kızlar ben çıkıyorum hepinize iyi geceler uyucam şimdi.sonunu izleyip yatıyım bari
kızlar ben çıkıyorum hepinize iyi geceler uyucam şimdi.sonunu izleyip yatıyım bari
Ne yazık,ne acınası bi durumHırs insanın gözünü karartmaya görsün.Yanlış hatırlamıyorsam beyazıtın ölmesinide selim sağlıyor.Kardeş katli de bu şekilde yerine gelmiş oluyor.Kendi evladı yine kendi evladını öldürüyor
Hüremden geriye beceriksiz sarı selim kalıyor.
Mihrimah ve değilde mahi demek istedin değil mi.Mahi evet oğlunu tahta çıkarmaya kalkıştı ama hatırlamıyorum hürremin çocuklarını öldürmek istemişmiydi.Ben onu valide sultanın bi tedbiri diye hatırlıyorum sanki.
Mustafa bunun güvencesini verdi fakat diziden konuşuyorsak ben kardeşlerime kıymam dedi.Bunu anlıyoruz zaten halinden davranışlarından.Öyle olsaydı şimdiye kadar ayak oyunlarına başlaması gerekirdi.
Mustafa sevdiği kızada bir sürü söz vermişti
Ama çevresi teamüllerde teamüller diye tutturunca sözünden pekala döndü.
Öyle olmamasımı gerekiyordu.Teamüllere uyması gerek elbet
Kardeş katil ile ilgili Fatih'in hükmü var ortada
Mustafa Sultan olduğunda iktidarı için pekala bu yola gidebilirdi.
Yapmam etmem demesi pek inandırıcı gelmiyor bana
Mihrimah ve değilde mahi demek istedin değil mi.Mahi evet oğlunu tahta çıkarmaya kalkıştı ama hatırlamıyorum hürremin çocuklarını öldürmek istemişmiydi.Ben onu valide sultanın bi tedbiri diye hatırlıyorum sanki.
Mustafa bunun güvencesini verdi fakat diziden konuşuyorsak ben kardeşlerime kıymam dedi.Bunu anlıyoruz zaten halinden davranışlarından.Öyle olsaydı şimdiye kadar ayak oyunlarına başlaması gerekirdi.
Mustafa sevdiği kızada bir sürü söz vermişti
Ama çevresi teamüllerde teamüller diye tutturunca sözünden pekala döndü.
Haklı olabilir.Tam tersi durum mustafa için de geçerli ama mehmet tahta geçtiğin de ne malum kardeşlerinin katlini istemeyeceği.Mustafayı öldürtmeyeceği.Biliyorsun süleymanın rüyasınıda biliyor mustafa,mehmet rakibi onun.Hürremin mantığı ile ilerlersek mustafada mehmete oyunlar oynamalı babasının gözünden düşürmeli.Kimsenin böyle bi emeli yokken hürremin yaptıkları çok yanlışay evet mahidevran diyecektim. mustafa ben kardeşlerime kıymam dedi ama bunun hürreme bir etkisi yok, sonuçta güvenmiyor. ilk fırsatta çocuklarının canına kıyacağını düşünüyor bireysel olmasa da diğerlerinin kışkırtmasıyla. (bence)
teamullere uymak icin sevdıınden vazgecmekle teamullere uymak ıcin kardesının canını almak kiyaslanamaz herhalde ;-)
yasalarla mesrulastırilan kardes katlı yıne yasalarla kaldırılmıstır osmanlıda.hem de kanunıden 3 padısah sonra.demek kı padısah olsaydı pekala mustafa da yapabılırdı bunu
teamullere uymak icin sevdıınden vazgecmekle teamullere uymak ıcin kardesının canını almak kiyaslanamaz herhalde ;-)
yasalarla mesrulastırilan kardes katlı yıne yasalarla kaldırılmıstır osmanlıda.hem de kanunıden 3 padısah sonra.demek kı padısah olsaydı pekala mustafa da yapabılırdı
bunu
evet yapabilirdi ama yapmayadabilirdi kim garanti edebilir ki mustafanın nasıl davranacağını
mustafa sultan oldu diyelim diğer veliahtların kaşı oynasa işkillenecekti
olmaz diye birşey yok iktidar hırsı öz oğlunu çocuğuyla birlikte öldürttü süleymana...
aynı anne babadan olmasına rağmen selimle beyazıt bile taht şavaşına girmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?