Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

evet hürrem her şeyi çıkarları için yaptı. iyi de yaptı

oh intikamını aldı hem kendinin hemde istemeyerekte olsa diğer kölelerin ohhhhh

tabi ki bugünkü haklarımızı Atatürk'e borçluyuz,bunu biliyoruz canım

çok çok doğru..kadın işini biliyor..
koyunn gibi olmamış yani..doğal olan duygularını içe dönük yaşamıyor..kıskanıyor ve aşkı için savaşıyor vesselamm

evet erkeği için sonuna kadar herkesle savaşıcak sarayda o şartlarda da olsa.. yaşasın hurrem

ay ay ay..Hürremci kızlar, allah sizi ne yapsın...

Hürrem mahiye bi fırsat vermedi ki, cadılığından, önünü kapattı..belki de bunların hepsini mahi yapacaktı....
saray hatunları şaşırdı kaldı, hürremin çılgınlığından,delibaşlığından.

ay ne gıcık şu sülüman ya ..valla boğasım geldi bi kaşık suda
bide nispet yapıyo hürreme sırıtyo pis pis..hürrem bıraksın pirenseside asıl yılan süleymanın başını ezsin.
ne düşkünmüş uçkuruna pislik..eğer tarihteki gerçek süleymanda böyleydise yandı gülüm keten helva
var sen o devletten hayır bekle.

Tarihteki kanuni, padişahlığı süresince sürekli seferdeymiş. (kazandığı savaşlarla tarihe adını cihan padişahı olarak yazmıştır) Sarayda kaldığı süre toplamda 1.5 yıl. Dizideki Süleymanın ömrü ise sadece haremde, halvette geçiyor.Bu dizideki olaylar sadece kurgu Yani gerçeklerle uzaktan yakından alakası yok canım

Prenses Isabella fortuna, kral Johann II nin kızı olarak 1451 yılında Kastilya da doğmuş Dört yaşına geldiğinde babası ölmüş ve annesi Portekizli İsabella delirmişti
Üvey ağabeyi Henri IV onu daha sonra saraya aldı Isabella burada yaşadıklarıyla yaşama hazırlandı Henri nin ikna kabiliyeti yoktu Kararsız fakat armoni bağımlısıydı Ğ soylu hizipçilerin topu gibi

İsabellanın Üvey abisi Henri, ilk evliliğinde on iki yıl boyunca çocuk sahibi olamayınca el impotente olarak alaya alınmıştı Ve ikinci karısı nihayet bir kız çocuğu dünyaya getirince de çocuğun evlilik dışı olduğu iddia edilmiş ve onun yerine Isabella yı tahtın varisi olarak kabul edilmişti

Çünkü on yedi yaşındaki bir kızın kontrol edilmesinin daha kolay olacağı düşünülmüştü

Ama işler beklendiği gibi gelişmedi İsabella tüm evlilik planlarını altüst ederek komşu AragÓn un taht varisini eş olarak seçti: Ferdinand Ferdinand, aristokrasiyi atlatabilmek için Valladolid e eşek yetiştiricisi kılığında girmek zorunda kaldı

Düğün burada küçük bir davetli topluluğu arasında 19 Ekim 1469 tarihinde gerçekleşti Saray bu kadar başı buyruk davranışı hazmedemedi Hatta Isabella, akraba olan Ferdinand la evlenebilmek için gerekli papa izni üzerinde bile oynamıştı

Prenses isabella Engel tanımıyordu

Prenses isabella hiçbir engel tanımıyor, kocasını bile şoke ediyordu Henri IV, 1474 yılında öldüğünde ve Isabella hemen ertesi gün kendisini Kastilya Krallığının kraliçesi ve sahibi olarak ilan ettiğinde henüz babasının sarayında donup kalmış ve kral olmak istediği için büyük bir öfkeyle apar topar Kastilya ya gitmişti Ne var ki Isabella nın karşısında hiçbir şansı kalmamıştı Krallık unvanını onunla paylaşmış olsa da Isabella, Kastilya nın tek hakimiydi

Prenses İsabella nın otuz yıllık yönetimi boyunca tek amacı Henri IV ün dönemini sonsuza dek unutturmak idi Kastilya o tarihlerde neredeyse köpeklere kalacaktı Gençliğinde seyirci kalmak zorunda olduğu rezil gösteriler onu katı ve acımasız yapmıştı Böyle bir şey asla yaşanmamalıydı

Ve böylece hiçbir konuda özür tanımadı Portekiz, miras kavgasında Prenses Isabella nın planlarına karışmamanın daha iyi olduğunu öğrendi Kendisine itaat etmeyen soyluları güçsüz bıraktı

[video=youtube;5IE3I-zRllU]http://www.youtube.com/watch?v=5IE3I-zRllU[/video]

38.bölüm fragmanı

ooo ibraam'a bakın siz..!kuyruğumu sıkıştırılmış hürrem tarafından acep??isabella gemiye binip gitmişmiş pehhh..ya pargalı seni böyle gördüm ya artık ölsemde gam yemem

sülümanda malkoçu saraya getiriyor bu arada..ibraam nasılda haset edip baktı öyle .. kanuni kasıtlı yaptı kanımca..

daye hatun yoksa hürremimi öldürtmeye çalışıyor ne..validem duydu ya hürremin dediklerini..acaba daye'ye git bunu öldürt demişmidir??

ama hürremde fena yakalandı ya..tutaydın ya çeneni aa güzel hatunum benim..:26:

Son 3 bölümdür acayip heyecanlı bölümler oluyor gözümü kırpmadan izliyorum.
Çarşamba çabuk gelse bari

Hürrem'im benim kıyamam ya.
Acaba Süleyman ne yapıcak?
Çok merak ediyorum.
Fakat İsabella'nın gittiğinden tam emin değilim.
Çünkü Pargalı Süleyman'a : Prenses bir gemiyle Venedik'e doğru yola çıkmış. diyor.
Süleyman'da : Yanlışın var Pargalı diyor..
Yanlışın var derken ne demek istiyor acaba, Kurbağa suratlıdan kurtulabiliceğimizi sanmıyorum. :26:

Mesut Yar bugünkü köşe yazısında Muhteşem Yüzyıl'daki büyük aşk yalanına değindi. İşte o yazı:

Asıl Derbi Harem'de Oynandı!

Şu bir gerçek ki "Muhteşem Yüzyıl" jeneriğinde yazan Aşk-ı Derun lafı koca bir yalan. Madem derin bir aşktan bahsediyoruz, Süleyman neden başka derbilere çıkıyor? Önceki akşam Türkiye'nin önemli derbilerinden biri oynandı. Hemen ardından Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde üst turu aradı Fransa'da. Ama hepsi boş; ille de "Muhteşem Yüzyıl" izlendi.

Reytinglere göre gelen sonuç milli maç değerinde filandı. Elbette orada da Osmanlı, İspanya ve Ukrayna arasında oynanan bir derbi söz konusuydu ama oyun biraz farklıydı.

Neyse... Belli oldu ki, erkek kısmı, padişah da, cihan sultanı da, dünyanın en güçlü adamı da olsa yatak meselesi aşktan önce geliyor. Yoksa Hürrem'in has odanın kapısında bayılmasına hangi aşığın yüreği dayanabilirdi ki?

ohh..valide bütün hain planları duyuyor..

duysa nolur ki valide de kimmiş onada giderrrrr zaten şunun şurasında 10 yıla hakkın rahmetıne kavuscak kadıncegiz ölmeden suleyman nın haremi kapatıp hurreme nıkah kıyacağını goreceği şanssız valla

fragman hakkında ıbrahım ve suleyman nın arasında artık soguk savas baslıyor kızlar geçen bolumde suleyman resmen dovdu pargalıyı zaten matrak oynuyoruz ayağına şimdide pargalı malkoçoğlunu kıskanıyor zten kıskanıyordu bakalım neler olucakkk yanlışlardasın pargalıııı
yerelması ısabel hakknda yorum yapmıyorum esas dıkkatımı çeken yer hurremım kıyamam
'istiyorlar ki aşkımız bitsin..aşk yoksa bende yokum suleyman ! şimdi öldürr beni..'
ay bebegım kıyamam kı ya of suleymaaan ama guzel konuşuyor yıne hurrem koymus postayı

bide çok merak ettım fragmanda cariyelerden birine hançer veriyo birisi..kendisini göstermemişler öldürüceksin onu yakalanma fılan dıyo..daye nin sesine benzettım ben..hurremı mı oldurtmeye çalışıcaklar acaba..valıde fılan..merak ettm 2. fragman çıksın

o daye hatun...kuvvetle muhtemel valide cadısı görevlendirmiştir onuda..

pargalının suyu ısındı gerçekleri hürroşun dilinden değilde pargalının kendinden duyması çok güzel oldu...bali beyide karşısına dikti..

fortuna ya gitti gerçekten ondan sülo yapıştı hürroşun boğazına........hürremin şu huyuna bayılıyorum.......ya aşkım var yada yok diyor.....
canımdan ötesi yok diyor......yani..süloyu derinden vuruyor diyeceğim ....ama aşkı bitmiş gibi davranıyor..uyuz oluyorum....

tarihde hürremmminn aşkından kör olan sülayman için o kadın ona büyü yapmış diyolar.....bumudur büyülü sülo...

valide dayeye görev verdi.....hürroşu öldür diyee ..oda bi cariyeye ama hürroşun pire ferhat cariyesi nilüfer hatunu gördü...kesin haber verdi....

inş.. dengeler değişir pargalının çöküşü ,hürremin yükselişine geçilir...ama müneccim efendi hatceye ölüm var dedi...oda ibram dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…