Kazen bey tehdit ediliyorum müdürüm tarafından yazmış beni kenarasırf reyizi şikayet ettim diye
oofff kesinlikle tüm duygularıma tercüman olmuş bu mesajlar..daha dün yemekte eşim diyordu bu kadını gerçekten seviyormusun diye,nasıl kızdım nasıl savundum anlatamam sustu en sonunda:))))
Akıllı kadın zaten,kitaplarda yazıyor güzel değilmiş,süloyuda aklıyla tavlamış..Bizim saf süloda aşık oldu hemen reyize ..Birşey duymuştum ne kadar doğru bilemem ama,sülo ölüm döşeğinde yatarken hürrem ona süleyman seni hiç sevmedim demiş,eğer gerçekse bu işte o zaman gerçekler açığa çıkar..Doğru olmasını temenni ediyorum bende inşallah doğrusur bu sözler
Akıllı kadın zaten,kitaplarda yazıyor güzel değilmiş,süloyuda aklıyla tavlamış..Bizim saf süloda aşık oldu hemen reyize ..Birşey duymuştum ne kadar doğru bilemem ama,sülo ölüm döşeğinde yatarken hürrem ona süleyman seni hiç sevmedim demiş,eğer gerçekse bu işte o zaman gerçekler açığa çıkar..Doğru olmasını temenni ediyorum bende inşallah doğrusur bu sözler
bence o yalan hürremde süleymanı sevmiştir yoksa o akdar çocuk nasıl yapsın üzülsün onun için falan
off bu hürrem de bize bir tüyo vereydi iyiydi ya koskoca devrin sultanını kendisine hayran etmiş aşık etmiş en dediyse yaptırmış bunun formülü ne acaba nasıl o akdar istediklerini yaptırıyor hayranım bu konuda hürreme
1-Canımın Hünkarı diyeceksin,
2-Yeri geldiğinde elinden zehir bile içerim mesajı vereceksin
3-Hünkarın hasta oduğunda başında sabahlayacaksın
Sen bize takıl ne varsa Hürremcilerde var, Mahi'yi Pargalı'yı tutanların akıbeti belli, Mahi fesadından kuruyor, pargalının sonuysa herkesçe malum
Bu mektubu yazmış bir kadının aşkından şüphe ediyorsunuz ya, gece rüyanıza girsin Hürrem
Canımın Parçası Sultanım
Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. İçimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilir miyim diye avazım çıktığı kadar Allah’a yalvarmaktayım.
Biliyorum şu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim. Fakat sana kavuşmak en büyük dileğimdir. Sen gamlı kederli yüreğimin tek ilacısın.
Gönlüm ancak senin yanında huzur bulabilir. Bu kölen sinesinden fışkıran özlem dolu yüz binlerce yanık yakarışı sana arz eder. Bu çaresiz kulun sana karşı en ufak bir kusur işlemişse kıyamet günü Allah bunun hesabını sorsun.
Benim yüzümden en ufak bir üzüntüye düştüyseniz rahatım zahmete varlığım yokluğa ve sağlığım hastalığa çevirilsin. Eğer böyle bir şey yapmışsam kahrımdan perişan olup inim inim inlemek bana revadır.
Tek dileğim size tekrar kavuşmaktır. Size kavuşmuş olmaya ömrüm canım her şeyim feda olsun. Yeter ki sizi yeniden görmek müyesser ola. Allah’tan dileğim sizi benden hiç ayırmamasıdır.
Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım. Yusuf yüzlü sultanım benim yüzümden asla keder çekmesin.
Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla çektiğim ıztırabı bu kalemler ifade etmeye kafi gelmiyor. Şu an derdimi tam olarak anlatmaya hiçbir şey muktedir değil.
Çektiğim acıları ancak sizden gelecek bir haber ağzınızdan çıkacak bir küçük söz dindirebilir. İşte ancak o zaman Allah’a sonsuz şükürler sunarım. Sizden gelen mektuplar sevinçten beni ağlatıyor. Çünkü o mektuplarda gönlümü alan sözleriniz var. O sözlerle içimi süslüyor ve gönlümü arzuladığım her şeyi bulacağım bir hazineye çeviriyorsunuz.
Benim gözümün nuru sultanım hiçbir gecem yoktur ki ayrılık acısıyla çıkardığım ahlardan dünya yanmasın hiçbir günüm yoktur ki yüzünüzü hatırladıkça attığım feryatlardan yıldızlar parçalanmasın. Gündüzümü geceye çevirdin ey ay yüzlüm senden ayrı kalmak çok zor ah bu ayrılık vah bu ayrılık.
Biliyorsunuz ben ancak dolunay gibi aydınlık saçan ışığınızla saadet bulabilirim. Ben güneşinden uzak düşmüş bir yıldız gibiyim sizden uzaktayken. Sizden ayrı kaldığımda hiç ışığım kalmıyor. Biliniz ki sizden uzakta çok müşkil durumdayım sultanım. Yüreğime düşen dert çok ağır sultanım.
Benim sultanım ayrılık acısını ne kadar anlatsam bitmez. Siz de bu kulunuzu mektupsuz bırakmayınız. Hiç olmazsa birkaç satır kelmanızla avunurum. Elbette size daha çok şey yazmak muradındayım. Fakat bu kadarına gücüm ancak yeter. Sizden gelen mektubunuz okunduğunda ben dahi gözyaşları içinde kalıyorum. Oğulların Selim ve Abdullah da bu halime kendi gözyaşlarıyla eşlik ederler.
Saray halkının ve oğullarının sana çok selamları vardır. Mektubunuzda vezirlerinizden birine küskünlüğüm olup olmadığını sorarsınız. Bu konuda bir kerecik beni dinlerseniz gerçeği anlarsınız. Paşa kullarınıza da selamlar ederim. Ayrıca size eşlik eden oğlunuz Mustafa’ya da selamımı iletiniz. İki dünyada da huzur bulmanız dileğiyle.
Fakir ve hakir cariyeniz Hürrem
Mune,seni yazdiysa beni silmistircünkü ben hürremciyim kiyamaz bana
Eşin Hürrem'e antipati mi besliyor, hemen vuracaksın yumruğunu masaya, ''Hürrem diyorum o kadar'' diyeceksin
Onu bende okumuştum ama o da diğer Hürrem iddialarınız gibi muamma, delil yok delilAma tut ki demiş varsayalım, Kadın aşkından öyle demiştir, Hürrem öldüğünde Sülüman yıkılacaktır, Hürrem bunu anlamıştır, padişahta olsa eşi sonuçta hislerini ondan iyi kimse bilemez, üzülmesin diye söylemiştir büyük ihtimal
Yav hem siz niye Mahidevran'ın sağa sola yerleştirdiği casuslarını, Maktul İbrahim Paşa'nın Şehzade Mustafa'nın yanına yerleştirdiği adamları konuşmuyorsunuz ki, hep Hürrem hep Hürrem, ortada birşeyler dönmüşse karşılıklı dönmüş. İbrahim Paşa'nın yanında Şehzade Mustafa, Haseki Mahidevran Sultan, koca bir ordu, Hatice Sultan varmış, Hürrem'in yanındaysa kimse, sadece Hünkar'a olan aşkından başka hiçbirşeyi yokmuş, bir kadın onca hanedan mensubunu tek başına alt etmişse helal olsun, bırakında Rüstem Paşa'yı yanında tutmuş olsun, hem hatırlayın Afife Hatun Hürrem'i sevmiyordu buna rağmen üzüm buğusuna ne dedi? Hünkarımıza öyle bir aşkla bağlı ki önünde kim olsa duramaz, Afife Hatun Hürrem'i hala sevmiyor ama Padişah'a olan aşkına, sadakatine hürmet ediyor
Hürrem'in hünkara hiçbir zararı olmamış, ne zehirlemeye kalkmış, ne ölsün diye dua etmiş, birde Mahidevran'ı hatırlayın, pargalı'yı da unutmayın
bence o yalan hürremde süleymanı sevmiştir yoksa o akdar çocuk nasıl yapsın üzülsün onun için falan
off bu hürrem de bize bir tüyo vereydi iyiydi ya koskoca devrin sultanını kendisine hayran etmiş aşık etmiş en dediyse yaptırmış bunun formülü ne acaba nasıl o akdar istediklerini yaptırıyor hayranım bu konuda hürreme
Fakir ve hakir cariyeniz Hürrem miişşşşşş..
kafiyeler, uyaklar gırla gidiyor
ajitasyonda sınır tanımıyor hürrem.. pis numerocuuuuu
Sülo'ya diyor ya hünkarım sşz yokken mıstık payidahta geliyor diyee,veriyor gazı süloya gidiyorrsonra hürrem masum oluyorr
yani o söylentiye de hünkar inandıysa yuufffff derim..senin bacın böyle söylenti yaydı ,beni kandırmaya çalıştı demiş olmasın, fragman kandırmacası da olabilir, bakıcaz bakalım..
hünkar seferden gelir gelmez çocuklar gibi şikayete başlamııışş..benim saçımı çekti, beni çimdikledi, ısırdı dercesine
pargalının sandığından çıkan mektubu da hürrem yazdırıp koymuş olabilir, kompileciiii hürrreeemmmmm
İnanacak bak görşah sultan açıklarsa durumu o zaman değişir tabi sülonun gelmesini beklşyor hemen gidipşikayet edecek ya aklıma o geldi zaten didim bundan herşey beklenirr
ama ama ne yapsin hurroscugumuz sah mat ona cok cok kotu bir oyun oynadi sevdifi adamin olmek uzere oldugunu soyletti sonra en agiri cocuklarini kacirarak hurremi korkuttu ne olursa olsun hatice sultan mahidevran sultan bile hurremin cocuklarina zarar vermemisti cunku bu cok fazla
hurremde kendine oynalinan oyunu oyun oldugunu bilmiyormuscasina aktardi sulumana e sah mat da ditemiycegine gore ben hurreme oyun oynadim diye .bu durumda sah mat kendi elleriyle mustafayi atese atti
akıllı kadın zaten,kitaplarda yazıyor güzel değilmiş,süloyuda aklıyla tavlamış..Bizim saf süloda aşık oldu hemen reyize ..birşey duymuştum ne kadar doğru bilemem ama,sülo ölüm döşeğinde yatarken hürrem ona süleyman seni hiç sevmedim demiş,eğer gerçekse bu işte o zaman gerçekler açığa çıkar..doğru olmasını temenni ediyorum bende inşallah doğrusur bu sözler
sanırım moskof cariye hürrem kitabında anlatılıyo bu konu ama ben inanamadım ya
ama ama ne yapsin hurroscugumuz sah mat ona cok cok kotu bir oyun oynadi sevdigi adamin olmek uzere oldugunu soyletti sonra en agiri cocuklarini kacirarak hurremi korkuttu ne olursa olsun hatice sultan mahidevran sultan bile hurremin cocuklarina zarar vermemisti cunku bu cok fazla
hurremde kendine oynalinan oyunu oyun oldugunu bilmiyormuscasina aktardi sulumana e sah mat da diyemiycegine gore ben hurreme oyun oynadim diye .bu durumda sah mat kendi elleriyle mustafayi atese atti
E musticanın bu oyunda suçu neeee?haberi yok bişeyden,halası yapmış.yine hürremin fırsat değerlendirmesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?