Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
ben bu şah sultanda hala ferhundeyi görüyorum. likiti-rimeli dee yerindeydi o devirde rimeli nerden bulduysatam bi çiyan

mıstığa uyuz oldum. fatmayı teselli etmedi çocukkende sevmezdm zaten

mektubu okuyunca sülonun ibrama "sen gel gel ben senin" bakışı süperdi

ve güvercinim reyiz harikaydın bebeğim

keske cocuklara dokunulmasaymis onlarin günahi ne cok acimazca olmus

osmanlıda ne acımasızlıklar yasanmıs ya ben bır yerde okumustum pşadısahın bırı tahta cıkınca kardes kuzen falan koymayıp bogdurtmus ve sabah sarayda 19 cenazeze cıkmıs . eleştırıyorlar ama dızıde haremde bıle olen olene bu nere kayboldu dıyen yok yalnızsan bır kose basında sıkıverıyorlar ümüğünü

Osmanlı tarihi, tahta geçmek için kardeşin kardeşi öldürttüğü 35 olayı kaydetmiştir. Amcanın yeğeni öldürttüğü olay sayısı ise 12'dir. Buna karşılık yeğenin amcayı öldürttüğü olay sayısı 3'tür.
Ayrıca dedenin torunu öldürttüğü 6, babanın oğlunu öldürttüğü 4, oğlun babayı öldürttüğü 1 vakanın yaşandığını da biliyor musunuz?

Yukarıdaki olayları tek tek sıraladığımda sayfalar yetmeyeceği için tüyler ürperten birkaç örnek vermekle yetineceğim.
Padişah Deli İbrahim, sakalına dizdirdiği incilerle bilinir. Ne olacak işte, adı üstünde deli diyerek geçmeyin. Deli İbrahim, bir gecede 280 cariyesinin boğulması emrini vermiştir.
Padişah III. Mehmet, tahta geçtiği 1595 yılında, bir gecede 19 kardeşini ve oğlu şehzade Murat'ı katlettirip, 2 kardeşinden hamile olan 7 cariyeyi de denize attırmıştır. Bunun üzerine, tahta geçecek erkek evlat sıkıntısı baş göstermiştir. İşte bu durumu önlemek için, Osmanlı Devleti, babaları ölen şehzadelerin “Şimşirlik” adı verilen kafeste tutulması uygulamasına geçmiştir.
Dünya ile ilişkileri kesilen şehzadeler, belki bir gün tahta geçirilmek üzere orada tutulmuştur. Ayrıca, kafeste yaşayan şehzadelerin daha önce cariyelerinden olan erkek çocukları da öldürülmüştür.

Dünyadan kopuk olarak bir kafeste yaşayan şehzadeler, her an ölüm korkusunu hissederek korkak, çekingen, özgüvenlerini yitirmiş, psikolojik bozuklukları olan, hatta delirmiş kişilikleriyle tanınmaktadırlar. Tahta geçtiklerinde, başarısız olmalarının en önemli nedenlerinden biri de budur.
Kısacası Osmanlı tarihi sadece şan, şöhret ve başarılarla dolu sayfaları içermez. Acımasız taht kavgalarını, saray entrikalarını, harem muhabbetlerini de kapsar. Padişahların 1300'lü yıllardan 1603'e kadar evlatlarını, torunlarını, kardeşlerini, amcalarını, yeğenlerini öldürtmelerini de içerir. Bilmem sizin için önemli midir, ama tarih, hiçbir padişahın hacca gitmediğini de yazar.
Uzun lafın kısası, tarihe bir bütün olarak bakamayanlar geleceği de göremezler. Sadece gündemi değiştirirler.

[video=youtube;Zdh0FHU-obs]http://www.youtube.com/watch?v=Zdh0FHU-obs[/video]

Son düzenleme:
[video=youtube;Zdh0FHU-obs]http://www.youtube.com/watch?v=Zdh0FHU-obs[/video]

üzüldüm beee..boğazım düğümlendi valla.. genç te gitmiş adam, 41 yaş nedir ki..
senaryo uyduruğu filan değil,bu adam böyle ölmüş yaniii...
hikaye değil de, gerçek olduğunu bilmek de kötüymüş..

Allah taksiratını affetsin paşam

iboş'un olumune içim ciz etti fragmani gorunce manisaya gidelim hunkarim diyor süloda guluyor zavallim haberi yok oleceginden tabiamaaaaaa bir yandan da coook seviniyorum cunku hurrosum bu katil ibodan kurtulacak vee hatçe cadisi hurreme yaptiklarinin acisini cekecek ibonun olumu ile

İbrahim hazmedebilseydi yerini konumunu,kimseler dokunamazdı kılına..
Sülüman öyle seviyordu onu..
Ama hadsizlik de bir yere kadar yani..

pargalı gidince hemen gonzaga gelsin bari yaaa..dizi ekşınsız kalacak..
Hürrem rahat edemesin öööle..

az üzüldüm ibramaaa kaza namazlıı ibraaammmmm ama kendin kaşındın..

sen kimsin be adam aslan terbiyecisiymişş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…