hoşgeldin aramızaaa hürremci olmana çoookk sevindim
Evet genişletmiştir burası doğru ama sebebi2.Selim değil Osmanlıda sefere çıkmayan ilk padişahtır Selim.Kazandığı başarıları yanında sokullu Mehmet paşa gibi bir sadrazama borçludur.Zaten Kanunini ölümünü askerlerden 2 gün saklayıp Selimi tahta çıkaranda Sokulludur.Yani Selimin yanında Sokullu Mehmet paşa olmasa Osmanlının belki çöküşü daha da hızlanacaktı.Askeri yönden çok iyi bir sadrazammış 60 yıl görevinden bir gün bile alınmadan işleri idare etmiştir.II.Selim'in özel hayatı bir yana, padişah olarak babasından teslim aldığı toprakları hükümranlığı süresince 200000 km2 genişletmiştir kızlar... kıbrıs ı almıştır en önemlisi...
evet yapabilirdi ama yapmayadabilirdi kim garanti edebilir ki mustafanın nasıl davranacağını
mustafa sultan oldu diyelim diğer veliahtların kaşı oynasa işkillenecekti
olmaz diye birşey yok iktidar hırsı öz oğlunu çocuğuyla birlikte öldürttü süleymana...
aynı anne babadan olmasına rağmen selimle beyazıt bile taht şavaşına girmiş
evet yapabilirdi ama yapmayadabilirdi kim garanti edebilir ki mustafanın nasıl davranacağını
mustafa sultan oldu diyelim diğer veliahtların kaşı oynasa işkillenecekti
olmaz diye birşey yok iktidar hırsı öz oğlunu çocuğuyla birlikte öldürttü süleymana...
aynı anne babadan olmasına rağmen selimle beyazıt bile taht şavaşına girmiş
Her şey olabilir.
Ama bu şuan hürremin mustafayı kaç kez öldürmeye kalkması,şuana kadar mustafanın kimsenin canına kast etmemesi
Hürremi hatalı ve kötü Mustafayı ise iyi yapar.
-rüstem muhtemelen iki tane güzergah hazırladı. biri patladı diğeri de huzur ve mutluluk içinde rüstemin bitleriyle birlikte istanbula doğru yol alıyor. işte zeka bu. bu rakiplerle birlikte hürrem-rüstem ittifakı tabiki kolayca yükselecektir. dünyanın en mutlu boşanan erkeği seni.
Hürrem'le Mustafa'yı kıyaslamayacağız ama,
Hürrem'le Mahidevran'ı,Şahıhuban'ı,Hatice'yi vs vs vs kıyaslayabiliriz mesela
Hürremle mustafayı değil karşılaştırmak aynı cümlede bile kullanmak istemezdim ama hürroşunuz bi rahat dursunNene de oldu artık kuytusuna köşesine çekilsin nenelik yapsın
Cadılıktan bahsediyorsan şayet
Hürrem'le, diğer kötü kız kardeşleri ve Mustafa'nın anasını kıyasla şekercim
Mustafa'yla da Mehmet'i kıyaslayabilirsin mesela
Hürremle mustafayı karşılaştırmamın tek sebebi hürremin mustafa ile uğraşması.
İkisinin arasında ciddi bir çekişme olduğunu biliyoruz.Bu açıdan yapıyorum yorumlarımı.
Hürrem'in kendi şehzadelerinden birinin tahta geçmesini istemesi normal değil mi..
Mahidevran da istemiyor mu bunu..
Mahi birşey yapmıyor şu anda ama oğlu gözden düştüğünde,otomatik olarak Mehmet gözde olduğunda,onda da kıpırdanmalar olacaktır..
Yada büyük şehzade Mehmet olsaydı,Mahi nasıl davranırdı acaba???
Yani Hürrem'in bu konudaki girişimlerinin sebebi budur..
Bugün için anormal,o gün için normal şeyler..
Tamam ben de daha önceki yorumlarımda hürrem kendine göre haklı dedim.
Ve sonuç olarak emeline kavuşuyor.
Ben de mustafayı seven biri olarak hürreme kızıyor ve onu hatalı buluyorum.
Diğer dediğine gelince.Mehmetin gözde olmadığını ya da olmayacağını nereden bilebiliriz ki.Biliyorsun süleymanın gördüğü rüyayı.Mustafaya anlatmıştı.Mustafa'da içten içe babasının gözdesinin mehmet olduğunu düşünüyor ve kendini istemediğini sanıyor.Peki böyle bir sanıyla kalkıp mehmet için bir kötülük düşünmüyor.Ya da mahi de düşünmüyor.Aslında evlatlar arasından böyle bir düşünce yokken annelerin hırsına kızıyorum.Ve görünürde mahinin mehmeti zehirlemek gibi bi derdi yokken hürrem hiç boş durmuyor.
Bu resimeleri hep aynı tarzda çizmişler.Hep birbirne benziyor resimler
Annelerdeki hırs düşüncene katılıyorum..
Mesela denir ki,
Mahidevran, şehzade Mehmet'e çiçek hastalıklı bir cariye gönderiyor ve Mehmet bu şekilde hastalık kapıp ölüyor..
Ama bak bu diğerlerinden daha tipli gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?