Buda cihangirmiş :26::26: Benim cihangirimm daha tatlı.Acaba cihangirin gençliğini kim oynayacak :26::26:
Onu bilmiyorum ama,Selim efendiyi Kıvanç Tatlıtuğ oynayacak deniyor..:26:
Kıvanç mıMustafa ve kıvanç Fazla gelir bunyeye
Kıvanç kuzey güneyi nasıl bırakacak ki:26: Kıvanç olmaz gibi:26::26:
hürremcii megilim nerdeymiş bakalımm
Kuzey güney bitecekmiş ya
Kuzey güney bitecekmiş ya
Arkadaşlarım burda bak benim
Öbür tarafta çok yalnız kalıyorum ben
ona bende güldüm ,o sahnede direk ne o dna mı yapacaksınız dedimMakedonya kraliçesimiydi neydi mektup yazmıştı hani çocuğuyla tek başına kalan. Biri diyor ne malum bebeğin kraldan olduğu rüstem diyor adam gönderelim baksın bebek kraldan mı araştırsın. Yok ne yapacak oraya araştırmaya giden DNA mı var saç kıl analizimi yapacak ne yapacak DNA yı watson-crick ten önce bizim osmanlı mı bulmuş. Yada adam gidip kralın resmine bakıp aaaa aynı rahmetliye benziyor bak bak burnu aynı rahmetli gözlerini de senden almış yenge mi diyecek.
.
aslında iktidar hırsından çok devletin geleceği düşünüldüğü için kardeşler öldürülebiliyordu.bize göre evet çok yanlış.ama ozamanın şartlarına göre herşey farklıydı.o zaman tüm dünyada o krallıklarda şimdi bize çok garip gelen neler neler yaşanılıyordu.şimdiyle karşılaştırarak bakmamak lazım hiçbirşeye.
Kanuni Devleti'de düşünüyordu muhakkak ama iktidar hırsıda etkili oldu Mustafa'yı öldürmesinde
Kanuni'nin babası dedesini tahttan indirmiş kendide bu akibete uğramak istemiyor.
Mustafa'nın şehzadeyken sakal bırakması, tuğra çekmesi vs zaten Kanuni'yi işkillendiriyor
Birde mustafanın İran şahıyla bir olup tahta geçme planlarıyla ilgili mektuplar gelince ip kopuyor Süleyman'da
(Bu mektuplar Mustafa'nın mührünü taşıyor kimi kaynak Mustafa'nın mührünü çalarak mektupları rüstemin yazdığını söylüyor
Bazı kaynaklarda gerçekten Mustafa'nın yazdığını söylüyor.)
Evet tarih tam bir muamma bizde zaten tarih değil diziden yola çıkarak yorum yapıyoruz.Şeyi merak ettim acaba mustafanın olayını nasıl anlatacaklar mustafamı basacak mührü.Bence diğeri olacak rüstem basacak mührü dizide entrika prim yapıyor nede olsa
Tarihte Mustafaya yazılmış mersiyelerin hepsin de Rüstem Hürrem hatta Süleyman bile suçlanmış yani bence çokta muamma bi durum değil bu işte parmakları olmasa bu kadar yansımazdı o zaman ki yazılara şairler, yeniçerilerin, boşuna isyan edip Rüstemi suçladıklarını, Rüsteme beddualar yazdıklarını zannetmiyorum ağırlık bu görüşte olduğu için dizinin de bu yönde ilerlemesi normal olur
"Şehzâdenin ölümü, kendisini candan seven Anadolu halkını yaraladığı gibi, nimetleriyle perverde olan yüzlerce bilgin, sair, sanatkâr ve şeyh de bu beklenmedik ölüme ağlıyorlardı. Bu arada Kanunî'nin sütkardeşi olan Mehmed Çelebi, olaydan iki sene sonra Pâdişah İran seferinden İstanbul'a dönünce, Şehzâde Mustafa'ya kıydığı için yüzüne karsı ağır sözler söylemişti. Şehzâde'nin, iftiraya kurban gittiği kanaati, devletin tamamında ve hatta bütün dünyada hâkim olmuştu"
"Şehzâdenin ölümü, kendisini candan seven Anadolu halkını yaraladığı gibi, nimetleriyle perverde olan yüzlerce bilgin, sair, sanatkâr ve şeyh de bu beklenmedik ölüme ağlıyorlardı. Bu arada Kanunî'nin sütkardeşi olan Mehmed Çelebi, olaydan iki sene sonra Pâdişah İran seferinden İstanbul'a dönünce, Şehzâde Mustafa'ya kıydığı için yüzüne karsı ağır sözler söylemişti. Şehzâde'nin, iftiraya kurban gittiği kanaati, devletin tamamında ve hatta bütün dünyada hâkim olmuştu"
Onu bilmiyorum ama,Selim efendiyi Kıvanç Tatlıtuğ oynayacak deniyor..:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?