Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
İbrahimin ölmesi konusunda bana mesaj mı veriyorsunuz ?

pis hürremciler :))))

hürremin kızınında huyu aynı hürrem korkulur bunlarda ...

Ama patron, yani Osmanlı'nın başına taş düşse Hürrem'den biliyorsunuz
İbrahim Paşa :
Bu büyük devleti idare eden benim; her ne yaparsam, yapılmış olarak kalır, zira bütün kudret benim elimdedir; memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim; verdiğim verilmiş, reddettiğim reddedilmiştir. Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği yahut ihsan ettiği zaman bile eğer ben onun kararını tasdik etmeyecek olursam, gayr-i vaki gibi kalır; çünkü her şey; harb, sulh, servet, kuvvet benim elimdedir.
Sözleri gibi pek çok sözü, kendisine karşı sözler sarf edenleri idam ettirmesi gibi sebeplerden dolayı kibre battığı ve kendini Padişah'tan bile üstün gördüğü için öldürüldü, Hürrem Sultan'ın İbrahim Paşa'nın ölümünde rol oynadığı sadece rivayet edilir, kesin bir delil yok

Yazık değil mi Hürrem Sultan'a, kemikleri sızlıyor valla
Biz Paşa'nın yaptıklarını delilleriyle ispatlıyoruz, Hürremciler hani belgeleriniz nerde, belge istiyoruz

YEEEEESSSS.....neler duyacağız daha neleeeerrr....teşekkür bilgiler için.....

Pek çok tarihçi, yabancı elçilerin İbrahim Paşa’yla görüşmelerine ilişkin hazırladıkları raporlarından yola çıkarak onun iktidar hırsıyla pek çok kararı kendi başına buyruk verdiği savında bulunmaktadır.[7] Bu nedenle, 1536 yılında gücünden kaygılanan Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile öldürüldüğü iddia edilmektedir. Ayrıca Makbul İbrahim Paşa'nın Hürrem Sultan'ın oğlu olmayan Şehzade Mustafa'yı desteklemesinden dolayı ölümünde Hürrem Sultan'ın da büyük bir rol oynadığı rivayet edilir.

wikipedia'dan bir parça...

Son düzenleme:
Kızlar biz bu paşayı pek bi özliycez, ikizi nikomuydu neydi? arada bari onu gösterselerde özlem gidersek..
hem okanda bölümbaşı ücret almaya devam eder..

niko ,miko,tiko,teo,meo hepsi gitti...pargalı köyüne dönse iyiydi..ölmezdi... esmahanuruda alırdı, nigarlan balıkçı miko olarak yaşardı..en azında hatçenin içgüveysi gibi davranmalarından kurtulurdu...yazık öldü.o zamnlarda hayat şartları bayaaa kötüymüş...

yok yok hürreme rahat yüzü yok. boşuna mı geldi o şah sultanla meymenetsiz kocası..
hem daha sırada mehmedin ölümü var sevinci kursağında kalacak hürroşun.
önce mehmed, sonra musti.

ve mehmet mustidn sonrada cihangir bebisim olcek rivayetler ve kitaplarda zaten hasta oldugu icin birde mehmet abisinin ardindan cok sevdigi musti abisini kaybedip yataklara dustugu oyle oldugu yaziyor keder uzuntu ve korkudan hem sulodan soguyor bu olaydan sonra cihangir.babasi mustiyi kendi oglunu oldurttu diye.ve zaten cihangirin olumuyle hurrem dahada cokuyor yataklara dusuyor ve bu yuzden oglu beyazidin suriyedeki olumune engel olmamiyor suleymani ikna edemiyor beyazidi kurtarmasi icin.

Son düzenleme:
Ölen Şehzadelerin hepsine yazık olacak
Sanırım Mahidevran Sultan Diana'ya benim için herşeyi yapar mısın, birini öldürmen gerekse bile diye sorduğunda Şehzade Mehmet'in ölümünü planlıyordu, Diana'ya çiçek bulaştırıp Mehmet'in haremine sokacak gibi geliyor bana, şimdi bu adil mi?
Hem Masum bir şehzade, hemde tek amacı sadakat olan bir cariyeyi harcamak?

Ki şahsen Şehzade Mustafa'nın oğlu Süleyman'ın çiçekten ölmesi Hürrem Sultan'ın bir komplosu değildir, çiçek hala bile çok tehlikeli bir hastalık, Dünya'dan kökü kazındı densede bilinen bir gerçek var, bu virüs saklanmakta, herkes bilir ki insan bu virüsü illa birinden kapmak zorunda değil, bebek havada olan bu virüsü kapmış olabilir çünkü ülkede çiçek salgını varmış o ara, aşı mı varmış o zamanlarda bebeğe yapsınlar ve korusunlar

Offf off Osmanlı bunca entrikayı nasıl göğüslemiş

Mustafa'nın ölümü, Hürrem'in dolduruşu sonucu Sülüman'ın verdiği emir neticesinde gerçekleşti diye söyleniyor da,
Mehmet'in, direkt Mahidevran'ın kumpası sonucu öldürüldüğü dillendirilmiyor..
Nasıl bir çelişki bu anlamıyorum :26:

Mahidevran mazlum değil..
Mahidevran'ın üzerine gelmedi Hürrem..
O dönem o şekildeymiş saray harem hayatı..
Eğer kuma gibi üzerine gelmek varsa,Mahidevran da Gülfem'in üzerine gelmiş oluyor.
vsvs

A aa ne kadar gıcık yazmışım,tekrar okudum da :86:
Sizi seviyorum antiHürremci dostlar

evet bende aynen boyle dusunuyorum ve cok sinir oluyorum bu duruma ve bunun sebebi seymis hani mustafa cok seviliyor ya arkasindan kasideler bilmem neler yazildi ya sonucta mahidevran onun validesi onu ve mustafayi zamannda herkes cok sevdigi icin tahta suleymandan cok mustafayi yakistirdiklari icin musti ve mahiyi melek gibi anlatmis halk hep ve ozamandan bu zamana boyle gelmis hurremde mustinin annesinin mutlulugunu calan kotu cadi olarak anlatlmis aman cok da inandrci sanki

A aa ne kadar gıcık yazmışım,tekrar okudum da :86:
Sizi seviyorum antiHürremci dostlar
:97::97::97:

biz anti hürremciler inandıkkk:112:

cnm dün gece kanaltürkte yayınlanan tarihin arka odası programında hiç öyle bir aşkın olmadığını söylediler.ibrahimi hani ok atılıyorya o ok atılan adı neyse bilmiyorum onun yayıyla boğmuşlar o yay bağırsak sinirlerinden yapılıyormuş.daha neler anlatacaklardı ama çok uykum geldi yattım izleyen varsa sonrasında neler anlatıldı yazıversin merak ediyorum pargalıdan konuşacaklardı hııı birde şey dediler eğer öldürülen şehzade olsaydı çocuklarıda öldürülüyormuş ama öldürülen damat olursa çocuklar öldürülmezmiş yani hatcenin bebeler ölmeyecek bari.

vuhuuuuuuuu vay anam vay gene hurreme yardırılmış gene antihurremcı arkideşlerimiz ıbrahım masum canıııım heykelini diktiren,süleyman manisaya gittiğinde sarayına taht ve aslan heykelleri getirten elçileri öyle karşılayan,kendısınde padişah unvanı olan serasker ve sultan lakapları ıle seslenilmesini istemesi,kral fransuaya yazdığı mektuplarda ''herşey benım elımde,bu yuce ımparatorlugu yoneten benım.butun kararlar bende.hunkarıda ben yonetırım bana hızmet edın bana sorun kudretlı benım'' dıyen de pargalı paşşşşşa diiil zaten hmmmmmmm tabii

naman nallahımmm malkoçoğlu bende senı beklyıodum ne yalan söylim

Aynı programın müdavimiyiz demek, bu hafta bende sonuna kadar seyretmedim

Biz kendi aramızda Hürremci, antiHürremci diye atışıyoruz ya, Hürrem'i intikam almak için veya ayağına dolananları ortadan kaldırmak için bir plan üzerine hareket ettiğini varsayarsak koskoca Kanuni'nin bu plana dahil olup Hürrem ne isterse yaptığını zannetmiyorum

Kanuni'nin eşleri haremde entrikalar çeviriyordur mutlaka, harem onların saltanat sürüp cariyeleri istedikleri gibi kullandıkları bir alan, Şehzade Mustafa'ya suikast yapacak cariye, Şehzade Mehmet'e hastalıklı cariye, cariyeler arası kıyım, haremde iktidarı ele geçirme hırsı vs. bunlar mümkün ama iş devlet yönetimi olunca benim şüphelerim var.

İbrahim Paşa kibirliymiş, buna dair belgeler yok sayılamaz ama şu da var Kanuni Sultan Süleyman'ın babası Yavuz Sultan Selim, babasına karşı darbe yaparak tahta çıkan bir padişah, 2. Bayezıd'dan sonra şehzade Ahmet tahta çıksada yeniçeriler Yavuz Sultan Selim'in veliaht olması, tahta çıkması için ayaklanmışlar, sadece ona sadakat gösterip büyük bir baskı unsuru olmuşlar, Şehzade Ahmet Padişah ilan edilmesine rağmen tahttan indirildi ve yerine Yavuz Sultan Selim geçti, yani Kanuni Sultan Süleyman, yeniçeriler ayaklanırsa neler olur, bir evlat darbe yaparak babasını tahttan nasıl indirir gibi soruların cevaplarını küçük yaşta yaşarak görmüş.

Bu yüzden İbrahim Paşa'nın Şehzade Mustafa'yı destekler tavrı, yeniçerilerin Şehzade Mustafa'yı sevip sayması gibi imareler dedesi 2.Bayezıd gibi darbeyle tahttan indirilirim endişesine sebep olmuş olabilir.

Unutmayalım ki Kanuni Sultan Süleyman aptal bir adam değildi, aşk dediğin 1-2 yıl gözünü kör etti diyelim, ya sonraki seneler
Koskoca Osmanlı İmparatorluğu'nu yöneten, Avrupa'da Muhteşem Süleyman, Doğu'daysa adaletli oluşu sebebiyle Kanuni Sultan Süleyman diye anılan bir padişah bir kadına pabuç bırakmaz, ki daha önceki mesajımdaki sözümü yineliyorum, tüm bu idamlarda Hürrem'in parmağı olduğunun delilleri varsa okumak isterim.

Benim bulduğum yazılarda rivayet edildiği yazıyor, gerçek bir delil yok

Yav tarihte ne kadar üzerine gidilmiş yabancı diye Hürrem sultan ın ya anlam veremiyorum...Osmanlı padişahlarının anneleri zaten geneli hep yabancıymış...Kösem Sultan,Safiye Sultan falan..Off hayatlarını okudum da...Hürrem yanlarında melek melek....

bu hafta ceremizi alip hatcenin ibram ibram diye cigirmasini izlicem

o agladikca icimin yaglari ericek

malkocogluda geliyormus mihrimah napcak bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…