İnsan insana bunu neden yapar ..
Hele ki kardeşim dediğin birine ..
Ne olmuş adam ego manyagı olmussa ..
illa öldürtmek mi gerekıyor ..
haspam guya uyursa emri dısında olurmuş, bari uyusan gam yemem ınsan koşar vazgectım falan dıye durdurmaya calısır..
Nedır yanı padışahlıgını paylassan ölürmüsün ..
Nedır bu ınsanoğlunda kı hırs ya ..
Gecmıste neyse sımdı de aynı bır gram degısme yok..
O gun padısah gucluymus borusu ötmüş, sımdı baskaları ..
Hep İbrahim'in ölümünü bekledim hünkarın arkasından yaptığı oyunlar, kendini padişah sanması hatta son dediği neydi öyle padişahın soyu tükenirse Osmanlı çöker tezine karşı beni unutmuşlar bunlar diyee kendini hemen padişah soyundan sandı galiba kardeşiyle evli diye. Leo'yu Hürrem'e öldürtmesi hala gözümün önünde vs vs.. Ama amaaa valla üzüldüm ya boğulma sahnesi uzundu ve acıklıydı ne olursa olsun İbrahim söyledikleri kadar yaptıklarıyla da ses getirmiş bir kişi çok yararı dokunmuş Osmanlı'ya. Şimdi dizide onun yerini dolduracak hiç kimse yok. Seni özleyeceğiz İbrahim entrikalarını da ancak şu da bir gerçek ki Hüreem artık rakipsizz.. Asıl haftaya heyecanlı bir bölüm bekliyor bizi yankılarını izleyeceğiz.
yiyelim barii aslında ben harbi yapacaktım yaa vaktim olmadıı.. Haftaya artık.. Zati haftaya defnedilecek. Hürrem çok şaşıracak, Hatice'nin tepkisi nasıl olacak kalabilecek mi ağabeyiyle bir arada Beyhan ile aynı kaderi paylaştılar.. Haa dediim bir kez daha çıktı demiştim ben Şah sultan ile İsrahim'in arasında bişiler olmuş çıkacak ortaya çok imalı konuştular ilk geldiğinde diyeee. Şah Sultan ve yanında getirdiği yardımcısı yeni düşmanı olacak anlaşılan Hürrem'in :18:
ibrahim o defterdarı idam ettirdiğinde gözünden düşmüş hünkarın. pek çok tarih belgesinde öyle yazar.
süleyman uyudu mu uyumadı mı, idamdan sonra mı uyandı, uyanması rüya mıydı, sözünü tuttu mu tutamadı mı çok belirsiz oldu o kısım. haftaya öğrenicez artık.
sıradaki vezir ayas paşa.. o da kadınlara düşkünlüğüyle bilinirmiş. pek çok hatundan 20 den fazla kızı ve oğlu varmış.. ve 3 yıl veziriazamlık yapacakmış.
cok hos gercektenhelvalarimizi yiyelim yakariz dimi kizlar ?
hürremin rakibi bundan sonra Şah sultan bence.....
Atalarimiz bosuna dememis kardeslik, el kizi araya girinceye kadar devam eder diye; ne zaman SÜleyman, Sülüman oldu; Pargali o gün öldu. Eee sülüman bu dunya sanada kalmadi...Hürrem yemedi içmedi doğmamış çocuktan tut bir sürü canı katletti.Aşk mış oğluna kızına niye destek olmuyor sadece onunki mi aşk.Neymiş devlet hazinesiyle oturduğu yerden bağış yapmışmış.Bak ibrahim sessizce yaptı kendi hakkıyla..Yazık....
Nur içinde yat Pargalı İbrahim...Sen bu adice ölümü hiç haketmemişsin...Ama kimsenin yanına kalmamış kiminin canından kiminin çocuğundan kiminin malından kiminin hayatından çıkmış acısı..Bu geçmiştede böyleydi bundan sonrada böyle olacak! Hakkın zerresine kadar kimseye helal olmamış ve olmasın.!
annemde haftaya öldüğünden emin olunca yapacakmış size de iletmemi istedi kimse cenazeyi görmeden sevinmesin belli olmaz ona diyo
hürrem varken bi daha çok helva yeriz
Atalarimiz bosuna dememis kardeslik, el kizi araya girinceye kadar devam eder diye; ne zaman SÜleyman, Sülüman oldu; Pargali o gün öldu. Eee sülüman bu dunya sanada kalmadi...Hürrem yemedi içmedi doğmamış çocuktan tut bir sürü canı katletti.Aşk mış oğluna kızına niye destek olmuyor sadece onunki mi aşk.Neymiş devlet hazinesiyle oturduğu yerden bağış yapmışmış.Bak ibrahim sessizce yaptı kendi hakkıyla..Yazık....
Nur içinde yat Pargalı İbrahim...Sen bu adice ölümü hiç haketmemişsin...Ama kimsenin yanına kalmamış kiminin canından kiminin çocuğundan kiminin malından kiminin hayatından çıkmış acısı..Bu geçmiştede böyleydi bundan sonrada böyle olacak! Hakkın zerresine kadar kimseye helal olmamış ve olmasın.!
yakmazmıyız hiçhele helvalar bitsin
pargalı kirpiği
ibrahim gözü
maktul gerdanı
modellerinden yaparız birbirimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?