vuhuuuuuuuu vay anam vay gene hurreme yardırılmış gene antihurremcı arkideşlerimizıbrahım masum canıııım heykelini diktiren,süleyman manisaya gittiğinde sarayına taht ve aslan heykelleri getirten elçileri öyle karşılayan,kendısınde padişah unvanı olan serasker ve sultan lakapları ıle seslenilmesini istemesi,kral fransuaya yazdığı mektuplarda ''herşey benım elımde,bu yuce ımparatorlugu yoneten benım.butun kararlar bende.hunkarıda ben yonetırım bana hızmet edın bana sorun kudretlı benım'' dıyen de pargalı paşşşşşa diiil zaten hmmmmmmm tabii
naman nallahımmmmalkoçoğlu bende senı beklyıodum ne yalan söylim
Aynı programın müdavimiyiz demek, bu hafta bende sonuna kadar seyretmedim
Biz kendi aramızda Hürremci, antiHürremci diye atışıyoruz ya, Hürrem'i intikam almak için veya ayağına dolananları ortadan kaldırmak için bir plan üzerine hareket ettiğini varsayarsak koskoca Kanuni'nin bu plana dahil olup Hürrem ne isterse yaptığını zannetmiyorum
Kanuni'nin eşleri haremde entrikalar çeviriyordur mutlaka, harem onların saltanat sürüp cariyeleri istedikleri gibi kullandıkları bir alan, Şehzade Mustafa'ya suikast yapacak cariye, Şehzade Mehmet'e hastalıklı cariye, cariyeler arası kıyım, haremde iktidarı ele geçirme hırsı vs. bunlar mümkün ama iş devlet yönetimi olunca benim şüphelerim var.
İbrahim Paşa kibirliymiş, buna dair belgeler yok sayılamaz ama şu da var Kanuni Sultan Süleyman'ın babası Yavuz Sultan Selim, babasına karşı darbe yaparak tahta çıkan bir padişah, 2. Bayezıd'dan sonra şehzade Ahmet tahta çıksada yeniçeriler Yavuz Sultan Selim'in veliaht olması, tahta çıkması için ayaklanmışlar, sadece ona sadakat gösterip büyük bir baskı unsuru olmuşlar, Şehzade Ahmet Padişah ilan edilmesine rağmen tahttan indirildi ve yerine Yavuz Sultan Selim geçti, yani Kanuni Sultan Süleyman, yeniçeriler ayaklanırsa neler olur, bir evlat darbe yaparak babasını tahttan nasıl indirir gibi soruların cevaplarını küçük yaşta yaşarak görmüş.
Bu yüzden İbrahim Paşa'nın Şehzade Mustafa'yı destekler tavrı, yeniçerilerin Şehzade Mustafa'yı sevip sayması gibi imareler dedesi 2.Bayezıd gibi darbeyle tahttan indirilirim endişesine sebep olmuş olabilir.
Unutmayalım ki Kanuni Sultan Süleyman aptal bir adam değildi, aşk dediğin 1-2 yıl gözünü kör etti diyelim, ya sonraki seneler
Koskoca Osmanlı İmparatorluğu'nu yöneten, Avrupa'da Muhteşem Süleyman, Doğu'daysa adaletli oluşu sebebiyle Kanuni Sultan Süleyman diye anılan bir padişah bir kadına pabuç bırakmaz, ki daha önceki mesajımdaki sözümü yineliyorum, tüm bu idamlarda Hürrem'in parmağı olduğunun delilleri varsa okumak isterim.
Benim bulduğum yazılarda rivayet edildiği yazıyor, gerçek bir delil yok
teşekkür ederim balım[video=youtube;wsuSoe43UQg]http://www.youtube.com/watch?v=wsuSoe43UQg[/video]
Ne diyor son sahnede???
Yeri göğü yaradan şahidim olsun ki......................bu saraydan gidecek???
5 kere dinledim anlamadım vallahi:26:
aman ya ne olur hatce ordan dusup olsundee kurtulalimartik iki bolum onun cigliklarini dinleriz yahu bu hurrem mahidevran yada bi baskasi aglayinca ben aglayacak gibi oluyorum o hatce aglayinca sinirlerim bozuluyor yipraniyor okadar kotu agliyor
bu saraya ölüm getiren kan ve ölümle gidecek diyor ben öyle ankadım canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?