- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
- 448
ölürken kanuni'ye söylediği son cümleler : ben senin küçük roksalan'ın değilim, seni asla sevmedim, hayatımın hergünü senden nefret ettim..hiç düşündün mü beyazid neden iyi bir asker, çünkü o senden değil, ibrahimden , bu da benden osmanlıya bir hediye..seç şimdi, ya selim ya da rum dölü senden sonra padişah olacak..seni lanetliyorum ve inşallah imparatorluğun yerle bir olur..
hürrem sultan, kendisini valideye farkettirmiş ve kanuniyle bir gece birlikte olmuştur. ancak sultan olabilmesi için, kanuniden hamile kalması gerekmektedir. işini garantiye almak için ibrahim'i kandırmış ve onunla gizli gizli birlikte olmuştur. beyazıd bu nedenle ibrahim'in oğludur. daha sonra sadrazamlığa yükselen ibrahim'e karşı bu kozu kullanmış ve istediklerini ona yaptırmıştır.
ilk çocuğu şehzade mehmed olup, kanuni'nin tahta çıkmasından bir yıl sonra dünyaya gelmiştir. mihr-i mah sultan, şehzade selim ve bayezid diğer çocuklarıdır. bunlar kendisinden sonra vefat etmişlerdir. mihr-i mah sultan, rüstem paşa ile evlendirildi.
bu yazılanları internetten alıntı yaptım benim anlamadığım beyazıd nasıl ibrahimin çocuğu oluyor ilk çocuk o değilki güya padişahla olabilmek için ibrahimle yatmış hürrem ama o zaman mehmet ibrahimden olması gerekmezmi çok kafam karıştı bilen anlayan varmı????:44::44::44::44::44:
hürremin aldattığını bilmem ama çocukların yani padişahların anne tarafı hep yabancı..dolayısı ile sarışın mavi gözlü olması normal..
hatta şimdi yaşayan osmanlı hanedanına bile bakıldığında, fiziki tipleri kara kaş kara göz falan değiller, hepsi avrupai tipli..en yaşlı hanedan üyeleri bile böyle..hadi ,gençler yabancılarla evlenerek kırılmış olabilirler ama yaşlıları da böyle..
ya kızlar ben ilk bölümen beri izlemediğim için anlayamadım. hürremin resmini yapan,hani saraya da resim yapcak olan kişi,hürremi nerden tanıyor:44:
ya kızlar ben ilk bölümen beri izlemediğim için anlayamadım. hürremin resmini yapan,hani saraya da resim yapcak olan kişi,hürremi nerden tanıyor:44:
Eski sevgilisi
hürremin eski sevgilisi oadı da leo
enemmmdesenize hürrem yandı son anda kurtuldu dün pargalıdan matrakçı bilmiyor mu hürremi o resmi gördü ama:26:
o söylemez bence
hımm bişi daha var aklıma takılan bu matrakçı sadıka olayı ne tam:44: o mu verdirtti hançeri sadıkaya,verdirttiyse neden :44: çok mu soru sordum ne
sadıka macar prensesi victoria,sülodan intikam için saraya yerleşti
matrakçı,sadıkaya aşık.ama onuun kim olduğunu bilmiyor
bıçak sadıkaya ait
sümbüllllllllllllll sümbüllllllllllllllllll sümbülümmmmmmm
tipsiz ama çok duygusal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?