Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Oyy Mustafa'sını da çok severmiş deeee

Al sana Mıstıfa o vakit;

Buda cihangirmiş :26::26: Benim cihangirimm daha tatlı.Acaba cihangirin gençliğini kim oynayacak :26::26:

Oyy Mustafa'sını da çok severmiş deeee

Al sana Mıstıfa o vakit;

Oyy bitanesin meg

Şunun güzelliğinee bak yaa Mustafamı yeni sezonda izleyemiyeceğiz ama inş süleymanın vicdan azabı olarak sık sık görürüz

Son düzenleme:
ona bende güldüm ,o sahnede direk ne o dna mı yapacaksınız dedim sanırım anneyi sıkıştıracaklar,sorgulayacaklar...

ben bu bölümde en çok mihrimahın taşlıktan çıkıp gitmesine ve annesi balkonda ona bakarken içinden geçirdiği sözlere üzüldüm,en etkileyici sahne orasıydı bende...

güzel bir bölümdü,gerçekten gelin-görümce tantanası epey uzamıştı en iy işlenen konu rüstemin damat olması oldu,gerçi evli bir adama da nasıl bir sultan karı yapılır onu çözemedim ama olsun düğün dernek gayet etkileyici ve güzel işlendi..hadi bakalım haftaya neler olacak..

Kanuni Devleti'de düşünüyordu muhakkak ama iktidar hırsıda etkili oldu Mustafa'yı öldürmesinde
Kanuni'nin babası dedesini tahttan indirmiş kendide bu akibete uğramak istemiyor.
Mustafa'nın şehzadeyken sakal bırakması, tuğra çekmesi vs zaten Kanuni'yi işkillendiriyor
Birde mustafanın İran şahıyla bir olup tahta geçme planlarıyla ilgili mektuplar gelince ip kopuyor Süleyman'da
(Bu mektuplar Mustafa'nın mührünü taşıyor kimi kaynak Mustafa'nın mührünü çalarak mektupları rüstemin yazdığını söylüyor
Bazı kaynaklarda gerçekten Mustafa'nın yazdığını söylüyor.)

Evet tarih tam bir muamma bizde zaten tarih değil diziden yola çıkarak yorum yapıyoruz.Şeyi merak ettim acaba mustafanın olayını nasıl anlatacaklar mustafamı basacak mührü.Bence diğeri olacak rüstem basacak mührü dizide entrika prim yapıyor nede olsa

Şehzâde Mustafa, ölümü Türk tarihinde büyük yankı ve üzüntü yaratan az sayıdaki kişilerden biridir. Ölümünün büyük bir yankı ve üzüntüye sebep olmasının temelinde ise dürüst kişiliği ve âdil yönetimiyle beğenisini kazandığı halk, aydın kesim ve yeniçeriler arasında çok seviliyor olması vardı. Kânûnî Sultan Süleymân’ın oğulları arasında yaşça en büyük olan şehzâdenin babasından sonra Osmanlı tahtının en büyük adayı oluşu ve nizâm-ı ‘âlem için babasının isteği ile öldürülmesi de bu yankı ve üzüntüyü artıran nedenlerdendi.
« Şehzâde Mustafa diğer meziyetleri yanında bilim ve sanat adamlarına gösterdiği yakın alaka ile de temayüz etmiş biri idi. Bunun da ötesinde bizzat şiirle uğraşıyor, bazı şiirlerinde adını mahlas olarak kullanmasına karşılık bazılarında Muhlisî mahlasını kullanıyordu. Şehzâdeye yazılan mersiyelerin sayısı toplumdaki yeri ile doğru orantılıdır. Bu oran aynı zamanda şehzâdeye karşı duyulan sevginin bir göstergesidir. «Özellikle Şehzâde Mustafa’ya yazılan 16 mersiye, edebiyatımızda bir kişiye yazılan en çok sayı olması açısından dikkat çekicidir
Şehzâde Mustafa’ya yazılan on altı mersiye Yahyâ Bey, Fünûnî, Rahmî, Edirneli Nazmî, Mu‘înî, Müdâmî, Sâmî, Kara Fazlî, Nisâyî (iki mersiye), Selîmî, Kâdirî, Mustafa (şehzâde ağzından da yazılmış olabilir), Hayâlî (Şeyh Ahmed Efendi) ve Hayâlî’nin şiiri ile birbirine nazîre olduğu anlaşılan, ama adı saptanamayan bir şair tarafından yazılır. Fakat, bu şiirlerden hiç biri Yahyâ Bey mersiyesi kadar geniş yankı uyandırmaz. Onar mısralık yedi bent halinde bir terkîb-i bend olup aruzun mefâ‘ilün, fe‘ilâtün, mefâ‘ilün, fe‘ilün kalıbıyla yazılan mersiye özellikle kışlada (yeniçeriler arasında) büyük bir ilgi görür, kısa sürede elden ele dolaşıp ağızdan ağıza yayılır. İlk bendi şehzâdenin öldürülüşü ve bir fitneye kurban gidişi, ikincisi padişahın çadırına el öpmeğe gidip dönmeyişi, üçüncüsü ölümün yankıları ve şehzâdenin günahsızlığı, dördüncüsü Rüstem Paşa’nın sitemi ile öldürülüşü, bu ölüme dağ-taş, canlı-cansız bütün varlıkların ağlayışı ve şehzâdenin ölümünde parmağı olanların cezalandırılmaları isteğiyle padişaha şikayet edilişi, beşincisi herkesin bir gün öleceği ama bu ölümün zamansız ve erken olduğu, Ömer yaratılışlı padişahın bir iki düzmece mektuba inanıp yüzünden oğluna nasıl kıyabildiği, altıncı bend şehzâdenin sevilen değerli kişiliği, yedincisi de şairin şehzâdeye yönelik hayır dua ve temennilerine ayrılan mersiyedir.

Tarihte Mustafaya yazılmış mersiyelerin hepsin de Rüstem Hürrem hatta Süleyman bile suçlanmış yani bence çokta muamma bi durum değil bu işte parmakları olmasa bu kadar yansımazdı o zaman ki yazılara şairler, yeniçerilerin, boşuna isyan edip Rüstemi suçladıklarını, Rüsteme beddualar yazdıklarını zannetmiyorum ağırlık bu görüşte olduğu için dizinin de bu yönde ilerlemesi normal olur

"Şehzâdenin ölümü, kendisini candan seven Anadolu halkını yaraladığı gibi, nimetleriyle perverde olan yüzlerce bilgin, sair, sanatkâr ve şeyh de bu beklenmedik ölüme ağlıyorlardı. Bu arada Kanunî'nin sütkardeşi olan Mehmed Çelebi, olaydan iki sene sonra Pâdişah İran seferinden İstanbul'a dönünce, Şehzâde Mustafa'ya kıydığı için yüzüne karsı ağır sözler söylemişti. Şehzâde'nin, iftiraya kurban gittiği kanaati, devletin tamamında ve hatta bütün dünyada hâkim olmuştu"

Son düzenleme:

Evet genel görüş öyle bende araştırmıştım.Mustafaya baban seni öldürecek gitme denildiğinde bile ben suçlu değilim deyip masumiyetinin simgesi olarak beyaz giyip gittiğini okumuştum.

Genel bilgiler var ama bunlar bazen çelişiyor.Tabi benim okuduklarım internette olan bilgiler ne kadar güvenilebilir bilmiyorum.Hiç araştırmadım ama mustafayı araştırmak isterdim birebir tarih kitaplarından

İşte bunu dizide işlemeliler bende zevkle izlemeliyim süleymanın vicdan azabı içinde kıvarndığını

Bir arada survivor anıl diyorlardı haftaya belli olur mu acep gerçi 2 yıl atlattılar çocuklar değişmemiştir zaar

mimar sinanı mihri evlenirken koysalardı bi role iyi olurdu...çok etkilenirdik o hüzün tablosundan...ne bileyim sinan olmalıydı düğün anında..bu senaristte iş yok gibi :) reyting sahneleri düşünemiyor :)
rüstemim de pek güzel damat olmuş, kem gözlere şiş

TÜYO:

Ayşe Hümaşah Sultan'ın kaybolduğu haberi saraya bomba gibi düşecek. Hiç kimsenin aklında Nigar Hatun yoktur. Rüstem Paşa ve Sultan Süleyman her taşın altını didik didik aramaktadırlar. Rüstem Paşa'nın ölüm haberini bekleyen Şah Sultan aldığı haberle adeta yıkılacak. Nigar'ı eğer ondan evvel bulurlarsa buna sebep olanın kendisi olduğu da ortaya çıkacaktır.

Hümaşah Sultan'ın kaçırılmasına neden olduğu için Şah Sultan çok üzülecek. Her yerde Nigar'ı arayacak. Mihrimah Sultan'ın gece gündüz gözyaşları içerisinde kalması ise onu daha da yaralayacak. Bu Şah Sultan'ın entrikaya girdiği son olaydır. Bundan sonra pes edecek.

Nigar Hatun'un kızını kaçırdığını Rüstem öğrenecek ve hiç vakit kaybetmeden harekete geçecek. Nigar'ın ölümü de yine Rüstem'in elinden olacak ve Filiz Ahmet 100. bölümde diziden çıkacak.

spolier!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…