Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
40 dak.falan..bir saati gecmez ama seninki niye bukadar sürdüki? princ yerine sülünamin sitres tasimi vardi yoksa

meleğim yaprakları haşladınmı sarmadan önce:26:
ben dün sardım yapraklar tazeydi,yarım saat bile sürmedi pişmesi

Pişti piştiii

Buyrun canlarım dizi sonrası sarma keyfi yapalım

Haftaya değil herhalde sezon finali. Fragmanı hemen verseler keşke:26:

tebrik ediyorum hürremi. iyileşecek olan valideyi öldürdü. kadının elindeki taşı kapkara etti kurtuldu.

fatma niye hala ölmedi deyip duruyorduk. aslında şimdi düşünüyorum da iyi oldu ölüp kurtulmadığı. şehzadeyle manisaya gidecek, ondan çocukları olacak sonra hem şehzadeyi hem çocuklarını kaybedecek.. üstüne bir de mahidevranla beraber ordan oraya sürgün edilerek yaşayacak. hürremi yakmanın en ağır bedeli bu galiba.

geçen hafta izleyememiştim, bohçacı kadın sahnesine koptum..
bohçacı çok güzelmişsiniz sultanım. valla benden bile güzelsiniz.. diyince...
o hürrein gülmememk için kendisini zor tuttuğu sahne varya bayıldım canım benim yaa çok tatlı..

neyse, valide öldü mü ya... hürrem gerçeği hatçeye söylerse, pargalının kelle gider.. ama hürrem nigarı korur diye düşünüyorum...

gülağa da gitti..
nigar da artık dönemez hareme ki dönse de zaten ibrahim manyağı olduğu için hürremi gözü görmüyor..
iyice yalnız kaldı hürroş..
şimdi gülşah mı olacak hürremin yanında.. hiç alışamam desem... kötü ya o. üstelik de başına buyruk bir hatun
hürremin de başını yakar mahiye yaptığı gibi...

Bu diziyi izlemediğim için cok pişmanım, ara ara bakıyorum ama olaylar cok ilerlemiş yakalayamıyorum

Bir habeer vereyim,
Karahan reyting rekortmeni diziye Meryem Uzerli’nin hayat verdiği Hürrem Sultan’ın fettanlık konusunda kendisini aratmayan kızı Mihrimah Sultan karakteriyle dahil olacak. Mihrimah Sultan’ın çocukluk hali dizide son dönemde öne çıkan karakterler arasında yer alıyor.

Mihrimah Sultan, annesinin saraydaki hakimiyetini sürdürmek için çevirdiği entrikaları ve fettanlıkları kısa sürede öğrenip onun gibi davranmaya başlamış, onun bu halini görüp çok şaşıran Hürrem Sultan da “Sen büyüyünce çok canlar yakacaksın” diyerek ileride yaşanacak büyük olaylara işaret etmişti.

Serenay’ın adı geçmişti
Spor hocası Erdinç Bekiroğlu’yla evlendikten sonra setlere ara veren Karahan, şimdi Mihrimah Sultan’ın genç kızlık dönemini oynayacak. Karahan, geçen perşembe “Muhteşem Yüzyıl”ın setini ziyaret etmiş ve dizi ekibine katılacağının sinyallerini vermişti. Karahan’dan önce aynı rol için Serenay Sarıkaya’nın adı geçmiş, ancak Sarıkaya’nın FOX’ta ekrana gelen “Lale Devri” dizisi için yaptığı 3 yıllık anlaşma rolü kabul etmesine engel olmuştu. “Lale Devri”nin yapımcısı Şükrü Avşar, “Serenay’ın sözleşmesi var, hiçbir yere gidemez” demişti.

Bence Serenay daha uygun olurdu tam sultan havası var kızdaaa

yaa kızlar bana bi deyiverin hele bu gülfem neyin nesi hünkarın eşlerindenmi ?ama kimse sultanım filan demiyor
ewet canım gülfem mahidevran dan önceki eşi sanırım yani o da padişahın kadını ama çocuğu yok yani şehzade verememiş onun için gülfem hatun diyolar

karahan kim:26::26: adı yazılmamış merak ettim doğrusu mihramah sultan kim olcak?:26::26::26:

ya millet anketi inceledinizmi bu mahidevran matrakcidan daha az oy almis ayol...matrakciyi sülümanin haremine,mahiyide ibrahimin yakin arkadasi matrakcinin yerinemi koysak:44:

yaa kızlar bana bi deyiverin hele bu gülfem neyin nesi hünkarın eşlerindenmi ?ama kimse sultanım filan demiyor

Gülfem hatun aslen polanyalı olup 1497 yılında istanbulda doğmuştur.Söylenenlere göre kanuni sultan süleyman hürrem sultanı tanıdığı günden beri çok sevmiş,hatta harem görevlileri defalarca başka cariyeleri göndermesine rağmen hiçbir kadınla ilgilenmemiş,taki gülfem hatun gittiğinde kanuni sultan süleyman gülfem hatunu kabul etmiş.Gülfem hatun kanuni sultan süleymana 1 şehzade doğurdu şehzade murad,yine kanuni sultan süleyman bu çucuğuyklada fazla ilgilenmediği söylenir.Şehzade murad 2 yaşına varmadan hastalık yüzünden öldüğüde söylenir.Hürrem sultan 1558 yılında öldükten sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatundan başkasını haremine kabult etmediği söylenmektedir.Gülefm hatunu kanuni sultan süleyman hürrem kadar olmasada sevdiğide söylenir,kanuni sultan süleyman gülfem hatuna çok güzel hediyeler verirmiş ve gülfem hatunun maddi durumu çok iyiolmuş.GÜlfem hatun servetiyle bir cami yaptırmaya kalkışmış fakat parası bittiği için camii inşaası tamamlanamamış,bunun üzerine kanuni sultan süleymanın haremine diğer cariyeler giremediği için cariyelerden birtanesi sırasını ona vermesi karşılığında maddi yardımda bulunacağını söylenir.Çaresiz bir biçimde bunu kabul eden gülfem sultan kanuninin onu çağırdığında hastra olduğunu söylemiştir.Bunu birkaç defa yapması sonucunda kanuni şüphelenir ve gelen cariyeye sorar,oda cami yaptırdığı ve paraya ihtiyacı olduğunu söylemeden,gülfem hatun para karşşılığında sırasını bana sattı diye söyler.Daha sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatunu ve cariyeyi boğdurtarak öldürtür.Gülfem hatunun hatemde kızı gibi seven hanım ağalardan birtanesi olayın gerçek yüzünü anlatır ve ve kanuni sultan süleyman bu olaya çok üzülür,acilen yarım kalan caminin tamamlanmasını ister.Naaşı bugünkü üsküdarda bulunan gülfem hatun camisinde defnedilmiştir.

Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kere dizide Süleyman Gülfem le konuşurken keşke evlatlarımız ölmeseydi biri yaşasaydı gibi bir şey demişti :44::44:

Son düzenleme:

bu ne entrikadir kardesim...iyiki o devirde yasamamisim yahu....ama ilginc bir durum var burda...gülfemin bile parasi yetmiyor camiyi yaptirmaya baska bir cariyenin nasil o kadar parasi oluyorki.......................? ayrica sülüman hayir yapabilsin diye hürremi esirlikten men etti...mahiye dünya kadar servet verdi hayir yapsin diye..gülfem neden sirasini satacak kadar caresiz kaldiki..hani hürremden sonra sadece onu koynuna alacak kadar sevmisti...ay kendimi dedektif gibi hissettim..sülümaaaaaaaaaaan sülümaaaan sende az degilsin ha

günaydın muhteşemin muhteşen insanları
hürrem san ilk defa kızdım valla
hasta yatağında yatan kadına gittin neler söyledin
kadıncağız tam kendine gelmeye başlamışken bir darbede sen indirdin valla
neyse ama bu pargalıda seninle baş eder gibi geliyo azıcık dikkatli olsan iyi olur
eğer bu olay ortaya çıkarsa pargalının cevabı şöyle olur gibime geliyo o benim ikiz kardeşimdi diyecek sanki
ahh mahii ahh koca devletin parasını har vurup haarman savurdun sırf bu yüzden alacaklar seni görevden innnnşallahhh
ya bu mıstıkta ne ayran gönüllü çıktışu suratsız fatmayada gönül indirdin yaa birşey demiyorum
hee birde bu fatma hürremin yüzünü yaktığında bu mıstık küçücük bir sümüklü değilmiydi yani aralarında nerdeyse bir 10 yaş vardır herhalde
koca karı fatma

yok aman yok o yillarda yasa basa pek bakmiyorlarmis herhalde...padisaha kücücük kizlar...ogluna kartlasmis tavuklar...bana öyle geliyorki bizim soyun erkekleri teeeeee o zamanlardan kadin görünce dengeyi kaybediyormus

yok aman yok o yillarda yasa basa pek bakmiyorlarmis herhalde...padisaha kücücük kizlar...ogluna kartlasmis tavuklar...bana öyle geliyorki bizim soyun erkekleri teeeeee o zamanlardan kadin görünce dengeyi kaybediyormus

valla bu mıstık babasınıda geçti maymun iştahlı
büyük küçük bakmıyo alıyo koynuna hani erkeğin kadından büyük olmasını anlarım da kadın büyük olunca biraz farklı oluyo be :44:

sorma kardesim ya..yani matrakciyi allayip boyayip sexi bir gecelik giydirseler onun bile gözünün yasina bakmayacak

Validenin katili hürremdir gitti hasta yatağındaki kadına müjdeli haber verir gibi yetiştirdi hele o ağzını yamuk yumuk oynatmıyormu zıvanadan çıkıyorum resmen

sevgili muhteşem yüzyıl izleyicileri arkadaşlarım beni gülfem hatun konusunda aydınlattığınız için sizlere teşekkürü bir borç bilirim.

ewet canım gülfem mahidevran dan önceki eşi sanırım yani o da padişahın kadını ama çocuğu yok yani şehzade verememiş onun için gülfem hatun diyolar

cnm gülfemin çocuğu olmuş ölmüş birdaha olmamış sonra mahi gelmiş zati...

Validenin katili hürremdir gitti hasta yatağındaki kadına müjdeli haber verir gibi yetiştirdi hele o ağzını yamuk yumuk oynatmıyormu zıvanadan çıkıyorum resmen

pargalının suçu o abla hürremi günah keçisi seçtin
kızımız mihrimahta geliyor yakında birdi iki olacaklar bakalım pelin karahan rollün hakkını verecek mi?

yatalak kadına söylenecek lafmıydı ey hürrem.zati ölcekti ne alaka.bütün zehrini akıttın rahatladın.kadının tuttuğu taş karardı bee.kırdım notunu bilesindaye iyice bilenecek sana şimdi yandın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…