Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Güncelleme:09 Ekim 2011 11:08 Kafasına beton düşen dizi oyuncusu öldü
Şişli'de kaldırımda yürürken kafasına bir binanın dış cephesinden beton parçaları düşen dizi oyuncusu Hasan Küsmüş, kaldırıldığı hastanede öldü

Gülbağ Mahallesi Şahinler Sokak'ta kaldırımda yürüyen ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin yanı sıra bazı dizilerde rol alan Hasan Küsmüş'ün (49) başına, 5 katlı bir binanın dış cephesinden yağmurun etkisiyle gevşeyen beton parçaları düştü.

hangi roldeydi acaba

figüranmış.
Allah rahmet eylesin

pargalı ne zaman aldatmış ya ben görmedim hiç kiminle aldatmış

tarihte aslında pargalı ibrahim hatice sultanla evlenmemiş arkadaslar. hafta sonu tarihçiler tartısıyordu cnn de. pargalı saray erbabından, padişahın akrabalarından biriyle evlenmiş fakat bu kisi hatice sultan değilmiş. dizi bizi bu konuda yanıttı aslında.

Pargalı ibrahimle hatice sultanın evliliği sadece dizide işlenmedi ki.Bugüne kadar okuduğum tüm tarih kitaplarında ve romanlarda ikisinin evliliğinden bahsedilir.

ben bu dönemler hakkında cok bilgi sahibi değilim aslında. profosorler konusuyorlardı. ilber ortaylı ve diğer proflar boyle soylediler. pargalı saray icinden biriyle evlenmiştir ama kimle evlendiği hakkında kaynak yoktur. ama bu kişi kesinlikle hatice sultan değildr dediler. bilemedim bak şimdi sen boyle soyleyince

kızlar diziye mehmet ali erbil girmicekmiş kendisi uydurmuş öyle bi haber.
ay pis adam ya bi de oynacağım bölümün senaryosu yazılıyo diye konuşmuş gidip hiç utanma falan da kalmamış.
bir de dizimiz 22 ülkede yayınlanmaya başlıyomuş aralık ayında. dünyaya dizi ithal ediyoruz anlicanız çok gururlandım

ben hiç gururlanmadım ıyıde olmadı bence baska ülkelerde gosterılmesı farkındaysanız dızının konusu sadece haremde gecen olaylar savaslara ve suleymana agırlık verılmemıs benım dusuncem sankı dızı sadece hurremın hayatı kurgulanmısta o anlatılıyor ayrıca dızıde yanlıs bılgılendırmeler de var baska ulkeden ınsanların osmanlı yı baska turlu tanısınlar ıstemem savaslarımızla galıbıletlerımızle anılsın ısterım harem hayatı ıle degıl.

Pargalı ibrahimle hatice sultanın evliliği sadece dizide işlenmedi ki.Bugüne kadar okuduğum tüm tarih kitaplarında ve romanlarda ikisinin evliliğinden bahsedilir.

sana katılıyorum arkdasım bende okudugum tarıh kıtaplarında bu evlılıkten bahsedılmıstı romanlarda da kurgu dıyelım pekı tarıh kıtaplarınada kurgu denmez heralde.

İbrahim Paşa'nın dönemindeki gücünü ortaya koyacak en önemli veri; Kanuni tarafından Seraskerlik makamına (Osmanlılarda önceleri seferdeki orduya kumanda eden vezir, sonraları da milli savunma bakanına verilen ad.) getirildiğinde İmparatorluğun o güne dek dört tuğa simgelenen gücünün yedi tuğa çıkarılması ve İbrahim Paşa'nın da altı tuğ taşımaya yetkili kılınmış olmasıdır kanuni nin kardeşi hatice sultanla evlenmeside ikdidarında ilerleme kayıt edmesin büyük rol oynamıştır .

Kaynak: Vikipedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…