Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
fatunuza katılıyorum birazcıkta olsa tarih bilen genelde bilinenin böyle olduğunu duymuştur benim üniversitedeki hocalardan da öğretmen babamdan da duyduklarım da çok farklı değil mustafanın öldürülmesi kötü dönüm noktalarından biridir üstelik sırf hürremin entrikaları yüzünden fatunuz niçin tepkisiz kalacak ki gerçekte bir papaz kızı plan dahilinde çalışıyor osmanlı ya zarar vermek için buna hayranlık niye ben hiç duymadım ki bir kadı nın imamın şeyhülislamın kızı kraliçe yapılsın avrupada kimbilir neler yaparlardı

tarihimizi dizilerden öğrenmek yerine kitaplardan öğrenmeyi deneseniz?

beğenmeyen izlemesin,kimseyi zorlamıyorlar sonuçta

hee bana kalırsa hürrem sonuna kadar haklı. ailesi öldürülüp esir alınıyor,sevdiği öldürülüyor.ne yapacaktı?

padişahım çok yaşa diyip eteklerini mi öpseydi? peki size aynı şey yapılsa naparsınız? kendinizi onun yerine koyun...

hala sarayda eziliyor... yok köleymişte bilmem neymişte?

Allah*a kulluk edilr,kula kulluk değil!

valla az bile yapmış. bizim düşmanımız olan bi ülke beni kaçırsa,hürrem gibi şanslı bi cariye olsaydım bende o ülkede kaos yaratmak için her şeyi yapardım

ayrıca kadın hakkı diye bir şey söz konusu değildi o dönemler.bir kadın olarak eğitim,seyahat v.b.. özgürlüklerim elimden alındıktan sonra bırakın avrupayı,dünya bizim olsa ne yazar?

nedir bu eskiye özlem bi anlasam

her şeyin sorumlusu hürrem değil,osmanlının son dönemlerini yıllarca okulda işledik...

ben evde köle olayım avrupa bizim olsn yok yaa

hürremide oyuncu olarak çok beğeniyorum

zebuş kız döktürmüşsün yine, bu aralar hürreme bende üzülüyorum yazık dün akşam çok güzel geldi gözüme

,

Hala diziyi baz alarak konuşuyorsunuz
zehir falan yok tatlıda, bir tek dövme olayı doğrudur ki ondan sonra padişah Gülbahar hasekiyi saraydan göndermiştir
bir de hamama yılan sokma olayı vardır ki bunun kim yaptığı tam tespit edilememiştir çünkü o olay sırasında gülbahar haseki manisada oğlu ile birliktedir.

ayrıca ailesinden koparan padişah değildir
kırım hanına akıncılar tarafından hediye edilen bir cariye iken osmanlı hanedanlığına gönderilmiştir.
osmanlı tarafından kaçırılmamıştır da...
boğulan hançerlenen cariyeler falan da yoktur...
dizideki her şeyi geçmişte olmuş gibi görmeyin lütfen...
ölüdürlen leo hiç yok hele...
leo diye birisi yok...
sadece şöyle bir söylenti var
sarı selimin ki kanuniden sonra padişah olmuştur
kanuninin oğlu olmadığı ve başka biriniden olduğu söylenir ki buna sebep olarak da kanunin uzun seferlere gittiği (kimi 2 yıl kimi 3 yıl hatta daha fazla) ve selimin bu sıralarda doğduğu ve hürremin kanuni sefere gitmeden önce değil gittikten sonra hamile kaldığı idda edilir ki bu da bir iddia

leo meo varolmamıştır bile....

mustadan taraf olma diye birşey yoktur
zaten kanuni mustafayı veliaht şehzade olarak ilan ediyor ve bundan sonra hürremin entrikaları başlıyor...
hatta bunu divanda bile dile getiriyor padişah....

bu nedenle manisa sarayına gönderiliyor mustafa... veliaht şehzade olduğu için...

sarayda hiç ezilmrmiş bir hürrem var tarihte...
valide sultan tarafınan sürekli kollanan, korunan ve sevgi gören bir hürrem var...
politika iblmeyen gülbaharın karşısında sıkı politika uygulayan bir hürrem var....

sadece dizide ilgiyi çekmek için ezilmiş horlanmış aşağılanmış ve bu yüzden entrika çeviren bir kadın oluşturmuşlar...

birçok kişi izleyip araştırmadan konuşuyor sadece...

en basitinden padişah hareme öyle elini kolunu sallaya sallaya girip gezemezmiş, herşey valide sultan sorulur gerekli olduğunda sadece ailesini görürmüş, burada padişah sürekli haremde...
ayrıca hiçbir paşa hasekileri, sultanları örütüsüz göremezmiş, hatta çoğunlukla pir perdenin ardında bulunurlanmış...

bir sürü mantık hatası var dizide
tamam tarihten esinlenirsin de bu kadar da tarih çarpıtılmaz ki????

her şeyi inceler izlerim ben....
tasvip etmem belki, ancak fikir edinmek için izlerim, farklı görüşleri görmek için...

ve evet dizi diye her türlü gargarayı yutturuyorlar diyorum
ayrıca tv den dizi izlemiyorum merak ettiğim bir şey varsa internetten şöyle bir bakınıyorum
bu diziyi ilk başlarda çok merak etmiş ve izlemiştim ancak matık hataları ve gereksiz bilgiler artıkça vazgeçtim
sadece bu dizi değil ki her dizide var yanlışlar
fatmagülün suçu ne örneğin, stockholm sendromu nun örneği bir dizi
kadını tecavüzcüsüne aşık ettiler
ancak millet şunu diyor
"aaa öyle deme, kerim dokunmadı ki kıza, öyle dondu kaldı bak savunuyor artık"
yahu kardeşim, dokunmadıysa ne olmuş, tecvavüz edilmesini engelledi mi, kızı koştu hasteneye mi gönderdi, polise koştu ihbarda mı bulundu, içip içip uyuşturucu madde alıp kızı diğerlerinin önüne atarken neredeydi iyi kalpli o adam????
dizilerle öyle şeyler empoze ediliyorki akıl alacak değil???

Altına imzamı atarım

Sanırım bu anlattıklarınızı Mosrof Cariye Hürrem kitabını baz alarak söylüyorsunuz. Ya da benzer herhangi bir kitap.
Ben de tarihe meraklı bir insan olarak dünyanın kitabını okudum bu konuda ama gerçek o kitaptaki gibi
değil. Ne Hürrem saraya korunsun diye verilmiş, ne de Valide sultan Hürremi çok sevip koruyormuş...
Ve buna benzer dünya kadar yanlış...

Ayrıca dediğiniz gibi bile olsa sonuçta bu sadece bir DİZİ yani KURGU. Tarihi merak eden okur, araştırır,,
dizi izleyerek tarih öğrenilmez. Senaryo hatalı olunca ben de eleştiriyorum diziyi ama tutup da birebir aynısını
yapamazlar zaten. Tarih kitaplarında dahi çok ayrıntılı bilgi yok sonuçta, tutup da dizi oluşturacak kadar
bilgiyi nerden bulsunlar?

komiksiniz arkadaşlar cidden komiksiniz

kimse de bu bizim düşüncemiz demesin gene komiksiniz

"ay şekeeriğğğeeem amaa hüreeeğğm çooğğğk iyiiydikee..zalimm padoo kanuni yüzünden aşkısından oldukeeee"

" bacım mahidevrana az mı ettiler allasen.mahvettiler zavallıyı..ay o hürrem denen çirkefee de eyi ettikler eyiii"

gibi yorumları şaka niyetine yapıyorsunuzdur inşallah...yok biz dizidekine diyoruz da demeyin.nasıl ki kanuni dizideki gibi değilse onlar da değil.hiç kimse değil.daha bunu bilmeyeen

"gıız gördün mü neler etmiş osmanlı hürreme.osmanlı çok VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs ülkeymiş ki neler etmiş gızcaaza "

tarzında yorumlar yapıp kendinizi bırakın bari milletimizi rezil etmeyin ya

biz daha kendi soyumuzu sopumuzu atamızı bilmiyoruz dizilerden yapılan geyikler üzerine tarihi bilgimizi(!) coşturuyoruz sonrada diziye laf atıyoruz

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

ha ayrıca da polemik yaratmak için söylemedim.. madem o sizin fikriniz bu da benim kardeşim kimse de kusura bakmasın !

yoruölarına hayranım maşallah :)

yok moskof cariyeyi okumadım...
ama okuyup incelemeyi düşünüyorum...
popüler olan yaınlar bana cazip gelmiyor, elif şafak ın aşk kitabını da okumak bana çekici gelmemişti mesela şimdi popülerliği düştü ve okumayı düşünüyorum artık...
tarihe çok meraklı bir amcam var ve osmanlının hikayeli tarihini barındıran çok dolu bir kitaplığı var....
yavuz selimin neden küpe taktığı, osmanlı sultanlarının neden nikahlanmadığı vb. gibi
orta okulda lisede tarih ödevlerimi yapmak için hep ondan ve kitaplığından yardım alırdım...
birçok kaynakta da hürrem hasekinin sarayda güç kazanmak için yaptıkları ve padişahın sevgisini çok iyi kullandığı geçer
ha ayrıca bunları yapan hürrem haseki değil ayşe, fatma haseki olsa yine aynı tepkiyi verirdim...
örneğin kösem sultan iktidar ve güç hırsından, oğlunu yok etmekten, torununu katletmeye çalışmaktan geri durmamıştır...

Çok acı ki iktidar için çocuk katli, torun katli,kardeş katli...bunlar bol bol yapılıyormuş eskiden.
Tarih okurken olayları şimdiki zamana göre değil, yaşanıldığı döneme göre yorumlamak gerekir.
Hürrem Sultan'a şeytan, katil,devleti yıktı deniyor ama diğerleri çok mu temiz sanki? O da
hayatta kalmak için yapıyor bunları, onunki de iktidar için yani. O zaman işler böyle yürüyormuş,
bununkü şartlarımızla onları anlamak imkansız tabi:26:

Elbetteki değerlendirilemez, ancak sırf dizide öyle işleniyor diye (ki tüm diziler için söylüyorum bunu)
hemen farklı bir sahiplenilmeye gidiliyor...
Aşkımemnuda bihter-behlül için üzülen keşke birleşseler diyen öyle çoktu ki...
inanılmaz geliyordu bana...
böyle bir olayı gerçekte duyasalr, şahit olsalar aynı tepkiyi verecek insan sayısı öyle azdır ki bir elin parmaklarını doldurmaz
ama dizi diye millet ölüyor....
anlatmaya çalıştığım dizide öyle diye herşeyi o biçimde kabul edip benimsemek çok yanlış...
Ha bu arada Hürrem hasekinin yaptığı işler de çok büyüktür, hastahaneler, imarethaneler, camiiler, medreseler vb...
bunları da takdir etmek gerekli...

Tamam da arakadaşım biz bu topikte gerçek tarihi konuşmuyoruz kii.. Tarih dası değil ki burası dizi odası. Dizideki senaryoyu konuşuyoruz. Üatine basa basa her defasında söylendi bu dizi sadece esinlenmedir ve senaryodur. Senaryoya eklemeler yapılabilir.Tarih kitaplarında yazmayan ayrıntılar eklenebilir. Misal iffet var şimdi dizi. Filminde o kadar ayrıntı yoktu, ama dizide daha çok ayrıntı var bunlar var diye bunu kınamak ne kadar doğru. Ben diyorum ki evet Hürrem Mustafa'nın ölümüne neden omuştur, niçin çünkü kendi oğlu tahta geçsin diye ayrıca, mahi de olsa aynını düşünebilirdi. Yani tarih kitaplarına bağlı kalınmamış. Atatürk hakkında da ne filmler yapılıyor ama çoğu yerde yok öyle değildi böyleydi diye tartışmalar çıkıyor. Meral Okay'ın bu dizi için nasıl araştırmalar yaptığını okuduk ama Leo'nun diziye dahil olması ve bu kadar çok kalması, İseballa'nın rolünün fazla olması sadece dizi olduğu için yanii.. Biraz ayrıntı ve hayal gücüne yer verilmiş. Bu bir belgesel değil herhangi bir dizi sadece. Yaprak dökümünde kitaba bağlı kalındı mı, aşkı memnu da mesela. İşte bu da öyle bir dizii. Biz tarihi öğrenmek için izlemiyoruz ki diziyi. Denek tarihte böyle olmuşta demiyoruz izlerken ben sadece normal bir dizi gibi izliyorum. Ben tasvip etmediğim, kızdığım, senaryosunu sevmediğim bir diziyi izlemem şahsen. Hem de bu kadar tepkiliyken reyting alsın istemem yanii. Diziyi izliyorsanız neler olacak merak ediyorsunuzdur, ilginizi çekiyordur bunu inkar edemezsiniz bence..

zebuş kız döktürmüşsün yine, bu aralar hürreme bende üzülüyorum yazık dün akşam çok güzel geldi gözüme
specialimm bende üzülüyorum ama hakkından gelecek hepsinin bende gayfemi alıp ahada böyle içeceğim
şöyle mi bakarsınız,öyle mi bakarsınız orasını ben bilmem:2:

bu topikte o kadar çok tartışıldı ki osmanlı-harem-padişah v..s... inanın hiç şaşmadıı sonu hep Atatürk*e geldi bu tartışmanın

sonunda cezalar yağdı ve biz topikçe şöyle bi karar aldık. kim neye inanır,neyi düşüünür orasına kimse karışmadı.sadece diziyle ilgili geyik yapıldı hepsi bu

dizinin tek faydası oldu herkes açıp sülüman dönemini ahkam kesmek için okudu. bi de çok tatlı arkadaşlarım oldu bu tartışmalar sonunda

neyse... benimde herkes kadar tarih bilgim var.gerçi ben daha çok İnkılap tarihiyle ilgiliydim okulda...

o yüzden sizinle osmanlıda haremi,padişahın tutumunu tartışmayacağım.bilgisizliğimden değil,ceza almamak için

son olarak iyi ki o günlerde yaşamıyoruz.hala o sistemle yönetiliyor olsaydık şu an sizlerle böyle yazışamayacaktık

fatmagülle ilgili söylediklerinize de katılıyorum

:87:

Benim anlayamadığım nokta ; Diziyi izlemeyen saygıdeğer arkadaşlar,bizim yorumlarımızı beğenmeyen,bizi eleştiriye tutan,hakaretler eden,rezil diyen,diziyi eleştirenler..
Niçin bu topictesiniz ? Polemik yaratmak için değilde ne ?
Madem ilgi alanınız değil,rezil buluyorsunuz izleyenlere beğenenlere saygı duymak zorundasınız.
Yorumlarımız,sohpetlerımız dizi üzerinden gider.Kimimiz eğlencesine,kimimiz oyuncusu kimimizi görsel olarak cezbettiği için vs..
Kimse kimseye tarih dersi veremez oda ayrı bir konu.Eminim ki benim tarih bilgim araştırmalarım şu zamana kadar kendime yetmiştir,dizi üzerinden öğrenilmeyeceğinide bilirim.
Ammman osmanlı canım osmanlı..kardeş katli yaptırıp, hertürlü rezilliği çağdışı gericiliği içinde barındırmış olan osmanlı..Bu benim doğrumdur,dizininde kısım kısım doğru saptamalarını görürüm.Hayır burda ders vermek neden..Kimse kimseye ders vermesin yahu..Nedir bu eleştiriler hiç anlamış değilim.
Ayrıca şunu da söylemek gerek bir kadın olarak Hürrem sultanın güçlü kadın profilini herzaman çok severim,Kişisel görüşümdür.
Diziden öğrenmeyeceğim kadar,kendim araştırıp öğrenmeyi de tabiki bililiyorum.Eleştiri için topiğe gelinse bile yergilere ve kişisel küçümsemelere girilmemeli.

kızlar bence boşuna tartışmayalım heralde herkez biliyo burdaki bizlerde biliyoruzki bu bi dizi eklemeler tabiki olucaktır bununda farkındayız zaten bidaha kimse bize bunu hatırlatmasın biz biliyoruz diziyi oyuncuları çok sevdiğimiz için izliyoruz beğenmeyen izlemesin burayada yok şöyleymiş gerçekte yok böyleymiş biz burda gerçek tarihi konusmuyoruz ki...ben seviyorum bu diziyi nasipse sonuna kadarda izliycem insallah...vallah o dönemdede yasamayı isterdim hatta hürremin yerinde olmayı hürrem sultan olmayı

bu hafta haticeye çok üzüldüm yani nerdeyse ibrahime bile üzüldüm ama onlarda hürreme az yapmadılar ne diyelim

arkadaşlar,

burası dizi topiği ve yorumlarımız da bu yönde olmalı değil mi..

dizide, tarihin fazlaca değiştirilme eğilimi olduğunda canımız sıkılsa da,sonuç olarak dizi hakkında konuşuyor olmalıyız..

Estafurullah bilgisiz demem hiç kimseye nice ilkokul mezunu var hatta dışarıdan okuma yazma belgesi almış olanlar var birçok kişiyi bilgisiyle silkeler...
Ha görüşlerinizi her daim dinlemekten, zevk duyarım insan insanla gelişir çünkü....
Asla o dönemi süpermiş hep olsun diye düşünmedim... Kadının her daim dünya gidişatında öncül söz sahibi olması gerektiğine inanırım...
Beni rahatsız eden (nicklerini hatırlayamam elbette) bazı yorumcuların diziyi abartıp bütünleşip ciddi ciddi buna kendilerini kaptırmalarıdır....
Bir de özeleştiri olsun bu kadar umursamalı mıyım belki de hayır...
Birçok dizide olan burada da oluyor sadece bana göre....
Kanuni dönemini açıp okuyanlar olduğu gibi, dizideki bilgiyi olduğu gibi özümseyenler de bir hayli çok....

Yorumları beğenmedim, rezil vb. gibi ifadeler kullanmadım...
Hatta kişiler üzerinden direkt olarak konuşmamaya gayret etttim...
Görüşe saygı duymak diye bir mantığı da anlamıyorum, insan öldürmek gereklidir de bir görüştür, fikirdir... ozaman buna da saygı duyalım...
Saygı duyulacak şey var duyulmayacak şey var....
Bir durum varsa eleştiri de olacaktır....

olayı kışısel tartışmaya çevirmeyin..Dizi topiciğimizde çok gereksiz huzursuzluklar oluyor....açıkçası sizin düşüncelerinize ihtiyacım yok, istediğimizi yazar çizeriz bukadar kasmaya da gerek yok nedir bu böyle uzuuun uzun yazmalar yok çok gulunçmuşuz cahillikmiş fılan..tarih bılgılerıme çok guvenırım,tek ızledıgım dızıde bu dızı tarıhi işlediği için ılgı birde ustune bu alanda okuyup çiziyorum hayır yani kimse kimseye tarıh dersi vermesin..muhalefet olmak polemık yaratıyor işte,konuşalanların dizi üzerinden oldugunu topic ismine bakarak da anlayabılırsınız.diziymişte bu sadece fılan, sağolun hatırlattığınız için tşk ederizzzz

meg ablam eskisi gibi sık goremıyoruz seni :78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…