40 dak.falan..bir saati gecmez ama seninki niye bukadar sürdüki? princ yerine sülünamin sitres tasimi vardi yoksa
meleğim yaprakları haşladınmı sarmadan önce:26:
ben dün sardım yapraklar tazeydi,yarım saat bile sürmedi pişmesi
ewet canım gülfem mahidevran dan önceki eşi sanırım yani o da padişahın kadını ama çocuğu yok yani şehzade verememiş onun için gülfem hatun diyolaryaa kızlar bana bi deyiverin hele bu gülfem neyin nesi hünkarın eşlerindenmi ?ama kimse sultanım filan demiyor
Bu diziyi izlemediğim için cok pişmanım, ara ara bakıyorum ama olaylar cok ilerlemiş yakalayamıyorum
Bir habeer vereyim,
Karahan reyting rekortmeni diziye Meryem Uzerlinin hayat verdiği Hürrem Sultanın fettanlık konusunda kendisini aratmayan kızı Mihrimah Sultan karakteriyle dahil olacak. Mihrimah Sultanın çocukluk hali dizide son dönemde öne çıkan karakterler arasında yer alıyor.
Mihrimah Sultan, annesinin saraydaki hakimiyetini sürdürmek için çevirdiği entrikaları ve fettanlıkları kısa sürede öğrenip onun gibi davranmaya başlamış, onun bu halini görüp çok şaşıran Hürrem Sultan da Sen büyüyünce çok canlar yakacaksın diyerek ileride yaşanacak büyük olaylara işaret etmişti.
Serenayın adı geçmişti
Spor hocası Erdinç Bekiroğluyla evlendikten sonra setlere ara veren Karahan, şimdi Mihrimah Sultanın genç kızlık dönemini oynayacak. Karahan, geçen perşembe Muhteşem Yüzyılın setini ziyaret etmiş ve dizi ekibine katılacağının sinyallerini vermişti. Karahandan önce aynı rol için Serenay Sarıkayanın adı geçmiş, ancak Sarıkayanın FOXta ekrana gelen Lale Devri dizisi için yaptığı 3 yıllık anlaşma rolü kabul etmesine engel olmuştu. Lale Devrinin yapımcısı Şükrü Avşar, Serenayın sözleşmesi var, hiçbir yere gidemez demişti.
Bence Serenay daha uygun olurdu tam sultan havası var kızdaaa
yaa kızlar bana bi deyiverin hele bu gülfem neyin nesi hünkarın eşlerindenmi ?ama kimse sultanım filan demiyor
Gülfem hatun aslen polanyalı olup 1497 yılında istanbulda doğmuştur.Söylenenlere göre kanuni sultan süleyman hürrem sultanı tanıdığı günden beri çok sevmiş,hatta harem görevlileri defalarca başka cariyeleri göndermesine rağmen hiçbir kadınla ilgilenmemiş,taki gülfem hatun gittiğinde kanuni sultan süleyman gülfem hatunu kabul etmiş.Gülfem hatun kanuni sultan süleymana 1 şehzade doğurdu şehzade murad,yine kanuni sultan süleyman bu çucuğuyklada fazla ilgilenmediği söylenir.Şehzade murad 2 yaşına varmadan hastalık yüzünden öldüğüde söylenir.Hürrem sultan 1558 yılında öldükten sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatundan başkasını haremine kabult etmediği söylenmektedir.Gülefm hatunu kanuni sultan süleyman hürrem kadar olmasada sevdiğide söylenir,kanuni sultan süleyman gülfem hatuna çok güzel hediyeler verirmiş ve gülfem hatunun maddi durumu çok iyiolmuş.GÜlfem hatun servetiyle bir cami yaptırmaya kalkışmış fakat parası bittiği için camii inşaası tamamlanamamış,bunun üzerine kanuni sultan süleymanın haremine diğer cariyeler giremediği için cariyelerden birtanesi sırasını ona vermesi karşılığında maddi yardımda bulunacağını söylenir.Çaresiz bir biçimde bunu kabul eden gülfem sultan kanuninin onu çağırdığında hastra olduğunu söylemiştir.Bunu birkaç defa yapması sonucunda kanuni şüphelenir ve gelen cariyeye sorar,oda cami yaptırdığı ve paraya ihtiyacı olduğunu söylemeden,gülfem hatun para karşşılığında sırasını bana sattı diye söyler.Daha sonra kanuni sultan süleyman gülfem hatunu ve cariyeyi boğdurtarak öldürtür.Gülfem hatunun hatemde kızı gibi seven hanım ağalardan birtanesi olayın gerçek yüzünü anlatır ve ve kanuni sultan süleyman bu olaya çok üzülür,acilen yarım kalan caminin tamamlanmasını ister.Naaşı bugünkü üsküdarda bulunan gülfem hatun camisinde defnedilmiştir.
Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kere dizide Süleyman Gülfem le konuşurken keşke evlatlarımız ölmeseydi biri yaşasaydı gibi bir şey demişti :44::44:
günaydın muhteşemin muhteşen insanları
hürrem san ilk defa kızdım valla
hasta yatağında yatan kadına gittin neler söyledin
kadıncağız tam kendine gelmeye başlamışken bir darbede sen indirdin valla
neyse ama bu pargalıda seninle baş eder gibi geliyo azıcık dikkatli olsan iyi olur
eğer bu olay ortaya çıkarsa pargalının cevabı şöyle olur gibime geliyo o benim ikiz kardeşimdi diyecek sanki
ahh mahii ahh koca devletin parasını har vurup haarman savurdun sırf bu yüzden alacaklar seni görevden innnnşallahhh
ya bu mıstıkta ne ayran gönüllü çıktışu suratsız fatmayada gönül indirdin yaa birşey demiyorum
hee birde bu fatma hürremin yüzünü yaktığında bu mıstık küçücük bir sümüklü değilmiydi yani aralarında nerdeyse bir 10 yaş vardır herhalde
koca karı fatma
yok aman yok o yillarda yasa basa pek bakmiyorlarmis herhalde...padisaha kücücük kizlar...ogluna kartlasmis tavuklar...bana öyle geliyorki bizim soyun erkekleri teeeeee o zamanlardan kadin görünce dengeyi kaybediyormus
valla bu mıstık babasınıda geçti maymun iştahlı
büyük küçük bakmıyo alıyo koynunahani erkeğin kadından büyük olmasını anlarım da kadın büyük olunca biraz farklı oluyo be :44:
ewet canım gülfem mahidevran dan önceki eşi sanırım yani o da padişahın kadını ama çocuğu yok yani şehzade verememiş onun için gülfem hatun diyolar
Validenin katili hürremdirgitti hasta yatağındaki kadına müjdeli haber verir gibi yetiştirdi hele o ağzını yamuk yumuk oynatmıyormu zıvanadan çıkıyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?