Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
süleyman hastalanip yataklara düstügünde mahinin neler yapmak istedinde biliyoruz

mahi yapinca iyi hürrem yapinca kötü yok böyle bir dünya

doğruu söze ne denir arkadaşlar o sahneleri niye hatırlamıyolar hiç ben annamadımmm ...

diziyi tam izleyemesemde mustafanin ölecegi sahneyi merakla beklemekteyim bu dizi ölüm sahnelerini cok iyi yapiyor. validenin ölümü pargalinin ki baya etkiliydi. ama genel olarak gercek disi yerler sikici
ayrica hürremin küück sehzadeleri pek yakisikli

bence Rüstem mantıklı bir teklif yapti sonuçta hurremin oradan kurtarlmaya ihtiyacı var ve ilerde hurremin her istediğini yapacak bir adam o

ayaz pasanin cesaretine hayran kaldim dogrusu :) sen kimsin be adam der diye bekledim ama demedi aklina yatti demek

[video]http://www.kadinlarkulubu.com/kkwebtv/diziler/muhtesem-yuzyil/muhtesem-yuzyil-3-sezon-95-bolum-17373.html[/video]

Kaçıranlar için

Yaaa ben Hürroşun Lütfü paşayı kışkırttığı sahneyi göremedim kiii ne tepki verdi lütfü paşa? ne dedi ne dedi? video izleyemiyorum da pc de:26:

Bir de Rüstem Paşa domuz çobanının oğluydu da, ibrahim paşa kimin oğluydu? Bu şah sultan hazretleri balıkçı manolis'i tanımıyor sanırım

doğum günümü kutlayanlara çok teşekkür ederim,umduğum gibi olmadı annem ve babamda hürrem delii olarak son ses izlediler reklam arasında pasta kesildi diğer reklam arasında hediye verildi yok böyle hürrem fanatiği bir aile yahuuu

rüstem güzel bir teklif yaptı,öyle de böyle de mihrimahı alacağım,bari seni kurtarayım dedi adam...
bide anlamadığım ayaz paşa hangi akla hizmet evli bir adama,hünkarın kızını uygun görüyor ve bunu çekinmeden hünkara aktarıyor...

mehmet vebadan gideceği bilgisini bende okumuştum ama topkapıda değil manisa sarayında geliyordu bu veba başına :26:

şu şehzade mustafanın ayşesi de ne at suratlı hatun öyle yaağğ

şah sultan çok zeki kadın maşallah,hürremimizde yaş biraz kemale erdi şah sultan kadar zehiri kalmadı ama rüstem sayesinde alt edeceğine inanyorum...

mihrimah 1539'da diyarbekir beylebeyi rüstem paşa ile evlenmiş,bunu besbecq şöyle anlatmış;
"hürrem,tahtı kendi oğullarından birine temin için elinden geleni yapıyordu.kızını rüsteme vererek onu menfaat ortağı yapmıştı.rüstem paşa kubbee vezirliğine atanmış ve istanbula gelmişti." ve hürrem-rüsten-mihrimah ittifakı başlamış,mihrimahda kocasından ve anasından yana olup onların planlarına ortak olmuş.

1541 de şehzade mustafa manisadan amasya sancağına gönderilmiş,ve manisaya mehmet geçmiş.karaman valiliğine selim,kütahyaya beyazıt atanmış.
mehmet 1543 yılında ölmüş.22 yaşındaymış öldüğünde.
elimde bir kitapçık var kızlar o kadar güzel anlatıyor ki elimle yazdım bu bilgileri aralardan tırtıklayıp...

mesela topkapı sarayında hürrem sultanın hünkara yazdığı mektuplardan varmış,birinde gülfem kulunuz selam eder gibi bir cümle varmış,tarihçiler diyorlar ki bu durumda gülfemle hürremin arası iyiydi ama mahidevranla ilgili hiç bir şey yokmuş.

kızlar preveze deniz zaferi 1537 de olmuş mihrimahın nikahıda 1539 arada 2 yıl gibi bir süre var.
sonracıma 15 Temmuz 1539'da Ayas Mehmed Paşa'nın ölümüyle boşalan sadrazamlığa Lütfi Paşa getirildi.
Nisan 1541'de, aynı zamanda Süleyman'ın kardeşi de olan, karısı Şahhuban Sultan'a tokat atması sebebiyle Lütfi Paşa; padişah tarafından Dimetoka'ya sürülürken, yerine Hadım Süleyman Paşa getirildi Yani şaha daha katlanacaz demekki sık dişini hürroş.
1543 Şehzade Mehmetin ölümü.
Kasım 1544'te, Sadrazam Hadım Süleyman Paşa ile Divane Hüsrev Paşa'nın divanda kavga etmesi üzerine ikisi de görevlerinden alındı ve sadrazamlığa Damat Rüstem Paşa getirildi.Eşi Hürrem Sultan ile birlikte 1544, 1545 ve 1546 yıllarını Edirne'de geçirdi.28 Ağustos 1553'te Süleyman komutasındaki ordu sefere çıktı. Süleyman, tahta geçmek istediği yönünde söylentiler olan oğlu Mustafa'yı 6 Ekim'de, Konya Ereğlisi'nde boğdurdu. Aynı gün Rüstem Paşa sadrazamlıktan azledildi ve yerine Kara Ahmed Paşa getirildi. 29 Eylül 1555'te Sadrazam Kara Ahmed Paşa'yı idam ettirdi ve yerine tekrardan Damat Rüstem Paşa'yı getirdi.İran'a sığınan Bayezid ve oğullarını, Şah Tahmasb ile yaptığı mektuplaşmanın sonunda, 25 Eylül 1561'de, Kazvin'de boğdurttu. Süleymana bak

Son düzenleme:

ne güzel anlatmışsın canım,bu bilgiler aynen böyle kısa,net bir şekilde bende ki kitapçıkta da yazıyor,ve burdan anlıyoruz ki üzüm buğusu firuze yine karşımıza çıkabilir,onun tahmasb ile bir alakası vardı çünkü...bakalım bekleyip göreceğiz,ben hürremin nasıl geri döneceğini merak ediyorum en çok...

sağolasın canım evet firuze çakbilir yine karşımıza orası çok boşlukta kaldı çünkü. Hürroşu bende merak ediyorum ne olacak acaba rakel hatunu mu bulacaklar bulsalar ne olacak ki belkide cihangire dayanamıyacak sülo görecez bakalım ama çok sıktılar şu devlet işlerine el atan yazışmalar yapan süloya danışmanlık görevi yapan hürremi görmek istiyorum artık

Ve burda biri yazmıştı; Sarı Selim de Kıvanç Tatlıtuğ olacakmış :26:

yeni fragman yayınlanmış hanımlar
ya da herkes izledi en son benmi gördüm

bodur civciv malkoçoğlunu neden bulaştırıyor bu işe... anana anlat derdini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…