hürroş olmasaydı da osmanlı çökerdi.
ayrıcana milleti yoktan var een Atatürk*tür. Cumhuriyet*i kurmş hala osmanlı diyosunuz
hee bi de sülo kanmasaydı efenimkanmasaydı
forumda bu tür konuşmalar yasak ama zöylemeden duramaycağım allah tan başka kmse bişeyi yoktan var edemez sizi kınıyorum. osmanlı devleti dünyanın korktuğu osmanlıyı hafife almamanızı tavsiye ederiim
katılıyorum canım hayır bi saniye osmanlı çöküş nedenlerini bilmiyolarmı ? şaşırdım bukadar osmanlıdan bahsedıyorsanız osmanlı gerileme ve çöküş nedenlerinide bılmek gerek en azzzz 40 nedeni var hepsıde çok siyasi mevzular..hürrem yuzunden nasıl çökebilir allah aşkına ya ? çok saçma suleymanın ıbrahımı ve mustafyı boğdurtması kendi emri aynı şekılde hurremın çocuklarıda öldürülüyor..ki milli mücadeleyi Atamız başlatırken osmanlı ne haldeydi bilen bilir konuşmaya bile gerek yok canım
Türkiye Cumhuriyeti'ni Atamıza Atamızı ve yaptıklarını tabiki Rabbimize borçluyuz bunun bilincindeyizbu nasıl bir kıyaslamadır ?? İykıde bıze bu ozel lıderı yollamış..yoksa osmanlıdan sonra tek bir türk bile kalmazdı yeryuzunde..
evet, bende ısınamadım hiç bu kıza
işte bebeeyim aslında söylenmek istenen başka da hürroşa laf söylüyorlar
safimum msj kutunu boşaltsana
Türkiye Cumhuriyeti'ni Atamıza Atamızı ve yaptıklarını tabiki Rabbimize borçluyuz bunun bilincindeyizbu nasıl bir kıyaslamadır ?? İykıde bıze bu ozel lıderı yollamış..yoksa osmanlıdan sonra tek bir türk bile kalmazdı yeryuzunde..
_zebos_ sanırım safimu arkadaşına özelden imdat çağrısı yaptınn ilahii çok komiksiniz yaaaa senin msjdan sonra bi hışımla geldi hahhahahahahahahhaha he canım heee bi tek türk kalmazdı mı nerden biliyosunnn bunu ancak Allah bilir bak güzelim ben osmanlı torunuyum benim atalrım yüzyıllarca ço dünyadaki en büyük ileri başarmışlar onlarla guru duyuyorum bennnn
mahidevran niye defolsun ??? anlamadım yanii cadı hürrem sülümanı ele geçirdi ? tarihimizi değiştirrdi bu kadın . oğlu selim inde leondan olduğu söylenir tarih kitaplarında. yani osmanlının çökmesi bu kadının soyundan bilmem anlatabildimmi oğlu sarhoş selimden sonra osmanlı geriledi gerilde sonra çöktü gitti koskoca imparatorluk
imdat çağrısı?_zebos_ sanırım safimu arkadaşına özelden imdat çağrısı yaptınn ilahii çok komiksiniz yaaaa senin msjdan sonra bi hışımla geldi hahhahahahahahahhaha he canım heee bi tek türk kalmazdı mı nerden biliyosunnn bunu ancak Allah bilir bak güzelim ben osmanlı torunuyum benim atalrım yüzyıllarca ço dünyadaki en büyük ileri başarmışlar onlarla guru duyuyorum bennnn
evet tatlım..buarada boşalttım bebegım mesaj kutumu
ay buarada diziye dönmek gerekirse hürroş hemen çaktı aybige hatunun malkoçoğlu sevdasını
aayyy hürroş gitmeee anacım cadı kadın kesin zehir koyduuuu
sultan selime sarhoş selim denir zaten hamamda öldüğü söylenir bir rivayete göre oğlancıymışselim yüzünden gerileme dönemine girmiştir osmanlı bunun sebebi de babasının kanuni olmamasına bağlanır
ben bunu demiştim en baştada olay başka yere taşındı malesef
imdat çağrısı?
benm öyle bi çağrıya ihtiyacım yok. ben ve benm gbi düşünen arkadaşlarım size tek başımıza yeteriz. beljki biz sürekli msjlaşıyorz hey allam ya
ayrca sahip oldğunz hAkları Atatürk*e borçlusunuz.resmi nilkah,velayet,tüm medeni haklarınızı.... bunları atalarınız verdi mi
beğenmiyorsanz yaşamazsınız bu ülkede
sizin amacınız tartışma çıkarmak,siz osmanlı torunu olun ben değilm.
neyi çakmıyo ki hürrem reyiz
imdat çağrısı?
benm öyle bi çağrıya ihtiyacım yok. ben ve benm gbi düşünen arkadaşlarım size tek başımıza yeteriz. beljki biz sürekli msjlaşıyorz hey allam ya
ayrca sahip oldğunz hAkları Atatürk*e borçlusunuz.resmi nilkah,velayet,tüm medeni haklarınızı.... bunları atalarınız verdi mi
beğenmiyorsanz yaşamazsınız bu ülkede
sizin amacınız tartışma çıkarmak,siz osmanlı torunu olun ben değilm.
ben osmanlıyı savununca neden birden atatürk ü kullandınız anlamadım ????? ben osmanlı dizisi seyredip osmanlıyla ilgili yorum yapıyorum (doğal olarak) siz atatürk diyosunuz. bakın hanımefendi ben atatürk ü sever ve saygı duyarım. ata larımdan sonuncusu olarak kabul ederim. ama atatürk ü seviyorum diyede osmanlı atalarımı yabana atamam atamayız neyse uzamasın daha fazla iyi akşamlar size
ben seni anlıyorum,kanuni dönemini bu şekilde bilenler mahidevranı seviyor blmeyenler hürremi..bu ilk başta nasıl duyduğunla alakalı.ben böyle duyduğum için hürreme sinir olup mustafayı tutıüuyorum mustafa çok yetenekli bir sultanmış tam babası gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?