Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
dün izleyemedim ben efsun mahidevran'a ötmedimi?

Hürrem tezgahlamış ; efsun hürrem 'in planlarının bi kısmını anlattı. bazı yerlerini çarpıttı bilerek. Aybigeyle bali bey arasında birşey varmış gibi tuzak kuracakmış dedi mesela. Mustafayla evlenmesini istemiyor güçlenmesin diye. dedi . mahidevran da ya mustafamın gözdesi ol erkek evlat ver ya hürremin pis işlerini yap deyince şehzademize canım feda dedi.Mahidevran yanına almış gibi oldu lafta

ne bölümdü gül ağa ve sümbüle güşdüm ama hürreme üzüldüm anlamadığım bişey o dönem rötgen yokmuş nasıl anladılar kambur olduğunu

bazı arkadaşlar hürrem norayı denemek istedi demiş.öyle olsa keşke.hem zehir varsa mustafayı kurtaracaklar ama noranın yaptığı anlaşılır sonra ne olacak.mihrimah büyüyünce sanırım aybikeyle malkoçoğlunun başına bela olacak.yani evlenmiş olurlarsa tabi.mahidevran da yine çıldıttı beni. bi saçma sapan hareketler,tavırlar...nigar da dayeye,paşaya söyledim izin vermiyor evlenirsen kocanı öldürtürüm diyor falan dese belki işe yarar.bana bu işin sonu kötü gibi geliyor.bu iş ortaya çıkınca nigarla dayenin kelle gidecek bence.daye de hiç yoktan güme gidecek.cihangire de üzüldüm gerçekten. o sahneler güzeldi.gülfem de herkesin derdine ortak.herkes ona derdini anlatıyor.hatta haticenin saçma sapan dertlerini dinleyip duruyor da bir kişinin de sen nasılsın ne alemdesin dediği yok.ona da acıyorum.bu bölüm genel olarak güzeldi bence.

bi yerde bunu buldum hürremin fotolarıyla birlikte koymuşlar.gerçek haremle bu harem arasındaki farkları bulun yazmışlar.bi fotoğrafta hürrem ibrahimle konuşuyor.göğüsler falan meydanda ya.hiç hürrem bi erkeğin yanında böyle gezebilirmiydi.gezse bile kanuni onu ne yapardı diyor.çok güldüm. tabi dizide öyle yapmışlar işte.ama fotodaki harem ağalarına dikkat

hürrem fln öldürtmüyo mustafa'yı..mustafa'nın duşman ıle yaptığı konuşmalar suleyman'nın elıne geçıyor..yazılarda mustafa'nın muhrude var..suleyman'da dığer padışahlar gıbı verıyor ınfazı..hepsı ne kardeş tanıyor ne oğul ne torun..hürrem'in yaptığı kendi oğullarını korumak..mustafa tahta çıksaydı hurrem'ın oğullarını öldürcekti tahta çıktığı gün..süleyman tahta çıktığında kardeşini direk öldürmedi mi..hepsi aynısını yapıyor,kendısıne tahta başka çıkıcak bırı kalmamalı düşüncesi ile..hurrem ıle suleyman'ı cıhangır'ın durumu yakınlaştıracak..bakalım..ben anne olmadığım halde ağladım ya dayanamadım hurrem'ın cocukların ve suleyman'ın o halıne cocuklar dua edıyodu koptum gıttım orda

hürremin efsuna verdiği şişe sanki daha küçük bir şeydi.efsun zehiri yemeğe dökerken ne kadar da ince uzun bir şişeydi fark ettiniz mi? hürrem sonradan şişeyi değiştirmiş olmasın

meryem uzerli ve halit ergenç oyunculuklarını bir kez daha kanıtladılar...cihangirin durumunda gerçek bir anne,baba gibilerdi rol değildi sanki,
koskoca cihan padişahının aciz kalışı,hürremin annelik iç güdüsü çok güzel işlendi.
çocuklar ilk kez tam kadroydu bu bölüm hepsi de benziyor birbirine demekki uygun birilerini bulmak için göstermiyorlardı,

mahidevranın hamada aybigeye kadınlığını kullan demesine koptum kelin merhemi olsa başına sürerdi,

efsunun da mustafayı zehirlemeyeceği belli zaten ,ya tabakları değiştircek ya da farklı bir şey dökmüş olacak ,

pargalı da itice sıkıştı köşeye yazık matrakçıya bile çemkirdi,hala da hatice mıy mıy onun için üzülüp durmuyoor mu

herhalde dizinin etkisiyle bunlari yaziyorsunuz. hürrem sultan damat rüstem pasaya ( mihrimahin esi) mustafa adina babasi hayatta iken tahtina göz diktigini belirten sahte mektuplar yazdirmistir. damat rüstem pasa , devlet kademesinde rüsveti yayginlastiran kisi, sehzadenin ölümü ardindan görevden azledilmistir.

o ölmese beriki ölecekti derken, hürremin cocuklarini korumasi icin mustafayi öldürtmesi mesru ise o vakit mustafaninda kendi canini kurtarmak icin kardeslerinin kanini akitmasi mesru olacakti.

önemli olan devletin bekasidir. burda üzücü olan kadin entrikalari sonucu osmanlinin zayiflamasi.

Tarih bilgisi olan arkadaşlar ; aybigeyle malkoçoğlu ne olacak peki ben bunu merak ediyorum bak :)

Malkocoglu tarihi bir kisilik ama , aybige hatun diye biri yok, sanirim senaristin fantezisi, cogu seyde oldugu gibi , zaten belirtmis " tarihten ilham alinarak yazilmistir " diye.
Harem hayati ile tarihi hic bir bilgi yoktur, adi üstünde " harem" oldugu icin. yani dizideki olaylar tarihi meseleler haric haremde gecen tüm olaylar senaristin hayal gücünden ibaret. Ayrica bence senartistin bakis acisi bir türk bakis acisindan ziyade bir oryantalist gibi.

makamı ne olursa olsun o her şeyden önce bir baba çaresizliği okudum gözlerinde üzülmese ayıplardım zaten
46:
diziye bakınca öyle padişah evladı karşısında üzüzlmese bende ayıplardım da bu adamı hep sert görmeye alışığız ya ondan değişik geldi yani demek istedim

ne bölümdü gül ağa ve sümbüle güşdüm ama hürreme üzüldüm anlamadığım bişey o dönem rötgen yokmuş nasıl anladılar kambur olduğunu
sırtının kemiklerini ölçtü ya,normal bir bebek kemiklerinde farklı geliştiği fark etti,hani ilkçüm aletini yatağın üstüne koydu,ölçtü biçti işte kemikleri yamuk gelişiyormuş demek
bende bebek sırt üstü yatarken ağlıyor kucağa alınca susuyor direk sırtına bakarım yaramı var diye :S

efsunun da mustafayı zehirlemeyeceği belli zaten ,ya tabakları değiştircek ya da farklı bir şey dökmüş olacak ,
öyle olsa ağlamazdı heralde,kızın elinde olsa hönkür hönkür ağlayacaktı :18:

zaten haremağaları da arap kökenli olanlardan seçilirmiş..
dizidekiler maşallah kartopu..

bütün gün cariyelerin içindeler.. bi durumlar olursa ayırtetmek için mi acaba?:44:

Son düzenleme:

Bu sebeplerden birisi, ama Mustafa daha tahta gecmeden, kendisine bir damga yaptirmis olmasi sultan suleymani iyice sinirlendirip,
ve yanlisim yoksa bu olaydan sonra bogduruluyor. Kendi ismiyle parada olabilir tam hatirlayamadim..

ALINTIDIR
Yavuz Padişah’ın sözleri

“Ben bu saltanatı, ümmete hizmet içün pederumun elinden aldum ve ıslâh-ı âlem (insanların ıslahı ile mutluluğu) uğruna birader ve biraderzadelerimi (kardeşlerimi ve çocuklarını) feda eyledum...

“Ben uykularımı, rahat ve huzurumu terk ile din-i mübînin te’yidine uğraşıyorum. Eğer İslâm’ı ihyâ etmek (geliştirmek, hayata geçirmek, yaşamak ve yaşatmak) maksudunuz (isteğiniz, niyetiniz) değilse, benum de nefs-ül emirde (işin gerçeği) saltanata kat’a hevesum yoktur.”

zaten haremağaları da arap kökenli olanlardan seçilirmiş..
dizidekiler maşallah kartopu..

bütün gün cariyelerin içindeler.. bi durumlar olursa ayırtetmek için mi acaba?:44:

evet bu sebeple olduğunu okumuştum..

harem ağaları ile cariyeler arasında aşk yaşanıyormuş hamile kalan bile varmış o yüzden zamanla arapları alıyorlarmış

harem ağaları ile cariyeler arasında aşk yaşanıyormuş hamile kalan bile varmış o yüzden zamanla arapları alıyorlarmış

aslında harem ağaları hadım ediliyorlar..
bu çifte koruma neden acaba :44:
zamanla geri dönüşüm olabiliyormuş sanırım hadımlık olaylarında..

Bu sebeplerden birisi, ama Mustafa daha tahta gecmeden, kendisine bir damga yaptirmis olmasi sultan suleymani iyice sinirlendirip,
ve yanlisim yoksa bu olaydan sonra bogduruluyor. Kendi ismiyle parada olabilir tam hatirlayamadim..

yok öyle bisey , rüstem pasa sehzade mustafanin mührünü yaptirarak iran sahi tahmasp a mektup yazmis , iran sahin cevabini da kanuni ye vermis. bu ve buna benzer sahte mektuplarla kanuni oglunun kendi tahtina göz koydurdugu inandirilmistir. sehzade mustafa dediginiz gibi muhteris biri olsaydi halkin alimlerin ordunun sevgisine mazhar olmazdi. bu olaydan sonra kanuni cok pisman olmustur cihangir üzüntüden hastlanmis halk ayaklanmis , rüstem pasanin kellesini istemstir. hatta bayezid annes

rüstem pasa , hürremin damadi mihrimahin esi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…