Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

İşte dereyi görmeden paçaları sıvamak denir buna, sadece hürremin ki evlat değil ki?
İşte bende bunu anlayamıyorum, hürrem ne yaparsa yapsın haklı, çocukları için, şunun için, bunun için, şimdi mahidevran mehmeti öldürtmeye çalışsa ne olacak? O da bunu yapmak zorunda mı denilecek?

O zaman herkesin yaptığı normal oluyor, herkes bir yerde kendi selametini düşünüyor. O zaman ibram kötü, kibirli, mahi, hatçe kötü, vicdansız, şeytan, fena demenin bir manası da yok. Tabii bana göre..

Son düzenleme:

heeeeee o açıdan bakarsak doğru

Olurmuuuu mahi devran yılan şeytan bilmem ne kötü vasıf varsa onu alacak ama hürrem zeki

akllı kadın güzel kadın..pehhhh ama gene selim iyimiş mahi ye maaş bağlamış...

Son düzenleme:
ben yine izledim ibosun olumunu hurrem ne yapacak sevinecek diye gizli bi zevk aliyorum heralde
yok tabiki cok uzucu bi sahneymis okan yalabik muhtesem oyuncudur artik gozumde :124:

Yaptıkları normal demedim,doğrudur-yanlıştır da demedim. Hürrem üzerinden konuştuğumuz için yapmak zorundaydı dedim. Şuanda tahta çıkmak için en güçlü aday Mustafa zaten. Mahidevran'ın gözden düşürmeye çalışacağı ciddi bir rakibi yok. Dönemin şartları çok çok zormuş. Acımak, vicdan, merhamet yok, hayatta kalma mücadelesi var. Güçlü olan kazanır. Malesef..

ama hicte oyle olmuyor ki ya mahidevran hic bir zaman evladini korumak icin yapmiyor ya kiskandigindan yapiyor etrafina saldriyor hurreme saldiriyor yada hurrem uzulsun diye ama hurrem sadece ve sadece hayatta kalabilmek icin evlatlarinin canini dusundugu icin ve mahidevran dikkat ederseniz oglunu hep dolduruyor gun gelecek kardeslern demiyecksin onlara taht senin cunku flan ama hurrem mihrimah ve mehmetin oyle demelerine izin vermiyor kizmisti bir bolum hatta mihrimaha mahidevran hakkinda konustu diye kendi dusmani ama cocuklarini saygili yetistiryor vede sadece hurremin tek doldurusu mehmete tahta gececeksin demek.mahi ise musti tahta gecseydi hepsini oldurturdu

O konuda haklısın, şükrediyorum o dönemde yaşamadığım için..

Akşam izlerken gözyaşlarıma hakim olamadım. Bir an o dönemi düşündüm. Nasıl bir hırstırki insan kendi evladının, dostunun canına kıyıyor. Bütün bu olaylar, yaşananlar üzücü malesef. Tarih boyuncada devam etmiş. Biraz tarih bilgime dayanarak bir kaç ilgi paylaşmak istiyorum.

Bundan sonraki olacaklarda Rüstem Paşa onun yerini alacak, sonrasında Mihrimah Rüstem paşa ile evlenecek. Tabi bunları Hürrem siteyecek.
Sonrasında şehzade Mustafı babası tarafından bogdurtulacak.
Hürremden olma Beyazıt ise yine babası tarafından boğdurtulacak. o zaman Hürrem hasta yatağında olacak. Her ne kadar engellemeye çalışsada Süleyman bu evladınıda öldürtecek.
Hürrem Kanuniden 5 sene önce ölecek. Kanuni son dönemlerini yorgun ve üzgün geçirecek.
İçlerinde en uzun yaşayan Mahidevran olacak. Hepsinin ölümüne şahit olacak..

Son düzenleme:

Mahi' nin mustiye hepsini öldürteceğini nerden çıkardınız ki? Musti tahta çıkmışta biz mi kaçırdık? Gerçi bunu en iyi hürremden öğreniriz, hürrem sülo' yu mahi de oğlunu fışfışlıyor demek ki, sülo geliyor ama musti gelir miydi dolduruşa bilmem? Ne yapsın, mahi' nin tek yapabildiği de o..
Hürrem de çocuklarının mustafaya yanaşmalarını istemiyor, hatta düşman olmalarını yeğlerdi.
O zaman her şey daha kolay olurdu onun için..

Son düzenleme:
tatlı gacı aynen senin gibi düşünüyorum akşamdan beri yahu iftardan sonra hemen yatmaya gittiler
mübarek ramazan günü bari infazdan önce kanuni son kez pargalıyla teravih namazı kılsaydı ...
sırayla ölümler başladı işte sıra mıstafada
pargalı resmen kendi pini kendi kesti elindeki imkanları kullanamadı ,
o da küçüklüğünün o devşirmeliğinin sebebi bence karısını sırf egoları için aldattı
"sultanım"demeği sedece hatun diyerek egolarını tatmin ettiği bir kadınla...
sonra devleti yönetirken sanki padişahtı kanunui yokken o kibiri onu ölüme götürdü
iyi biri,dağ gibi adam dönemin şartlarına yenildi.
okan yalabığın oyunculuğu tamamdır artık ölüm sahnesi hemen ölmeyip direnme anları,mücadelesi çok etkileyiciydi.

hürrem kına yakacak artık ,rakibi gitti...diğer zayıf rakip mıstafa kaldı.
dönem öyle bir dönemmiş ki kardeş katli,oğul katli yasal.
güçlü olan hayatta kalmayı başaran kazanır .

Bacımm gacımmm gitti ibram ahhh ahhhh baksırlı paşam benim ne yakılşıyordu demi ona

Saydırdımmmmm süloyla hürroşa kulaklarınıı çınlattımmmmm mezarlarındaaa

Kına hazırrr gacımmm yaksın artıkkk

Evet ya iftardan sonra hemen odasına gitti gerçi ibram elşnde kitap vardı onu okudu sonra uyudu :44::44:

cunku ozaman kural buydu guclu olan uste gecen taht adaylarino tehlike olarak gorup olduruyordu bu yuzden ben mahinin oglu tahta gecseydi kesinlikle oglundan tek isteginin hurremi ve cocuklarini oldurmek olacagina eminim tabi bu benim gorusum .hurremin boyle bosey yapmasina gerek kalmadi cunku mustafa kendi eliyle hurremin ekmegine yag surup babasinin gozunden dustu .tabiki orada haklsin hurrem suloyu mahi de mustiyi dolduruyor ve ne olursa olsun hurrem nekdar doldurursa doldursun fazla etkisi olmamistir bence gercekte cunku sulo kendi bildigini okuyor yoksa hic istermiydi beyazid in suleymanin karari haberi ile oldurulmesini onada engel olurdu ozaman .

Son düzenleme:
Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, ‘Pargalı İbrahim’in idam nedeniyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, katıldığı 2. Sayfa programında Pargalı İbrahim Paşa’nın neden öldürüldüğünü ve Hürrem Sultan ile arasında olan nefretin sebebini anlattı. Bahadıroğlu, Meşhur târihçi Solakzâde’nin bir kitabında, Pargalı’nın Hürrem’e olan karşılıksız aşkını ima ettiğini söyledi.
PARGALI HÜRREM’E AŞIKTI
‘Mesela târihçi Solakzâde, Pargalı’nın Hürrem Sultan’a olan karşılıksız aşkını ima ediyor. Aralarındaki nefret Solakzâde’yi doğrular gibidir. Büyük aşklar büyük nefretlerden doğar derler. Ancak Hürrem Sultan’ın gözü Kanuni’den başkasını görmüyordur. Bu benim kanaatim çünkü Kanuni’nin yanında erkek olarak Pargalı’yı beğenmek çok mümkün değil. Pargalı ufak tefek, süzgün yüzlü.
‘HÜRREM BU AŞKI HİSSETTİ’
Hürrem bu aşkı hissetmiştir. Tabiatıyla çok zeki bir kadındır ve bunu muhtemelen kendi oğlunun lehine kullanmaya çalışmıştır. Çünkü oğlunu padişah yapmak istiyor. Bunu çok doğal buluyorum çünkü oğlunu padişah yapamazsa ölecek, böyle bir kader var Osmanlı’da. Saray Mahidavran’ın oğlu Mustafa’nın padişah olması için çalışıyor. Pargalı’nın suçlarından biri de o, yanlış ata oynamak. Sarayda’Mustafa padişah olacak’ diye söyleniyor. Bu Şehzade’ Mustafa’nın de aleyhine oluyor. Maalesef onun da kellesi gidiyor.’
‘PARGALI, HATİCE SULTAN İLE KANUNİ’NİN İSTEĞİ ÜZERİNE EVLENDİ’
‘Pargalı’nın Şehzade Mustafa’ya yoğunlaşmasının, Hürrem Sultan’dan karşılık görememesinden kaynaklandığını zannediyorum. Aşkına karşılık bulamaması işi intikama dönüştüyor, Hatice Sultan ile evleniyor. Pargalı’nın Hatice Sultan ile evlenmesinde aşk yoktur. Orada politik yaklaşım vardır. Kanuni İbrahim’e, ‘Seni eniştem olarak görmek istiyorum’ demiştir. Padişah ile Paşa birbirlerine çok yakınlardır. Kanunu hakikaten Paşa’ya çok güveniyor. O güveni belki o aşkla boşa çıkarıyordur’ şeklinde konuştu.
‘BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA’
‘Çünkü Kanuni dünyanın soluğunu dinleyen bir adamdır. Dünyanın soluğunu dinleyebilecek bir istihbarat örgütünü yöneten bir insan. Rodos’un soluğunu dinlerken, Avusturya’nın soluğunu dinlerken kendi sarayında olup bitenlerden haberdar olmaması ancak aptal olmasıyla mümkündür ki; Kanuni çok zeki bir padişah. Bu aşkı başlangıçta ciddiye almamış olabilir’
PARGALI’NIN ÇOCUKLARINI DA ÖLDÜRTTÜ
Kanuni, Pargalı’nın soyu bitsin diye Hatice Sultan’dan olan 2 çocuğunu da boğdurdu. Umarım dizide bunu görmeyiz”

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, 'Pargalı İbrahim'in idam nedeniyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, katıldığı 2. Sayfa programında Pargalı İbrahim Paşa'nın neden öldürüldüğünü ve Hürrem Sultan ile arasında olan nefretin sebebini anlattı. Bahadıroğlu, Meşhur târihçi Solakzâde'nin bir kitabında, Pargalı'nın Hürrem'e olan karşılıksız aşkını ima ettiğini söyledi.

PARGALI HÜRREM'E AŞIKTI

'Mesela târihçi Solakzâde, Pargalı'nın Hürrem Sultan'a olan karşılıksız aşkını ima ediyor. Aralarındaki nefret Solakzâde'yi doğrular gibidir. Büyük aşklar büyük nefretlerden doğar derler. Ancak Hürrem Sultan'ın gözü Kanuni'den başkasını görmüyordur. Bu benim kanaatim çünkü Kanuni'nin yanında erkek olarak Pargalı'yı beğenmek çok mümkün değil. Pargalı ufak tefek, süzgün yüzlü.

olur mu olur kızlar keşke o zamanlarda haremden birileri günlük tutsalarmışş,nasıl merak ediyorum anlatamam

Tarihte sülümanın hürremin zekasına hayran olduğu, ve ondan fikir aldığı yazıyor ama şimdi izlediğimiz sadece doldurma yönünde, özellikle alınan bir fikir yok..
Zaten bana saçma geliyor şehzade vermek için uğraş, şehzade veren kıymetli olsun, padişahın aslanı olsun ama sonra sen gel öldürt, tehlike olarak gör. Öldürteceksen ne diye bu kadar kıymetli ve padişahlık babadan oğula geçen bir şey? Kardeş kavgalarını sen çıkıcam, ben çıkıcam meselelerini anladık ta, tehlike kısmı ne oluyor? Zaten senden sonraki aday o yani..
Hem o kadar çocuk sahibi ol, hemde bir bir yok et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…