arkadaşlar hatçe bebegı emzırırıken uyuya kaldı ve bebek boguldu öldü..hurremın zehrınden fılan değil...
kesin haticenin haberi gelecek yarım kalacak
İbrahim Paşa: Bu hafta önceliğim sizsiniz paşam. Tam iyileşecekken evlat acısıyla sarsıldınız, başınız sağolsun. Allah sabırlar versin. Yahu paşam, evlenmeden önce daha mutluydunuz siz. Cidden. Sultan Süleyman ne demişti? 'Sana haremden bir cariye seçelim.' Tamam deyip alacaktın Nigar'ı. Oh mis. Neyse böyle bir günde konuşulacak şeyler değil bunlar. Yalnız nasıl bir bünye var sizde maaşallah. Hürrem'in bileğini tutarken ölmeyeceğim demenizden çok korktum bu arada. Bir de performansınızdan hiçbir şey kaybetmemişsiniz. Ayağa kalkar kalkmaz divan toplantısı falan. Yakışıyor ama. Tekrar başınız sağolsun paşam.
Nigar Kalfa: İbrahim Paşa seninle neyi paylaştı bak. Zehirlendim dedi. Aramızda kalsın da, faydalan İbrahim'in bu yakınlığından. Kimse bilmesin dediği şeyi sana söyledi adam. Bir kere sana güveniyor. Değerlendir zamanla. Anladın sen. Sen de dakikasında sattın Hürrem'i. Ama yine de sana kızamıyorum. Aşk böyle bir şey işte. Yalnız, intihara meyilli bir kadının yanına meyve bıçağı bile olsa kesici bir şey konur mu be Nigar? Neyse yine zamanında yetiştin sayılır. Bu arada, Hatice kabusunda seni gördü ya, bebek sana yakışıyor yahu.
Hatice Sultan: Başın sağolsun Hatice. Bu hafta sana olumsuz bir şey söylemeyeceğim diyordum ki...Yahu Hatice, benim çocuğum yok tabi olanlar bilirler ama, hangi anne emzirirken uyumayı düşünür benim aklım almıyor. Gerçi sen bebekle normalde de ilgilenmiyordun. Bir doğurunca kucağına aldığını gördük. Neyse uzatmayacağım, başın sağolsun tekrar. Ha unutmadan, ilk defa doğru bir şey söyledin. Evet Nigar senin kocana aşık.
Mahidevran: Yahu Mahi, koskoca haseki sultansın, şu sevindiğin şeylere bak. Yok validem Hürrem'in odasını oğluma verdi, yok hünkarım bana harçlık ayırmış çeşme yaptıracağım... Sen oyalan bunlarla. Hürroşum yine cevabını verdi sana, oh olsun. Valide Sultan'ın kanatları altındayım diye seviniyorsun ama, on tane valide sultan bir araya gelse ileride sana faydası olmayacak. Aklına sok bunu Mahi.
Hürroşum: Hürroş, senden başka Rusça bilen yok şu an orada. Uydur bir şeyler. İstanbul çok güzel falan yazmış de. Ama paşa ve Süleyman'a dikkat et yine. Valide Sultan da Kırımlı diye ona bile çevirtebilirler. Cafer'e söyleyelim bez getirsin o zaman. Hiii aman Allah korusun. Telaşlanma hemen. İbrahim Paşa ile yaptığın konuşma da güzeldi ayrıca.
Valide Sultan: Gittikçe antipatikleşiyorsunuz validem. Geçen hafta Hürrem feci silkeledi sizi tabii. Zaman içinde intikamı da acı olacak şimdiden söylemesi. Hürrem sizin ona dayattığınız hayatı yaşamayacak validem.
bayılıyorum yorumlarınaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa harikasınn
Bende çok sevindimm günlüğü görünce afferinn pargalıya gerçektennnay ayyyy..Pargalının ellerine sağlık
sen misin pargalıyı zehirlemeye niyetlenen..
o da buldu çıkardı Leonun günlüğünü
günlükten bişey çıkmasa da, O yusuf yusuf haller yeter Hürreme
Evet hurremın zehiri yüzünden oldu bebek...
Kim ne derse desin dizi gibi bakamıyorum olaya...
Süleyman'a aşık olan Hürrem güya...
Madem aşıktı padişahı kendi milliyetinden olanlara savaş açmasın fethetmesin oraları diye etkileyip onu engellemede ne işi vardı???
Çiçek hastalığından ölen oğlunun intikamı ve şehzadelerden Bayezit'i tahta çıkarmak için Mustafa'yı niye öldürttü, Mustafa ki halkın hayran olduğu dedesi Yavuz gibi cevgaver dedikleri bir şehzadeydi...
Türlü oyunlar ve entrikalarla, damadı Rüstem paşayı maşa olarak kullanıp şehzadenin mührünü çaldırtıp sahte mektuplar yazdırıp oğulu babaya katlettiren o değil miydi???
Pargalı İbrahim sayesinde saraya girip sonra onu düşman edinip gün gün kuyusunu kazan Hürrem değil miydi? (hoş pargalı sonraları gücün verdiği baş dönmesiyle son sürat saçmalamış ve Hürrem'in ekmeğine bol bol yağ sürmüştür orası ayrı)
Hatta gözü dönüp Süleyman Bayezit'i değil de Selim'i veliaht gösterince deliye dönen ve Düzmece Mustafa olayını çıkartıp Bayezit'i başa geçirmeye çalışan ve kendi elleriyle oğlunun sonunu hazırlayıp yaşlılıktan iyice saltanatı kaybetme korkusu kaznamış Padişaha oğlunun ve hatta torunlarının ölümüne sebep olan Hürrem değil miydi???
Ayrıca valide sultana restler çekmesi gibi birşey yoktur, Hürrem son derece yalaka bir kişilikti ve yerini sağlamalaştırmak için valide sultana Hatice sultana çekmediği yağ kalmayan bir insandı....
Dizi diye yutturuyorlar her türlü gargarayı....
Milleti kandırma bahanesi de hazır.... Tarihten bire bir alıntı değil ki tarihten esinlenilmiş....
Peh....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?