Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
hiçbir şeyin tam ve kesin olarak bilinmediği gibi süleymanın 8 sene başka hiçbir kadınla birlikte olup olmadığı da kesin değil

hürrem yaşarken halvetlere giren insan niye hürrem öldükten sonra girmesin ki. he yaş kemale ermişse belki ondandır.

hürrem yaşarken halvetlere giren insan niye hürrem öldükten sonra girmesin ki. he yaş kemale ermişse belki ondandır.

işte bakın diziyle yazılanlar karışıyor..

yazılanlara göre,hürrem varken başkası hiç olmamış,hürrem öldükten sora bile..
dizi ise farklı..

dizi ise farklı..

ben anlamadım hurreme gelınce yazılanlar dogru dızı sahte

dizi ise farklı..

eğer öyleyse helal olsun ne diyelim ama anlamadığım sultan süleyman ın 16 tane çocugu var 13 ü erkek 3 ü kız hadi 5 i daha önce başkalarından olmuşsa geri kalan 11 inide hürrem mi doğurdu acaba?

sadika geldiginde sulumanin entarisi yoktu geri gondercek heralde..bu sadikada tam salak ayrica adam once elbisesini cikarcak bicak kabak gibi goruncek haberi yok.. halvetin kiyafetle yapildigi saniyor heralde

Bence kitapların,yazılanların,dizinin ,herşeyin hakkında konuşup eleştirebiliriz,sonuçta bu bir tarih dizisi !
Konusu uydurma değil,özel hayat ilgilendirmez filan diyemeyiz özel hayat dediğiiniz koskoca tarih okullarda derslerde işleniyor...Tabi kaynak çok olunca kesinlik kazandırılamaz o ayrı.

Bence sadıka'nın foyası çıkacak ,hürrem yine hamile kalacak ama bu arada o ex sevgilisiylede bir hesaplaşma yaşayacak,bir sonra ki bölümü sabırsızlıkla bekliyorum :)

sadıka cok ıtıcı ya baska kımse bulamamıslar mı acaba soyle guzel bı kız

Zevceleri;
Hürrem Sultan:Kanuni nikahla almıştır. Rus asıllıdır.4 Şehzade ve 1 Kadın Sultan’ın annesi
Mahidevran Sultan: Şehzade Mustafa’nın annesi
Gülfem Hatun: Şehzade Murad’ın annesi

Çocukları doğum sırasına göre aşağıdaki gibidir:
Şehzade Mahmud
Şehzade Murad
Şehzade Mustafa
Şehzade Mehmet
Mihrimah Sultan
II. Selim
Şehzade Bayezit
Şehzade Cihangir

şehzade cihangir:hürrem sultan ve kanuninin hasta oğullarıdır. hürrem sultanın göz bebeğidir. kambur olması nedeniyle kendi öz kardeşleri tarafından alay konusu olan ve küçük düşürülen şehzadedir. fakat ona iyi davranan öz kardeşi olmasa da abilik yapan şehzade mustafadır. hürrem sultanın yaptığı entrikalar nedeniyle ( iran seferine çıkmakta olan kanuniye, manisa sancak beyliğinde şehzade olan mustafanın ordusuyla tahtı almaya geldiğini idda etmiştir).işde kardeşlık hurreme ragmen

''eşi hürrem sultan, Kanuni Sultan Süleyman'dan önce 52 yaşındayken öldü ve oğlu II. Selim'in tahta çıkışını göremedi.Cenazesi İstanbul'da Süleymaniye Camii haziresindeki Hürrem Sultan Türbesi'ne gömüldü.

Ülkeler fatihi Kanuni Sultan Süleyman'ın gönlünü Hürrem Sultan fethetti. Muhteşem Süleyman' ın Hürrem Sultan'a aşkı sevgili karısının kolları ve gözyaşları arasında ölmesine kadar sürdü ve ondan sonra da devam etti. Aşk mı? Onların aşkı devlet erkinin üstünde bir aşktı.Kanuni'nin hareminde beyleri ve Kırım hanları tarafından sunulmuş pek çok cariye vardı. Fakat Kanuni, Hürrem'i tanıdığı günden beri cazibesine kapılmış, ona aşık olmuştu.''

ayrıca ben zaten diziyi yorumlayalım diyenlerdenim..

Leo ne yakışıklı adam ,best model mübarek..

Sadıkanın halvete girerken ki o halleri neydi öyle...
ezik ezik yaklaşıyor..Çok itici bi kız yaaa..
Çirkin değil ama,tuhaf bir iticilik var kızda, tilki gibi bişey..

Hatçe sultan,hürreme iyilik yaptı, şehzadesini görmesi için yanına getirdi..
o da ilerde onun kocasını öldürtecek..

nilim,videoyu izlerken yüzümde koca bi gülümseme oluştu
ne güzel aşk

nigar kalfa diyorya sadıkaya gözde olman için altın yoldan geçmen lazım diye, sadıkada bende ordan yürürüm, işde orada koptum...

leo hürreme göre çok minyon yakışmıyor, sülümanla çok yakışıyorlar.

ayrıca hürremi magazin izlerken gördüm muhteşem bir güzelliği var, dizide yakın çekimde çok şiş duruyor ama muhteşem bi hatun.

kızlar ya bişey sorcam hani süleymanla gülfem konuştular ya süleyman bana ah ettin galiba falan dedi ya bunların arasında daha önce ne geçmiş ben orayı çözemedim ?

ölürken kanuni'ye söylediği son cümleler : ben senin küçük roksalan'ın değilim, seni asla sevmedim, hayatımın hergünü senden nefret ettim..hiç düşündün mü beyazid neden iyi bir asker, çünkü o senden değil, ibrahimden , bu da benden osmanlıya bir hediye..seç şimdi, ya selim ya da rum dölü senden sonra padişah olacak..seni lanetliyorum ve inşallah imparatorluğun yerle bir olur..

hürrem sultan, kendisini valideye farkettirmiş ve kanuniyle bir gece birlikte olmuştur. ancak sultan olabilmesi için, kanuniden hamile kalması gerekmektedir. işini garantiye almak için ibrahim'i kandırmış ve onunla gizli gizli birlikte olmuştur. beyazıd bu nedenle ibrahim'in oğludur. daha sonra sadrazamlığa yükselen ibrahim'e karşı bu kozu kullanmış ve istediklerini ona yaptırmıştır.

ilk çocuğu şehzade mehmed olup, kanuni'nin tahta çıkmasından bir yıl sonra dünyaya gelmiştir. mihr-i mah sultan, şehzade selim ve bayezid diğer çocuklarıdır. bunlar kendisinden sonra vefat etmişlerdir. mihr-i mah sultan, rüstem paşa ile evlendirildi.

bu yazılanları internetten alıntı yaptım benim anlamadığım beyazıd nasıl ibrahimin çocuğu oluyor ilk çocuk o değilki güya padişahla olabilmek için ibrahimle yatmış hürrem ama o zaman mehmet ibrahimden olması gerekmezmi çok kafam karıştı bilen anlayan varmı????:44::44::44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…