kız ne çabuk yazdın buınları
çok enteresansınız hakkaten yahuu hürrem osmanlının düşmanıydı..
Ooofffff yaaaa Mustafanın uğurlama töreni yapılırken göz kapaklarım yer çekimine yenik düştü asıl dananın kuyruğu ondan sonra kopmuş cumartesi netten izleyim bari
bencede güzel finaldi . özellikle hürrem ve ibrahim in agzindan kendileriyle ilgili söyledikleri kisimlar cok etkiliyiciydi.
diger yandan osmanliyi hürrem bitirmedi, osmanli, avrupadaki sanayi devrimine ayak uyuduramadigi icin yikildi, fethettigi ülkeleri sömürmedigi icin bitti.
birbirini ezip öldürmek saltanatlara mahsus bisey, bende tarihi karakter olarak hürremi sevmesemde kardes katli, evlat katli sultan süleyman dönemine ait bir mesele degildir.
Hem hicbir saltanat ilel ebet ayakta durmaz, gün gelir yikilir.
ayrica devsirme politikasi bence akillica imis ondan osmanlinin ömrü bu kadar uzun olmus , aksi olsa daha cok güc catismasi olur siniflar olurdu.
Herneyse final muhtesemdi.
aynen öyle nnyyyybütün sene okudum burayı, geçen sezonki tarihçi ablalarla yaşanan kavgalar yüzünden edindiğim alışkanlıkla bu sezon da hiç yazmadan takip ettim ama sezon finalinde tutamadım kendimi yazayım bari dedim:))
süper bir final gecesiydi oh be sonunda dedim:))
ama hürremin gülfeme yaptığı pek yakışmadı, 1. farklı şekillerde halledebilirdi gereksiz bir risk aldı 2. gülfeme çok ayıp etti, o hürreme hiç kötülük etmemişti 3. yeterince zekice değildi, 4. klasik bir entrika tipiydi, validenin ona birinin dilini kestirerek yaptığında öğrendiği ve daha geçen bölüm deneyip beceremediği entrikanın aynısıydı, hürrem kendini tekrar etti, ondan beklemezdim:))
izlerken bu boğdurma işini mahiden habersiz fatma yaptırmıştır diye düşünüyordum sonuçta mahinin mustiyle gitmesi fatmanın da işine gelir o da sancağa giderdi.. hatta hürrem fatmayı terasta mustafa ile gördüğünden beri fatmayı kullanarak yada en azından aklına bir şeyler sokarak mahiden kurtulmasını bekliyordum öyle bir sahne hayal edecek sanmıştım ama o da olmadı..
biz o tarihe yön veren kadından dostuna daha dost, düşmanına daha düşman ve daha zekice hamleler bekliyoruz dimi zeboş? gerçi yaşı daha küçük, 30lara ancak gelmiştir, bundan sonra yavaş yavaş devlet işlerine el atar.. valideden harem entrikalarını öğrendi şimdi iskenderden de politika entrikalarını öğrenir..
daha önce hatice ibo aşkı kavuşamamaları falan yaşanırken, burada birileri, tarihte ibrahim haticeyi aldatmış, süleyman öğrenince ibo gözden düşmüş, infaz kararının sebebi bu aldatma değil ama ibonun kredisini bitirmiş bu iş, diğer şeylerin yanında bu yaptığınında etkisi olmuş falan diyorlardı...
bakalım görelim diğer sezon neler olacak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?