Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Bakk o kadar tenbih ettim onlaraaaaa açmayın diyeeeee

Hoş geldinnnn yafrumm

Hoşbuldum Ankımmm
Bak dikkat ettiysen iki masal kahramanları çorba olmuş durumda :86:
7 cüceler ve kuşlar falan falan..
Sindrella'nın kapısını kim açıverdiydi yaw:26:
Heh işte benimkisini de onlar açıverdi

Keşke de bu gece muhteşemgilin gecesi olsaydı

Sindirellanın kapısı açılmadı kuzum,yakışıklı prensle evlendi o :123::123::123:
Ohhh iyi yaptılar açmaklaaa

Yarına aetık muhteşemdee

zaten mahidevranada mustafayada gıcık oldum, sevmiyorum onları.
iyi olmuş, bi an önce alsın mustafanın kellesini

Sindirellanın kapısı açılmadı kuzum,yakışıklı prensle evlendi o :123::123::123:
Ohhh iyi yaptılar açmaklaaa

Yarına aetık muhteşemdee

Açıldı ya kapısı:26:
Hani üvey anasıgil onu tavan arasına kilitlediydi,prensin adamları eve geldiğinde..
Hani ayakkabıyı deneyemesin,evde başka gençkız yok diyerektenUnutmuşsun sen de

Mahidevran iyice çöküşe geçti..
Bir oğlu vardı tutunduğu,o da bizlere ömür olmak üzere..
E ne demişler,iyilik eden iyilik bulur.......

KIZLAR ŞAH SULTANIN MEZARI BULUNMUŞ..BUGÜN MİLLİYET HABERDE OKUDUM AYNEN PAYLAŞIYORUM...

"Şah Sultan'ın kabri 400 yıl sonra bulundu
YAVUZ Sultan Selim ve Ayşe Hafsa Sultan’ın kızı Şah Sultan’ın kabri yaklaşık 400 yıl sonra bulundu. Haber, geçtiğimiz günlerde Ayşe Hafsa Valide Sultan’ı anma programında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından verilmişti.

Şah Sultan’ın kabri Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Ayşe Hafsa Sultan’ın türbesinde yapılan restorasyon çalışması sırasında ortaya çıkarıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, restorasyon çalışmalarına ek olarak Şah Sultan’ın kabrinin ihya edilmesi için çalışmaların genişlediğini belirterek, "Annesi Ayşe Hafsa Sultan’dan 28 yıl sonra vefat eden Şah Sultan’ın annesinin yakınlarına defnedildiği biliniyordu ancak, kabrinin tam yeri bilinmiyordu. Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaresi ile birlikte Yavuz Selim Camii avlu içerisinde bulunan Ayşe Hafsa Sultan’ın bulunduğu türbede restorasyon çalışmalarına başladık. Restorasyon sırasında Ayşe Hafsa Sultan’ın kabrinin hemen yanında yeni bir kabir bulundu. Bilim adamları yaptığı araştırmada kabrin 1572 yılında vefat eden ve annesi Ayşe Hafsa Sultan’ın yanına defnedilen Yavuz Sultan Selim’in kızı, Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Şah Sultan’a ait olduğu belirlendi. Ecdadımızın büyük kısmı, her metrekaresinde tarih fışkıran Fatih’te defnedilmiş durumda. Bize düşen görev ecdadımıza ve ecdadımızın eserlerine sahip çıkmak’ diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Demir, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Mustafa Demir, Ayşe Hafsa Sultan ile Şah Sultan’ın kabirleri başında Fatiha okudu.

Şah Sultan'ı ilgiyle izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisinde Deniz Çakır canlandırıyor..
"

meggg gelemezz kitledim onu odaya anahtarıda attımmm

hadi bakalımmm megümmmm

reyize bak sennnn sülonun öfkesi dinmesin istiyorrr hain seniiii

kötülük fışkırıyo içinden reyizin...sülünün öfkesi dinmesin o da rahatlasın..
için için nasıl seviniyo kimbilir?
işte mustafanın ölümü ile ilgili parmağının olup olmadığı belli oluyor..bitli atçı damadıyla kafakafaya kötülük peşindeler

aman da amannnnnn... sizin lokum reyiz, ne iyilik yaptı acaba da, bi vaaalde sultan olduğunu,4 şehzadesinden birinin padişah olduğunu göremedi... hııııı?....

Bizim lokkum Hürroş,kendisine çelme takanların ölümünü izliyor sırayla.. Yetmez mi

Ama gacım gacımmmmmmm ben seni seviyor çok

Bizim lokkum Hürroş,kendisine çelme takanların ölümünü izliyor sırayla.. Yetmez mi

Ama gacım gacımmmmmmm ben seni seviyor çok

bende sen seviyor, emmeeee ucundan biraz puan kırıyor.....
çok hürremcisin

ben şu sinyora denen kızın niyetini anlamadım???
gerçekten aşıkmı oldu mustafaya...birde onun kız kardeşi mahidevarnın sarayında ne arıyor...mustini bebeğine bakıyordu en son...

NEEAAA gabriellanın kız kardeşi mustafnın sarayın da mı???

evet sinyora hani kız kardeşim öldü diye kandırdı ya mustafayı, yaşıyormuş aslında...
tam emin değilim ama mahidevranın sarayıydı sanırım, orda o kız...kumral uzun saçlı bi kız....mustinin ufaklığına bakıyordu..sen kimsin deyince adını söyledi kız....mahinin cariyesi ismi yabancı olunca bu ismi verdim dedi...gerçek adım aslında şu dedi o kız...ama hatırlayamadım yabancı bi isim...ama sinyora kız kardeşinden bahsederken duymuştum, hemen hatırladım
sinyoranın kardeşi sarayda...

10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdığı 'Kurtlar Vadisi Pusu'dan ayrılan Gürkan Uygun, Mimar Sinan rolüyle 'Muhteşem Yüzyıl'a transfer oldu.TV dünyasında çok konuşulacak bomba transfer... 10 yıl boyunca "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Memati karakterine hayat veren Gürkan Uygun, "Muhteşem Yüzyıl"ın kadrosuna katıldı. Uygun 3 yıldır Türkiye'nin en çok izlenen dizisi olan "Muhteşem Yüzyıl"da Osmanlı padişahları I. Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan karakterini canlandıracak. Dizide Mimar Sinan'ı oynaması için Şener Şen başta olmak üzere sinema ve tiyatro dünyasının çok ünlü isimlerine teklif gittiği konuşulmuştu. Kimin canlandıracağı merak konusu olan rol, Gürkan Uygun'a kısmet oldu.Birkaç gün önce görüşmeye giden Uygun ile yapım şirketi Tim's Productions arasında hemen anlaşma sağlandı. Uygun'un ilk sahnelerinin çekimleri dün Ayazağa'da ormanlık alana kurulan platoda yapıldı.

kizlaaar bakin habere belki paylasilmistir onceden ama ben yeni gorduuum:26:

Kurtar Vadisi Pusu dizisinden ayrıldıktan sonra birçok Sinema projesinde yer alan Gürkan Uygun, Muhteşem Yüzyıl dizisine katıldı.

Uygun, dizinin önümüzdeki hafta ekrana gelecek bölümünde Mimar Sinan rolüyle izleyici karşısına çıkacak.
SARAYA NASIL GİRECEK
Edinilen bilgiye göre, ‘Karaboğdan Seferinde ordunun Prut Nehri’ni geçmesi için köprü gerekmiş ve bataklık alanında günlerce uğraşılmasına rağmen köprü kurulamayacak. Damat Çelebi Lütfi Paşa’nın emriyle bu görev Mimar Sinan verilecek. Mimar Sinan da 10 gün içinde yüksek bir köprü yapacak. Baş mimarlık görevine atanan Mimar Sinan, böylece saraya girecek.

ay çok sevindim kendilerini çok çoookk severimm...çok yakışacak..

bende diyorum o kıza niye bu kadar yakın çekim yapıyolar,birde ünlü o kız normalde başka dizilerde oynadı ,böyle pasif bir role vermezler falan diye düşünüyordum..hadi bakalım ne çıkacak..
birde kızlar bi yerde okumuştum bizim firuze geri gelebilir çünkü bir kaç sene sonra tahbash mıydı neydi iran kralı sanırım onunla bir savaş olacak gibi ay hatırlayamıyorum öle bişey firüze de oranın kızı değil mi?
anlatamadım ki :))

ben anladım canım..tahmasb evet...
zaten firuza saraydan uzaklaştırılırken yolda onu karşılamaya gelenler vardı hatırlarsan...
orda firuze bişey söylemişti, hani daha bitmedi gibisinden...
tahminimce bende geri geleceğini düşünüyorum...
ama hürrem bu sefer işini şansa bırakmaz

kızlar süleyman kardeşi hatice'yi kiminle evlendirecek söyledi ama ben anlamadım

hani yeni kubbe veziri tayin edilen bi paşa vardı ya, hüsrev paşa...onla evlendirecekmiş...:)
bu arada memati bence sinan rolüne hiç yakışmaz :)
mihrimah aşık olacaksa daha yakışıklı birini bekliyordum ben :) ee malum taşlıcalı da malkoçoğlu da maşallah pek yağızlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…