Ama Süleyman güzel cevap verdi, sen bizi kimlerle bir tutuyorsun dedi. Onlar İstanbul'u fethettiler dedi, aslan süleymanNeymiş efendim, Fatih vezirine 4000 akçe veriyomuşmuş zamanında..
Devletin iradesi kendisiymişmiş,Sülüman'ı bile o yönetirmişmiş..
pehh
Üstüste hadsizlik!
Ama Süleyman güzel cevap verdi, sen bizi kimlerle bir tutuyorsun dedi. Onlar İstanbul'u fethettiler dedi, aslan süleyman
Bazı kumaşlarlada japon perdeler serpiştiriyorum aralara , dikkat et sendeBen dün akşam ayaz paşayı izlerken hemen koltukları mavi kadife desenli , teklileride düz mavi olarak düşündüm. Sehpa üstünede mavi objeler koymayıda ihmal etmedim. Bej bir halı....
Hee evet doğru kendini demiştiii, pardonBizi mi dedi:26:
Yok ya kendini dediydi..
Sen kendini kimlerle bir tutuyorsun paşa.........
noluyo yaaaa :18::26:
neden hürremi bu kadar severken ibrahimin ölecek olmasına bu denli üzülüyorum
ölmesin ya ,gönderilsin gitsin bütün iradesi elinden alınsın vatanına gönderilsin ölmesin,:26:
acaba süleyman çok üzüldüğü için mi ölmesini iztemiyorum, valla alt üst oldum kaç blümdür bekliyorduk bunu ama gelip çatınca istemez oldum,şehzade mehmet gibi bir soğursun bir doğurmasın der gibi oldum...:18:
her hürrem akşamı bir tatlı yapıyorum geçen hafta kabak tatlısı,bu akşam sütlaç haftayada tatlım belli oldu pargalının helvası
dün bende sütlaç yapmıştımmmmgeçen haftada kabak tatlısı vardı
Evet ben de Pargalıyla Şah Sultan arasında normal olmayan bir elektrik sezinledim, önümüzdeki bölüm çıkar heralde ortaya.. İbrahim ölmeden önce.
İbrahim iyice şaşırttırdı kendiniAğzından çıkanı kulağı duymaz oldu, sevmem de kendisini, ama sonunu düşününce üzülüyorum:26:
Paşa'nın arkasından kim helva kavuracak karar verdiniz mi? Hürrem kesin lokma döktürür, bizde helva yapalım, bol fıstıklı, malzemeden kaçmayalım, kocaaa paşa gidiyor ne de olsa
Pargalı İbrahim Paşanın Çocukları Nasıl Öldü, Pargalı İbrahim Paşanın Çocukları Mehmet Şah Kızları Fülane Sultan ve Hanım Sultan Nasıl Öldü, Pargalı'nın Çocukları Mehmet Şah Kızları Fülane Sultan ve Hanım Sultan Nasıl Öldürüldü.
Pargalı İbrahim Paşanın Çocukları Nasıl Öldü
Pargalı İbrahim Paşa Osmanlı Devleti’nde I. Selim’in kızı Hatice Sultan ile olan evliliğinden üç çocuğu oldu. Çocukların biri erkek, ikisi kızdır. Çocukları; Mehmet Şah, kızları ise Fülane Sultan ve Hanım Sultandır.
Kanuni Pargalı İbrahim paşa ve nesli devam etmesin diye çocuklarını da öldürtmüştür. Sandukaları ise Şehzadebaşı cami avlusu içindedir. Şehzade türbesinin içi rengarenk çinilerle doludur. Ortadaki sandukada Şehzade Mehmed (Hürrrem Sultanın ilk oğlu), sağında Şehzade Cihangir yatar, solunda Hümaşah Sultan. Şehzade türbesinin sol tarafında Rüstem Paşa Türbesi bulunur. Diğer şehzade türbeleri Vefa tarafındadı
ya benim gözümden kaçmaz böyle şeyler pek bir imalı baktılar birbirlerine diyorum yahuu dur çıkacak ortayaaa
valla ben kavurucam aylardır bu anı bekliyorum akşam gelicemmm dizi başlamadan helvayı bir güzel kavurucam tam boğdurulurken de bir güzel yicem un helvası mı yapsam yoksa irmik mi ama ben irmik biliyorumm
Evet hem de koskoca Osmanlı Devleti'nin direği gidiyorPaşa'nın arkasından kim helva kavuracak karar verdiniz mi? Hürrem kesin lokma döktürür, bizde helva yapalım, bol fıstıklı, malzemeden kaçmayalım, kocaaa paşa gidiyor ne de olsa
evet yakında çıkar kokusuya benim gözümden kaçmaz böyle şeyler pek bir imalı baktılar birbirlerine diyorum yahuu dur çıkacak ortayaaa
bana asure yap helva sevmem
Onu hazır alsam Rabişş haftaiçi akşam işten gelip sana nasıl aşure yapayım kızıım ölünün ardından aşure mi olurrrr gerçi paşaya da öyle bir tatlı yakışır şimdi arkasından dimi klişe birşey olmasınn
ya benim gözümden kaçmaz böyle şeyler pek bir imalı baktılar birbirlerine diyorum yahuu dur çıkacak ortayaaa
valla ben kavurucam aylardır bu anı bekliyorum akşam gelicemmm dizi başlamadan helvayı bir güzel kavurucam tam boğdurulurken de bir güzel yicem un helvası mı yapsam yoksa irmik mi ama ben irmik biliyorumm
oohhh afiyet olsun canım,haftaya da helva kavuralım ibrahim paşa için...
ne yani şimdi haticenin hem çocukları hemde kocası mı öldürülecek...süleyman bunu nasıl yapar yaaa,yeğenlerini nasıl öldürür bu nasıl bir şey
o vakit nigarın kızını da mı öldürecekler?
aslında aşurede olur iboya kendiside karışık malzemeli yabana asure yap helva sevmem
Bizde antihürroşçular olaraktan,hürrem gidince , baklava yapçaaaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?