diziyi mi yorumluyoruz?
yoksa tarihteki hurafeleri mi?
ya kızlar ben sıze bı sey demıyorum tarıhle ılgılı okuduklarımdan dolayı yanlıs anlamayın yanı su anda hıc bırı hayatta degıl tartısma yaratmak ıcın demedım sadece kendı fıkrımı soyledım
ayy valide sultan tam kaynanatörannemm diyo çekil pis kaynana
ayy valide sultan tam kaynanatörannemm diyo çekil pis kaynana
hurafe mi gerçek mi kimse bilemez sadece bir idda demek en doğrusu ama özellikle yabancı yazarların yazdığı kitaplar genelde çok araştırma yapılarak yazılır ama tabii şu da var zamanlar hürreme yada süleymana bu kadar yakın olup da bunları bilip de anlatacak tarihe yazdıracak kim yada kimler vardı ki bunlar bugüne kadar geldi bence herşey üstü kapalı bir kutu belki selim belki beyazıt süleymanın oğlu değil belki de böyle bir şey hiç yok ama çok açık bir gerçek var süleymandan sonra gelen ve hürremin soyundan gelen padişah osmanlının sonunu getirmiş bu kesin sokullu mehmet paşa olmasaymış o dönem duraklama dönemi değil yıkılma dönemi olacakmış
kadının günahını almayın arkadaşlar ya yalansa bunlarrrr hesabını nasıl werırız dızı hakkında konuşalım gecmısın dedıkodusunu yapmayalım çunku görmedık yaşamadık mış miş le olmazzzzzzzzhürem in asıl son bombası ölüm döşeğinde süleymana söyledikleriymiş
"seni hiç bir zaman sevmedim hep intikam ve iktidar için uğraştım ama asıl şunu söyleyeyim beyazıd niye çok iyi bir asker biliyor musun çünkü senin çocuğun değil beyazıd ibrahim paşanın oğlu hadi bakalım şimdi beyazıdı senden sonra padişah yapa bilir misin kendi kanından değil selimi padişah yapmak zorundasın ve o da beceriksizliği ile bu devlete son verecek "demiş ve gerçekten sonra selim padişah oldu ve içkiye kadınlara düşkünlüğü yüzünden osmanlı devletini duraklama dönemine soktu
bu bilgiler colin falconer in bir hürrem masıl adlı kitabındandır tabii ki tamamen gerçekliği var mı bilinmiyor
kadının günahını almayın arkadaşlar ya yalansa bunlarrrr hesabını nasıl werırız dızı hakkında konuşalım gecmısın dedıkodusunu yapmayalım çunku görmedık yaşamadık mış miş le olmazzzzzzzz
ben hep diyorum günümüze kadar bu gelmiş işte
ben dizi üzerinden konuşuyorum özel hayatlarındaki ince noktaları ne kadar okusak bilemeyiz
yani gerçekte kanuni, hürrem öldükten sonraki 8 sene boyunca da ona sadık kalmış deniyor.. kendisi ölene kadar yani..
bir yanlışlık olsaydı,adam sadık kalırmıydı büyük bir aşkla hürreme..
neyse,dizi yorumlarına gelelim
bu sadıkaya hade git kızım işine diyip gönderecek bence sülüman :92:
hiçbir şeyin tam ve kesin olarak bilinmediği gibi süleymanın 8 sene başka hiçbir kadınla birlikte olup olmadığı da kesin değil
özel hayatlar degıl tarıhte bılınınen seyler neyse diziyi cevırenler ıstedıgını yapmıs
siz cok edeplı yorum yapıyosunuz maasallah guldurdun benı yorumcu arkadas,hurremcı olup tartısmaya gerek yok bende mahıdevranı tutyorum yanı bu kadar tepkı vermeye gerek yok sakinYazılanların çoğu kısmı kurgulanmış kitaplardan.İsim farklı olsa da Leo mesela..Ya da Sümbül Ağa karakterleri.Önceki mesajlarda alıntılar var onlar da keza.
Bunlardan yola çıkılarak diziler yapılıyor 18.yüzyıldaki keman muhteşem yüzyıla zıplıyor.Sinsi strateji uzmanı Hürrem sürekli bağırıp çağıran bir kadın oluyor,valide Avrupa kraliçeleri gibi giyiniyor.Siz de bunun üzerine okuldaki popüler kızın dedikodusunu yapar gibi karakterleri eleştiriyorsunuz.
Fikir belirtmek de yol yordam ister edep ister..
Yazılanların çoğu kısmı kurgulanmış kitaplardan.İsim farklı olsa da Leo mesela..Ya da Sümbül Ağa karakterleri.Önceki mesajlarda alıntılar var onlar da keza.
Bunlardan yola çıkılarak diziler yapılıyor 18.yüzyıldaki keman muhteşem yüzyıla zıplıyor.Sinsi strateji uzmanı Hürrem sürekli bağırıp çağıran bir kadın oluyor,valide Avrupa kraliçeleri gibi giyiniyor.Siz de bunun üzerine okuldaki popüler kızın dedikodusunu yapar gibi karakterleri eleştiriyorsunuz.
Fikir belirtmek de yol yordam ister edep ister..
hürrem sultan oğullarından birini tahta geçirmek ve herkese hükmedebilmek için yapmış ne yapmışsa ama Allah ın işi oğullarından hiç biri o hayattayken tahta oturamıyor. ilk oğlu öldürülüyor zaten sonrakilerde pek padişah olabilecek yapıya sahip değilllermiş. hürrem öldükten sonra ancak oğlu selim tahta çıkıyor ve oğlu mustafanın babası tarafından öldürülmesiyle uzun yıllar fakirlik içinde yaşayan mahi devran sultan a maaş bağlatıyor. o da bu paralarla oğlu mustafanın türbesini yaptırıyor. etme bulma dünyası her ikiside ettiklerini bulmuşlar aslında.
ben asıl pargalıya üzülüyorum :2: onun öldürüldüğü sahneye dayanamam herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?