Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
mustafanın zehirlenmeyeceğini bildiğim için hiç merak etmiyorum acaba nolcak diye

evet bence de hürrem deniyor efsunu,..cihangire de şimdilik bişey olmayacak mustafa öldükten sonra "ona cok bağlı olduğu için"kahrından ölecek cihangir

işin yoksa 1 hafta bekle şimdi:)))) ,
Allahtan sırada iffet,lale devri,feriha ve fatmagül var yoksa 1 hafta geçmez))

Son düzenleme:
Hürroş: Canımcım, şehzade Cihangir için nasıl üzüldüm bilemezsin. Geçmişler olsun. Çok zor biliyorum ama, kabullenmek lazım bir yerde. Allah güç kuvvet versin...

İbrahim Paşa: Paşam bu nasıl bir gerginlik halidir? Haklısınız, koskoca imparatorluğu yönetmek hiç kolay olmamalı. Üzerinizdeki stres malum. Ama hiç böyle görmemiştim sizi, bağışlayın. Feci halde korktum desem yeridir. Ne diyeceğimi de bilemedim şimdi valla. Kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum da, yine çok dayanıklısınız. Ben balataları sıyırırdım herhalde.

Hatice Sultan: Hatice, paşadaki değişime çok üzülüyorsun ama, bunun baş mimarı da sensin maalesef, hep söylüyorum bunu. Ayrıca, paşamızın kafasında kırk tilki var, kırkının da kuyruğunu birbirine değdirmemek zorunda, sen hala, yok Daye Hatun Nigar'ı evlendirmek istiyormuş, yok bilmemneymiş bunlarla başını ağrıtıyorsun. Kızmayacağım diyorum, çenemi tutacağım diyorum, bir şey buluyorsun beni sinirledirecek. Öf yahu.

Şehzade Mustafa: Asıl siz Hürrem'le iyi geçinin şehzadem. Öyle kardeşine üzülen, merhametli ağabey rollerini de yemeyiz. Hnkarımızın yanında tribüne oynuyorsunuz. Kusura bakmayın ama, aynı validenize çekmişsiniz.

Mahidevran Sultan: Küçük hesapların insanısın Mahi. Önce yüzükten dolayı kıyametleri kopardın, şimdi de kolyeyle hava atmak peşindesin. O yüzük hadisesinin üzerinden kimbilir kaç yıl geçti, gram değişme yok sende. Valide sultanımız da çözmüş seni bu arada. Benden habersiz bir şey yapma diyor kadın. Biliyor eline yüzüne bulaştıracağını. Hala Hürrem'in hakkında olumsuz bir şey öğreneyim de kuyusunu kazayım derdindesin. Ah Mahi ah... Hürrem yalan söylemedi kimseye, Bali Bey ile Aybige arasındaki şeyler doğru. Ben de kime anlatıyorum yahu, neyse.

Daye Hatun: Gülşah'ın tahriklerine kapılmıyorsun ya, hastayım sana Daye Hatun. Nigar konusunda da hak veriyorum aslında sana. Evlenmesi daha uygun gibi. Paşa ile ilişkisi ortaya çıkar endişesiyle bunu istiyorsun anlaşılan. Ben de bu yüzden hak veriyorum. ama kız istemiyor, ne yapsın be Daye Hatun...

Valide Sultan: Sultanım, rahatsızmışınız, geçmiş olsun diyeyim dedim, saygılar.

fragmanlardan ötürü ben bu hafta çok gıcık olurum demiştim ama öyle olmadı meral hanım duydu sesimizi....

hürroşum ambargoyu koydu ....heleki sülonun hürreme sesizce senin gururunmu şehzademmi demesinde bile

hırçın bir sevgi adamı vardı....

sonra hürroşumun evladı için yanışında birkez daha aşık oldu bebeğime...

hürroşumu tebrik ederim ben ağladım o ağlarken ,tamam anne olduktan sonra çeşmeleri çabuk koyvermeye başladım ama kesinlikle iyi oynadı üstelik anne olmadığı halde......

mahiye gelince kendi çemberinde dönüyor dediğim gibi hürrem önüne bir iki parça oyuncak attı oyalanıyor
hürremcilik oynuyor valideden bile gizliyor....

artı bu hafta valideyi sanki 1 yada 2 kere gördüm...cihangirin hasta oluşunda hemen gelmeliydi nerede

öldürecekler yaa onsuz işlenmiş bu bölüm...

hürremin tayfasında cihangir ve beyazıt güzel selim ne öle yaww ama tarihtede gürbüz bi çocuk geçiyormuş....uygun olmuş yani....

nigar kaşınıyor

pargalı nası sinsi yılan bakıyor....

daye validenin ölüm günlerinde yanında olacak ve valide helallik isteyecek dayeden bence....

mıstık çok hünkarcılık oynuyor biraz geride kal bakalım çocukkkk

ve bu bölümde gördükkii hürrem evlatlarına çok düşkün....birine bişey olsa neler yapabileceğini tahmin edin..........

ben beyendiim bu bölümü ve haftaya daha güzel olur çünki cihangirin durumu sülo ile hürremi birarada tutacak

Sanırım Efsun tabağı değiştirdi Çünkü Mustafa ölmeyecek

Hürrem güzel dua etti ama evlat acısı görecek maalesef Çok acı çekecek çooook

Halitçiğim baya baya boş bakmaya başladı artık, rolünden sıkıldı sanırım. Balık gibi bakıyor adamcağız aynen böyle

Mahidevran kendi kendini yemekten iyice kurudu. ciddi söylüyorum biyoloji derslerinde iskelet olarak kullanacaklar az kaldı

Efsun MAhinin yanına geçecek kızlar çünkü Mustafadan oğlu olacak...

Şu bizim nigarı ibrahimin ikiziyle evlendirseler ya

Ben bu bölümü beğendim. güzeldi. Umarım haftaya da böyle olur...

.....................

Son düzenleyen: Moderatör:
Efsun hatuna şaştım kaldım hürreme nekadar sadıkmış yahubence mustafaya sırılsıklam aşık ama o bir çırpıda ne oluğunu hala merak ettiğim,çorbaya zehri koyuverdiBen olsam aşkımı düşünürdüm,onu öldüreceğime kendim ölürdüm kıyamazdım yahu,mustafada nasıl bakıyordu efsuna içim gittihoş ben olsam ilk bölümden altıma ederikinci bölümde zindana düşer:18:sonrada meftaoooofff be iyiki odönemde yaşamamışımcihangire çok üzüldüm,bir anne için ne büyük acıdır,allah kimse başına vermesin,şu hekimede bayılıyorum,bir muayenede herseyi biliyo sanki film çekti yahu,birde bizim eve lazım böyle bir hekimhatta bizim burdaki devlet hastanesineibrahim paşa ya diyecek birşey bulamıyorum şimdilik,o nigarıyla ilgilensin herkese höt höt desin ne diyeyim...validemiz hasta ,üşütmüş zaar dayenin kıymetini anlamasını diliyorum...Mahi deki havalara da çok güldüm,geldiğinizi duymadım hünkarımızlaydım, hala kendini avutuyor bakalım hayırlısı,daha öncede dediğim gibi mustafaya bayılıyorum bakışları baştan çıkartıcıama hürreme davranışlarınıda beğenmiyorum ayrıca hürrem hatuna çıkıştığın kadar birazda ibrahim paşa nın benin kararlarım tartışılmaz dediği zaman sesini çıkarsaydın

tabağı hangi ara değiştirdiki zehiri dökerken,beklerken ve çorbayı kaşıklarken gösterdi.....

öle bişi yok hürrem deneme yaptı sadıklığını

sonra bence efsunun mıstıkla olmasına ses etmeyecek bu yüzden mıstıktan ayrılmayacak.....mısıtığı siyasi oyunları ile alt edecek

yok değiştirmedi bence ne kadar istemesede hürremin dediğini yaptı pişmanlıkla ama sanırım hürrem ona zehir vermedi bence hayla sadıkmı diye denedi aşkına rağmen benimi dinliyo diyedenedi bence bu arada sülümanında alacağı olsun hürremin kolyesini verdi mahiye hürroşda uzattı ama yaa almazmı insan güzelim kolyeyi al gene küs dimi ama gitti güzelim kolyee

teşekkürler canım harikasın...

ilk kez muhteşem yüzyıl izlerken ağladım.. cihangiri kucağında ninniyle uyuturken o kadar güzel yansıtmış ki o duyguyu, eminim pek çok anne de benimle birlikte ağlamıştır izlerken. hürremin o ninniyi söylerkenki acısı, şefkati, merhameti, çaresizliği... bütün ihtirası ve hırsını tamamen yok etmişti o ninni..

Sehzade Cihangir, Sehzade Mustafa öldürüldügü sirada ordugahta imis. Sonralari bu olayin üzüntüsü ile vefat ettigi söylenir , dizide olaylar farkli isleniyor ama Sehzade Mustafa halk ve yeniceriler tarafinda en cok sevilen ve liyakat olarak tahta en layik kisiydi. Hürrem sultanin kisisel hirslari sonucu önce pargali bogdurulmus akabinde de Sehazede Mustafa.

Hürrem Sultanin tüm cabasi oglu Bayezidi tahta gecirmekti, mehmet zaten erken vefat etmis Selim ise eglenceye düskün , hirsi olmayan biriydi. Kaderin cilvesi ki Hürem Sultanin ugruna pasalari öldürtügü Sehazedeler bogdurttugu Sehazede Bayezidin de sonu hazin olmustur. Hürrem Sultanin vefatindan sonra iki kardes bibirine düsmüs olaylar Bayezidin aleyhine sonuclanmistir, kendisi ve dört oglu da bogdurularak öldürülmüstür.

Osmanli tahti Sari Selime gecmistir, Selim ile birlikte osmanlida duraklama dönemi baslamistir, cünkü kendisi sarayindan cikmayan eglenceye dsükün bir padisahmis, aslinda simdi diziye daha uygun bir padisah , cünkü ömrünü at sirtinda tamamlayan kanuni dizide saraydan cikamiyor.Cihan padisahi kadin dedikodulariyla vakit geciriyor.#
yakinda foruma " bir derdim var " kösesine konu acicak

Yni Hürrem o kadar entrika su bu, iki olgu öldü ve hic istemedigi oglu tahta cikti, ve hürrem sultan ne yazik ki bunlara sahit olamadan bu dünyadan göcüp gitti...

Yasa glüdürdün beni bi derdim var

bende dün gece çok ağladım annelik ne garip ...dizi reklam hiç fark etmez hazırda bekliyorum ....

ben efsunun sadık olduğuna bir türlü inanamıyorum orada mahiyle aybikenin konuştuklarını duydu nasılsa mustafa ona kalmayacak şutlanacaktı mahi gibisi ona yedirirmi oğlunu hırs yaptı gibi... gerçi zehir felanda yok bence Hürremin deneme taktiği...

bu arada Hürrem diyemedi o şehzadeyse bende şehzade annesiyim ...nerde kaldı annelere hürmet ...
hürremi yakan cariyelerde hala sarayda nasıl olur da padişahın karısıyla dalga geçilir onu öldürmek istenenler hala sarayda olur ....sarayından bi haber padişahmı olur?

Allahım birgün biri bana dizi seyredicen üstünede yorum yapıcan dese inanmazdım ....bana neler oluyor....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…