Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Basında günlerdir Hürrem tartışılıyor…

Hürrem neden gitti/ aldığı parayı az mı buldu/ set şartları kötü müydü/ neden tükenmişlik sendromu yaşıyor?

Kendi adıma bu soruların cevabını hiç merak etmediğimi hemen belirteyim …

Ama görüyorum ki; Türkiye gündeminin tam ortasına oturmuş ve ülkenin ciddi bir sorunu haline gelmiş Hürrem’in arkasına bakmadan gidişi...

Ve yine görüyorum ki; cümle alem Hürrem’e aşık (!) gibi, neden gittiğini sorguluyor.

Basın konuşuyor; Hürrem hastalığa yakalanmış: ’’Tükenmişlik sendromu.’’

Öylesine bir tükenmişlik yaşıyor ki, para/pul umurunda değil.

’’Almanya’ya gider ayda 5.000 Euro’ya çalışırım, yine aynı işi yapabilirim’’ diyor (erkek arkadaşı anlatıyor). Anlayın artık, kız Türkiye’den ve Türklerden ’’illallah’’ demiş.

Soruyorum şimdi tüm okuyucularıma; siz bu ülkede tükenmediniz mi? Hanginizin imkanı olsa bu ülkeyi terk etmezsiniz?

Türkiye’de kiminle konuşsam, ülkeyi terk etmeyi düşünüyor.

Etrafım ’’yurt dışına kaçacağım’’ diyenlerle dolu (bu da ayrı bir konu).

Bakınız: Meryem Uzerli’nin, nam-ı diğer Hürrem’in; set yorgunluğu yaşadığını, parayı az bulup kaçtığı söylentilerinin doğruluk payı çok büyük olamaz.

Hürrem’in bu kadar zaman, dilini dahi yeterli konuşamadığı, derdini istediği gibi anlatamadığı, kendi kültürüne hiç benzemeyen kültürde bu kadar zaman kalabilmesi, inanın bana göre bir mucize.

Hürrem’in yakalandığı tükenmişlik sendromu (!) kapitalist sistemin hastalığı olarak çıkıyor önümüze. Kişi kendini tükenmiş ve mutsuz hissedip, işiyle ilgili inancını kaybediyor ve ani kararlar verebiliyormuş.

Perfektsiyonist (mükemmeliyetçi) ve yüksek performans hastalığı olarak anlatıyor bu sendromu uzman psikolog...

Bir diğer psikolog ve uzman farklı şeyler anlatacaktır ve Hürrem’in ülkemizden kaçışı biraz daha sorgulanacaktır. Ama ben Hürrem’in herhangi bir sendrom yaşadığını sanmıyorum.

Hürrem’in; dilini konuşamadığı, kendi kültürüne taban tabana zıt bu kültür ve etrafındaki kadınların kıskanç tavırları, Türkçeyi iyi konuşamamasını getirdiği azami sorunlar, kısaca bu sektörün Türkiye’deki işleyişi onu bitirdi, daha fazla dayanamadı.

Aynı durumda olan, Avrupa’da okulunu dondurup Türkiye’ye oyunculuk okumaya giden, çeşitli dizilerde ufak rollerde oynayan Avrupalı Türk kızlarının, bir süre sonra her şeyi bırakıp koşarak geri dönüşlerine tanık oldum.

Türkiye’de bu film sektöründe ne oyunların döndüğünü, sektörde kalıcı olabilmek için nelerden feragat etmek gerektiğini açıklasın uzmanlar, tükenmişlik sendromunu değil…

Alman veya Almanya’da doğmuş büyümüş birinin Türkiye’deki çalışma ortamına ayak uydurması oldukça zor.

Avrupa’da çocuklar geleceğe yarış atı gibi hazırlanmıyorlar. Çocuklar son derece rahat bir öğrencilik hayatı geçiriyorlar. Bu daha sonra iş hayatında da böyle devam ediyor.

Meryem Uzerli ve onun gibi Avrupa’da yetişmiş birinin Türkiye şartlarında uzun süre yaşaması ve çalışması çok mümkün değil.

İvana Sert örneği de var önümüzde. Birçok programda Türkçeyi yarım yamalak konuştuğu için beraber program yaptığı arkadaşları tarafından aşağılandığına tanık oldum.

Bunlar hep yaşanan gerçekler. Keza Avrupa’dan giden bir Türk kızı da sette Türkçeyi kırık konuştuğu için set arkadaşları tarafından aşağılanabiliyor.

Durum şu ki; Hürrem’in, evet bir tükenmişliği var ama olayın iç yüzü çok farklı buna emin olun.

aman onun bakışııı kabus gibi zaten rüyama girse tırsarımmmm

dün muhtesemi izlerken okadarda güzel bölüm olmasina ragmen adapte olamadim hürremi gördükce dizide bu son görüsüm dedim

herkese bu yansimis olacakki reytinglerde share % baya düsüs var

orası kesın canım ben kendı adıma boyle duşunurken benım gıbı duşuneneler olacağını tahmın ettım

tatlı gacım, taşralıkla ılgısı yok.tam tersıne ıstanbul gıbı metropolde keşmekeşın ıçınde ne oldugunu şaşırdı alışverışe bıle gıdemıyorum sabahları gıdıp avmlerın açılmasını beklıyorum sonra ınsanlar benı sıkıştırıyor yemek bıle yıyemıyorum fılan demıştı. kultur ve turk ınsanı çok farklı anne baba yok. dil farklı. ve dili öğrenmeden o dilde dizi de oynuyosun duşunsene..daha turkçe bılmıyosun turkçe senaryoyu koyuyolar onune. bılemeyız nası bı psıkolojıde oldugunu para konusunda sonuna kadar hak verıyorum ha aldığı para az dıye değil tabıkı ruyamda goremem haftada 20bini şu konuda hak verıyorum adaletsızlık var ise davası ise davasında haklıdır arkadaş .. alacak ozaman oda halıt ergenç kadar parasını.. hesaplasar dızıde oynadıkları saatler eşit çıkar yahu bu neyın eşitsizliği. ılk geldığı zamanlar hatıce mahıdevran hep yanımda gerçek hayatta onlar olmasalar burda yanlızlıktan olurdum demıştı halıt eşi berguzarla tanıştırmış sadece onlarla takılıyomuş fılan kendı soylemıştı sonra ablası gelmış her ınsan hemen adapte olck buraya bayılcak gulluk gulıstan olck dıye bışey yokkı canım..ekıbın yaptıgıda ayıp,dızı devam edıcek sonuçta..nıçın arkasından fişek fişek konuşuyosunuz :26:

Geçtiğimiz günlerde çıktığı Bodrum tatilinin ardından Almanya'ya giden ve MuhteşemYüzyıl çekimlerine katılmayan Meryem Uzerli suskunluğunu bozdu.'Tükenmişlik sendromu' nedeniyle tedavi gören ve yapım şirketi ile karşı karşıya gelen Uzerli, Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı.

İşte Meryem Uzerli'nin o açıklaması...

Sevgili arkadaşlar , ilk önce özür dilerim...
Şimdi yazdiğım için ve daha önce değil.
Bugun ilk defa biraz daha iyiyim ve en ağır günlerden , tedavi ve duygusal anlamda geçti.
Can yanımda ve o bana iyi geliyor,onunla hava almak ,dolaşmak , yürüyüş yapmak benim için çok büyük bir hediye.
Sizin bütün dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum - bu bana çok yardımcı oldu ve oluyor ve size sonsuz sevgi gönderiyorum.
Bir sürü insan ne oldu bilmeden, beni yargılamadan ama beni hissederek ve bilerek, kalbimi tanıyarak burada yazdı ve o beni o kadar mutlu etti ki.
Bu bir dönem. İnsanız... Güçlenerek çıkarım inşallah. Almanya'daki en iyi psikatrist professörlerde tedavi gördüğüm için , umudum var en kısa zamanda ayağa kalkmak şu anda tek hissettigim şey , hayattayım.
Sizin enerji ve temiz dualarınız için çok çok çok tesekkür ediyorum!!!
Beni (gerçekten ne oldu , nasılım diye ) soran mesajlar ve telefonlar için de çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten hepinize çok sarılıyorum ve öpüyorum.
SAĞOLUN.
Dinlenmem lazım, bu dönemde çok internetle ilgilenmemem lazım, sizden sabır ve anlayış diliyorum Allah sizi korusun ... Kalbim size karşı hep sevgi dolu... İYİ Kİ VARSINIZ

Okudum az önce twitterda..
öyle bir anlatmış ki;sanki dünya yıkılmış, meryem altında kalmış..
nasıl bir tülden kelebek,taş bebek misali bir insanmış anlayamadım..
..

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, Türkiye'deki oyunculuk kariyerine nokta koydu. Berlin'de bir klinikte 'Tükenmişlik Sendromu' teşhisiyle tedavi gördüğü iddia edilen Uzerli, mesleğini Almanya'da sürdürme kararı aldı.

Meryem Uzerli, bugün ilk kez Twitter üzerinden suskunluğunu bozdu.

İşte Uzerli'nin o açıklamaları:

Sevgili arkadaşlar , ilk önce özür dilerim... Şimdi yazdiğım için ve daha önce değil.
Bugun ilk defa biraz daha iyiyim ve en ağır günler, tedavi ve duygusal anlamda geçti.
Can yanımda ve o bana iyi geliyor, onunla hava almak, dolaşmak, yürüyüş yapmak benim için çok büyük bir hediye.

Sizin bütün dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, bu bana çok yardımcı oldu ve oluyor ve size sonsuz sevgi gönderiyorum.
Bir sürü insan ne oldu bilmeden, beni yargılamadan ama beni hissederek ve bilerek, kalbimi tanıyarak burada yazdı ve o beni o kadar mutlu etti ki.
Bu bir dönem. İnsanız... Güçlenerek çıkarım inşallah. Almanya'daki en iyi psikatrist profesörlerde tedavi gördüğüm için umudum var. En kısa zamanda ayağa kalkmak şu anda tek hissettiğim şey, hayattayım.
Sizin enerji ve temiz dualarınız için çok çok çok teşekkür ediyorum!!!
Beni (gerçekten ne oldu, nasılım diye ) soran mesajlar ve telefonlar için de çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten hepinize çok sarılıyorum ve öpüyorum.
SAĞOLUN.

Dinlenmem lazım, bu dönemde çok internetle ilgilenmemem lazım, sizden sabır ve anlayış diliyorum Allah sizi korusun ... Kalbim size karşı hep sevgi dolu... İYİ Kİ VARSINIZ

işşşteee...insanların ilgisi ve sevgisi şımartmış işte tek kelimeyle..
yurtdışından buraya gelen modeller oyuncular kendi ülkelerine bir daha dönmüyorlar bile..
ivana,vilma elles,eva maya,tatyana(ki müslüman oldu) bu kişiler asıl bizim kültürümüze çok çok yabancılar,dilimizi onlar da bilmiyordu..
meryem onlara göre daha şanslıydı bana göre

Meryem'in açıklamaları yine ve yine samimi bulmuyorum Bu konuyla ilgili de bu başlığa son kez düşüncelerimi yazıcam artık önümüze bakma vakti geldi çünkü.

Meryem tükenmişlik sendromuna gerçekten yakalanmış olabilir, diziyi bırakmak isteyebilir ki bu doğal hakkıdır kimse kimsenin kölesi değil, sıkılmış bunalmış olabilir çalışma şartlarına ayak uyduramamışta olabilir.

Benim savunduğum şey, sadece 3 bölüm için herkesi yıkıp geçmesi, köprüleri atması seyirciye ve çalışma arkadaşlarına haksızlık etmiş olması. Bodrum'a tatile diye gidiyor ki hadi yapımcı yalan söylüyor diyelim neden direkt kaçtı demesin de Bodrum'a diye gitti desin bu bile niyetin iyi olmadığını gösteriyor. Nete bile girmesi yasaklanan bu kadar ağır sendrom geçiren biri geçen haftalarda gecelerde nasıl boy gösteriyordu. Şöyle bir seçeneği de vardı raporunu gönderirdi 3 bölümde olamayacağını söylerdi ki her sözleşme de rapor hastalık hükümleri açıktır; bir daha ki sezon için duruma göre karar vereceğini söylerdi çalışma arkadaşlarını birebir durumundan haberdar eder yüzüstü bırakmazdı.

Zaman bulamayan insan gecelerde sevgilisiyle gezmeye vakit buluyordu ve sanmıyorum ki zam isteyipte Timur bey zammı vermemiş olsun neden başrol oyuncusunun istediğini yerine getirmesin ki otel parası yemesi içmesi de ayrıca ödeniyor bu daha önce de haber olmuştu şartları oldukça iyiydi.

Adapte olamamak, dilimizi bilmemek, yalnız kalmak vs.. 3 sene burada yaşamış, dizide rol almış biri için bence geçerli değil ilk sene gitse tamam adapte olamadı derdim lakin 3 sene sonunda mı anlamış adapte olamadığını ve neyine adapte olamamış bu ülkede herkes onu çok sevdi izleyici yere göğe sığdıramadı reklamlar, röportajlar her yerde ilgi odağı oldu bir de sevgilisi vardı onu hiç yalnız bırakmayan misal wilma elles o da öyle bir geçer zamanki de oynuyor 3 sezondur o da yabancı nasıl adapte oldu onun çalışma şartları çok mu iyi aynı sürelerde çekiliyor dizi. Buraya gelmeden önce kim tanıyordu ne kadar kazanıyordu Meryem acaba. Para önemli değilmiş huzur önemliymiş tamam huzurlu olacağı yere gitsin ama bunu güzellikle arkasındakileri yüzüstü bırakmadan onca senenin hatrını sayarak yapsaydı işte bu yüzden kızgınım Meryem'e. Yolu açık olsun inşallah orada isteği şartlarda çalışır tekrar buraya dönmek zorunda kalmaz nitekim yine İstanbul'a dönüp dolaşıp geleceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
dejavu_one yazdıklarında çok haklısın ,benim tezim,ya gerçekten hasta idi,yada avrupdan çok daha iyi bir teklif aldığı ..bugün mesajından sonra..avrupdan çok iyi bir teklif aldığı fikri daha doğru gibime geliyor.3 senede kim 4 trilyon kazanıyor,diğer çalışanlar ne yapsın

Bende öyle düşünüyorum hiçbirşey yokken birden bire böyle olması. 3 sene dizide oynamışken birden ödül gecelerinde çalışma saatlerinin uzunluğundan bahsetmesi, gideceğini tam değil de imalı şekilde twitte çaktırması ki yine de böyle bir şey yapacağını kimse bilemezdi. Eğer çalışma arkadaşlarından birinin bile haberi olsa zaten Timur bey zorda kalmaz b planını daha önceden düşünür, geçen hafta tekrarı yayınlamak zorunda kalmazdı.

aynen arkadaşım..katılıyorum düşüncene...
yazdıkları bana da gerçekmiş gibi gelmedi,samimi bulmadım...
yaptıkları hiç etik değil..
kanser tedavisi gören oyuncular bile işlerini bırakmadılar(hayat memat meselesi olduğu halde) , şımarıklık sendromu yaşayan meryem gibi..

MERYEMCİĞİM TAK SEPETİ KOLUNA HERKES KENDİ YOLUNA BEN FİLMİMİ İZLEYECEĞİM İNŞALLAH VAHİDEYİDE GÜLÇİNİDE BEĞENİRİM ARTIK ONLAR OLUR HÜRROŞUM YAPACAK BİR ŞEY YOK
SPOİLER
Hürrem sorununa şöyle bir çözüm bulunmuş Hürrem Konya sancağına giderken kaçırılıyormuş.Tabi bu sahneler yok. Bir değişiklik olmazsa 102.bölüm'de Hatice Sultan 103.bölümde de Şehzade Mehmet ölecek

haticenin ahi tuttu kesin nasil bir ah ettiyse artik hurreme payitahti birakin ulkeden gitti ..meryem yeni sezonda belki gerir doner diye umut ediyorum..onsun izleyesim gelmiyor yeni bolumune bile bakamadim nasilsa bidaha yok diye ..

haticenin ahi tuttu kesin nasil bir ah ettiyse artik hurreme payitahti birakin ulkeden gitti ..meryem yeni sezonda belki gerir doner diye umut ediyorum..onsun izleyesim gelmiyor yeni bolumune bile bakamadim nasilsa bidaha yok diye ..

büyü bozuldu Meryem davasında haklı arkadaş paraysa para vereceklerdı , hastalıksa hastalık..çok üzücü

meryem uzerli kesinlikle çok iyi bir oyuncu hürrem sultanı yeniden canlandırmıştı resmen,
dizi kurgu olsada aşkı,ihtirası ile sergilediği oyunculuk tamamen gerçekti...o yüzden çok izlendi yargılansa da dizi izlenmeye devam etti
yarım bırakmamalıydı bana göre de nasıl meral okayın kaybı dizi için vurgunsa meryem uzerlide öyle ...
yapımcılar diziyi tamamen bitirmeli ,en azından tadında bitsin,
şahsen başka birini hürrem olarak görmek istemiyorum tabi diziyi de izlemek istemiyorum.

[video=youtube;2Nke9ad1_9Q]http://www.youtube.com/watch?v=2Nke9ad1_9Q[/video]

hiç kimse vazgeçilmez ve eşsiz değildir hayatında karşısına çıkacak en önemli rolü en baştan oynadı şöhrete paraya bir anda kavuştu ve bir anda ne oldum delisi oldu.o dizideki diğer oyuncular nice rollerden sonra böyle büyük bir role kavuştular.Meryem gidecek ve dizi de muhteşem bir şekilde devam edecek bunu herkes görecek izlemeyen izlemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…