süleyman hastalanip yataklara düstügünde mahinin neler yapmak istedinde biliyoruz
mahi yapinca iyi hürrem yapinca kötü yok böyle bir dünya
hhhhıııııııııhh eksimi aldım yanYoklamada burda olmayanlar eksi aldı bilesiniz
Yine keyifli bir muhteşem geceydi.. Sizlerle elbette..
almazmıyımmm 7 ceddin hırsını alıcam ondanbenim icinde aldaha izlemedim izleyince kimbilir nasil sinir olucam
yoklamada ben yoktum yine :18::18:
kızlar preveze deniz zaferi 1537 de olmuş mihrimahın nikahıda 1539 arada 2 yıl gibi bir süre var.
sonracıma 15 Temmuz 1539'da Ayas Mehmed Paşa'nın ölümüyle boşalan sadrazamlığa Lütfi Paşa getirildi.
Nisan 1541'de, aynı zamanda Süleyman'ın kardeşi de olan, karısı Şahhuban Sultan'a tokat atması sebebiyle Lütfi Paşa; padişah tarafından Dimetoka'ya sürülürken, yerine Hadım Süleyman Paşa getirildi Yani şaha daha katlanacaz demekki sık dişini hürroş.
1543 Şehzade Mehmetin ölümü.
Kasım 1544'te, Sadrazam Hadım Süleyman Paşa ile Divane Hüsrev Paşa'nın divanda kavga etmesi üzerine ikisi de görevlerinden alındı ve sadrazamlığa Damat Rüstem Paşa getirildi.Eşi Hürrem Sultan ile birlikte 1544, 1545 ve 1546 yıllarını Edirne'de geçirdi.28 Ağustos 1553'te Süleyman komutasındaki ordu sefere çıktı. Süleyman, tahta geçmek istediği yönünde söylentiler olan oğlu Mustafa'yı 6 Ekim'de, Konya Ereğlisi'nde boğdurdu. Aynı gün Rüstem Paşa sadrazamlıktan azledildi ve yerine Kara Ahmed Paşa getirildi. 29 Eylül 1555'te Sadrazam Kara Ahmed Paşa'yı idam ettirdi ve yerine tekrardan Damat Rüstem Paşa'yı getirdi.İran'a sığınan Bayezid ve oğullarını, Şah Tahmasb ile yaptığı mektuplaşmanın sonunda, 25 Eylül 1561'de, Kazvin'de boğdurttu. Süleymana bak
ne güzel anlatmışsın canım,bu bilgiler aynen böyle kısa,net bir şekilde bende ki kitapçıkta da yazıyor,ve burdan anlıyoruz ki üzüm buğusu firuze yine karşımıza çıkabilir,onun tahmasb ile bir alakası vardı çünkü...bakalım bekleyip göreceğiz,ben hürremin nasıl geri döneceğini merak ediyorum en çok...
Yalaaaaaannn :)) nerden duyum aldınız ay ne güzel olur yaa hemen girsin diziye . Ama o kuzey güneyde oynuyor rakip dizi nasıl olcak bu iş
Ve burda biri yazmıştı; Sarı Selim de Kıvanç Tatlıtuğ olacakmış :26:
yeni fragman yayınlanmış hanımlar
ya da herkes izledi en son benmi gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?