Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

Okumanı tavsiye ederim elinden bıarkamayacaksın kesinlikle ne entrikalar var kitapta..Bunların hepsi böyleymiş,hırs ve güç adına ne lazımsa yapmışlar

hayir canim bukitap demetin benim dedigim seri bu bu da harika bir kitap ama ann in kitabi sadece safiye sultan hakkinda .bu senin gosterdigin hurrem hakkinda bunun devami var hatta nurbanu mihrimah safiye olarak
Dademin benim ufaklık durmadı kaçmak zorunda kaldım
Canım ben bu kitabı 3günde bittirdiki ben ağır okuyan biriyim çok zevkli sen safiye sultani diyosan onun. Bende üç çitide var o kıtap yaklaşık 9 10 sene önçeydi o serinin hüremi var nur banuyu hatırlıyorum şimdiki yeni çıkanların arasında içinde en zevklisi bu kitaptı tavsiye ederim ufaklık dursa çeker yüklerim ama şu anda dumuyor canım

o donemlerde bizler yasasak bukadar entrika cevirebilirmiydik acep

Çoçuklarının ve kendisi için yapak zorunda başka caresi yok ya çoçukları yada mahinin coçuğu bir anne hangisini secer sence ama yinede savunulacak bir yönü yok yapacak başka secenekte yok

tamam canim tesekkurler tavsiyen icin

güsel kadın.hatta meral okay dizi yeni başladığı dönemlerde br röportajda bizim hürremimiz güzel,gerçek hürrem öyle pek güzel değilmiş demişti,birçok kaynakta da böyle geçiyo gerçek hürrem.ama zeki bi kadınmış ve de çok etkileyici bir gülüşü varmış

bu ne böyle her bölümde hürreme tuzak,iyice şamaroğlanına döndü,kurt kocayınca kuzunun maskarası olur misali,paso oyuna geliyo,suiakasste uğruyor,dizinin adını değiştirsinler oldu olucak.Hürroşgülün suçu ne yapsınlar

yetti artık bu hürremin yaptığı şeytanlıklar ya şimdide ustafaya iftira atıcak,başına bşy gelsin artık iyi oluyo ama bu defa tuzağa düşüyo heralde:)

Muhteşem Yüzyılda bu akşam kızılca kıyamet kopuyor. Mustafa ile arası iyice açılacak olan Kanuni oğlunun sonunu hazırlamaya başlıyor. Dizi senaristlerinden Yılmaz Şahin Pargalının ölümünden sonra ilk kez bir sahneyi yazarken hüngür hüngür ağladıklarını söyledi.

Bahsedilen sahne Şehzade Mustafanın öldürülmesi. Mustafanın öldürülmesinin bile tüyler ürpertici olduğunu söyleyen senarist Şahin, izleyenlerin Pargalıdan daha çok etkilenecekleri bir sahne olacağını söyledi.

Dizinin önümüzdeki bölümlerinde yayınlanacak bu sahneyi merakla bekliyoruz.

Hürrem Sultanın oğlu 2. Selim tahta çıkan tek şehzadedir. Diğer kardeşlerinin ölümünden sonra taht 2. selime kalmıştır. 2. Selim küçük yaşlardan itibaren kardeşi beyazıt ile iktidar savaşına girmiş ve bu savaştan kardeşinin ölümüyle galip çıkmıştır.

Şehzade Beyazıtın aksine Şehzade Selim, eğlenceye ve zevke düşkün bir kişiydi. Bu yüzden taht varisi olarak Beyazıt görülüyordu. Ancak Beyazıt hırslarına yenik düşüp babası tarafından öldürülünce Kanuniden sonra Şehzade Selim 2. selim olarak tahta geçti.

Genç yaşlarından itibaren zevke ve eğlenceye düşkünlüğü ileriki yaşlarında da devam eden 2. Selim'e tarihte sarhoş selim de denmektedir.2. selimin bir diğer adı da Sarı Selimdir. Bu ismin verilme sebebi 2. selimin saçlarının sarı oluşuydu. Görüntü olarak Hürrem Sultana çok benzermiş.

Babası gibi II. Selim divan edebiyatına birçok eser bırakmış bir şairdir. Selim'in özellikle Nurbanu Sultan için yazdığı şiirler divan edebiyatının en güzel eserleri arasında gösterilir.

[video=youtube;nRY_QV6bBkY]http://www.youtube.com/watch?v=nRY_QV6bBkY[/video]

Fragmanında bile Mustafa'nın ölümünde çoke tkilenmiştim.. " Baba " deyişinde özellikle..

Kimbilir o bölüm nasıl olcak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…