Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

ben sizin sorununuzu çok iyi anladım şimdi......neyse uzatıp ceza almayacağım

ben sizin sorununuzu çok iyi anladım şimdi......neyse uzatıp ceza almayacağım

bebeğim biz dizimize dönelim..ben sana söledim tatlım hiççç gereksiz ve boş muhabetler bunlar..
nekadar konuşsakta boş annem boş..atamı savunma gereği hissetmek bile utanç verici hürremimizzzzz gebe cihangir geliiy hissediyorummmmmm iboda tutuştuuuuu tutuştuuuuuu behram paşa kesin ölmedi başkası öldüüüü adam duydu sadece görmediki valideee cadısı neyapmaya çalıştığını anlamadım sanmaaa oğlunu kazanmak için gösterişten barıştın hürremle dimii yemezlerrrrrrrrrrrr

aynen bebeyim

bunları görmek üzücü tabi...

artık bebe gelsn yetti doğursn hürroş ama bebe hasta canım yaa engelli

ibo gebersn yanı yere gelesicesürünsün nankör behram paşayı tuttum ama iboyu zehirledi yaa

nigaraa acıdım bi gülmedi gitti.aptal paşam diyip ağlıyo

vaglide geç bunları anacımoğluşun gittti

sinirlenmek yokkk tatlım atamızın kızlarıyız bız yakışmazz asillik yakışır
evet tatlım cıhangır engelli olacak...ibo haddini aştı zaten baksana bu ne özgüven ya..behram paşayı bende tutuyorum
valide yakında hastalncak zaten yaa amaan boşa çabaları

bi film izlemiştim adını hatırlamıyorum internetten canlı yayında işkenceyle adam öldürüyo caninin biri ve net ortamın herkes iziliyo ne kadar izlenirsen o kadar işknece ve video tıklanma reoru kırıyordu hastalıklı zihniyetleriz malesef NERDE KÖTÜ VAR O SEVİLİYO bu nesil nereye gidiyor böyleeee

ayyy paşam nasıl kalakaldı öylee yaaa üzüldüm kıyamam sanaaa

Kızlar valide yakında hastalanacak mı? Bu şehzadeler ne zaman büyüyecek?

Yine en heyecanlı yerde bitti. Bence padişahın yanına gireceğine göre artık yani Pargalı engel olamayacağına göre belki de içinde tapu yok. Nigar aldı belki de tapuyu içinden işkillenip olabilir yanii. Yoksa neden İbrahim kendi almasın bir gece önce beraberlerdi. Ya daa Pargalıyı korkutmak ve istediğini yaptırtmak için bambaşka birşey söyleyecek Süleyman'a böylece Pargalıyı mecbur bırakacak, sadece gözdağı verecek. Mahinin niyeti belli oldu. Oğlu yanında gelmezse unutulurum gidemem dedi tabii ki oğlunu yanına almaıs lazım ki büyüyüp şehzade olunca Valide olarak gelsin saraya ama oğlu sarayda kalıp büyürse o unutulur giderdi yani. Tek amacı bu. Hele Gülşah paşa paşa gitti oh içimin yağları eridi. Bu Valide'nin de niyeti ne çözemedim yalnız pargalının Nigar'a aldığı ev süperdi. Bu Hatice'nin parayonaklığı yüzünden özel hayatları hiç kalmayacak odalarında cariyeler falan olunca daha çok Nigar'a gidecek Pargalı ve bence Nigar'da hamile kalacak herkes Matraçıdan zannedecek. Çok üzüldüm o adama ya resmen kullanıyorlar adamı kendi yedikleri haltı gizlemek için yazık..

behram söylese ne olacak ki,bilse ne olacak yani uçkuruna düşkün adam uçkuruna düşkünün halinden anlar bişeycik dimez...
bence behram paşanın içeri girmesine has oda başı olarak bali bey izin vermez...çünkü onun suçunu biliyor izin vermemeli de yani...yada hünkarımız behramdan hoşlanmadığı için benim vekilim ibrahim paşadır onunula görüş diyebilir çok da önemli bir sahne gibi görmüyorum..

ama ibrahim nigara hala tuhaf davranıyor,sanki istemeye istemeye koynuna giriyormuş gibin...kaçan balık kovalanır nigar ölüp bitmeye devam etsin salak

Nigar Kalfa: Nasuh Efendi seni boşayınca, dört bir yanın korkudan oluşmuş dağlarla çevrelenmişti Nigar. Sonra yukarıda bir güneş açtı: İbrahim Paşa... Sen ne şanslı hatunsun be Nigar. Sarayda işin devam ediyor, paşamız ev almış bir de... Oh mis. Gözlerindeki mutluluğa bayılıyorum Nigar. Çok çektirdi paşamız sana, ama sabrının ödülünü de verdi sonunda. Sinirli minirli ama bak, vicdanını hiç kaybetmemiş. Yalnız, Nasuh Efendi'ye ben de üzülüyorum yahu. Bir gülmedi yüzü. Offf... Neyse, senin yüzün aydınlandı ya onda sıkıntıdan sonra, valla her şeye değer be...

İbrahim Paşa: Paşam, Nasuh Efendi'ye Nigar'ı boşamasını söylerken, o nasıl 'benim hatunum' demekti öyle? Hatice'ye söylemediniz hiç böyle şeyler. Yasak da olsa, tehlikeli de olsa bir şey yaşanacaksa sonuna kadar yaşanmalı paşam. Her ne olursa olsun Nigar'a sahip çıkmanızı da tebrik ediyorum. Normalde yanlış tabii, ama sizin boşanmak gibi bir imkanınız olmadığı için, Nigar ile ilişkinizi hep hoşgördüm. Bundan sonra da hoşgöreceğim. Ayrıca tebrikler, baba oldunuz tekrardan. Sağlıkla büyüsünler inşallah. Yahu bu Behram canımı sıkıyor benim. Siz en iyisi onun istediğini yapın. Yani Anadolu Beylerbeyi olarak geri gitsin görevine, sonra iki damla zehirle hallediverirsiniz bu mendeburu. Hak ediyor. Lanet herif, nasıl sinir oluyorum.

Hatice Sultan: Hatice seni de tebrik ediyorum. İkiz annesi oldun. Sen paşayı bezdirip kendinden soğutmuşsun bence. Doğum yaptın, paşa geç geliyor saraya. Senin vizyonun 'evli, mutlu, çocuklu' ekseninde olduğu için bunları hiç düşünmüyorsun tabii. Neyse, analı babalı büyüt inşallah.

Bali Bey: Malkoçoğlu, onca hadisenin arasında bir de çocuk (Aybige) eğliyorsun, Allah sabır versin. Dayanamadın patladın en sonunda. Eve gelen misafir çocukları yaramazlık yapınca gizli gizli tartaklardık, onun gibi oldu Allah iyiliğini versin.

Aybige: Hünkarımız bu kaçma girişimlerine İsabella'dan antremanlı Aybige. Yutmaz boşuna uğraşma.

Mahidevran Sultan: Mahi bir çıldırdın, pir çıldırdın. Tutabilene aşk olsun. Valideye atarlanmalar falan. Bir de Hürrem'liğe soyundun azat edilmeyi istemek falan, tam bir komediydi o hadise. Hürrem bu işi böyle yapmadı Mahi. Senin gibi çan çan konuşmadı hünkarımıza hiç. Kitabına uydurdu her bir şeyi. Azat edilmek için Mekke'ye hayır yapmak istiyorum dedi, özgürlüğün kazandı. Sonra evlenmeden olmaz dedi, nikahı kaptı. Hünkarın odasının önünde de mahalle karısı gibi yırtındın. Bir an ellerini beline koyup içeriye bağıracaksın sandım; 'çıksana boyu devrilesice' diye... Hünkarımız yine sakin davrandı hep. Hadi bütün bunları geçtim de, o kadar naneyi yiyip yiyip sonra da ben ne yapacağım diye zırlamak ne oluyor? Madem düşünemiyorsun yaptıklarının sonunu, hiç kalkışmasaydın. Hamama giren terler. Rest çekmek öyle beni gönderin falan demekle olmaz. Yaptıklarım aşk için bilmemne için diyerek de kimseyi kandıramazsın. Aşk için olsa Hürrem gibi olurdun. Hatun kaç defa kafa tuttu hünkarımıza, 'aşk yoksa ben de yokum, hemen şimdi öldür beni' diyerek. Aşk, gerekirse canından bile vazgeçebilmektir Mahi. Böyle konuşup konuşup sonra odanda morarana kadar ağlamak değildir. Ayrıca giderayak bir laf ettin ki, hayatının asıl hatası buydu Mahi. Öyle bir hata ki, Mustafa'nın hayatına mal olacak ileride. Hürrem'den daha güçlü olarak saraya geri geleceksin öyle mi Mahi? O Hürrem ki, hünkarımızın dört şehzadesi (şimdilik üç gerçi ama dördüncüsü de gelecek) ve bir sultan annesi, nikahlı eşi, ayrıca onun aşkına mazhar olmuş bir sultan. Hal böyleyken Hürrem izin buna izin verir mi sanıyorsun? Ahh Mahi... Hiç akıllanmayacaksın.

Hürroş: Hürroş, o yemeklerden ben de şüphelendim ne yalan söyleyeyim. Yavaş yavaş ye canımcım. Bu hafta seni kutlamak istiyorum, Mahidevran'ın arkasından konuşturmadığın için. Sultan dediğin böyle olur işte. O senin arkandan her türlü dedikoduyu yaparken sen tek laf ettirmedin. Kendi pisliğinde boğulacak olan da o zaten. Boşver sen.[FONT=ARİAL]

ibrahime gıcık oluyorum ya öğrensinler yaptıklarınııı:) şehzade mustafa ne zaman büyüyecek bideeeee

şekerim...Mahiye çok üzüldüm yaa sanki birazda hastamıydı neydi sesi kötüydü,ona buradan sıcak bir bitki çayı gönderiyorum..

Hürrem Sultan bir süre sonra Sadrazam İbrahim’i öldürtecektir...

Oğullarından birini tahta oturtabilmek için, tek kızı Mihrimah Sultanı vezir olan Rüstem Paşa ile evlendirtecektir..
Şimdi taşlar oturmuştur Hürrem Sultan için...
Vezir-i Azam’ın eşi kendi öz kızıdır...
Vezirle ittifak yapacak ve Şehzade Mustafa’yı öldürtecektir......
Dört oğlu tahta geçmek için sırada beklemektedir...
Nitekim öz kızının kocası Rüstem Paşa, Mustafa’nın mühründen kazıtıp İran Şahı’na bağlılık bildiren bir mektup gönderir ve gelen cevabı gizlece ele geçirerek Kanuni Sultan Süleyman’a gösterir...
Kanuni’nin gözünde Şehzade Mustafa babasına ihanet etmektedir...
Ölmeden onun yerine geçeceği söylentilerini de ayyuka çıkardıktan sonra, oğlu Mustafa’nın öldürülmesi emrini çıkartır, Vezir Rüstem Paşa...
Hürrem Sultan’ın planıyla Şehzade Mustafa öldürülür...
Artık Hürrem Sultan’ın üçüncü çocuğu 2. Selim’in tahta çıkmasının önünde bir engel kalmamıştır...

Hürrem Sultan, Vezir İbrahim’i öldürtmüş, yeni vezire kızını vermiş, Mustafa’ya komplo kurdurmuş, onu öldürtmüş ve oğlu İkinci Selim’in tahta çıkmasına zemin hazırlamıştı ama, o tahta çıkış Osmanlı’ya tarihin sahnesinde “uğursuz” gelmişti...

Bunca oyunu oynayan Hürrem Sultan,
uğrunda insanları öldürdüğü kendi öz oğlu İkinci Selim’in tahta çıktığını göremedi...
15 Nisan 1558 tarihinde 52 yaşında öldüğünde Kanuni Sultan Süleyman hayatta ve tahttaydı...
Oğlu Selim ancak 8 yıl sonra Sultan Süleyman’ın ölümüyle tahta çıkabildi...
Yeteneksiz oğluna inat, tarihçiler öldürttüğü Şehzade Mustafa’nın çok cevval ve ileri görüşlü bir lider olduğunu söylerler...

Y bı dızı bu kaaaa mıı komık olur mahı 10 sene oldu dıor hunkarımız bana dokunmuyor ama mustafa daha 10 bılemedın 13 yasındaymıs gıbı gozukuorkı onun 18 yasında olması falan lazım hurosun bebesı daha 6 yasında onunda 10 yasınd aolması gerekıor bı tarıh karmasası var nedır bu boyle anlamıs degıl neyseeee Geleleım dızıye kız hurros dıkatlı ıc o corbayı koyu olmus beceremeısler maz allah buyu muyu yaparlar suburgesız cadım benım ıbrammmm sende amma sulumana ozenıorsun be suluman bıle her gece halvete gıtmıordu bu ne boyel paso halvet az soluk al hatun rahat etsın maglum kadınız mahı ah mahı vah mahı uzulmedım deıl ama ıyı oldu sen bastan yap yap sonra benı azad et senkım azad olmak kım annem bu arda bu hafta gozume pek bı guzel geldın ne kaa hos olmsudu gıderken gıydın kadıfe fıstanının ıcınde ha unutmadan san geldı sıra valıdem dıkkat edın damadınıza emanet o hurros bı sey olursa sonra torunlarınıza kım babalık yapar o ruh saglıgı bozulmus hatıcene kımse bakmaz sahsen ben erkk olsma hatunsuz kalsam yıen bakmam emee hatıce on ıkıden vurdun ıkızlerın pek datlııı formulu bızede verde bızde yapalım

arkadaşlar bu mahi nin işlediği suç ne?
10 yıl oldu diyor ya süleyman o nedenle yüzüne bakmıyormuş
hoş Herremim varken niye baksında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…