dün izleyemedim ben efsun mahidevran'a ötmedimi?
hürrem fln öldürtmüyo mustafa'yı..mustafa'nın duşman ıle yaptığı konuşmalar suleyman'nın elıne geçıyor..yazılarda mustafa'nın muhrude var..suleyman'da dığer padışahlar gıbı verıyor ınfazı..hepsı ne kardeş tanıyor ne oğul ne torun..hürrem'in yaptığı kendi oğullarını korumak..mustafa tahta çıksaydı hurrem'ın oğullarını öldürcekti tahta çıktığı gün..süleyman tahta çıktığında kardeşini direk öldürmedi mi..hepsi aynısını yapıyor,kendısıne tahta başka çıkıcak bırı kalmamalı düşüncesi ile..hurrem ıle suleyman'ı cıhangır'ın durumu yakınlaştıracak..bakalım..ben anne olmadığım halde ağladım ya dayanamadım hurrem'ın cocukların ve suleyman'ın o halıne cocuklar dua edıyodu koptum gıttım orda
Tarih bilgisi olan arkadaşlar ; aybigeyle malkoçoğlu ne olacak peki ben bunu merak ediyorum bak :)
diziye bakınca öyle padişah evladı karşısında üzüzlmese bende ayıplardım da bu adamı hep sert görmeye alışığız ya ondan değişik geldi yani demek istedimmakamı ne olursa olsun o her şeyden önce bir babaçaresizliği okudum gözlerinde üzülmese ayıplardım zaten
46:
sırtının kemiklerini ölçtü ya,normal bir bebek kemiklerinde farklı geliştiği fark etti,hani ilkçüm aletini yatağın üstüne koydu,ölçtü biçti işte kemikleri yamuk gelişiyormuş demekne bölümdü gül ağa ve sümbüle güşdüm ama hürreme üzüldüm anlamadığım bişey o dönem rötgen yokmuş nasıl anladılar kambur olduğunu
öyle olsa ağlamazdı heralde,kızın elinde olsa hönkür hönkür ağlayacaktı :18:
efsunun da mustafayı zehirlemeyeceği belli zaten ,ya tabakları değiştircek ya da farklı bir şey dökmüş olacak ,
Eki Görüntüle 378612 bi yerde bunu buldum hürremin fotolarıyla birlikte koymuşlar.gerçek haremle bu harem arasındaki farkları bulun yazmışlar.bi fotoğrafta hürrem ibrahimle konuşuyor.göğüsler falan meydanda ya.hiç hürrem bi erkeğin yanında böyle gezebilirmiydi.gezse bile kanuni onu ne yapardı diyor.çok güldüm. tabi dizide öyle yapmışlar işte.ama fotodaki harem ağalarına dikkat
herhalde dizinin etkisiyle bunlari yaziyorsunuz. hürrem sultan damat rüstem pasaya ( mihrimahin esi) mustafa adina babasi hayatta iken tahtina göz diktigini belirten sahte mektuplar yazdirmistir. damat rüstem pasa , devlet kademesinde rüsveti yayginlastiran kisi, sehzadenin ölümü ardindan görevden azledilmistir.
o ölmese beriki ölecekti derken, hürremin cocuklarini korumasi icin mustafayi öldürtmesi mesru ise o vakit mustafaninda kendi canini kurtarmak icin kardeslerinin kanini akitmasi mesru olacakti.
önemli olan devletin bekasidir. burda üzücü olan kadin entrikalari sonucu osmanlinin zayiflamasi.
zaten haremağaları da arap kökenli olanlardan seçilirmiş..
dizidekiler maşallah kartopu..
bütün gün cariyelerin içindeler.. bi durumlar olursaayırtetmek için mi acaba?:44:
harem ağaları ile cariyeler arasında aşk yaşanıyormuş hamile kalan bile varmış o yüzden zamanla arapları alıyorlarmış
Bu sebeplerden birisi, ama Mustafa daha tahta gecmeden, kendisine bir damga yaptirmis olmasi sultan suleymani iyice sinirlendirip,
ve yanlisim yoksa bu olaydan sonra bogduruluyor. Kendi ismiyle parada olabilir tam hatirlayamadim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?