Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
VATAN yazarı Zülfü Livaneli yazdı..

MERAL'İN MESAJI

Kamuoyu onu Muhteşem Yüzyıl’n yazarı, dostları ise muhteşem bir dost olarak bildi.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin başladığı ilk haftaları hatırlıyor musunuz: Hakaretler, saldırılar, sırtına bir sünnet pelerini geçirip eline tahta kılıç alarak zavallı bir beygir üstünde protesto gösterileri yapanlar... Yani “kamuoyu” dediğimiz toptancılığın kara cehaleti.

Onlara göre padişahlar sadece asar keser, savaşa gider, namaz kılar, içki içmez ve hareme yaklaşmazdı. Bu dizi sayesinde belki de ilk kez gerçeği -o da hâlâ sansürlü bir bölümünü- gördüler ve küplere bindiler.

Ama bir yandan da içlerindeki entrika merakı yüzünden dizinin tiryakisi kesildiler. Şimdi bir fırtına da “Kanuni”nin o pek yakışıklı Şehzade Mustafa’sını ve o çok şirin diğer oğullarını, hatta torunlarını boğdurttuğunu gördükleri zaman kopacak. “Böyle bir şey olmadı” diyecekler ama gerçekler “güm” diye çarpacak kafalarına. Babasından büyük bir imparatorluk devralan Süleyman’ın öldüre öldüre oğul bırakmadığını ve kendisi Zigetvar’da can verdiği zaman tahta mecburen hayatta kalan tek oğlu Sarhoş Selim’in çıktığını öğrenecekler. “Duraklama Devri”nin niye o tarihte başlayacağını anlayacaklar.

Bu yüzden geçenlerde sevgili arkadaşım Meral Okay’a “Çok büyük bir görev yapıyorsun. Popüler düzeyde halkın ilk kez gerçeklerle yüzleşmesini, sağlıyorsun” demiştim.

“Ahh be Zülfücüğüm’’ dedi; “ama neler pahasına!”

Sesi isyan doluydu. Halkın ve basın canavarlarının yaptığı haksızlığa dayanamıyordu, isyan ediyordu.

Hastalığını ilk öğrendiği zaman umutluydu, onu da atlatacağını düşünüyordu ama bu zalim, yere batası, birbirine düşman ortam Meral’de moral falan bırakmadı. Cahil cesaretiyle onu yerden yere vurdular.

Bu yüzden şu önemli sözü tekrarlayıp duruyordu: “Eskiden zalimin zulmü vardı, şimdi cahilin zulmü.”

Bir örnek vereyim: Dizide Hürrem’le Süleyman evlenirken, “Abdullah kızı Hürrem” deniyordu. Ben de basının buna, “büyük hata” olarak saldıracağını bildiğim için, o takdimin çok doğru bir tanımlama olduğunu anlatan bir yazıyla Meral’e dikkatinden ötürü teşekkür etmiştim. Çünkü bütün “mühtedi”lerin, yani İslam dinine dönenlerin baba adı olarak Abdullah, yani “Allah’ın kulu” kullanılırdı. Bugün Anadolu’da İslam’a dönmüş binlerce Ermeni’nin nüfus cüzdanlarında baba adı olarak “Abdullah” yazar.

Meral bu dikkatinden dolayı takdir toplayacağına, ağır bir eleştiri bombardımanı altında kalmıştı.

“Ne yapacağız?” diyordu,

“Cehalet bizi boğuyor artık, ne yapacağız?”

Haklıydı. Hem de yalnız cehalet değil, cehalet ve kötü niyet karması, bu ülkedeki her vicdanlı, iyi niyetli, kaliteli insanı boğuyor artık.

İşte Meral de gitti.

Azrail’le mücadeleyi meslek haline getirmiş olan Sezen, sevgili arkadaşı için çok çırpındı, hatta yeni tedavi yöntemleri bile denendi ama olmadı.

Bir yanda körkütük cahil kötü niyet, bir yanda hoyratlık, sevgisizlik, düşmanlık ortamı; öte yanda Greenpeace’in açıkladığı zehirli yiyecekler, zehirli sular, tavuklar, etler sayesinde bulaşıcı hastalığa dönüşen kanser, Meralciği alıp götürdü.

Seni hiç unutmayacağız sevgili arkadaşım. Ve elbette bir gün bu ülkede zalim de cahil de yenilecek.

Biz göremesek bile

Valla ne Mahiciyim,ne Hürremci,ne de Valideci,

Objektif olarak gözlemleyip yazıyorum yorumlarımı,

Şimdi dünkü bölümde evet Mahi çok hatalı ve vicdansız davrandı,

Ama şunu da hesaba katın,aşık olduğunuz erkek başka bir kadın uğruna sizi silmiş,yıllarca elini bile sürmemiş ve bu kadının tek kozu oğlu,

Tabi ki o kozu zamanı gelince kullanmak isteyip intikam alacaktı,

Zaten Mustafaya da dedi aşkımı söküp attım falan diye,

Mustafayı tebrik ettim,annesine gereken cevabı verdi,kardeşlerini de koruması çok güzel bi davranıştı,

Ama şunu herkes biliyor ki bu fırsat Hürremin elinde olsaydı KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE Mahinin yaptıklarının aynısını yapardı,

Neden mi?

Hatırlayın Mustafayı öldürmek istediğini,sırf güç onun eline geçmesin diye resmen Aybigeyi ve Bali beyi ölüme gönderdiğini,

Ve İbrahime Valideyi durdur yoksa ben yapıcam demesini,

Bu Aybige-Bali bey olayını da çok uzattılar,hem de kız nişanlı sana emanet edilmiş,yanlış

yani yaptıkları,hem de bu kız Sultan olacak niye tek başına yolluyolar adamla,o çok

saçma olmuş belirtmeden geçemicem,

Bu bir çıkar ve menfaat savaşı ve malesef herkes kendi canını menfaatini korumak zorunda,

Valideye gelince başından beri Hürrem çok hırçın ve asi olduğu için istemedi onu ama şahzade doğurduktan sonra gayet adil davrandı bunu unutmayalım,

Sonra gözünün yükseklerde olduğunu anlayınca,Süleymandan güç alarak kendisine sürekli saygısızlık ve itaatsizlik yaptığını görünce ondan kurtulmak istedi doğal olarak,

Haremin yönetimini ona bırakamazdı çünkü o Valide Sultan yani,makam olarak ondan yüksek,

Herneyse burda Valide de Hatice de ortada durarak herkese karşı Hürreme de karşı adil olmaya çalıştılar,

Pargaliyi da yaptığı büyük hatalara ve Haticeyi aldatmasına rağmen Süleymanın gerçekten can dostu olduğu için tebrik ettim,

O da Mahiyle birlik olup gelecek planları yapabilirdi ama yapmadı helal olsun,

Sonuç olarak bu güç ve iktidar hırsı merhamet,vicdan dinlemiyormuş o zamanlar,yani Mahinin yerinde kim olsa canını ve konumunu

korumak için aynı şeyi yapardı tıpkı Hürremin gücünü korumak için Mustafaya oyunlar oynadığı ve öldürmek istediği gibi...

Yalnız bu bölüm Valideyi de Mustafayı da tebrik ettim,vicdanlı davrandılar Mahinin sözlerine karşı ,gözü göz değil demesi

etkileyiciydi,gerçekten intikam peşinde herkes bu sarayda...fazla diziye kendini

kaptırmamak gerek,dizi bu sonuçta...

Benden bu kadar..
.

Son düzenleme:
Kızlar bu hafta hep rüyala hayalle falan geçti hiiç beğenmedim
Tek şey hani hürrem sonunda süleyman iyileştiya geldiler çocuklarıyla elini öptü süleymanın, Mahidevrana baktı o arada tek o hoşuma gitti dahası bozuk...

Son düzenleme:
Uzun zamandır Perşembeleri bu topiği okuyup birşey yazmıyorum.. Muhteşem YÜzyıl'ı izlemek ayrı bir zevk sizleri okumak ayrı. Emeği geçen arkadaşalara teşekkür ederim.

Hazır yazıyorken Meral Okay'a da Allahtan rahmet diliyorum. Dün akşam dedim ki "kadın öldü ama biz hala onun yazdığı bir diziyi zevkle izliyoruz. Hakkını helal etsin." dedim..

Neyse şunu yazmak istiyorum aslında Valide Mahi'ye : "Bana Hürrem'den ne farkım var benim demiştin?" dedi. "Ben sana en önemlisini söyliyim (bakın buradaki ince dokundurmaya lütfen, çok fark var aranızda ama ben en önemli olanını söyliyim). O kendi aklını kullanıyor, sense başkalarının aklını" dedi ya... Allahım, dedim Valide işte şimdi toparladın durumu dedim. Öptüm seni dedim.

Buarada dizinin bir tarihten esinlenerek yazılmış kurgu olduğunun farkındayım. Tarihteki gerçek kişileri tenzih ederek izliyor ve laf söylüyorum. Bunlar benim için bir dizi karakterleri hepsi bu!

bence süleman mahiyle hürremın basında dururken konustuklarını duyuyordu bilinci acıtkı ve bunları hatırlıycak mahi kaybedecek hürrem yenıden gucelenecek veee valıde sultan hürreme yakın gidecek mahiyi silecek gibi bakalım görcez

arkadaşlar hürrem mahinin elinden aldı sülüyü deniyor ama mahi hürremi gebertircesine dövene, sülünün sofrasına zehir katana kadar sülüyle halvete giriyordu.eğer sesini çıkarmasaydı herşey yolunda giderdi.kaç yüzyıllık düzen padişahlar bir kadınla yaşamıyormuş ki.gülfem vardı.o neydi.arada kaç cariye geçti sülüden kimbilir.mahinin dayak ve zehir olayının da gerçekliği pek çok tarihçi tarafından kabul edilmiş.mahidevran sultan bence kesinlikle haksız.zaten tamamen onun olamayan bir adamın peşinde hem kendini hemde oğlunu kurban verdi.o kadarrr/B]

önce yorumlarınızı okudum süper bir bölüm kaçırmışım artık bu akşam netten izliycem

meral okayın ölümüne çok üzüldüm allah rahmet eylsin...bu hafta hep rüyayla geçiştirdiler ama güzel yapmışlar özellikle süleymanın gençliğini oynayan oyuncuyu çok benzetmişler gerçekten..benim merak ettiğim diziyi kim yazıcak bundan sonra bu kadar heyecanlı kaliteli olucakmı ince detaylara ince düşünceleri olan bi senarist lazım meral okay gibi insallah bundan sonrada heyecanla diziyi izlemeye devam ederiz.....

Son düzenleme:
hiç güzel bi bölüm değildi, Mahi yi çıkarcı, menfaatçi, sülü ölsede ,oğlum sultan olsa havasına soktular

netten izleyin..sinir olcaksınız, yok artık diyeceksiniz..

Senaristte hürremci çıktı

Demin izledimm bölümü ancak simdi firsat oldu izlemek ve BAYILDIMMMMMM BU BOLUME COK GUZELDIIII gerçekten insanin içine isleyen bir bolumdu

Hurrem'i cook cooook seviyorummmm bu bolumde gordugumuz gibi Hünkarimizi birtek O seviyor gerçekten mahidevranin gerçek yüzü ortaya çikti o hiç sevmiyor hünkari ancak menfaatlerini

dusunuyor....tahti dusunuyor gicik kadin hiçççç SEVMIYORUM BU MAHIDEVRANI !!!

dizi bitecek gibi söylentiler varrr bitmesiin sakın bi dizi keyfimiz var zaten

Fragman çıkmışşşşşşşşşşşşşş süleyman diyoki herşeyi duydum hasta yatağımda vuhuuu yaşasın mahi pisliği korkak yalaka hallerin bile kurtaramaz busefer bitti kredin artıkınnn hatçe sonunda akıl etti ibrahimi takip ettiriyo peşine bi adam taktırıyo ibrahimde nigara senden çocuuum olsun istiyorum diyo mahi cadısıda herzamanki gibi oğlunu fitliyo dolduruyo malkoçoğlunun kellesini al şanın yürüsün diyo filann uyuz karı

Bende bende hiç sevmiyorum mahidevran cadısını.Hürremin zehir bizim için ben ve çocuklarım için dediği sahnede çok ağladımGerçekten o duyguyu yansıttılar.Ama bundan sonra mahi ağlasın

Huu huuuwww Duymuş demek he bu süper oldu işte.Mahinin gerçek yüzünü görecek sülüman.

ya evet fragman çikmis, bende sevindim hünkarin hasta yataginda herseyi duyduguna :) ama üzüldügüm nokta valibey'in kellesinin alinacagi.... ben aybige ile

onun askini cok begeniyordum keske evlenselerdi..... ne saçma yani mustafa mahidevrani mi dinledi de valibeyin canini alicak (( almasin yaaa off

almayacak canım geçen söledim arkadaşım kostümlerini dikiyor....affedecekmiş aybigenin şehrine gidip evelenecekermiş..

bu diziden nefret ediyorum tarihimizi ayaklar altına alan amaçlı bir yapıt! at sırtında koşturmaktan uyumaya fırsatı kalmayan padişahlarımızı hareme tıkılmış gibi gösteren seviyesiz bir dizi... milletimiz ne çok seviyor böyle ayakta uyumayı çok yazık şu hürrem sıfatıyla rol alan asalak kadındanda ayrı bir nefret ediyorum söylemeden geçemedim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…