Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

aynı fıkırdeyım .hurrem o oyunu oynamasa bıle mahı zaten o gıdısatta gorevden alınacaktı .görgüsüz ne oldum delısı oldu bırden

aklını kullanıp kendını gosterseydı .sefer zamanın da gorgusuzluk yapıp abuk subuk borclara gırmeseydı .boyle yaparak zaten elınde

sonun da gorevden alınacaktı .haa bugun alınmıs haa aylar sonra ne farkeder

gülfem oyuna alet edıldı ama ,bu oyun onun da ısıne yaradı .mahı sankı gulfemı adam yerıne mı koyuyordu .

neyse kı sonun da yıne hurrem kazandı

dün akşam sevgili Meral Okay*a saygısızlık yapan üye banlanmış. teşekkürler kk yönetimi

aynen bende katılıyorum canım öyle büyük sanatçılar her zaman gelmiyor bizdede kıymeti bilinmiyor

ablacım kadının ne kötülüğünü gördüler de böyle konuşuyorlar anlamıyorum, hepsi ezberletilmiş düşünceler işte

sanata armağan ettikleri mükemmel...tüm mal varlığınıda insanlara bıraktı, başka söze gerek yok zaten

akşamki bölüm güzeldi.bir hürremci olduğum için son hoşuma gitti.ama bir dahaki sezona film yok gibi hissettim sanki.gerçi bu kadar tutan bir diziyi bitirmezler ama.herkesin başına iyi yada kötü herşey geldi.nigara ölüm, ibrahime boşanma., dayeye ölüm, hürreme harem gibi.yanlız hürrem ve mahiden gelecek sezon çok korksun.hatice bir ara dedimki salak kabul edecek ibrahimi derken boşanacağım dedi.çok şaşırttı.saray hürremci artık

Ey benim gülen yüzüm, sevgilim..
Senin güzelliğin dünyaya dedikodudur.
Bu ne güzellik? Bu ne yüz? Bu ne güldür ?
Acaba saçın amberi görüp mis kokulu olmuş ?
Bu ne saç, bu ne kahkül, bu ne zülüftür…
Aklım saçının kokusuyla doludur, bu ne güzel koku, bu ne ıtır, bu ne hoştur…
Gözyaşı dalgalarım taşıp başımdan aştı,
Bu ne deniz, bu ne ırmak, bu ne nehirdir..
Muhibbi ansızın divane oldu..
Bu ne aşktır ? bu ne derttir ? bu ne huydur …
Kanuni Sultan Süleyman

''Ben Alexandra La Rossa..Osmanlı sarayına satılmış rutenalı köle..
Dinyepe Nehri'nden Karadeniz'e savrulmuş köle, Anası ,babası ,kardeşleri ,sevdikleri yok olmuş köle !
Bu dev dalgaların üstünde her an ölsemde cennette aileme kavuşsam diye dua eden , 17 yaşında dünyanın kederini, zalimliğini öğrenmiş, 1 günde 1000 yaş almış, yaşamaktan caymış kadersiz, kimsesiz Alexandra ! Ben Alexandra La Rossa ...
Kederimi kimseye söylemedim paylaşmadım , derdimi derin kuyulara bağırdım , denize döktüm , dalga alıp götürdü...
Canımı yakan herşeye kahkaha ile cevap verdim , göz yaşımı sadece ailem için akıttım , bu köle kızdan bir sultan yarattım ...
Kadere karşı koydum... Ve işte şimdi hayatımın kaderimin değiştiği yerdeyim ! Sultan Süleyman'ın sarayında !
Başlarına yıkmak istediğim bu saray artık benim evim,yuvam ! İntikam için duran kalbimin aşk için yeniden atacağını nerden bilebilirdim ki ?!... Ben Hürrem ! Sultan Süleyman'ın kölesi, cariyesi, sultanı! Beş evladının anası, nikahlı karısı Hürrem ! Miski, amberi,varı, yoğu, sevgilisi, parlak ayı, yakını, sırdaşı, güzeller içinde sultanı... Hürrem !
BEN HÜRREM ! Mehmet'in , Mihrimah'ın, Selim'in, Beyazıt'ın, Cihangir'in talihli anası ! Haseki...Hürrem..Sultan !...
Evlatlarım ben size, kendime bir söz verdim ! Yemin ettim.. Vaktiyle diz çöküp etek öptüğüm af dilediğim herkes gün gelecek benim önümde diz çökecek dedim !
İşte o günler geldi çattı ! Bana türlü cefayı, kederi, eziyeti layık gören düşmanlarımın sonu geldi ! Artık korksunlar benden... Zira aldıkları her nefesi zehir edeceğim onlara...
Ateş olup üzerlerine yağıcam !
....
Harem ne ki ?! Dünyayı ben yöneticem...!

:118:

Son düzenleme:

and içer gibi bu sözleri söylüyoooo

dün akşamki bölümü hiç beğenmedim...
mahiye yaptığı ne büyük bir kötülüktü..
Bahtıkara mahi yine onun entrikalarının kurbanı oldu..
gülfemi de alet etti işlerine
havalı havalı bi de taaacı da taktı

sülüman da gitti ,yaptığı tezgahın ödülü gibi
yok saçına amber değmiş, yok bilmem ne kokuyormuş..aymış, yıldızmış şiirler döktürdü

hiç beğenmedim hiç..zaten başlardan sonlara doğru uyukladım tv karşısında
son yarım saat seyrettim..
efendi hazretlerinin bile kim olduğunu seyredemedim..
burayı okudum öğrendim,iskendermiş meğer...
o da çok saçma oldu...

Harem ne ki ?! Dünyayı ben yöneticem...!
yürü beee hürremim

son yarım saat ne güzeldi de mi gacım

yorumun çok hoş olmuş ya, çok güldüm

tatlı bacım, biz son yarım saatte dünyadan koptuk uçuşa geçtik
and içer gibi söylemiyo gızzz and içiyooo aslanım hürroş evelallah
şiir hele ayy çok berbattı hele taç hele hürremm ayy ay ayyy

Sabah gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, Muhteşem Yüzyıl dizisini övdü ve 'brova' denilecek şu konulara dikkati çekti:

-Bağnazca yaklaşımlara, saldırılara, tehditlere rağmen; tarihine ilgi duymayan insanları bile Sahaflar Çarşısı'nda kitap aramaya yönelttiğin için...

-Koskoca TRT'yi bile Osmanlı dizisi yapmak üzere peşine taktığın için..

-Bunca dizi enflasyonu arasında, onca reklam bombardımanının ortasında hepimizin burnunu her çarşamba ekrana yapıştırdığın için...
Eğer doğru konumlandırılırsa, Türkiye'de bir diziye milyonlarca dolar akıtmanın risk oluşturmadığını ispatlayıp, yapımcıların yüreğine cesaret aşıladığın için...

-Muhteşem dekor, kostüm ve figürasyonun sadece devlet kanallarının prodüksiyon kaynaklarıyla karşılanmayacağını dosta düşmana gösterdiğin için...

-Dönem dizilerine 'belgesel' gözüyle bakmanın saçmalık olduğunu anlattığın için...

-Başta Meryem Uzerli olmak üzere şov dünyasına yeni oyuncular kazandırdığın için...

-Diziye duyulan ilgiyi önemli bir sosyal sorumluluk projesine yönlendirdiğin için...

-Ve... 'O Kadın'ı, sevgili Meral Okay'ı daha fazla kişinin rahmet ve minnetle anmasını sağladığın için teşekkürler Muhteşem Yüzyıl...

alintidir..

Hürremn bıynu altında kalsın emiiiii bin türlü entrikalarla kafasına takdırdı o abajuru amacıda oydu zaten ağzını yaya yaya sulandı sülümana buda sülüman gelsin bari hünkar köranacım körrr gözü bile görmüyor hiç bişeyi durun bakalım daha neler edecek hürrem kazığı sağlam yere bağladı tabi kimse çözemez artık onu bu nasıl bir hırstır böylee gözübişi görmüyorrr

Heeee bacım yaaaa sülo nasıl şiir okuyor na demiiii bide güzel olsa gam yemiyecem yani

Benim hünkarım bana daha güzel şiirler okıuyorrr hemmmm sülonun okuduğu nedirkii yaniiii

:13::13:

abajur benzetmene bayıldım bacım.he valla, tıpkım abajur gibiydi

:86::86::86:

sofrada sülümanla yemek yerken alttan alttan, her zaman ki gibi, sülüyü mahiye karşı dolduruşu, kötülük saçması,
ne canavarlık, tam ağzından ateş çıkıyordu

mahi validenin odasına yerleşecek diye çatladı ortadan,rakel e olan borç meselesini coşturdukça coşturdu..
halbuki borç yiğidin kamçısıdır,öderdi yaniii..
oysa ki ;kendisinin saray görevlilerine, pis planları için dağıttığı keselerin haddi hesabı yokkkk

onlar bile 2 harem bütçesi ederrrr..

Koca yaz boyunca ıssız mı kalıcak şimdi bu topik
Ben dizimi isterimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…