bu konuya ben sahsi fikrimi soyliyeyimHerkes kötü işte, ayy hürrem melek, mahidevran şeytan, iboo şeytan..! değil, sülümana kadar herkes kötü..
İbrahimin kibiri evet çok büyüktü, sülüman keşke kendi iradenden koruyacak kadar ileri gitmeseydin! Ben üzüldüm yine de, ama anlamadığım sülüman uykuda bile olsa, sonuçta fermanı o veriyor, bilgisi var, haberi var yani.. Uykuda olması lazım ya hani, cellatlar uyuduğunu nerden anlıyor? Onu anlamadım ben? Sülüman uyuyamasa ne olacaktı? Adam güç bela uyudu oda ayrı bir mevzu Yarebbim o ne uykusu öyle, gören kaç saat, gün uyuymamış sanacak..
Ulen 2 gün uyumayayım, yine sülo gibi dönmez gözlerim..
Mustafanın öldürülmek istenmesine ilişkin konuya gelirsekte;
Dizinin ilk başlarında mahidevran hürremin yüzünü dağıtta da nasıl acımasız, kötü olmuştu, herkesin dilinde o çok kötü, hürremi dövdü diye yer etmişti. Hürrem şimdi şehzade mustafayı öldürecek kadar ileri gidebiliyor ama bu sefer de o dönemde herkes aynı şeyi yapardı, mahidevran da yapmaz mıydı? ( bu genelde hürremin bir kötülüğünü haklı çıkarmak için ) deniyor.
Herkes yapardı diye hareket edilecekse ohooo..
Oldum olası Ninja kaplumbağaları sevmezdim zaten , 4 siyahlara bürünmüş adamı görünce , ninjalar geldi aklıma ..NİNJA SWAT CİNAYET EKİBİ , peh.....
Kavak Yelleri Efe gibi bir sezon sonra geri gelebilir mi acaba , .Nasılsa tarihten uyarlama ya , Timur Savcı'nın Tims'i bu, rating için her an her şey olabilir:))
önümüzdeki 20 bölüm boyunca Hatice'nin depresif ruh halini izliyeceğiz, yanarım yanarım ona yanarım..
Keşke odaya Süleyman girseydi de tam ninjalarla boğuşurken İbrahim Süleymana ; Hürrem ölmesin diye beni öldürüyorsun Beni,beni,İbrahimini"deseydi ya...
Günaydınlarrrakşam rahat rahat seyrettim diziyi hiç bişeyi kaçırmayım diye,aklımda burada kaldı ama ..
Gitti ibrammmmmmm gittidağ gibi adamı öldürttün sülo,tamam ibramda az değildi ama kendi sonunu hazırladı birazda..
Son nefesini bile verirken nasıl hünkarım dedi öyle yaaa tıkandım kaldım hemenbir damla göz yaşıda nasıl da aktı gözünden..
İbo'da giya uyandı ibrahim dedi,geçti sülo geçtiiii senin yatacak yerin yokmuş bu dünyada
Biz bu kadar ibramın ölümüne üzüldüysek mustafa'da nasıl olacaz bilinmez
Yılan hürremde öğrenince hemen allah taksiratını affetsin diyecek,için için sevinecek
Offff daraldım akşam seyrederken,içim hoş oldu o çocukluğunu filan gösterdiler ya annesinden koparılıp alınması filannn
ah bacım ahhhh..gitti ki nasıl gitti, dağ gibi tazmanya canavarı baksırlı paşam..
çok üzüldüm, iki koca öküz oturdu göğsüme halen de inmediler ..zaten panik atak şeysim var..
şimdi hürreme, bi çuval kına alak ta verek...
yalnız kafama takıldı:44:..iftardan hemen sonra, bunlar teravih filan kılmadan, direk uyumaya gittiler, bari teravih sahnesi olaydı..
Eğer Hürrem'n yerinde Mahidevran olsaydı ilk şehzade Hürrem'e ait olsaydı Mahidevran'da bunu yapardı taht kavgası kendi çocuklarını devletin başına geçirme tüm yüzyıllarda süregelmiş. Yıldırım Bayazıt kendi oğullarını kendisi sırf tahtında gözü var diye öldrtmüştür hatta Kanuni'ye de zehirli kaftan göndertmiş annesi engel olmuştur giymesine yanii baba bile oğlunu tehsit olarak görmektedir o zamanlar ki bir kadın tehdit olarak görmesin.
Evet ne kadar sevinsemde İbrahim'in ölmesine Beyhan'ın da kocasına üzülmüştüm sürülebilir, azad edilebilir, elindeki herşeyi eşi, çocukları ondan koparılabilir ama bu şekilde öldürülmesi elbette hoş değil. Sonuç olarak o şekilde de o damatlar bir tehdit olamazlar Osmanlı'da hükümler açık sadece padişah soyundan kişiler tahta geçebilir. İbrahim'in böyle padişah olmak gibi bir şansı zaten yok haa diyelim ki oldu tahta oynadı o zaman boğdurtabilirler ama o zamanlar Osmanlı bu şekilde yönetiliyor tahttaki kişinin geleceğini kim tehdit ederse öldürülüyor. Bu zamanla karşılaştırmak mantıksız. Bir de Hürrem Osmanlının sonunu getirdi diyenler var Hürrem den sonra yüzyıllarca daha ayakta kalmış Osmanlı nasıl Hürrem getirmiş sonunu. Dediğin gibi şimdi diyoruz ki bir insanı öldüren için öbür dünyada hesabını nasıl verecek cezalar müeebbetler var o zaman hiçbir yaptırım yok insanlar katledilmiş. Taht ve hırs uğrna kardeş kardeşi katletmiş öbür dünyada yatacak yerleri olmaz bu insanların..
Sülüman İbrahim'i azletse ne olacaktı?
Hani öldürtmese....
Osmanlının bütün savaş stratejisini ve devlet içi bütün sırlarını bilmiyor muydu Pargalı..Ve çok iyi ilişkileri yok muydu devlet içi ve dışı..
Çok tehlikeli olurdu..
Ölmeliydi..
Bu arada Hürrem ne yaparsa yapsın,Sülüman kendi mantık süzgecinden geçirmeden hareket eden bir padişah değil.. En azından bizim dizide değil..
Bu sebeple Hürrem'e kızmak doğru değil..
Mustafa'nın öldürülmesinde de Hürrem ne derece etkili olabilir ki bu koşullarda..
Pargalının yalanını yakaladığı halde defalarca,Sülüman Pargalı dedi de başka bişey demedi..
Ve ayrıca,Hürrem Mahidevran'ın üzerine gelmiş evet ancak Mahidevran da Gülfem Hatunun üzerine gelmemiş miydi..
Gülfem, Mahi acı çekerken,sen de bana aynısını yaşatmıştın da demişti..
Mahidevran Hürrem'in kudretinde ve mevkisinde olsaydı,Hürrem'in 4 şehzadesinin nerde olacağını siz düşünün..
Bu işler böyle.. Anlamaya çalışmak yerine,o vakitler bu işler bu şekilde oluyormuş demek gerekir..
Evet hürrem gibi bir kölenin de o kadar güce kavuşturulması hataydı
arkadaşlar ben diziyi birkaç bölümdür izlemiyordum.pargalı ölecek diye izledim.ama bana sanki ölmeyecekda kanuni rüyasında görüyor gibi geldi.dizi başladığından beri pargalı ölecek deniyor.ben hürremciyim.pargalı ölsede üzülmem yani.yanlız şah sultanda hürreme iyi görünüyor ama hiç sevmiyor.pargalı ölsede hürreme bu seferde sinsi sinsi şah sultan zarar verecek.
bugün 2.sayfa programında bir tarihçi vardı.hürremle pargalı niye düşmanlar diye sorunca tarihçi dediki pargalı hürreme platonik olarak aşık olmuş.fakat hürrem kanuniden başkasını sevmemiş.aşkına karşılık vermeyincede mahidevrancı ve oğlu mustafacı olmuş.kanuninin onu öldürtmesinde bu aşkta sebep olmuş dedi.
mihrimaha bir türlü alışamadım.kavak yellerinde iyiyken bu entrika dolu diziye bu kız yakışmadı.rolünü yapamıyor gibi geliyor.küçüklüğünü canlandıran kız bile bundan daha iyi rol yapmıştı.entrika ve hırs doluydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?