Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Parga'dan 10 yaşında devşirilen Dönme İbrahim Gettiiiiiiiiiiiiiiiii getttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Hatırlıyor musunuz kızlar o sahneyi: Ben İbrahim Parga'dan 10 yaşında devşirilen Dönme İbrahim, insan nereye döner...................

Ah ibrahim neler yaptın hem kendine hem can dostun süleymana..

.kendin ettin kendin buldun..keşke olmasaydı...üzüldüm inan sanada , süleymanada...nigara , sana sultan olduğunu sıksıkk hatırlatan haticeden daha çok üzüldüm ,sana sonradan kavuşan o küçük kızına üzüldüm ibrahim...eminim sen öldüğünde hürrem bile üzülecek...ki sen acımadan öldürdün o masum leo yu ,hürremi ağlata ağlata,,yalvardı kız sana yapma dedi ,sen yalvarta yalvarta ,bundan zevk ala ala öldürdün...ama hürrem bile üzülecek sana...san git dedi sen gitmedin..alsaydın kızını gitseydin pargaya...

Keman çalıyosun ya son kez süleymana ,,adam nasıl dayansın,yedin bitirdin adamın ömrünü...ona da kolay değildi canını almak ama bu kadar da olmaz dedirttin insanlara...

Yine de allah rahmet eyleesin sana...

Hep böyle silmezmiyiz en sevdiklerimiz bizi sırtımızdan bıçakladığında...hatırlarız en güzel anılarımızı...ağlarız,,neden yaptı deriz benim canımdı arkadaşımdı..kıyamazdı bana...deriz...

Hırs insanı ne hale getiriyor..gerek var mı...? Neden ..? .bu ego tatmini nereye kadar ? Al işte buraya kadar... Belki bizler 21.yüzyılda bize yanlış yapan can dostumuzun , en sevdiğimizin boğazını sıkmıyoruz lakin hiç acımadan çıkarmıyormuyuz hayatımızdan...sesimizi bile duymasına izin vermiyoruz ,bir zamanlar yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen dostlarımıza...

Bi bakmışız el olmuş...ha nefesini kesmişiz ha manevi olarak ölümünü ilan etmişiz veya çöpe atmışız..ne farkeder yok demişiz ,,ölmüş artık bizim için...

Ibrahimmm...süleyman zaten seni gönlünde öldürmüş ....nefesini almış boğazını kesmiş ne farkeder ikiside aynı şey...

Bu yüzyılda yaşasaydın daha çok acı çekerdin...arkadaşını çok seversin oda seni çok sever ama saçmasapan bir şey için satmıştır seni haberin yok...satıldığını öğrendiğin an öldürürsün onu...kaybeden iki kişi olur...inan sana ceza verecek ama içi yanacak süleymanın ...sen ölürken aslında o da ölecek ibrahim...neden? Adam seni kardeşi saydı...çok sevdi...ailesi gibi sevdi...hep affetti...sen öldüğünde de affedecek...ağlayacak..cezayı üzülerek çekecek...

Insanın en büyük ibadeti ,vicdanıdır...gerek yok dünya malı kavgasına ,,, maddi manevi yeteri kadar varsa torbanda...fazlası için savaşmak neden ?

veeeeeeee Şah Sultan'ın kocası:

Kötü adam Muhteşem Yüzyıl'da
Suskunlar dizisinin Takoz İrfan'ı Mehmet Özgür, 'Muhteşem Yüzyıl' kadrosuna katıldı.

Özgür geçen hafta "Muhteşem Yüzyıl"ın kadrosuna Şah Sultan karakteriyle katılan Deniz Çakır'ın eşi Lütfü Paşa rolüne hayat verecek. Kanuni Sultan Süleyman'ın eniştesi olarak önümüzdeki haftalardan itibaren dizide boy gösterecek olan Mehmet Özgür, eşi Şah Sultan ve kızı Esmahan Sultan'la beraber dizideki tansiyonu artıracak.

kızzzzzlağğrrrr canlarım ciğerlerimm savaştan çıkmış gibiyim ama finallerim bitti şükürler olsun aranıza döndüm yazdıklarınızı zevkle okudum hürroş yine döktürmüşşş
''Habeeerrrrr uçurrrmak''

İbrahim'in o dönemdeki hakkı ödenmez gerçekten çok başarılı işlere imza attı fragman yayınlanırken gözümün önüne geldi de nasılda Süleyman'ın önüne atmıştı kendini de oku yemişti sırtından ama o keman çalan pargalı İbrahim'i seviyordum ben sevdiğinin gözlerinin içine bakarken gözleri parlayan yaver İbrahim'i o hırs, ego dolu gözlerinin yerinde şefkat olduğu yıllar artık Hatice'ye de kimsye de öyle bakmıyordu. bana kimse birşey yapamaz, ben en büyüğüm, ben aslan terbiyecisiyim bir gün halkım bana tapacak derken ki İbrahim o İbrahim değildi. Amma Süleyman'a lan sadakatinden yine de şüphem yok arkadşınız dostunu olarak ölmek isterdim sözünde de samimi olduğunu düşünüyorum ama tamah yok mu bitirir insanı kemirir. Yine de üzüldüm bee. Hatice'ye gram acımıyorum çünkü o da İbrahim'e deli gibi aşık saf Hatice değil Nigar'a üzülüyorum ben tek o onu çk sevdi bir de çocuklarına gerçi çocuklarında adı var kendi yok hiç göremedik yahuu bir tek Nigar'ın kızını arada gösteriyorlar. Bence tam boğdurulacakken dizi bitecek haftaya cenaze falan gösterilir.

İbrahim Paşa'nın idamında birkaç faktör etkili olmuştur. En önemlisi İbrahim Paşa'nın iktidarda ulaştığı güç ve bu gücün yarattığı kişisel hırs ve iktidar sarhoşluğudur. İbrahim Paşa'nın Kral Ferdinant'ın elçilerine söylediği aktarılan şu sözler onun bu hırsını ortaya koyar:
"Bu yüce devleti idare eden benim; her ne yaparsam yapılmış olarak kalır; zira bütün kudret benim elimdedir. Memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim, verdiğim verilmiş ve reddettiğim reddedilmiştir. Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği veya ettiği zaman bile eğer ben onun kararını tasdik etmeyecek olursam gayr-ı vaki gibi kılınır. Çünkü her şey; harb, sulh, servet ve kuvvet benim elimdedir. Makam, hazine ve tüm kararlar hepsi benim elimdedir."
Ve İbrahim Paşa'nın Serasker Sultan ünvanını kullanmakta ısrar edişi de bir tür meydan okumaktır. Tüm bunlar yaşanırken Kanuni Sultan Süleyman uzun süre söylenenlere, elçilere giden mektuplara göz yummuştur.İbrahim Paşa'nın kendi heykelini yaptırması da çok büyük tepki toplamıştır. Sarayına taht getirmesi de aynı şekılde buyuk tepkı toplarken dini olarakta halk İbrahim Paşa'nın gizli bir hristiyan olduğunu savunurdu.

Bir başka faktör Kanuni'nin eşi Hürrem Sultan ile aralarındaki çekişmedir. Özellikle İbrahim Paşa'nın taht için Kanuni'nin ilk eşinden olan en büyük oğlu Mustafa'yı (Kanuni tarafından 1553'te boğdurularak idam ettirilmiştir.) açıkça destekliyor oluşu ve Kanuni üzerindeki Hürrem Sultan ile yarışan etkisi bu çekişmeyi yaratmıştır. İbrahim Paşa'nın Bağdat'ın Fethinin ardından Defterdar İbrahim Paşa'yı idam ettirmesi ve buna onay veren Kanuni'nin daha sonra duyduğu pişmanlık da İbrahim Paşa'nın gözden düşmesinde etkendir.

Kızçeler hatırlarsanız Sultan Süleyman çadırında gece kabustan uyanmıştı ve ''nekadar hak yediysen sana dönsün hepsi ibrahim'' gibi sözler söylemişti.

internetten izledim de Sultan Süleyman'a üzüldüm ben resmen güvendiği dağlara karlar yağmış adamın en yakını sağ kolu da bunu yapıyorsa yani.. kendı ellerıyle bırılerını ıdam ettırmekte ne zor bışeydır duşunun adamın ahvalini çok zor bi yaşammış gerçektenn..

Son düzenleme:
dizi bu ya bide ibrahim ölmüyormuş ? :26:

A aa ama o vakit kavurduğumuz helvalar,döktüğümüz lokmalar,kaynattığımız aşureler ne olacak :86:
Ölsün öllsünnn Hadsiz İbrahimgil

Hürrem'e işlemez Lütfü Paşa falan
Hürrem'in öleceği günü bekleyenler durun yahu daha Şehzade Mustafa'nın helvasını yiyeceğiz, hem Hürrem ecelinle gidiyor, cellat elinle değil
İbrahim Paşa kendi sonunu kendi hazırladı, Kartal'dı ya, bir Kartal'a minicik Güvercincik ne yapabilir ki
Çarşamba akşamına helvayı bolca yapın kızlar, site buram buram fıstıklı helva koksun, dağıtın gelene gidene

3.fragman yüklenmiş
ibram hırsının kurbanı oldun azcınan kibirsiz olsaydın onurlu bir asker olarak savaş meydanında ölebilirdin

Fragmanı izlerken,bir tek şeye üzüldüm; Sülüman'ın üzülmesine..

fragman beni çok etkiledi ya
ibrahimin ölümüne üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi
ama adı üstünde ölüm kimi üzmezki

Ne zor insanın sevdiği birini öldürtmesi...

Biz bu öldürtme olayını,boğdurtmak olayını,kellesini uçurtmak olayını falan bayağı kanıksadık galiba
Evet,ne zor insanın sevdiği birini öldürtmesi be Ben mesela,geçenlerde..........

Ölsün pis İbo
Ama Sülüman'a üzüldüm ne yalan söyleyeyim

Bir de ben ''ağalaaarrrrrrrr'' diye bağırmak istiyorum da,çekiniyorum yanlış anlaşılıcam diye Ama çok diyesim var napayım :86:
Dizi bizi ne çok etkiledi be

Ben de zaten Sülüman'a üzülüyorum. Yoksa ibo kendi kuyusunu kendi kazdı.
Beni bu fragman oldukça etkiledi walla. "Ağalarrrrr" diye bağırasım gelmese de, bazen gerçekten kaptırıyorum kendimi

.................

Bir de ben ''ağalaaarrrrrrrr'' diye bağırmak istiyorum da,çekiniyorum yanlış anlaşılıcam diye Ama çok diyesim var napayım :86:
Dizi bizi ne çok etkiledi be

Muhahahahahaha meggggg, eşim Hürrem gibi bağırıyor ağalarrrr diye, kırılıyoruz gülmekten, zavallı eşim kimlik bunalımı yaşıyor, Sülüman gibi sakal bıraktı, Hürrem gibi ağalar diyor, dizi final yapınca tedavi göreceğiz ailece

Sultan Süleyman hayatının en zor kararını veriyor. Herkesten koruduğu İbrahim Paşa’nın idamına hükmederek, kendinden koruyamıyor. Saruhan çiftliğinde başlayan ve yıllardır süren büyük dostluk sona eriyor. Süleyman, Pargalı İbrahim’i dilsiz cellatlara teslim ediyor.

Süleyman, divan kararıyla kendisinden dahi koruduğu İbrahim’in idamına hükmetmiştir. Ancak bu hükmü yerine getirebilmek için Ebussuud efendiye danışır. Şaşkına dönen Ebussuud, Süleyman’a cevap vermek için süre ister. Üzerindeki kara buluttan habersiz olan İbrahim ise, mutlu gelecek hayalleri kurmaktadır.

Hürrem de bu gidişatın farkında değildir. Ne yaparsa yapsın İbrahim’den kurtulamayacağını düşünmektedir. Öte yandan; Şah Sultan’ın da gerçek yüzünü görmemiştir henüz. Onunla arasının iyi olmasından memnundur. Vakfın hayır işlerine onu da dahil eder. Şah Sultan ise eşi Lütfi Paşa ve kızı Esmahan’ın gelişiyle, esas niyetini belli eder.

Şehzade Mehmet, gözdesi Nurbahar’ın düşük yapmasına sebep olduğu için pişmandır. Kendini suçlar. Ancak Mihrimah’ın sırrı ortaya çıkınca, bu kez onu suçlar. Ve iki kardeşin arası açılır. Onların arasındaki bu kavgaya Hürrem dahil olunca, hadise daha da büyür.
Manisa’da ise Şehzade Mustafa, Saruhan çiftliğine gider. Orada kendisine verilen bir eşyayla, İbrahim’in geçmişine yolculuk yapar. Ne yazık ki, en büyük dayanağı İbrahim Paşa’nın akıbetinden habersizdir.
Süleyman’ın beklediği an gelip çatar. Ebussuud bir çare bulmuştur. İbrahim Paşa’nın katli için Süleyman’ın uyuması gerekmektedir! Süleyman için uykular haramdır artık. Ya kararını uygulayacaktır ya da kararından dönecektir. Ve bir gece İbrahim’i iftara çağırır. Başına geleceklerden habersiz olan İbrahim, geceyi sarayda geçirir. Süleyman uykuya, İbrahim ise dilsiz cellatlara teslim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…