Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
arkadaşlar bu mahi nin işlediği suç ne?
10 yıl oldu diyor ya süleyman o nedenle yüzüne bakmıyormuş
hoş Herremim varken niye baksında

canım hatırlarsan hurrem yerıne halvete gıtmıştı sonra tekme tokat dövmüştü sonrada zehırlemıştı suleymanın masasına koymuştu zehri hatta...bunun uzerıne suleyman mahının odasına gıdıp bızı oldurdun mahıdevran sen benm mahıdvran sultanm mısın katılsın demıştı fılan senın sesını bıle duymak ıstemıyorum fılan demişti..ogünden sonra sdce musftayla ılgılı goruştu sdce mahıyle küstü ona e zaten hurremede aşık oldu buarada

topik karışmış baya.. ben de objektif olarak araştırdıklarımı, okuduklarımı sizlerle paylaşmak isterim..

** öncelikle muhteşem yüzyılın bir belgesel değil bir kurgu olduğunu kabul edelim..
** tarihçilere göre, hürrem, süleymandan ziyade onun gücüne, sahip olduğu mevkiye aşıkmış.. o dönemde güç başkasında olsa ona aşık olacaktı yani..
** şehzade mehmet, hastalıktan ya da zehirlenerek ölmüştür..
** şehzade mustafa ise, hürremin damadı rüstem paşa ve hürremin oyunlarıyla öldürülmüştür.. hatta o dönem halk, kanuni ve hürreme karşı oldukça büyük bir nefret beslemiş.. çünkü mustafa, oldukça yetenekli, hem askeri gücü hem de devleti yönetmesi açısından oldukça üstün bir şehzadeymiş..
** geriye tahtın adayları bayezit ve selim kalmış.. çünkü son çocukları cihangir hasta bir çocukmuş..
** bayezit ve selim arasında taht kavgası başlamış.. bayezitte mustafa kadar olmasa da, yetenekli bir şehzadeymiş.. ama hürrem, özellikle selimin (halk arasında sarı selim lakaplı şehzade) padişah olmasını istiyor ve bu durumu kanuniye her fırsatta belirtiyormuş..
** bunun sonucunda, kanuni hürremden olan oğlu bayezitide öldürtüp sarı selime tahtı bırakmış..
** tabi bunlar yaşanırken, hürrem vefat etmişti.. tarihçiler, eğer hürrem ölmemiş olsaydı, bayeziti öldürtmezdi ama sarı selimi yine desteklerdi diye yorum yapmışlar..
** tüm bunların sonucunda, hürrem, oğlu selimin tahta geçtiğini görememiş, çok istediği valide sultanlık makamını tadamamıştır..
** sarı selim ise, kanuninin en yeteneksiz, en kabiliyetsiz, zevk, sefa, kadın ve içki düşkünü olan tek oğluymuş.. başa geçtiği 8 yıl boyunca edirne sarayından çıkıp sefere gitmemiş, dönemi ünlü sadrazam sokullu mehmet paşa yönetmiştir..
** su testisi misali sarı selimin ölümü de, yaşantısına benzer şekilde olmuştur.. hamamda cariye kovalarken şarabında verdiği mayhoşlukla düşüp kafasını kurnaya çarpıp beyin kanamasından ölmüştür..

NOT1: sarı selimden sonra başa gelen oğluda devleti iyi yönetememiş, osmanlının çöküşüne zemin hazırlamıştır..:44:
NOT2: hürremden güç alan diğer kadınlarda yönetimde etkili olmaya başlamış, (kösem sultan,safiye sultan gibi) padişahların otoritesi daha da azalmıştır..
NOT3: tarihçiler, sarı selimden sonra osmanlı soyunun karıştığını ileri sürmektedirler.. hem fiziksel hem de savaşcı özelliklerinin kanuniye ve diğer oğullarına benzememesi, hürremin özellikle selimin tahta geçirmesindeki ısrarı, sarı selimin yahudi soylu birinden olduğunu ileri sürmüştür..

SONUÇ1: kanuni hürremin güzelliğine ve cilvesine değil (çirkin bir kadın olduğu söylenir) aklına aşık olmuştur, hürrem de bu durumu iyi kullanmıştır.. yani sonuç olarak erkekler (cihan sultanı da olsa) aptaldır ve yönetilebilirler..
SONUÇ2: kim ne derse desin hürrem osmanlının sonu olmuştur ama unutmayalım ki ona bu yetkiyi veren kanuni olmuştur, o da gözünü açsaymış canım..

""pargalı ibrahim paşa'nın boğdurulmasını meşrulaştırma çabaları saçma sapan yollarla da olsa amacına ulaşmak üzere. bu gidişle "vay ibrahim ipnesine bakın la, boğun la onu!" diyecek bütün millet.

... de, şehzade mustafa'yı nasıl açıklayacaklar gerçekten çok merak ediyorum. muhtemelen onu da malkoçoğlu'nun üzerine atacaklar, mühür vasıtasıyla. tarihin en kötü karakterli şahıslarından olan hürrem karakterini halkın gözünde iyi gösterme çabası değil bu. yapılmaya çalışılan sadece osmanlı'da kadınların hiç hakkı-hukuku olmadığı, padişahların harem'de "sıradaki gelsiinn" modunda oldukları, ama bir kadının nasıılll dimdik ayakta durarak kendini bir kadın olarak kabul ettirip, sonunda valide sultan'lığa kadar yükselebileceği safsatalarını gösterme çabası. amaç tamamen osmanlı'daki harem düzenini eleştirmek. halkı osmanlı hanedanından ve saray düzeninden soğutmak. harem ağaları bile evlenmek istiyor dizide, ki ben hiç hayatımda böyle bir şey olduğunu ne duydum ne okudum. ha diyeceksiniz ki, "olamaz mı harem ağası aşık olamaz mı?" olur tabi gönül bu da, hangi kadın hadım edilmiş biriyle evlenir? harem ağaları bile öyle elini kolunu sallaya sallaya harem'e giremezdi ki, hadım olmalarına rağmen. ama maşallah burdakiler kızların yatak odalarında cirit atıyor.

bir diğer mevzu da, hürrem'in lömbürsdenek kapıyı kırarak girebildiği has oda'ya, nedense mahidevran haseki girmeye çalışınca sürgün ediliyor. eee, hani "adaletli" süleyman nerde? böyle bir saçmalık olabilir mi? hayır mahidevran da girer demiyorum, hürrem de giremez diyorum. ben dünkü bölümde o anda mahidevran yerinde olsam, "sultan süleyman'ın meşhur adaleti bu mudur?" diye sorardım, süleyman da cevap da veremezdi ama düşüncelere dalıp kellemi de alamazdı.

velhasıl, halkın gözünde "bak kadınların hiç hakkı yoktu o dönemde. iğrenç bi düzen vardı. ama hürrem dimdik ayakta durdu, tek başına bu düzenle savaştı. ezik ezik kalan mahidevran gibi kadınlar yok oldular gittiler. hürrem'se bütün haklarını bileğinin hakkıyla kazandı" imajı uyandırmaya çalışmanın lüzumu yok. gerçek olan, hürrem sultan çok akıllı ama bir o kadar da kötü, şahsiyetsiz, aşağılık, katil biriydi. pargalıyı da o öldürttü, süleyman'a oğlunu da... aklını kullanarak, süleyman'ın kendine olan aşkını kullanarak yaptı bütün bunları. gayet mutlu mesut yaşanılan, kendine göre kuralları ve kanunları olan, kadınların 2. sınıf insan muamelesi görmediği, bilmemkaç yüz sene adil bir şekilde yönetilmiş olan harem'in mükemmel düzeninin tek başına içine etti, ki bu da osmanlı'nın sonunun başlangıcı oldu.

gerçi osmanlı düşmanlarıyla dolu bir sözlükte ben kime yazıyorum bunları..."

böyle bir yazı buldum ve çok hoşuma gitti.
bu benim kendi görüşüm, karşıt düşünen herkese olduğu gibi üstüme saldırılır şimdi
sadece meryem uzerli güzel diye hürrem sultan gibi bir kadını sevemiyorum maalesef..

çok özür dilerim yazıda hürrem sultana edilen küfürler vardı büyük saygısızlık, onları editledim.

bende görmüştüm o yazıyı ekşide galiba.. tamam dizide oynayan meryem uzerli çok tatlı, çok şirin ama dizide yaşananlar tarihsel gerçekleri değiştirmez ki.. hem niye saldırsınlar cnm sana, kk nın hatunları panter mi bence herkesin fikrini, saygılı bir biçimde karşı tarafa aktarabilme hakkı vardır.. herkes aynı görüşte olsa ne sıkıcı bir hayat olurdu değil mi??

topik karışmış baya.. ben de objektif olarak araştırdıklarımı, okuduklarımı sizlerle paylaşmak isterim..

** öncelikle muhteşem yüzyılın bir belgesel değil bir kurgu olduğunu kabul edelim..
** tarihçilere göre, hürrem, süleymandan ziyade onun gücüne, sahip olduğu mevkiye aşıkmış.. o dönemde güç başkasında olsa ona aşık olacaktı yani..
** şehzade mehmet, hastalıktan ya da zehirlenerek ölmüştür..
** şehzade mustafa ise, hürremin damadı rüstem paşa ve hürremin oyunlarıyla öldürülmüştür.. hatta o dönem halk, kanuni ve hürreme karşı oldukça büyük bir nefret beslemiş.. çünkü mustafa, oldukça yetenekli, hem askeri gücü hem de devleti yönetmesi açısından oldukça üstün bir şehzadeymiş..
** geriye tahtın adayları bayezit ve selim kalmış.. çünkü son çocukları cihangir hasta bir çocukmuş..
** bayezit ve selim arasında taht kavgası başlamış.. bayezitte mustafa kadar olmasa da, yetenekli bir şehzadeymiş.. ama hürrem, özellikle selimin (halk arasında sarı selim lakaplı şehzade) padişah olmasını istiyor ve bu durumu kanuniye her fırsatta belirtiyormuş..
** bunun sonucunda, kanuni hürremden olan oğlu bayezitide öldürtüp sarı selime tahtı bırakmış..
** tabi bunlar yaşanırken, hürrem vefat etmişti.. tarihçiler, eğer hürrem ölmemiş olsaydı, bayeziti öldürtmezdi ama sarı selimi yine desteklerdi diye yorum yapmışlar..
** tüm bunların sonucunda, hürrem, oğlu selimin tahta geçtiğini görememiş, çok istediği valide sultanlık makamını tadamamıştır..
** sarı selim ise, kanuninin en yeteneksiz, en kabiliyetsiz, zevk, sefa, kadın ve içki düşkünü olan tek oğluymuş.. başa geçtiği 8 yıl boyunca edirne sarayından çıkıp sefere gitmemiş, dönemi ünlü sadrazam sokullu mehmet paşa yönetmiştir..
** su testisi misali sarı selimin ölümü de, yaşantısına benzer şekilde olmuştur.. hamamda cariye kovalarken şarabında verdiği mayhoşlukla düşüp kafasını kurnaya çarpıp beyin kanamasından ölmüştür..

NOT1: sarı selimden sonra başa gelen oğluda devleti iyi yönetememiş, osmanlının çöküşüne zemin hazırlamıştır..:44:
NOT2: hürremden güç alan diğer kadınlarda yönetimde etkili olmaya başlamış, (kösem sultan,safiye sultan gibi) padişahların otoritesi daha da azalmıştır..
NOT3: tarihçiler, sarı selimden sonra osmanlı soyunun karıştığını ileri sürmektedirler.. hem fiziksel hem de savaşcı özelliklerinin kanuniye ve diğer oğullarına benzememesi, hürremin özellikle selimin tahta geçirmesindeki ısrarı, sarı selimin yahudi soylu birinden olduğunu ileri sürmüştür..

SONUÇ1: kanuni hürremin güzelliğine ve cilvesine değil (çirkin bir kadın olduğu söylenir) aklına aşık olmuştur, hürrem de bu durumu iyi kullanmıştır.. yani sonuç olarak erkekler (cihan sultanı da olsa) aptaldır ve yönetilebilirler..
SONUÇ2: kim ne derse desin hürrem osmanlının sonu olmuştur ama unutmayalım ki ona bu yetkiyi veren kanuni olmuştur, o da gözünü açsaymış canım..

maşallah ikizler çok kilolu hatice iyi taşımız mahi gitti geri gelcek mi yani diziden çıktımı

maşallah ikizler çok kilolu hatice iyi taşımız mahi gitti geri gelcek mi yani diziden çıktımı

he valla ben ikiz doğurdum kedi enciği gibi ,hatce benimkilerin 3 aylık hali gibi doğdurdu maşallah onuda ikizanneleri grubuna ekleyeceğim bidahaki toplantımızı topkapı sarayında yapalım bari.. Hahahaha

mahi geri gellecek sanırım önümüzdeki haftalarda sene atlatacaklarki mahi yaşlanmış mustafa mehmet günsur olarak geecek

bende bu hafta diziyi izlerken yorum yapamadım ...bu hafta çok atraksiyon yoktu sadece nigar ve pargalı arasındaki gelişme ....

ama öle bi hale sokacaklarki pargalı iyiki nigarla aşk yaşamış gibi olacak ,hatce hatun kafayı sıyırdı yatak odasında cariye tutacakmış...
eee pargalı haklı değilmi mahremi adamın o oda tmm 40 gün lohusasın ama hiçmi karısı ile oynaşmaz kardeşim cariyelere gözünüzü kapatın kulağınızı tıkayınmı diyecekler.......

sonra nigarım sen nası bi aşka tutuldun böleee nası kabul gördün ikinci kadınlığı ,gerçi,diyeceksin ki ne yapem koca paşa karısını boşayıp benimi alacak desene....neyse nigarım sen engüzelini hakediyonda pargalı uyuzu haketmiyor valla....

sonra hürroşum bu hafta rahattın kuzum,o aybügemi bigemi ne karınağrısı varsa ona iyi çaktın lafı mahi hakkında...

aybige hatun heç haz etmedin nası şımarık bişeysin sen yaa bırak canım hasodabaşımızı yaaa harcayacan çocuğuu

sonra mahinin bu atraksiyonlarına çok güldüm.....resmen hürremcilik bu ama valide mahiyeye bişey diyemedi yemem artık dediğinde mahi....
sonra mahi hnkarın kapısında hürrem hiçç böyle bağırmadıki yaaa yanılıyorsam biri desin..hünkar hürremi almadığında içeri giremediğinde kuzu gibi döndü ama mektup yazıp yolladı...mahi gibi hiç yapmadı kadın tatlı dili ile fetetti cihan padişahını..

anansını danasını sülo karşısına çektiğinde bile hürrem keşke validemi karışınıza almasaydınız ben çekerdim dedi...
ama sülo ne dedi bir cihan padişahının eşine nası davranacaklarını bilecekler dedi......

behran paşa ne fettan çıktı yaa ama sanmam hemen pargalının ipliği pazara çıksın...

en çok matrakcıya üzüldüm yaaaaaa pargalı sen ne iğrenç bi adamsın yaaaaaaaa adamın tek suçu aşık olmaktı ne geldiyse başına bundan geldi yani suçlu bile değildi adam.............böyle paravan şirket konurmu ya...

bu hafta yüreğim ağzıma gelmedi açıkcası...şu hürroşun gebeliği gelsin artık..

artı ben validenin yemek işini anlamadımda yaaa

evet ekşiden. bi iki kere başıma geldi
Mahidevran dayanamadı artık bence, bu yüzden. Hürrem genelde yaptıklarını uysal bir şekilde ve kendini mazlum göstererek yapıyor, Mahidevran daha düz bir kadın ama bu bölüm yaptıklarını çook önceden yapmalıydı bence.
Şehzade Mustafa'ya bayılıyorum. Öbür bölüm de Mehmet Günsür geliyor ♥
Meryem Uzerli'ye bayılıyorum televizyonlardaki en sempatik kadın ama Hürrem Sultan'ı sevemiyorum

ısıtıp ısıtıp şu hürroş şöyleydi,osmanlı böyle mükemmeldi lflarını söylemeyin kızlar yaa...burası dizi topiği

diziyle ilgili yorum varsa buyrun yazışalım

bükemeyeceğin bileği öpeceksin... taktiğini uyguluyor vağlide garusu

bence öyle değil..
bükemediği bileği öpeceksin diye düşünseydi ,hatice sultan noluyo anne hürremle yemek yiyiyorsun daha dün boğacağım diyordum diye sorduğunda...aslanımın nikahlı karısı ile yemek yiyeceğim dedi en sevimli yüzüyle..var bir iş bunda bakalım göreceğiz yakında...

ibrahim paşanın durumu ortaya çıkmayacak bence ,yeni başladılar hemen patlak vermez...biraz halvet görelim yahuuuu daha mustafanın halvetlerini göreceğiz uuuuuu babyyyy

ne yapsa hürremden kurtulamıyor. sülümanda uzaklaştı vağlideden

hürremle iyi geçinip pis planlarını sonra uygulayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…