- 18 Ağustos 2009
- 5.506
- 4.658
- 698
Hürreme özgü bi durum olduğunu yazmadım zaten,
Ama hadi önceleri aşkı için yapıyo deniliyodu,
Nikahı kıydırdı,hünkar onun,genç yeni cariyelerle bile birlikte olmuyo eskisi gibi,alacağını aldı yani,
Peki neden hala devlet işlerine karışıyo,neden İbrahimin Mustafanın ölmesini istiyo,hünkara olan aşkını çalarlar diye mi,
Yoksa benden daha güçlü kimse olmasın haremi de devleti de hatta hünkarı da ben yöneteyim diye mi !!! yanlış mı yani şimdi bu?
Mustafa tahta geçecek de Hürremden güçlü olacak diye çırpınıyo,herkesin kendi emrinde olmasını istiyo,bu iktidar güç hırsı değildir de nedir?! hünkara olan aşk mı?
Eminim hünkar biraz yüz verse onu da kodummu oturtur yani devleti ben yöneticem diye...:)
Herneyse sonuçta bu bi dizi herkesin fikri başkadır,özgür bir ortamda fikir alışverişinde bulunuyoruz yani,herkes gözlemlediği şeyleri paylaşır,
Yok ben Hürremciyim sen Mahicisin falan diye kutuplara ayrılıp tartışmak çok saçma olur...herkes düşüncesinde özgürdür sonuçta...
Burda birbirimizi yargılamak için konuşmuyoruz zaten canım fikir alışverişinde bulunuyoruz.
Hürremci Mahici olmak da zaten işin esprisi
Hürrem nikahı kıydırarak alacağını aldı,fakat ilerde padişah olması muhtemel olan şehzade onun çocuğu değil, Mustafa.
E Mustafa padişah olursa da hem kendisinin hem de çocuklarının hayatı tehlikeye girecek. Mahinin çocuğu padişah olcak da
Hürremi sağ bırakacaklarHiç inandırıcı değil. Bu nedenle de Hürrem kendi hayatı ve çocuklarının hayatı için Mustafanın
padişah olmasını, yükselmesini engellemek için bunları yapıyor. Sonuçta aşkı kurtaramicak onu bi yerden sonra
Çok haklısınız valla..Herkes kendi hayatının derdinde,ben tarihi hiç bilmem,en kötü dersimdi hep zorla geçmişimdirMuhteşem yüzyıl dizisiyle tanıdım tarihi gerçi dizideki olayların çoğu kurgu olduğunu biliyoruz,valla ben tarihi bilemem ama dizede hürremi çok ezdiler,valide sultan,mahi ,ibrahim paşa vs vs...diziye göre hürrem aklıyla hayatta kalmaya çalışan hırslı bir kadın,hangimiz değil?Düşünün bakalım hangimiz aynı durumda olupta ses çıkartmadan otururduk,eğer oturmuş olsaydık zaten hürremin olduğu yerde değil uzaklarda validenin gönderdiği bilinmedik yerde çocuklarımızdan ayrı yaşlanmayı bekleyecek,yada gülşahın bıcak darbeleriyle ölmüş olacaktık haksızmıyım?
merhaba ben hürremi cok seviyorum sırf onun için izliyorumsüleyman savaştayken, hürrem'in başkasıyla evlendirilmeye çalışıldığını ve fakat ilk çocuğuna gebe olduğu anlaşılınca sarayda kalabildiğini de unutmamalı..
Valide,mahi,ibrahim ve maşaları
Burda birbirimizi yargılamak için konuşmuyoruz zaten canım fikir alışverişinde bulunuyoruz.
Hürremci Mahici olmak da zaten işin esprisi
Hürrem nikahı kıydırarak alacağını aldı,fakat ilerde padişah olması muhtemel olan şehzade onun çocuğu değil, Mustafa.
E Mustafa padişah olursa da hem kendisinin hem de çocuklarının hayatı tehlikeye girecek. Mahinin çocuğu padişah olcak da
Hürremi sağ bırakacaklarHiç inandırıcı değil. Bu nedenle de Hürrem kendi hayatı ve çocuklarının hayatı için Mustafanın
padişah olmasını, yükselmesini engellemek için bunları yapıyor. Sonuçta aşkı kurtaramicak onu bi yerden sonra
sarı selimin süleymandan olmadığı söyleniyor. hürremin osmanlı düşmanlığı yüzünden hiçbir askeri vasfı olmayan selimi tahta çıkarmak için uğraştığı, bunun için diğer çocuklarının ölümünü bile göze aldığı da söyleniyor ya hani... işte bunu çok merak ediyorum ben doğru mu diye. valla mezarlar belli. açsınlar selimle süleymanınkini, yapsınlar bi dna testi kurtarsınlar beni bu meraktan...
Ha bir de şöyle bişey var,
Hürrem Valideye asi davranmasaydı,onun sözlerinden çıkmasaydı,yani gözü yükseklerde olmasaydı bence ona da Mahiye davrandığı gibi davranırdı,
Çünkü ilk başlarda Valide gayet adil ve hoşgörülü davranıyordu Hürreme,özellikle de hamile kaldıktan sonra,
Hürrem hünkardan aldığı güçle hep karşı geldi ona,haremi cariyeleri kendi yönetmek istedi,yani İbrahim'in güçlenmesini bile istemiyodu
daha ortada Leo olayı falan yokken,sanki napcak devlet adamı sanane yani ve içindeki o iktidar hırsını herkese yansıttı o nedenle
Valide ondan kurtulmaya önünü kesmeye çalıştı diye düşünüyorum,
Hatta İbrahime borçluydu bence,çünkü o seçti Hürremi hünkarın karşısına çıkardı,Leo olayından da kurtardı,duyulsa Hünkar hayatta
affetmezdi Hürremi ,o zaman Dna testi mi var ne bilecek bişey oldu mu olmadı mı,
Ben İbrahimle Hürremi birbirine çok benzetiyorum zaten,ikisi de sonradan Müslüman oldu ve hırsları yüzünden çok can yakıyolar...
Yani senaryo işte,illaki birileri zalim olacak entrika çeviricek,birileri mazlum olacak ölecek vs. işte...
beyazid sülonun oğluymuş. mıstafadan sonra en iyi şehzade oymuş ve yeniçeriler destekliyormuş
hürrem bakmış beyazid tahta geçince iyi yönetecek rüstem paşayla bir olup öldürülmesini sağlamış
selimde sülodan değil, hare ağasındanmış....
yaw haremağaları arap kökenli kişilerden seçiliyormuş..nasıl oluyor?..:44:
[/B]
hürrem öldükten sonra ölmüş beyazıt..hürrem allahtan oğlunu katlettirmemiş..
ama başkalarının parmağı varmış tabii..
hürrem ne kadinmis yaa.. cok güclüymüs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?