[video=youtube;xCX0odsnvps]https://www.youtube.com/watch?v=xCX0odsnvps&feature=youtube_gdata_player[/video] bakin bakin ilber ortayli ne diyor hurros ve ibos hakkinda
meg'cime cok tesekkurler hemen ogrendim video eklemeyi ondan ve de ekledim
üşenmemiş helva yapmış, bi de üstüne pargalı yazmış...
allah seni ne etsin kız...eline sağlık diyeyim
hay allah iyiliğini versin kıznefis görünüyo tarifini yaz bakem pargalıyı tarçınlamı yazdın
sık sık yapıyorum o akşam partgalıya özel olduğundan isim yazdım ...
un helvası
malzemeler:
250 gram tereyağ
2 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
vanilya
fıstık
yapılışı:
250 gram yani 1 paket tereyağını eritiyoruz
içine unu koyuyoruz kısık ateşte hiç bırakmadan 50 dakika kavuruyoruz,kavururken istediğiniz sürede fıstıkları atabilirsiniz içine ne kadar koyu seviyorsanız renk olarak..
bu arada un kavrulurken süt,toz vanilya ve şekeri bir tencerede kaynatıyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz,50 dakika dolunca helvanın altını açıyorsunuz ve sütü ekliyorsunuz çok hızlı bir şekilde karıştırıyorsunuz,artık bilekleriniz acıyınca yani karıştırmakta zorlanınca helva kıvama gelince altını kapatıp kapağını örtüp dinlenmeye bırakıyorsunuz...
sıcak seviyorsanız 10 dk .sonra servis edebilirisiniz,soğuk ve sert seviyorsanız da bir kaç saat buz dolabında bekletiyorsunuz...ben üzerini tarçınla süsledim..
fragman için:
ibrahiminm çocuklarına çok üzüldüm doğrusu,sanırım onları boğdurtmayacak tarihte boğduruyormuydu ki ????
hatice dağıldı tabi beyhanda gelmiş,gözlerinde babamı görüyorum dedi süleymana..
pişman olmuş bir tavrı var ama pek sanmıyorum olsaydı oğlunu da öldürtmez di...
ah pargalı ah o pis sırıtışını çok özliycem çok seksiydi yaaa
Yeni fragman kızlar..
xxxxxxxx
bu sekil fragman eklemek yasak direk baska yere yönlendiriliyor cünkü
adam mantığa dayanarak konuşuyor sadece ve ne güzel konuşuyor hürrem düşmanları azcınan feyz alsa
Geçen hafta Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürülmesinin ardından Okan Yalabık'ın da diziden ayrıldığı Muhteşem Yüzyıl'da çok sevilen bir karakteri yeniden diziye dönüyor.
Malkoçoğlu, Şehzade Mustafa'nın affetmesi ile idam edilmekten son anda kurtularak Boğdan'a gönderilmişti. Malkoçoğlu Bali Bey'i canlandıran Burak Özçivit de diziden ayrılmıştı.
Geçen bölümde İbrahim Paşa öldürülmeden önce son yemeğinde, Boğdan Beyi'nin haracını ödememesiyle ilgili olarak Malkoçoğlu Bali Bey'i görevlendirdiğini ve konuyla ilgileneceğini Sultan Süleyman'a söylemişti.
Önümüzdeki bölümlerde Malkoçoğlu yeniden diziye dönecek. Malkoçoğlu, Boğdan'daki vazifesinin ardından saraya gelerek önemli bilgileri iletecek.
Su an kanaltürk te tarihci Yavuz Bahadiroglu var.Pargali nin Hürrem Sultan a platonik aski varmis,Sultan Süleyman bunu hissettigi ve o yüzden Ibrahim i öldürttügünü falan anlatiyor.Ayrica haftaya daha kötü bir bölüm olacak gibi,cünkü Pargali nin cocuklari da ayni gece öldürülmüs.Zaten sonra da cok yasamamis Hatice Sultan
ekranların en sevilen dizisi muhteşem yüzyıl'ın kadrosunda yer alan burak özçivit diziye tekrar dahil oluyor. Bundan önce malkoçoğlu üzerine çektiği filmi yüzünden diziye ara veren ünlü oyuncu, filmin ertelenmesinden sonra diziye tekrar dahil olma kararı aldı.
Son bölümlerde boğdan beyinin haracını ödememesiyle ilgili meselelerin çözümü konusunda gündeme gelen malkoçoğlu vali bey, kilit unsur olarak saraya geri dönecek.
Eki Görüntüle 610304
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?