Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Sülüman İbrahim'i azletse ne olacaktı?
Hani öldürtmese....
Osmanlının bütün savaş stratejisini ve devlet içi bütün sırlarını bilmiyor muydu Pargalı..Ve çok iyi ilişkileri yok muydu devlet içi ve dışı..
Çok tehlikeli olurdu..
Ölmeliydi..

Bu arada Hürrem ne yaparsa yapsın,Sülüman kendi mantık süzgecinden geçirmeden hareket eden bir padişah değil.. En azından bizim dizide değil..
Bu sebeple Hürrem'e kızmak doğru değil..
Mustafa'nın öldürülmesinde de Hürrem ne derece etkili olabilir ki bu koşullarda..
Pargalının yalanını yakaladığı halde defalarca,Sülüman Pargalı dedi de başka bişey demedi..

Ve ayrıca,Hürrem Mahidevran'ın üzerine gelmiş evet ancak Mahidevran da Gülfem Hatunun üzerine gelmemiş miydi..
Gülfem, Mahi acı çekerken,sen de bana aynısını yaşatmıştın da demişti..
Mahidevran Hürrem'in kudretinde ve mevkisinde olsaydı,Hürrem'in 4 şehzadesinin nerde olacağını siz düşünün..
Bu işler böyle.. Anlamaya çalışmak yerine,o vakitler bu işler bu şekilde oluyormuş demek gerekir..

bu konuya ben sahsi fikrimi soyliyeyim simdi soyle oluyor biz hurremciler herks ayni seyi yapardi derken evlatlarini ve canini korumak icin mecburen baskasinin evladina kiyardi diyoruz kaldi ki mustafayi gidip hurrem odurmedi emri o vermedi suleyman verdi yani direkt olarak gidip sahsi ile mustafayi oldurmedi olduremez ama mahidevran direkt sahsi araciligiyla hurrem i dovdu o da dovemezdi yasakti ama o aklini kullanmadi kendi dovdu ki kaldiki ozaman hurrem sadece bir gozdeydi yani mahidevran veya oglu icin bir tehlike olustrmuyordu mahidevran ne yaptysa kiskanclktan yapti ve bu sadece hurremin gucune guc katti bu yaptiklari.hurrem ise mehmetin olumunden sonra yasadigi aci ve mahidevranin mehmeti oldurdugu dusuncesi ile mustafaya karsi suleymani doldurdu ve mustafaninda o siralarda suleymana karsi hatalari olmustu kendi basina nikah kiyma suriyeye gidip dusmanlarla gorusmek gibi ve halk mustafayi dahada cok sevince suleyman oglunun taht hirsindan korkup oldurttu mustafayi .

yani kisaca demek istedgm mahidevran yaptiklarini ortada bir tehlike yokken sirf kiskanclik ugruna yapti ve bu hurremin dahada yukselmesini sagladi
hurrem ise yaptiklarini evlat acisi yasayinca diger evlatlarini da kaybetme korkusu ile yapti kesinlikle bu yuzden hurrem melek degilse bile mahidevrandan daha akilli daha iyi niyetli

Son düzenleme:
ve ben sanmiyorum oldurtcegini cocuklarini cunku onlar taht adayi degiller buyuncede intikam alacak halleri yokki bence en fazla osmani oldurtur oglunu yani ama o da belki yani cok zor .okudugum kitapta boyle bir bilgi gecmiyordu hic

Son düzenleme:
Oldum olası Ninja kaplumbağaları sevmezdim zaten , 4 siyahlara bürünmüş adamı görünce , ninjalar geldi aklıma ..NİNJA SWAT CİNAYET EKİBİ , peh.....

Kavak Yelleri Efe gibi bir sezon sonra geri gelebilir mi acaba , .Nasılsa tarihten uyarlama ya , Timur Savcı'nın Tims'i bu, rating için her an her şey olabilir:))

önümüzdeki 20 bölüm boyunca Hatice'nin depresif ruh halini izliyeceğiz, yanarım yanarım ona yanarım..

Keşke odaya Süleyman girseydi de tam ninjalarla boğuşurken İbrahim Süleymana ; Hürrem ölmesin diye beni öldürüyorsun Beni,beni,İbrahimini"deseydi ya...

Son düzenleme:

beni beni ipraamını

bu işi hurrem yaptırmış olamaz cunku sarayda kalacagından kadının haberi bile yok, hatta sülüman hep ipraamı tutuyo diye cok kızgındı
Bu işi yaptıran kesin sülüman, belki vicdan azabı duyacak o ayrı

ah bacım ahhhh..gitti ki nasıl gitti, dağ gibi tazmanya canavarı baksırlı paşam..
çok üzüldüm, iki koca öküz oturdu göğsüme halen de inmediler..zaten panik atak şeysim var..

şimdi hürreme, bi çuval kına alak ta verek...

yalnız kafama takıldı:44:..iftardan hemen sonra, bunlar teravih filan kılmadan, direk uyumaya gittiler, bari teravih sahnesi olaydı..

‘’[SUB]Hep senin içündür benim dünya cefasım çektiğim
Yoksa,ömrüm vari sensiz neylerim dünyayı ben’’…

Arkadaşlar bu şiir Sülüman'dan Hürrem'e değil , PARGALIYA imiş.... Varın artık siz düşünün gerisini [/SUB]

Yalnız Ramazanlar'da daha da perçinleşen Barış-kardeşlik - yardımlaşma olgusu o zamanlar pek yokmuş demek. Mübarek ayda gündüz oruç tut , akşam kadı fetvasıyla cinayet işle , hiç olmadı.

Son düzenleme:

Hayatım bende farklı bişey söylemiyorum zaten,

Taht için insan yabancı helede bir dönme - devşirmeyi katledebilir ( bu doğru anlamında değil )

Fakat evlat bu ya cannnn ciger...

evladım gelirse gelir...ne olmuş...

Fakat benim kabullenemediğim şu mustafa yı resmen harcayan hürrem yılanıdır.

hürrem yahudidir buda benım için kafi zaten..

kızını yahudi rüstemle evlendirmesi felanda çok mühim değil..

seliminde kesin babası yahudiydi tarih kayıtlarına güveniyorum :)

ya ben hürreme pargalı konsuunda suç atmıyorum meg ,

o mustafa olayında yaptı yapacağını bence..

onun hesapları başkaydı gerçekleştirdide...

"Sevinin Hurremciler. Ama biz Hurremin acilarina, evlatlarinin ölümüne sevinmiycez. Cunki sizin gibi kalpsiz degiliz. Diziyse Ibrahimsiz Muhtesem olmayacak."

face de böyle bir yorum gördüm ve katılıyorum...

Uzun zamandan beri dizi hakkında yorum yapmıyordum. Dünkü bölümden sonra ben de bir şeyler yazmak istedim

Dün öyle bir bölüm çekmişler ki resmen pargalıya acıdım. Kanuninin dostu, can yoldaşı, Kanuni için canını verecek kadar sadık bir vezir izlettiler dün bize.

Ders 1: "Ecdadımızdan nasıl nefret ederiz?" konusunu gördük resmen dün...

Şah sultan karakterine gelince şuandaki tutumu tamamen senaristlerin uyarlaması. Tarihte hakkında çok fazla bilgi olmadığı yazıyor. Sadece dine düşkünlüğü, ve eşi lütfi paşadan yediği tokattan sonra boşandıkları belirtiliyor. Bundan dolayı, pargalıdan sonra vezir olan ayazpaşa vebadan ölünce vezir oluyor fakat vezirliği çok uzun sürmeden şah sultana tokat attığı için görevden alınıp sürülüyor.

Bir de anlamadığım bir şey var benim; Hatice nasıl oluyor da ablasının eski aşkına aşık oluyor? nasıl kardeş bunlar anlamadım.

Hürreme biçilen rol ise bence çok gereksiz. Sadece dır dır yapıyor. Bu muydu yani tarihteki hürrem sultan? mahalledeki hatçe teyze gibi padişaha gidip dır dır mı yapıyormuş yani?

Şimdi sırada şehzade mehmetin ölümü var... Hürrem şimdiden böyle herhalde oğlunun ölümünden sonra şeytanın ta kendisi olacak...

Dizinin başlarında Hürremi melek olarak gösteren senaristler, şimdilerde Hürremin eline bir tek şeytanın çatalını vermedikleri kaldı.

Bu arada antihürremci hatunlar Giulia Gonzaga hiçbir zaman saraya getirilemeyecek çünkü barbaros yakalayamayacak onu elinden kaçıracak. onun yerine Şehzade Mehmet için getirilen fakat sonradan selimin hasekisi olan nur banu sultan gelecek.

inadina hurrem inadina hurrem cunku bence onun yaptigi herseyde hakli bir aciklamasi mantikli bir aciklamasi vardir tamam oyle bir iddia var selim suleymandan degildi diye ama yahudi doktordan cok leodan diye var o iddia daha cok hatta kitabinda leodan oluyordu amakimse bilmiyordu anlamiyordu yaptiysada oyle bir ihanet suleymana cok kizmam cunku suleymanda onu aldatti dizide defalarca tabi bunlar sadece iddia ve dizi olarak dusununce bu yorumu yapabiliyorum

arkadaşlar ben diziyi birkaç bölümdür izlemiyordum.pargalı ölecek diye izledim.ama bana sanki ölmeyecekda kanuni rüyasında görüyor gibi geldi.dizi başladığından beri pargalı ölecek deniyor.ben hürremciyim.pargalı ölsede üzülmem yani.yanlız şah sultanda hürreme iyi görünüyor ama hiç sevmiyor.pargalı ölsede hürreme bu seferde sinsi sinsi şah sultan zarar verecek.
bugün 2.sayfa programında bir tarihçi vardı.hürremle pargalı niye düşmanlar diye sorunca tarihçi dediki pargalı hürreme platonik olarak aşık olmuş.fakat hürrem kanuniden başkasını sevmemiş.aşkına karşılık vermeyincede mahidevrancı ve oğlu mustafacı olmuş.kanuninin onu öldürtmesinde bu aşkta sebep olmuş dedi.
mihrimaha bir türlü alışamadım.kavak yellerinde iyiyken bu entrika dolu diziye bu kız yakışmadı.rolünü yapamıyor gibi geliyor.küçüklüğünü canlandıran kız bile bundan daha iyi rol yapmıştı.entrika ve hırs doluydu.

Ben hürremciyim diyorlar ya deliriyorum yahu bir insan nasıl hürremci olur aklım almıyor

kızımlada küsüz zaten oda hürremci

25 senelik cocukluk arkadaşımlada çok pis kavga ettim hürremden nefret ediyorumm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…