Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
muhtesem ötesi bi filan yapmış senarist çok beğendim hele kanuninin söylediği şiire bittim meral okayda yasasaydı bu kadar yapardı yerini aratmıyo helal olsun senaritte

bu lafta hoşunuza gitmiştir
Harem neki dünyayı ben yönetecemm
ama yine kimse anlamıcakk

bakış açısı:) nerden baktıgınıza bağlı tabiki sadece bir dizi

Oyyyy looooo loo liiiiii, looooo liiiiiiiiiiiiiiiii Hürrem reis için çaldı kızlar final müziğide
cidden muhteşem bi finaldii....hürrem sultan çok yaşa diye bağırsalardı bıde hahah
harikaydı Hürrem

bu sezonu bitirmiş bulunmaktayıız kızlaar
final güzeldi yeni sezonda buluşmak üzere cümleten iyi geceleer

offf bittiii yaaa
sizinle izlemek ayrı güzeldi kızlar
4 ay görüşmek üzereee

bu bölüm de degıl sülümanın okudugu sıırler eskı bölümlerdede müekmmle yaa bılenler paylassın abııı

Son düzenleme:

Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım,
Can dostum, en yakınım, güzellerin şahı sultanımKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir

Hayatımın, yaşamımın sebebi Cennetim, Kevser şarabım
Baharım, sevincim, günlerimin anlamı, gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim, benim gülen gülüm,

Sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meş’alemKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı,

Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilimKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir
Gönlümdeki Mısır’ın Sultanı, Hazret-i Yusuf’um, varlığımın anlamı,

İstanbul’um, Karaman’ım, Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilimKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşan’ım ve Kıpçağım, Bağdad’ım, Horasan’ımKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir

Güzel saçlım, yay kaşlım, gözleri ışıl ışıl fitneler koparan sevgilim, hastayım!
Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır, çünkü bana eza ederek kanıma sen girdin, bana imdad et, ey Müslüman olmayan güzel sevgilimKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir

Kapında, devamlı olarak seni medhederim, seni överim, sanki hep seni öğmek için görevlendirilmiş gibiyimKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir
Yüreğim gam ile, gözlerim yaşlarla dolu, ben Muhibbi’yim, sevgi adamıyım, bana bir şeyler oldu, sarhoş gibiyimKanuni Sultan Süleymanın Hürrem Sultana yazdığı şiir Bir hoş hale geldim

bu çok güzel kızlar

Son düzenleme:
Hürroş: Hürroş, kutluyorum şekerim. Şimdi önünde bir engel var, o da şehzade Mustafa'nın bertaraf edilmesi. Allah'ın izniyle o da olacak. İbrahim Paşa'yı saymıyorum o artık kendi derdinde. Zaten Mahi'ye tekmeyi bastı yeter artık diye. Görmeliydin o sahneyi, nefisti valla. Bu arada Mahi'ye 'Keramet gözyaşında olsaydı boy boy çocukların olurdu.' demene hasta oldum. Neyse, Eylül'de görüşürüz canımcım.

İbrahim Paşa: Paşam, boşanıyorsunuz anladığımız üzere. Şimdi ben sizi çok severim bilirsiniz ancak bir şeyleri de yaparken düşünmek gerekmiyor mu? Gerçi Nigar'ın hamile olduğundan haberiniz yoktu. Eğer bebeği düşürseydi ya da hiç hamile kalmamış olsaydı hiçbir şey ortaya çıkmayacaktı... Olan oldu... Öyle bir durum ki ne diyeceğimi de şaşırdım yahu. Beklemek lazım galiba.

Hatice Sultan: Hatice, aslında boşanmakla iyi yaptın. ama içimden de bir ses diyor ki sen paşayı affedeceksin. Bir hayli saplantılı bir sevgin var çünkü ona karşı. Hani tek dünyan İbrahim Paşa'dan oluşuyor. Yaşadıkların hiç kolay değil tabii. Şimdi yaklaşık üç aylık bir tatil var önümüzde. İyice bir düşün taşın istersen yine de. Gerçi düşünülecek bir şey yok o ayrı, ben biraz seni düşündüğümden böyle söylüyorum. Bakalım zaman ne göstercek...

Mahidevran Sultan: Mahi, en sonunda paşadan bile fırçayı yedin. Adam haklı, senelerdir senin püsürüklerinle uğraşıyor. En ufak şeyde soluğu paşanın kapısında alıyorsun. Yaparken düşünmüyorsun, sonra aman İbrahim yetiş. Öf yahu. Rahmetli Valide Sultan'ımıza da böyleydin. Hep başkalarına dayıyorsun sırtını hep. Ama bu sefer çok iyi oldu. Vallahi içimin yağları eridi. Hadi bakalım, Manisa'nın yolları taştan.

bencede güzel finaldi . özellikle hürrem ve ibrahim in agzindan kendileriyle ilgili söyledikleri kisimlar cok etkiliyiciydi.

diger yandan osmanliyi hürrem bitirmedi, osmanli, avrupadaki sanayi devrimine ayak uyuduramadigi icin yikildi, fethettigi ülkeleri sömürmedigi icin bitti.
birbirini ezip öldürmek saltanatlara mahsus bisey, bende tarihi karakter olarak hürremi sevmesemde kardes katli, evlat katli sultan süleyman dönemine ait bir mesele degildir.
Hem hicbir saltanat ilel ebet ayakta durmaz, gün gelir yikilir.

ayrica devsirme politikasi bence akillica imis ondan osmanlinin ömrü bu kadar uzun olmus , aksi olsa daha cok güc catismasi olur siniflar olurdu.

Herneyse final muhtesemdi.

muuuuuuhhhhteşem olmuş gerçektende bayıldım,sinema filmi izler gibi izledim zaten yazık oğlumu bile yatıramadım dizi bitecek diye zavallım benim yüzümden o saatlere kadar kaldı çünkü hiçbi sahnesini kaçırmak istemedim hani kaçırılacak gibide değildi,yapımcıların ve oyuncuların ellerine sağlık gerçektende hakkını vererek yapıyorlar işlerini

Kızlar hep kulaklarınızı çınlattım valla izlerken. Dedim kim bilir kızlar ne çok sevinmişlerdir diziyi izlerken. Ohhh içimin yağları eridi valla. sanki harem bana kalmış gibi sevindim :))) Sonunda Hüroş taktı tacı geçti haremin başına... En yakın zamanda topkapıyı tekrar ziyarete gideceğim. Haremi gezerken hep aklıma geliyor dizi. Diyorum neler yaşamışlar bu odalarda... Muhteşem bir sezon finaliydi...

Yalnız şunu merak ediyorum. Hatice boşuyor mu ibramı?

evet bosuyor ohh ıyı de oluyor .

aslın da bu fınal de uzuldum bırazcık ıbrahıme ama

hakettı o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…