyıl'a dava açılırsa , bence oyuncular mahkemeye kostümlü katılmalı...

cüneyt özdemir ‏@cuneytozdemir
Muhteşem Yüzyıl iddianamesi Ergenekon ile birleşirse tadından yenmez! Sarayı da Yalçın Küçük yönetiyor çıkmasın...

Ertugrul Mavioglu ‏@emavioglu
'Muhteşem' Erdoğan 'Muhteşem Yüzyıl'a karşı yargıyı göreve çağırdı. Diziyi yapanlar ve izleyenler hangi örgütten yargılanacak acaba?

Faruk Kaya ‏@musmulafaruk
"Muhteşem Yüzyıl çok bozdu, bozmaz dedik yine bozdu, baya bozdu yani öyle böyle değil, önünü alamadık..." (RTE)

TerbiyesizHerif ‏@TerbiyesizHerif
Başbakan Erdoğan şimdi de Muhteşem Yüzyıl'a takmış kafayı. Allah'tan Spartacus'ü seyretmiyor yoksa TV'yi icat edene dava açardı!

Armagan çaglayan ‏@Armagan_caglaya
Çıkıp Tv'ler de Atatürk'e hakaret etmek "düşünce özgürlüğü"ne giriyor, sadece bir dizi olan Muhteşem Yüzyıl için yargı göreve çağırılıyor!

şuna çok güldüm :))

"Muhteşem Yüzyıl'ı kınıyorum. Ecdadımız sevişmezdi, bölünerek çoğalırdı. Sevişmek cehape döneminde ülkemize zorla getirildi."

Firuzenin yarı çıplak dansımı gıcık etti RTE 'yi reyize bişi demiyor ama kesin memoya taktı kendileri belinde çarşaf kapıya çıkıp ağalarrrrr yemek getirin demesi filan

Bir firuze gider bir firuze gelir şekerim heyecan yapacaz gonzaga hanım gelsinde bende hakkımı sana kullancam :13:[/QUOTE]

Gonzalezin teşrif edeceği ilk bölümde düelloşalım şekerim ...:18::18::18::18::132::132:

o dönem tvye çok kaptırmıştık kendimizi. ben burdaki arkadaşlarla sohbet etmek için izliyordum mügeyi... nasıl fanatiğiz, şu öldürdü felan

M...l vardı. o söylemişti bu lafı mutlaka söyle birine sen de

Son düzenleme:
Dizinin kaldırılmasını istemem, zaten kaldırılacağını düşünmüyorum. Fakat ceza almalı!

Bu dizinin bir belgesel niteliğinde olmaması, tamamen gerçeklerin dışında olaylar anlatmasını gerektirmez. Çünkü tarihten ilham alınarak kurgulandığı söyleniyor. Deniyor ki, dizinin başında zaten aşkı derun olarak yani harem ve aşk konularının işleneceği belli. Ama dizi bunu da tam olarak anlatmıyor. ÇÜnkü dizide Kanuni Sultan SÜleymanın aşklarını düşünürsek, ne bir prenses ne de firuze adında bir casus var. Kanunini anlatılacak tek aşkı var, o da Hürrem Sultan! Bu diziyi sadece biz değil, çocuklar ve tarihi yeterince bilmeyen insanlarımız da izliyor. En önemlisi de bu dizinin dış ülkelere de pazarlanıyor olması...

Yani düşünün, ben şahsen bunu kendi adıma düşündüm ve tepkim daha büyük olurdu diye düşünüyorum. Atatürk'ün hayatından bir dizi kurgulansa ve gerçek dışı bir sürü olaya kadına ve kişiye yer verilse tepkimiz nasıl olurdu?

Ben tarihin bir olduğunu düşünüyorum, atalarımız bir, olaylar tek. İstediği kadar kurgulansın bu derece olayların ve kişilerin yalan yanlış tanıtılması bana yanlış geliyor...

Madem reyting için bu tarz entrikalı bir dizi çekeceklerdi, bunu tarihten ilham alarak değil, farklı bir senaryo çerçevesinde aktarabilirlerdi. Fakat söz konusu kanuni Sultan SÜleyman olunca bence tarihe daha sadık kalınmalı.

Harem gerçeği elbette gözardı edilemez. Fakat tarihte olmayan kadınları diziye sokarak reyting için Süleymanın her gördüğü kadınla öpüşmeye meraklı bir adam gibi gösterilmesi rahatsız edici...

Tekrar ediyorum dizi kesinlikle kendine çeki düzen vermeli! Firuze biran önce gönderilmeli. Zaten gelecek olan gonzaga bir türlü yakalanamayacak, onun yerine yiğeni olan sonradan nurbanu adını alan selimin cariyesi getirilecek. Yani tarihte olan bu!

Bugün, Başbakanımızın muhteşem yüzyıl hakkında söylediklerini birçok köşe yazarı konu almış. Ve hemen hemen hepsi, dizinin kaldırılmayacağını fakat ceza alabileceği konusunda hem fikir.

Bence de ceza almalı. Yani tarihte olmayan bir kadını, cansu dere ile diziye sokup bizim göz zevkimizi bozmanın hiçbir anlamı yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…