Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
ya kızlar ben sıze bı sey demıyorum tarıhle ılgılı okuduklarımdan dolayı yanlıs anlamayın yanı su anda hıc bırı hayatta degıl tartısma yaratmak ıcın demedım sadece kendı fıkrımı soyledım

diziyi mi yorumluyoruz?
yoksa tarihteki hurafeleri mi?

hurafe mi gerçek mi kimse bilemez sadece bir idda demek en doğrusu ama özellikle yabancı yazarların yazdığı kitaplar genelde çok araştırma yapılarak yazılır ama tabii şu da var zamanlar hürreme yada süleymana bu kadar yakın olup da bunları bilip de anlatacak tarihe yazdıracak kim yada kimler vardı ki bunlar bugüne kadar geldi bence herşey üstü kapalı bir kutu belki selim belki beyazıt süleymanın oğlu değil belki de böyle bir şey hiç yok ama çok açık bir gerçek var süleymandan sonra gelen ve hürremin soyundan gelen padişah osmanlının sonunu getirmiş bu kesin sokullu mehmet paşa olmasaymış o dönem duraklama dönemi değil yıkılma dönemi olacakmış

ben dizi üzerinden konuşuyorum özel hayatlarındaki ince noktaları ne kadar okusak bilemeyiz

eee sonu gelmiş sonuçta napalım artık bizler varız
insanlar gider,devletler kalır
hoş o da gitti

kadının günahını almayın arkadaşlar ya yalansa bunlarrrr hesabını nasıl werırız dızı hakkında konuşalım gecmısın dedıkodusunu yapmayalım çunku görmedık yaşamadık mış miş le olmazzzzzzzz

Haklısınız.Yazılanların çoğu kurgulardan romanlardan alınma.
Sonra da onun üzerinden tarihi kişilikler eleştiriliyor(!)

yani gerçekte kanuni, hürrem öldükten sonraki 8 sene boyunca da ona sadık kalmış deniyor.. kendisi ölene kadar yani..
bir yanlışlık olsaydı,adam sadık kalırmıydı büyük bir aşkla hürreme..

neyse,dizi yorumlarına gelelim

bu sadıkaya hade git kızım işine diyip gönderecek bence sülüman :92:

hiçbir şeyin tam ve kesin olarak bilinmediği gibi süleymanın 8 sene başka hiçbir kadınla birlikte olup olmadığı da kesin değil

hiçbir şeyin tam ve kesin olarak bilinmediği gibi süleymanın 8 sene başka hiçbir kadınla birlikte olup olmadığı da kesin değil

işte tam da bu sebeple,sadece dizi yorumlayalım diyorum ya

özel hayatlar degıl tarıhte bılınınen seyler neyse diziyi cevırenler ıstedıgını yapmıs

Yazılanların çoğu kısmı kurgulanmış kitaplardan.İsim farklı olsa da Leo mesela..Ya da Sümbül Ağa karakterleri.Önceki mesajlarda alıntılar var onlar da keza.
Bunlardan yola çıkılarak diziler yapılıyor 18.yüzyıldaki keman muhteşem yüzyıla zıplıyor.Sinsi strateji uzmanı Hürrem sürekli bağırıp çağıran bir kadın oluyor,valide Avrupa kraliçeleri gibi giyiniyor.Siz de bunun üzerine okuldaki popüler kızın dedikodusunu yapar gibi karakterleri eleştiriyorsunuz.
Fikir belirtmek de yol yordam ister edep ister..

hürrem sultan oğullarından birini tahta geçirmek ve herkese hükmedebilmek için yapmış ne yapmışsa ama Allah ın işi oğullarından hiç biri o hayattayken tahta oturamıyor. ilk oğlu öldürülüyor zaten sonrakilerde pek padişah olabilecek yapıya sahip değilllermiş. hürrem öldükten sonra ancak oğlu selim tahta çıkıyor ve oğlu mustafanın babası tarafından öldürülmesiyle uzun yıllar fakirlik içinde yaşayan mahi devran sultan a maaş bağlatıyor. o da bu paralarla oğlu mustafanın türbesini yaptırıyor. etme bulma dünyası her ikiside ettiklerini bulmuşlar aslında.

ben asıl pargalıya üzülüyorum :2: onun öldürüldüğü sahneye dayanamam herhalde.

siz cok edeplı yorum yapıyosunuz maasallah guldurdun benı yorumcu arkadas,hurremcı olup tartısmaya gerek yok bende mahıdevranı tutyorum yanı bu kadar tepkı vermeye gerek yok sakin madem her sey kurgu hurremınde boyle masum gorulmesı kurgu

aslında anlatmak istediklerimiz aynı başından beri dizinin gerçekle arasının çok uzak olduğunu vurguluyorum ama yinede ben severek izliyorum fakat biraz daha gerçekçi çekilseydi sanki daha bir ilgi çekecekti ve daha bir anlamlı olacaktı sanki 1500lü yıllarda kayıt tutulmadığı gibi bildiğim kadarıyla yazılan en güzel ve en doğru eser matrakçı nasuh efendinin süleymannamesi başka da yok o sebeple yazılan çizilen söylenen herşey iddia olarak kalıyor yazdıklarımın iddia boyutunda olduğunu özelllikle belirttiğimi düşünüyorum

ilahi adalet işde .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…