Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

ölürken bunları söylemiş olsaydı kanuni onun türbesini kendisi için ayırttığı türbenin yanına yaptırırmıydı..

arkadaşlar benim zihnimi de bu cariyelik ve eş olma sistemi kurcalıyordu.Benim okuduklarımdan vardığım sonuç ta şu.İslam dini Allah ın sistemi kızlarını diri diri toprağa gömen , kadınları mal gibi alıp satan hiçbir hak hürmet vermeyen bir erkeğin parasına göre 100 lerce eşinin olduğu 1400 sene önce çöl ortamında yaşayan kavme gelmiş.İlk aşamada eşlerini 4 le sınırlamaları,hepsine adaletle hükmetmeleri EŞİT muamele etmeleri emrolunmuş.

İkinci aşamada da tek eşin hayırlı olduğu vurgulanmış.

Yani din kuralları insana asgari şartları gösteriyor.Durağan değil ve daha iyiye yönelmeyi öneriyor.İyilik konusunda bir üst sınır koymazken alt seviyeyi kesin olarak belirliyor.

Bu şartlarda kadın hükümsüz ,manasız bir varlık olmaktan eş olma haline ,1400 senelik seyahatimiz de de erkekle eşit hakları olan insan makamına yerleştirilmiş olması gerekiyor.hakkının teslim edilmiş olması gerekiyor yani.O günün şartları benim midemi kaldırdı.Belki o günkü koşullarda onlara doğru geldi.Bunu o devre dönemeyeceğim için anlayamayacağım belki.Ama o günün şartlarında bile ilk eşlerini yok saymış olan kanuni zulm etmiş.Öyle görünüyor tabi gerçekte ne yaşamışlar bilemeyiz.2 kadını kendi kanatları altında ama yalnız bırakma hakkı yok çünkü.Şehzade annesi olan eşleri boşayamıyor,ama hak ettiklerini de veremeyip arada KISKANÇLIK oluşmasına zemin hazırlıyor.

Şunu anladım bir kere daha yaradılış gerçeğini insanlar üzerinden anlamaya çalışmak hep hataya sürüklüyor.Asıl kaynağa ulaşmak en doğrusu.

Bu senaryoya hepimiz çok farklı açıdan bakıyoruz.Kafasında benim gibi sorular olanlarla kendi bulduğum sonucu yazmak istedim.

paylaşımın için teşekkür ederim zeynep_67

Bir de çocuk annedendir aslında.DNA nın yarısı babadan yarısı anneden bir de mitekondrial bir sarmal insanın özelliklerini ortaya çıkaran birim annedeki yumurtadan gelirmiş.Bu durumda bir insanın çoğunluğunu annenin özellikleri ve tüm geçmişinden itibaren taşıdıkları getiriyor.Gerçi burda kafatasçılığa gerek yok.hiçbirimiz doğduğumuz zürriyeti seçemiyoruz.Teknik açıdan hanedan soyu annelerinden oluşuyor.Bunun sonucunu tarihçilerin irdelemesi lazım.

ve bu forumda yazılanlardan da şunu anladım

kadınlar bile kadınların haksızlığa uğramasına mal gibi alınıp satılmasına,yok sayılmasına ,sadece beden gibi algılanmasına , hırsı uğruna aşkını unutup aşkını satıp tekrar tekrar aşık olmasına yada aşık gibi davranmasına,geleceğini bedenini kullanana bağlamasına ses çıkarmıyor,önemsemiyor,ve hatta hoşuna gidiyor...

hepinize iyi halvetler

ya kızlar ben ilk bölümen beri izlemediğim için anlayamadım. hürremin resmini yapan,hani saraya da resim yapcak olan kişi,hürremi nerden tanıyor:44:

hımm bişi daha var aklıma takılan bu matrakçı sadıka olayı ne tam:44: o mu verdirtti hançeri sadıkaya,verdirttiyse neden :44: çok mu soru sordum ne

sadıka macar prensesi victoria,sülodan intikam için saraya yerleşti
matrakçı,sadıkaya aşık.ama onuun kim olduğunu bilmiyor
bıçak sadıkaya ait

sadıkaya aşık matrakçı hain olduğunu bilmiyor.sadıkaya hançeri veren asker olan boncuk ağa saray içinde hain var işte sülümanda bunları beslii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…