Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Muhteşem Yüzyıl dizisinde şimdilerde intikam rüzgarları estiren Şah Sultan, tarihte maneviyata önem veren bir kişidir. Merkez Efendinin şeyhliğini yaptığı Halvetiye tarikatı üyesi olan Şah Sultan'ın eşi Lütfi Paşa kendisi kadar manevi hayatın içinde değildir.

Osmanlı tarihini anlatan en önemli eserlerden biri olan Asafname adlı eseri yazan Damatçelebi Lütfi paşa, Osmanlıya çok hizmetleri dokunmuş değerli bir devlet adamıdır.

Lütfi Paşa ile Şah sultanın evliliklerini bitiren olay tarihte eşi benzeri görülmemiş bir olaydır. Lütfi Paşa kariyer merdivenlerini tırmanıp Veziri azam olduktan sonra çok sıkı tedbirler getirmiştir. Vezirliği döneminde bir hayat kadınını yakalayan Lütfi Paşa kadına akıl almaz bir ceza vermiştir.

O zamana kadar hayat kadınlarına verilen ceza sürgün edilme idi. Lütfi Paşa ise bu kuralı yıkarak kadının cinsel organının ustura ile oyulmasını emir vermiştir.

Bu olayı duyan Şah Sultan Lütfi Paşaya böyle bir şeye hakkı olmadığını söylemiş ve karşılığında bir tokat yemiştir. Sultanın kızına atılan bu tokat, Şah Sultanın Lütfi paşayı boşamasına neden olmuştur.

Tüm devlet görevleirnden azledilen Lütfi paşa hayatını osmanlı tarihi yazarı olarak sürdürmüş ve sefalet içinde ölmüştür....

Yine zamana oynamak amaçlı boş bir bölüm olacağa benziyor.
ne yapacak hatce hürremi bayıltıp içi timsah dolu ırmağa mı atacak?
kimsenin ayyy hürroşa ne olacak ölecek mi acep diye heyecan yapmayacağı ortada.
her bölüm bir suikast.
o kadar tarihi malzeme varken tekrara düşüp durmazlar umarım.

hic durmuyorsunuz, sürekli gelistiriyorsunuz siteyi. bu cok hosuma gidiyor, cok saol kazen abi
cok isime yarayacak. Legal olarak cogu kanalin sitesindende izlenebiliyordu ama galiba ilk defa tüm kanallar bi arada...

aynen,zaten son bikaç bölümdür ya izlemiyorum,ya da arada bi bakıyorum,tamamını izlediğim bölüm azdır.Küçükesatı izlemek bile daha çok keyif veriyo

bende teşekkür ederim..
ilk bölümünü izledim buradan,pek hatırlayamıyordum, yarım izlemiştim o zaman..
hakkaten hürrem o zaman da çok gıcıkmış,haklıyım sevmemekte..
pis osmanlı pis osmanlı diyor ama altın yoldan geçmek için 5000 numara yapıyor,fırsatçı

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Burak Özçivitin canlandırdığı Malkoçoğlu Bali Bey karakteri, pek çok kişinin severek izlediği bir isim. Tarihte pek çok başarıya imza atmış değerli bir beylerbeyidir.

Özellikle Fatih Sultan Mehmet döneminde başarılarıyla tanınmış olan Malkoçoğlu ailesine mensup olan Bali bey, Malkoçoğlu Yahya Paşanın oğludur. Tarihte koca Bali Paşa şeklinde de anılan Bali bey, Fatih Sultan Mehmetin kurduğu Saray üniversitesinde yetişmiştir.

Tarihte Kanuni ile aynı yaşta olduğu söylenen Bali bey, tıpkı dizdeki gibi cesur, sadık ve korkusuz bir kumandan olarak bilinir. Özelikle Lehistan üzeirne yaptığı 40000 kişilik seferi tarihteki en büyük ikinci seferdir.

Malkoçoğlu Bali bey sarayda hareme hiç girmemiş bir isimdir. Yani dizideki gibi Mihrimah Sultanı bırakın, hç bir saray eşrafını görmemiş bir isimdir. Kanuninin musahipliğini yapması da dizide eklenen bir olaydır.

Malkoçoğlu Bali bey, 1480 yılında eceli ile ölmüştür. Mezarı Bursa-Yenişehirde Balibey camii avlusundadır.

Çok teşekkürler Kazen,emeğinize yüreğinize sağlık sağolun

Hatırlasana nasılda sülüman diyip bayılmıştı numaradan bizim saf süloda hemen koşup yanına gitmiştigitmez olaydı keşkee

Hatırlasana nasılda sülüman diyip bayılmıştı numaradan bizim saf süloda hemen koşup yanına gitmiştigitmez olaydı keşkee

evet işte o sahne beni çileden çıkardı, adamın suratına baktı baktı baktıııı bi türlü bayılamadı..
mahicim de ne güzel,mustiyle manisadan geliyordu hevesli hevesli... bilse saraya ejderhanın geldiğini

sonra pis osmanlının mor mendilini havada kaptı ama

Ba ba baaaaaaa Hürrem'e bak pis Osmanlı çorbasını içmem diyor .... nankörrrr, mendeburrrrr ah ahhh dağ gibi İbrahim Paşa'mı da yedi ya....

Tekrar seyredeceğim ilk bölümü teşekkürler

Bayılması bile sahtey'di,iki göz çevirdi şakkk attı kendini yere bizim saftirik süloda gitti hemen yanına mahininde yuvasını yıktı bu yılan reyiz varya ahhhh ahhhh mendili kapacakki kendine sağlam bir yer edinsin tabi

Ba ba baaaaaaa Hürrem'e bak pis Osmanlı çorbasını içmem diyor .... nankörrrr, mendeburrrrr ah ahhh dağ gibi İbrahim Paşa'mı da yedi ya....

Konuşun kazen biz antihürremciler konuşunca kötü oluyoruz ,laf söyletmiyotlar reyizlerine tüm hürremcileri banlayın ceza verin onlara bizlere kalsın topik cirit atarız bizde arkadaşlarla ..Daha sırada mıstık var,canına kıydırdı gül gibi oğlanın boynu altında kalsın o yılanın emiiiiii hain hürrem katilllsin işte

Hürrem'i çekemiyorsunuz işte Tarihte Pargalı'nın yaptıklarını unutmamız mümkün değil, bir asker olarak yaptıklarını takdir ediyorumda fakat kibrini de unutmamak lazım, kibri, kendini üstün görmesi belgelenmiş, kimin haddine koskoca Cihan Padişahına aslan terbiyeciliği yapıyorum demek

Hürrem Sultana neler söylüyorsunuz öyle Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı aşk mektuplarının dışında eğer entrikalar yapıp, insanların canına kastettiyse delil niteliğinde bir belge yok, ben Hürrem'i seviyorum, aklını seviyorum, bunca şey yapıp koca padişahı parmağında oynattıysa akıllı bir kadınmış demek ki, 1-2 yıl değil yıllarca padişahın aşkına sahip olmuş, Hürrem öldüğünde Kanuni Sultan Süleyman inzivaya çekilmiş

HanimKelesimiGetir,
yazdım seni kenara Hürremciyiz diye ayağımızı kaydırmak istiyorsun, patronu gaza getirmeye çalışıyorsun

Hürremciler, nerdesiniz yahu, Hünkarımızın nikahlı karısı, haremin tek sahibesi, güzelliği ve aşkı dillere destan Hürrem Sultanımıza laf söylüyorlar

hürreme enyrikacı diyenler ona karşı yapılan zalimlikleri entrikaları görmüyorlar sanırım hürremimizi canından bezdirdiler hele valide zamanında neler yaptılar hamileyken canına kasteddiler bunlar ne çabuk unutuldu burada ibonun payıda çokdu hürrem sadece kendini ve çocuklarını korumak için yapıyor bunada zaten mecbur hayaatta kalabilmek için

Konuşun, ağzınız bal yesin, tek suçu günahı Padişahını çok sevmek, evlatlarına düşkün olmak olan bir sultanı yerden yere vuruyorlar

Şimdi herkes masum, Hürrem entrikacı oldu gerçek aşk mektupları yayınlanmadı mı dizide, Sülüman'a canımın padişahı diyor, kimse padişah için zehir içmezken o tereddütsüz içti, şu üzüm buğusu denen kara kadın ortaya çıktığında padişah için ölmek istemedi mi Hürrem

Herkesi, Dünya'yı titreten koskoca bir hünkara aşık olmak mı tüm suçu Padişah Dünya'yı, Hürremse aşkıyla padişahı titretmiş çekemiyorlar

hürremin başarısını çekemiyorlar onların sorunu taht ama hürrem öylemi sülümanın kardeşleri bile çıkar kavgasına düştü bunlar nasıl görülmüyorki mahi zaten haticeyi iyice doldurdu saf hatice zatn çıldırmış durumda aklınca hürremi öldürmeye çalışıyor herkes taht rüyasında hürremi engel olarak görüyor hepsinin gözü dönmüş dikkatli izleyelim hürrem hayatta kalma savaşı veriyor ve hala hürreme entrikacı deniliyor geçen haftaki bölümde gördük entrikayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…