Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

Burda birbirimizi yargılamak için konuşmuyoruz zaten canım fikir alışverişinde bulunuyoruz.
Hürremci Mahici olmak da zaten işin esprisi

Hürrem nikahı kıydırarak alacağını aldı,fakat ilerde padişah olması muhtemel olan şehzade onun çocuğu değil, Mustafa.
E Mustafa padişah olursa da hem kendisinin hem de çocuklarının hayatı tehlikeye girecek. Mahinin çocuğu padişah olcak da
Hürremi sağ bırakacaklar Hiç inandırıcı değil. Bu nedenle de Hürrem kendi hayatı ve çocuklarının hayatı için Mustafanın
padişah olmasını, yükselmesini engellemek için bunları yapıyor. Sonuçta aşkı kurtaramicak onu bi yerden sonra

Çok haklısınız valla..Herkes kendi hayatının derdinde,ben tarihi hiç bilmem,en kötü dersimdi hep zorla geçmişimdirMuhteşem yüzyıl dizisiyle tanıdım tarihi gerçi dizideki olayların çoğu kurgu olduğunu biliyoruz,valla ben tarihi bilemem ama dizede hürremi çok ezdiler,valide sultan,mahi ,ibrahim paşa vs vs...diziye göre hürrem aklıyla hayatta kalmaya çalışan hırslı bir kadın,hangimiz değil?Düşünün bakalım hangimiz aynı durumda olupta ses çıkartmadan otururduk,eğer oturmuş olsaydık zaten hürremin olduğu yerde değil uzaklarda validenin gönderdiği bilinmedik yerde çocuklarımızdan ayrı yaşlanmayı bekleyecek,yada gülşahın bıcak darbeleriyle ölmüş olacaktıkhaksızmıyım?

bugün İstiklal de nora yı gördüm..
kel bi sevgilisi vardı yanında, elele gassaraya doğru iniyorlardı..
aman o minyon bişeymiş beee.ufak tefek...nerdeyse ondan uzunum heee..gerçi topuklular vardı bende ama..:26:

çok rahattı ama, sanki o zehiri ,o koymamış mıstafanın tabağına

Süleyman savaştayken, Hürrem'in başkasıyla evlendirilmeye çalışıldığını ve fakat ilk çocuğuna gebe olduğu anlaşılınca sarayda kalabildiğini de unutmamalı..
Valide,Mahi,İbrahim ve maşaları

merhaba ben hürremi cok seviyorum sırf onun için izliyorum

Çocuklarının hayatının tehlikeye gireceğine pek ihtimal vermiyorum,ilerdeki taht kavgalarını saymazsak tabi,

Şöyle ki Mahi ya da Valide Sultan bunu ellerinde fırsat varken yaparlardı,yılanın başı küçükken ezilirdi yani,

Mesela Mehmet havuza düşmüştü Mahi kurtarmıştı,tamamen vicdansız Hürrem gibi güç için hesaplar içinde olsaydı onu orda bırakırdı boğulurdu,

Valide de Hürreme bişey yapacağı zaman hep torunlarını aldı yanına vs.

Tamam kendisini çocuklarını falan koruması lazım Hürremin ama o hiçkimseye iyi davranmadı ki,

Herkese karşı asi davrandı,kafasının dikine gitti hep,hanım hanımcık olup herkesin sevgisini kazanabilirdi,

Bakın şimdi saraya kim var onu seven?

Bir de gerçekten Süloyu sevmiş olsaydı Nora'ya şehzadeye şunu şunu söyleyeceksin diye

talimat vermezdi,demek ki o da bu sahte taktiklerle hünkara aşıkmış gibi davrandı,

Bir de insan sevdiği adamın oğlunu öldürüp ona bu acıyı yaşatırmı bilmiyorum,

Herneyse bakış açıları farklı oluyo herkesin tabi...ben böyle gözlemliyorum,kadın gerçek hayatta çok şeker ama çok sevimli

beğeniyorum yani...

Son düzenleme:
Ha bir de şöyle bişey var,

Hürrem Valideye asi davranmasaydı,onun sözlerinden çıkmasaydı,yani gözü yükseklerde olmasaydı bence ona da Mahiye davrandığı gibi davranırdı,

Çünkü ilk başlarda Valide gayet adil ve hoşgörülü davranıyordu Hürreme,özellikle de hamile kaldıktan sonra,

Hürrem hünkardan aldığı güçle hep karşı geldi ona,haremi cariyeleri kendi yönetmek istedi,yani İbrahim'in güçlenmesini bile istemiyodu

daha ortada Leo olayı falan yokken,sanki napcak devlet adamı sanane yani ve içindeki o iktidar hırsını herkese yansıttı o nedenle

Valide ondan kurtulmaya önünü kesmeye çalıştı diye düşünüyorum,

Hatta İbrahime borçluydu bence,çünkü o seçti Hürremi hünkarın karşısına çıkardı,Leo olayından da kurtardı,duyulsa Hünkar hayatta

affetmezdi Hürremi ,o zaman Dna testi mi var ne bilecek bişey oldu mu olmadı mı,

Ben İbrahimle Hürremi birbirine çok benzetiyorum zaten,ikisi de sonradan Müslüman oldu ve hırsları yüzünden çok can yakıyolar...

Yani senaryo işte,illaki birileri zalim olacak entrika çeviricek,birileri mazlum olacak ölecek vs. işte...

Son düzenleme:
Canım ona bakarsan sarayda isyan çıktığında Mustafa hürremin yanındaydı, o da bir anne olduğu
için Mustafayı kendi çocuğu gibi korudu,kolladı. Ne zaman ki Mustafa büyüdü,annesinin gazıyla
Hürreme cephe aldı işte o zaman Hürrem kendisinin ve çocuklarının hayatının tehlikeye girdiğini
anladı. Hatta geçen bölüm Mustafa açık açık da tehdit etti Hürremi "Sizin ve çocuklarınızın hayatı
için bana saygı göstereceksiniz" gibisinden. (tam olarak cümleyi hatırlamıyorum ama böyle birşeydi işte )

Valide de Hürremin bu kadar büyüyüp güçleneceğini tahmin etmiyordu, o yüzden başını ezmedi küçükken
Diğer cariyeler gibi unutulur gider diye düşünmüştür. Ya da Mahi gibi, Gülfem gibi şehzade verip susup oturur
diye düşünmüştür Ama işin farkına vardığında artık herşey için çok geçti. Hem ayrıca Hürrem'in çocukları
sırf şehzade oldukları için validenin gözünde değerli.O yüzden Hürrem'e bir şey yapacakken çocukları uzaklaştırıyor. (hainnnnn)
Yoksa hiç umrunda olduğunu sanmıyorum Valide hanımın Öyle olmasa Hürremi saraydan gönderirlerken Mihrimah'ı
ona vermezlerdi, onu da sürgün etmezlerdi.

Hürrem'in asiliği de belki yaradılışından belki de yaşadığı şeylerden kaynaklıdır. Onu biz şuanki şartlarda idrak edemeyiz.

Leo olayında da Hürrem'in suçu günahı yoktu. Kaçırılmadan önce nişanlısıydı ne var yani bunda?İbrahim kurtardı gözüyle
bakamıyorum bu yüzden buna

İbrahim'le Hürrem'in birbirine benzediği bir gerçek. Belki de bu yüzden birbirlerinden nefret etmelerine rağmen birbirlerini
en fazla onlar tanıyor. Osmanlı'nın en önemli isimlerinden olmalarına rağmen doğal olarak geçmişlerinden, geldikleri yerden,
gerçek kimliklerinden kurtulamıyorlar. (En çok da İbrahim. Sülo da Hatice de yüzüne vurup duruyorlar) Bu da hırslanmalarına,
gözlerinin dönmesine yol açıyor Herkes yaptıklarını bir şekilde ödüyor gerçio da işin başka boyutu

Gideyim de ders çalışayım bu kadar mola yeter bana
Diplomamı vermezlerse değil Hürrem Osmanlının tümü gelse kurtaramaz beni

Son düzenleme:
sarı selimin süleymandan olmadığı söyleniyor. hürremin osmanlı düşmanlığı yüzünden hiçbir askeri vasfı olmayan selimi tahta çıkarmak için uğraştığı, bunun için diğer çocuklarının ölümünü bile göze aldığı da söyleniyor ya hani... işte bunu çok merak ediyorum ben doğru mu diye. valla mezarlar belli. açsınlar selimle süleymanınkini, yapsınlar bi dna testi kurtarsınlar beni bu meraktan...

sarı selim i değil beyazıt ı tahta geçirmeyi düşünmüş hürrem ,bazı okuduğum yerlerde..ama hürrem öldüğünden iki kardeş birbirine düşmüş..
sonra beyazıt öldürülmüş artık geriye kimse kalmadığından mecburen sarı selim tahta çıkmış..

arkadaslar bosuna üzülmeyin mustafanin ölmesine daha var , mustafa 39 yasinda ordugahta 7 dilsiz cellat tarafindan bogdurularak öldürülecek, hemde babasiinin elini öpmeye giderken.
sehzade mehmet manisa sancagina gönderilicek orda ölecek ( kendi eceliyle.

Allahin sopasi yok derler, hürrem yaptigi hakiszliklari hem evlad acisi görerek ödedi hemde ugruna savas verdigi evlatlarinin t ahta ciktigini göremeden ölecek

diger yandan hürrem sultan sonradan müslüman olmus olabilir ama kendisi kültürlü imanli hayir isleri yapan bir hatundu. bunu yazidgi mektuplara bakarak anlasilabilir, bir yerde okumustum sultanin yazdigi mektuplari serh etmek icin kac üniversite bitirmek lazim diye yazmsiti bi tairhci. harem agasi ile iliski yok bilmem ne bunlar fantazya

sarayda tüm kadinlarin hemen hepsi sonra devsirilmisti, bu da bir osmanli politikasiydi, cünkü halktan biriyle evlense padisah bir sinif olusurdu avrupa ülkeleri gibi sinif olusmasin diye bu yöntemi denemisler basarili olmsular ki 500 sene cihana hükmetmisler.
tabi haremdeki kadinler bi medrese görgü egitimine tabii idiler, dizideki gibi tüm gün göbek atip salinmiyordi, veya ellerinde mesela yüz yakmaya gitmiyorlardi.

Hürrem sultan dizideki gibi ezik bir kadin degildi, Kanuninin Hürreme tevessülü güzellginden veya kadinlgindan degil zeki bir kadin olmasindan dolayiydi, zaten temsili resimlerde öyle cokda güzel bir hatun degildir. Dizide brezilya dizilerindeki mari mar gibi

Diger yandan tarih, "ben söyle inaniyorum" diye inanca göre degil somut belgelere göre okunur yorumlanir.
sahte mektuplar tüm tarihceler ittifak ettigi ihtilaf götürmez birgercektir. Sehzade Mustfanin katlinin haksizligi halkin isyaninyla belgelenir, ki kendisi osmnali tarihinde hakkinda en cok mersiye yazilmis sehzadedir.

Son düzenleme:

Mazlum derken mahi sultan ile valideyi mi kasdediyorsun herhaldehiç güleceğim yoktu

beyazid sülonun oğluymuş. mıstafadan sonra en iyi şehzade oymuş ve yeniçeriler destekliyormuş

hürrem bakmış beyazid tahta geçince iyi yönetecek rüstem paşayla bir olup öldürülmesini sağlamış

selimde sülodan değil, hare ağasındanmış....

yaw haremağaları arap kökenli kişilerden seçiliyormuş..nasıl oluyor?..:44:

hürrem öldükten sonra ölmüş beyazıt..hürrem allahtan oğlunu katlettirmemiş..
ama başkalarının parmağı varmış tabii..

Son düzenleme:
okumayanlar için tekarar yazıyorum ...

mahidevranda katolikmiş saraya geldikten sonra müslüman olmuş...

şimdi hep söyleniyor hürrem müslüman değildi diye gerçekte dinine bağlımıydı yoksa içi hala hrıstiyanmıydı kim bilebilir Allahtan başka kendi adıma konuşmak gerekirse daha öncede yazdım günah almaktan çok korkarım herkes şartlarına göre yaşamış günümüzde bile herkes hırslarla doluyken o dönemde koskoca imparatorluk tabiki kıyasıya mücadele olacak babalar oğullar kardeşler üstüne birde eşler ....kim ne yaptıysa öbür dünyada hesabını verecek ne tarih kitapları ne diziler gerçeği doğru yansıtabilir kimse kimsenin içini bilemez ....

bu arada hangi zihniyetle şeriatle yönetilen bir ülkede sırf çocuk sarı oldu diye başkasından denilebilir dedeleri nineleri diger kuşakların hepsi testten geçmişte çocuk kimseye benzemiyormuymuşta bu kanaate varmışlar....

Hürremabad Şehri ♥
İran'ın batısında Luristan Eyaleti'nin merkezi olan şehirdir.
2005 yılı itibariyle 339,759 nüfusa sahiptir. Şehir Zagros Dağları'nın bulunduğu engebeli bir arazide kurulmuştur. Kentin havalanı olan Hürremabad Havaalanı şehrin 3 km. güneyinde bulunur. Şehir halkını Lurlar ve Lekler oluşturur. Kent yakınlarında Eski Taş Çağı'na ait yerleşimlerin tespit edildiği 5 antik mağara bulunmaktadır. Ayrıca kent merkezinde Sasani dönemine ait bir kale bulunur ki içinde bir müze bulunur. Kentte önemli bir sanayi tesisi yoktur. Halkın geçim kaynağını tarım ve tarıma dayalı yerel üretim faaliyetleri oluşturur.
Şehre bu ismi Kanuni Sultan Süleyman Hürrem Sultan'a aşkından vermiştir ♥ ♥

vuuuuuuuuvvvvv
ayrıca mahidevran hürremi zehirlediğinde hürrem mehmet'e gebeydi..hem bebeği hem kendisi ölsün demişti..unutmadım cani kadın

bilmiyorum. demek ki baskın gen hürremmiş rengi anasına çekmiştir belki :26:

hürrem zaten rüstem paşa çıkarlarına uyduğu için ona paşalık rütbesini verdirtmiş.kızı mihrimahı da vermiş tabi

rüstem paşada sevmezmiş osmanlıyı. sülo tahttan inmeyince beyazid ayaklanmış. babasına bi mektup göndermiş.rüstem paşa da

mektubu değiştirip, mührü çalıp basarak süleymana oğlunun irana sığındığını söylemiş.sonrası beyazid katledilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…