rakelin kafasındaki nedir yahu
Bu kız hepsinde dişli çıktı iyimi
Korsanlar ; Türk ticaret gemilerini ve yollarını himaye eder , emir alınca Donanmay-ı hümayuna katılıp sefere çıkar ve açık deniz muharebelerine katılırlar. Devletin sulh halinde bulunduğu padişahça aman verilmiş Hristiyan devletlere ve hiçbir şekilde Müslüman devletlere ait gemilere dokunamazlardı. Devletin harp halinde olmadığı devletin bayrağına saldıran korsan gemisi reisinin derhal başı vurulurdu.
Türk korsan sınıfının gerçek kurucusu onu cihanşumul bir kuvvet haline getiren şahsiyet II. Bayezidin 3. oğlu ve Yavuz Sultan Selimin ağabeyi Şehzade Korkuttur. Bu iş için çok dikkatli bir siyaset takip etmiş ve çok büyük paralar harcamıştır. Bu suretle Barbaros kardeşleri himaye etmiştir ki en büyükleri Oruç Reistir. Ondan sonra kardeşi Hızır Reis (Barbaros Hayreddin Paşa) ve onun İstanbula çağrılması üzerine de Turgut Reis korsan ocağının başına geçmişlerdir.
En büyük Türk korsanları olarak Oruç Reis, Hızır Reis, Turgut Reis, Burak Reis, Murat Reis, Küçük Murat Reis, Koca Murat Reis, Karamürsel Bey, Piri Reis, Salih Reis, Seydi Ali Reis, Kemal Reis, Mezomorto Hüseyin Paşa, Cezayirli Hasan Paşa sayılabilir.
kızlar ben dayanamıycam yine uyuyakalıyorum size iyi geceler şu sonunu bakmaya çalışayım ve yatayım
_rümeysa neden gitmek istemedi?
_mercan şahubana aşık mı?
_bu bölümler neden bu kadar yavan?
_mehmet ne zaman sancağa çıkacak
_hatice paşayla evlenecek mi?
_şahuban şimdi ne yaptı da ,hürremi saraydan göndermiş olmanın adımı nı attı anlamadım,cariyelerin gözüne girince bişey mi olunuyor yani?
ayyy ne sıkıcı bir bölümdü yaaa
bende iyice diziden sıkıldım
koskoca hürrem sultan şu nigarın hakkından gelemedi...o kapı ağasının şahsultanın adamı olduğunu bildiği halde onun lafını dinledi...nasıl söz geçiremez saraya ...padişah sefere gitti bütün harem para diye çalkanıyo karınları tok sırtları pek valla iyice saçmaladılar...
gazelcim ben dizinin yarısında duşa girdim de altınları çalmak üzerelerdi tam o ara gerisini kaçırdım
şu bali beyle (malkoçum) ilgili bi gelişme oldu mu, bi sahnesi var mı kayda değer
aşk meşk konularında yani
hüsrev paşanın ses tonundan bi ben mi rahatsız oluyorum
burnunda et var gibi konuşuyo bu adam
o sahneyı ızlerken ılyas salmanın oynadıgı kızlar sınıfındakı ask mektubu sınıfı geldı aklıma.cok kolpa bı sahneydı cıddenbu bölüm biraz yavan geldi..tamam dizi gibi düşünüyoruz da
cariyelerin mektubu öğrenci yurdunda kızlar yatakhanesinde arkadaşlarını küçük düşürmeye çalışan öğrenci edasında okumaları saçmaydı..
yine cariyelerin konuşma uslupları okul kantininde kankitolarıyla konuşan kız konuşmasıydı adeta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?