Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
hoşgeldin aramızaaa hürremci olmana çoookk sevindim

hosbulduk canim kocamdan neti alamadim yorumlarimi simdi yapiyim bari
su nigarda bi olemedi gitti hortlak gibi cikiyor her yerden ben tahmin etmistim bebegi kaciracagini uyuz kari
beyazitin yeni sunnet olmasina cok guldum yahu kocaman adam olmus seferde sefer diye tuturuyor megersem daha sunnet bile olmamiscihangirde cok tatli bu arada
hurremi iyice yaslandirdilar nerde o ates gii dolasan hurrem nerde simdi nene hurrem oldu kiyafetleri falan cok kotu yaptilar
suleymanda kendi basina hic bi karar alamiyor yahu hep birileri akil veriyor:44:
hele su haccein sahin divani biz yonetiyoruz demiyorlarmi sanki kadinlarin elinde bide haremi yonetme derdindelerlutfisede aciyorum adam kendi bisey yapiyor diye sirpintilari kaldiriyor ortadanohhh icimi doktum

II.Selim'in özel hayatı bir yana, padişah olarak babasından teslim aldığı toprakları hükümranlığı süresince 200000 km2 genişletmiştir kızlar... kıbrıs ı almıştır en önemlisi...
Evet genişletmiştir burası doğru ama sebebi2.Selim değil Osmanlıda sefere çıkmayan ilk padişahtır Selim.Kazandığı başarıları yanında sokullu Mehmet paşa gibi bir sadrazama borçludur.Zaten Kanunini ölümünü askerlerden 2 gün saklayıp Selimi tahta çıkaranda Sokulludur.Yani Selimin yanında Sokullu Mehmet paşa olmasa Osmanlının belki çöküşü daha da hızlanacaktı.Askeri yönden çok iyi bir sadrazammış 60 yıl görevinden bir gün bile alınmadan işleri idare etmiştir.

nigar yavrum kuzum sen değil misin evli adamla birlikte olan ondan çocuk yapan adam eni başından atmadı kızın dedesine gönderilmedi mi yahu gitsene kızının peşinden rüstoyla evlen birde beni boşayamazsın de boşanıncada ne yapacam ben diye dolan hürrem ne etti şimdi sana
1541 yazdı yanlış hatırlamıyorsam bu durumda lütfinin ve şahın gidişi yakındır belki seferden sonra olabilir 1543 yılındada Mehmet ölecek

Bodur tavuk mihiye acıdım ilk defa ne kadar çaresiz kaldı,sevmediği bitli rüstoyla evlenmek zorunda kaldı..Hep o yılan zombi anası varya onun hırsları hevesine esir düştü,rüsto da elinde zehir şişesi blöf yağıyor güya bababa kimi kandırıyon rüsto efendi..Sende bu hırs varken canına kıycan haaa yemezlerrr bitliii yemezlerrr

Nigar da bebeğin odasına girdi,bebeği alıp kaçırma planı olamaz demiiii,

aslında iktidar hırsından çok devletin geleceği düşünüldüğü için kardeşler öldürülebiliyordu.bize göre evet çok yanlış.ama ozamanın şartlarına göre herşey farklıydı.o zaman tüm dünyada o krallıklarda şimdi bize çok garip gelen neler neler yaşanılıyordu.şimdiyle karşılaştırarak bakmamak lazım hiçbirşeye.

aslında ona hırs demiyelim...bir ülkede iki başlılık olmaz olamaz ..ozamanlar bizim sandığımız gibi değil ...şeriatle yönetilen katı bir devlet düzeni var...padişah tahtına ortak kim varsa ve tehlike arz ediyorsa onu ortadan kaldırır...çünki devleti iki kişi yönetemez bu parçalanmayla sonuçlarır iç savaşların çıkması demektir....bu yüzden evlat katli kardeş katli vardır...çünki evlat yada kardeş devletten, halktan daha önemli değildir...

Müslümanlar, Osmanlı hanedanı sayesinde ayakta duruyorlar. Hanedan yıkılırsa din de mahvolur. Bu sebeple hanedanın, din ve devletin selâmeti ve bekâsı evlattan daha mühimdir.

Her şey olabilir.
Ama bu şuan hürremin mustafayı kaç kez öldürmeye kalkması,şuana kadar mustafanın kimsenin canına kast etmemesi
Hürremi hatalı ve kötü Mustafayı ise iyi yapar.

Hürrem'le Mustafa'yı kıyaslamayacağız ama,
Hürrem'le Mahidevran'ı,Şahıhuban'ı,Hatice'yi vs vs vs kıyaslayabiliriz mesela

Son düzenleme:
iyiki o dönemde yaşayıp üstüne sultan , şehzade ,düşes,prenses,prens olmamışım.
kardeşler birbirini ,baba oğlu katlediyor.baba kızını diğer ülkeye tanımadığı adama kral yada prense gelin olarak yolluyor, anne kızını sadece iktidar için evlendiriyor vs.
bu sadece, osmanlıda değil tabii. italyada, avusturyada,ingilterede, fransada ,ispanyada da aynı.
Marie Antoinette,Mary Boleyn gibi..

akşa mihrimahın selendriği hikaysini yazaibilirmısiniz rica etsem gerdek gcesini sansürlr dedi ve doğru bildim ayrıca hemen bebiş oldu mihrinin hamişliğini göremedik

Ben bildim ben bildim birincilik teli bana

Evett yeni bir bölümün daha sonuna geldikk. Ben büyük şüphe içerisindeyim acep zamanında bilim çok gelişmiştide sonradan herşey bir anda püf diye yok mu oldu. Zamanın süpergücü osmanlının uzaya göndermiş olduğu Ottoman-1 uydusuyla hangi at arabası nerede hemen şıp diye öğreniyorsun. Sonrada birkaç eşkiyayla saldırıp amaca ulaşıyorsun. Kanunide nasıl şaşırıyor nasıl olurda cüret ederler saldırmaya. E be kanuni senin saraydan çıkıpta saldırıya uğramayan araba mı kaldı o atların dili olsada konuşsa.

Rüstemin saldırıdan kurtulma yolunu öğrenen kanuninin resmen gözlerinin içi parladı ahaa aranan kan bulundu işte zeka parıltısı olan bir insanoğlu sonunda yamacıma yanaştı. Sarayın zeka katsayısını artırdı dedi içten içten.

Bu bölüm demet akalının giderli şarkılarını aratmayacak kadar gider vardı maşallah. Damatgiller rüsteme rüstem damatgillere, bali bey rüsteme rüstem bali beye, görümce kumagiller hürreme hürrem görümce kumagillere bol bol laf soktu. Ahaha cem yılmazın film senaryosuna döndü. Hürremciğim ne dedi bak “ben bir değil iki değil 3 değil 4 değil 5 tane bal gibi yavru doğurdum anneliği senden mi öğrenecem be hey gafil mahidevran”. Aboow savaşta denmez.

Mahi hem bir ton laf yedin hemde kınada hala yok daha bitmedide birşeyler yapabilirizde diye konuşuyorsun. Senden artık ümidi kesmek lazım kardeş. Olmadın sen bi olamadın. Anlayamadın.

Bak bak bak görümcegiller güçlerini kanlarından alıyorlarmış mihrimah onların kanlarındanmış. Kendilerin cullengillerden zaten. Hürremin napacan pozitif bilimler biyoloji miyoloji daha tam gelişmemiş diyemiyorsun ki “hanım hanım o kızın 23 kromozomu benden” diye.

Rüstem baliyle konuştuktan sonra yüzünde koca bir tatminiyet duygusuyla şöyle bir İstanbul silüetine baktı ya aha dedim “seni yendim istanbuaaall yendim olumm” diye bağıracak.

Vay arkadaş aklı iyice kıtlaşmış psikolojisi kaymış nigarı tuttular rüstemi öldürmeye gönderdiler. O kıt siz ondan kıt. Görmediniz mi hatun durup durup boş boş bakıyor sağa sola. Şahın arada geliyor aklı başınada uzun süre kalamıyor geri gidiyor demek ki. Bak mesela arada sorguladı kararını lan bu nigarı yolladıkta iyi halt mı yedik acep diye. Birde tutmuş bu nigar rüstemi suçluyor hep onun yüzünden diye. Ya bi git allasen adamla zorla evlendin parasını çaldın adamın laflarını taşıdın sinirini gerdin sanki o seni zorla soktu ibramın koynuna. sonunda ölecende kurtulacaz sanırım.

Makedonya kraliçesimiydi neydi mektup yazmıştı hani çocuğuyla tek başına kalan. Biri diyor ne malum bebeğin kraldan olduğu rüstem diyor adam gönderelim baksın bebek kraldan mı araştırsın. Yok ne yapacak oraya araştırmaya giden DNA mı var saç kıl analizimi yapacak ne yapacak DNA yı watson-crick ten önce bizim osmanlı mı bulmuş. Yada adam gidip kralın resmine bakıp “aaaa aynı rahmetliye benziyor bak bak burnu aynı rahmetli gözlerini de senden almış yenge mi” diyecek.

Parlak fikirli hatcem ne diyor “en uzak sancağa gönderelim hürremi”. İstersen makedonya kraliçesinin yanına yollayalım mehmeti piskoposla kraliçe yerine mehmet yönetsin orayı hem gayette uzak. Allahtan lütfücümm akıllı adamda “baldız baldız sen ne diyon gelecek vadeden şehzade oraya yollanırmı” diyor.

Lütfü paşa bila tarihte Malkoçoluyla, nasuhun cinsel hayatına tepki olarak doğmuştur. Hadi birde şeker ağa olsun . Adamcagızların cinselliğine baltayı indirdi. Neyse üzülme malkoçoğlu bu şekilde haydi evlenek diye tutturan hatundan da kurtuldun. Tüm aşüfteleri topladı lütfücüüm. Gidişinde bu aşüftelerden olacak anlaşılan.

Yahu o sütannede bir haller olduğunu ben bilem anladım ama kimse anlamadı iyimi. Allahtan ormanda 10 tilki kurnazlığıyla bilinen çakalus rüstemusçuğum insan sarrafı şahsiyet hemencik çözdü hatunu.

O hatunun adı neydi unuttum şu rüstemin yanına aldığı kız. Hatuna bir bolero giydirmişler sanırsın bolero Kenan İmirzalıoğlu için tasarlanmışta o giymeyince bu hatuna kakalamışlar. O ne geniş omuz öyle. Demedin mi kızım bu nedir diye. Avrupa yakasındaki makbılenin izzeti tarifi gibi omzu teee burdan oraya kadar .

Son düzenleme:
Hürrem'le Mustafa'yı kıyaslamayacağız ama,
Hürrem'le Mahidevran'ı,Şahıhuban'ı,Hatice'yi vs vs vs kıyaslayabiliriz mesela

Hürremle mustafayı değil karşılaştırmak aynı cümlede bile kullanmak istemezdim ama hürroşunuz bi rahat dursun Nene de oldu artık kuytusuna köşesine çekilsin nenelik yapsın

Hürremle mustafayı değil karşılaştırmak aynı cümlede bile kullanmak istemezdim ama hürroşunuz bi rahat dursun Nene de oldu artık kuytusuna köşesine çekilsin nenelik yapsın

Cadılıktan bahsediyorsan şayet
Hürrem'le, diğer kötü kız kardeşleri ve Mustafa'nın anasını kıyasla şekercim
Mustafa'yla da Mehmet'i kıyaslayabilirsin mesela

Son düzenleme:
Cadılıktan bahsediyorsan şayet
Hürrem'le, diğer kötü kız kardeşleri ve Mustafa'nın anasını kıyasla şekercim
Mustafa'yla da Mehmet'i kıyaslayabilirsin mesela

Hürremle mustafayı karşılaştırmamın tek sebebi hürremin mustafa ile uğraşması.
İkisinin arasında ciddi bir çekişme olduğunu biliyoruz.Bu açıdan yapıyorum yorumlarımı.

Hürremle mustafayı karşılaştırmamın tek sebebi hürremin mustafa ile uğraşması.
İkisinin arasında ciddi bir çekişme olduğunu biliyoruz.Bu açıdan yapıyorum yorumlarımı.

Hürrem'in kendi şehzadelerinden birinin tahta geçmesini istemesi normal değil mi..
Mahidevran da istemiyor mu bunu..
Mahi birşey yapmıyor şu anda ama oğlu gözden düştüğünde,otomatik olarak Mehmet gözde olduğunda,onda da kıpırdanmalar olacaktır..
Yada büyük şehzade Mehmet olsaydı,Mahi nasıl davranırdı acaba???

Yani Hürrem'in bu konudaki girişimlerinin sebebi budur..
Bugün için anormal,o gün için normal şeyler..

Tamam ben de daha önceki yorumlarımda hürrem kendine göre haklı dedim.
Ve sonuç olarak emeline kavuşuyor.
Ben de mustafayı seven biri olarak hürreme kızıyor ve onu hatalı buluyorum.

Diğer dediğine gelince.Mehmetin gözde olmadığını ya da olmayacağını nereden bilebiliriz ki.Biliyorsun süleymanın gördüğü rüyayı.Mustafaya anlatmıştı.Mustafa'da içten içe babasının gözdesinin mehmet olduğunu düşünüyor ve kendini istemediğini sanıyor.Peki böyle bir sanıyla kalkıp mehmet için bir kötülük düşünmüyor.Ya da mahi de düşünmüyor.Aslında evlatlar arasından böyle bir düşünce yokken annelerin hırsına kızıyorum.Ve görünürde mahinin mehmeti zehirlemek gibi bi derdi yokken hürrem hiç boş durmuyor.

Annelerdeki hırs düşüncene katılıyorum..
Mesela denir ki,
Mahidevran, şehzade Mehmet'e çiçek hastalıklı bir cariye gönderiyor ve Mehmet bu şekilde hastalık kapıp ölüyor..

Annelerdeki hırs düşüncene katılıyorum..
Mesela denir ki,
Mahidevran, şehzade Mehmet'e çiçek hastalıklı bir cariye gönderiyor ve Mehmet bu şekilde hastalık kapıp ölüyor..

Eğer dizide mahi böyle bişey yaparsa istediğinmiz kadar sayabilirsiniz.

Ben mahi hatçe şah hürrem çıktığı zaman diziyi pek takip etmiyorum.Ne zaman mustafam çıkıyor cama sinek gibi yapışıyorum

Ama bak bu diğerlerinden daha tipli gibi

Benim mustafam her çağda her şarttaa en güzeliii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…