Smuvimmm :) entrika seviyorsan taht oyunlarınıda izle
Hürremi'in yaptığı doğru ya da yanlış, biz bunu günümüz şartlarında değerlendiremeyiz bence. Şehzade Mustafa'yı gözden düşürmek için uğraşıyor evet ama bunu yapmak zorunda, evlatları için. Tüm entrikaları çevirmeye mecbur yoksa Mustafa tahta geçerse bütün evlatları öldürtülecek. O dönem şartlarını bilemeyiz ama çocukları için yapmak zorundaydı.
Hürremi'in yaptığı doğru ya da yanlış, biz bunu günümüz şartlarında değerlendiremeyiz bence. Şehzade Mustafa'yı gözden düşürmek için uğraşıyor evet ama bunu yapmak zorunda, evlatları için. Tüm entrikaları çevirmeye mecbur yoksa Mustafa tahta geçerse bütün evlatları öldürtülecek. O dönem şartlarını bilemeyiz ama çocukları için yapmak zorundaydı.
İşte dereyi görmeden paçaları sıvamak denir buna, sadece hürremin ki evlat değil ki?
İşte bende bunu anlayamıyorum, hürrem ne yaparsa yapsın haklı, çocukları için, şunun için, bunun için, şimdi mahidevran mehmeti öldürtmeye çalışsa ne olacak? O da bunu yapmak zorunda mı denilecek?
O zaman herkesin yaptığı normal oluyor, herkes bir yerde kendi selametini düşünüyor. İyi veya kötü yok.
Olurmuuuu mahi devran yılan şeytan bilmem ne kötü vasıf varsa onu alacak ama hürrem zeki
akllı kadın güzel kadın..pehhhh ama gene selim iyimiş mahi ye maaş bağlamış...
İşte dereyi görmeden paçaları sıvamak denir buna, sadece hürremin ki evlat değil ki?
İşte bende bunu anlayamıyorum, hürrem ne yaparsa yapsın haklı, çocukları için, şunun için, bunun için, şimdi mahidevran mehmeti öldürtmeye çalışsa ne olacak? O da bunu yapmak zorunda mı denilecek?
O zaman herkesin yaptığı normal oluyor, herkes bir yerde kendi selametini düşünüyor. İyi veya kötü yok.
O zaman herkesin yaptığı normal oluyor, herkes bir yerde kendi selametini düşünüyor. O zaman ibram kötü, kibirli, mahi, hatçe kötü, vicdansız, şeytan, fena demenin bir manası da yok. Tabii bana göre..
Yaptıkları normal demedim,doğrudur-yanlıştır da demedim. Hürrem üzerinden konuştuğumuz için yapmak zorundaydı dedim. Şuanda tahta çıkmak için en güçlü aday Mustafa zaten. Mahidevran'ın gözden düşürmeye çalışacağı ciddi bir rakibi yok. Dönemin şartları çok çok zormuş. Acımak, vicdan, merhamet yok, hayatta kalma mücadelesi var. Güçlü olan kazanır. Malesef..
ama hicte oyle olmuyor ki ya mahidevran hic bir zaman evladini korumak icin yapmiyor ya kiskandigindan yapiyor etrafina saldriyor hurreme saldiriyor yada hurrem uzulsun diye ama hurrem sadece ve sadece hayatta kalabilmek icin evlatlarinin canini dusundugu icin ve mahidevran dikkat ederseniz oglunu hep dolduruyor gun gelecek kardeslern demiyecksin onlara taht senin cunku flan ama hurrem mihrimah ve mehmetin oyle demelerine izin vermiyor kizmisti bir bolum hatta mihrimaha mahidevran hakkinda konustu diye kendi dusmani ama cocuklarini saygili yetistiryor vede sadece hurremin tek doldurusu mehmete tahta gececeksin demek.mahi ise musti tahta gecseydi hepsini oldurturdu
ah bacım ahhhh..gitti ki nasıl gitti, dağ gibi tazmanya canavarı baksırlı paşam..
çok üzüldüm, iki koca öküz oturdu göğsüme halen de inmediler ..zaten panik atak şeysim var..
şimdi hürreme, bi çuval kına alak ta verek...
yalnız kafama takıldı:44:..iftardan hemen sonra, bunlar teravih filan kılmadan, direk uyumaya gittiler, bari teravih sahnesi olaydı..
Mahi' nin mustiye hepsini öldürteceğini nerden çıkardınız ki? Musti tahta çıkmışta biz mi kaçırdık? Gerçi bunu en iyi hürremden öğreniriz, hürrem sülo' yu mahi de oğlunu fışfışlıyor demek ki, sülo geliyor ama musti gelir miydi dolduruşa bilmem? Ne yapsın, mahi' nin tek yapabildiği de o..
Hürrem de çocuklarının mustafaya yanaşmalarını istemiyor, hatta düşman olmalarını yeğlerdi.
O zaman her şey daha kolay olurdu onun için..
cunku ozaman kural buydu guclu olan uste gecen taht adaylarino tehlike olarak gorup olduruyordu bu yuzden ben mahinin oglu tahta gecseydi kesinlikle oglundan tek isteginin hurremi ve cocuklarini oldurmek olacagina eminim tabi bu benim gorusum .hurremin boyle bosey yapmasina gerek kalmadi cunku mustafa kendi eliyle hurremin ekmegine yag surup babasinin gozunden dustu .tabiki orada haklsin hurrem suloyu mahi de mustiyi dolduruyorve ne olursa olsun hurrem nekdar doldurursa doldursun fazla etkisi olmamistir bence gercekte cunku sulo kendi bildigini okuyor yoksa hic istermiydi beyazid in suleymanin karari haberi ile oldurulmesini onada engel olurdu ozaman .
eski bolumlerdenartik bu ask sahnelerini goremiyoruz malesef
Eki Görüntüle 608011 Eki Görüntüle 608009 Eki Görüntüle 608008 Eki Görüntüle 608006 Eki Görüntüle 608004 Eki Görüntüle 608005uuu Eki Görüntüle 608025 Eki Görüntüle 608004 Eki Görüntüle 608005 Eki Görüntüle 608019 Eki Görüntüle 608026 Eki Görüntüle 608027 Eki Görüntüle 608015 Eki Görüntüle 608016 Eki Görüntüle 608021 Eki Görüntüle 608024 Eki Görüntüle 608023 Eki Görüntüle 608022 Eki Görüntüle 608020 Eki Görüntüle 608018 Eki Görüntüle 608013 Eki Görüntüle 608017 Eki Görüntüle 608028 cok yakismisti bu elbisesi hurrosa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?