Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Valla en cok gülfem hatuna üzülüyorum hürremin mahidevran icin kurdugu tuzagın oyuncusu oldu..

hürroş hayırlı olsun,bizde dört gçzle bekledikve mahi ile ibrahim geçmiş olsun,bir bardak soğuk su için

kız ne çabuk yazdın buınları

kııız month yazmaz mıyımmmmmmm kendımden geçtim kalkıp halay çekip sokağa çıkıp hürrem sultaaan oleeeeey dıye bağırasım geldi verdiler gazı kendımden geçmişim hop dıye yazıverdım şiiri bu muhteşem finali muhteşem hürroşumuuz sizinle izlemek buyuk zevkti kızçeler 2 bucuk ay sonra yenıden çarşambaları kopmaya devam ediciz ben yıne gelıp konuşurum kendı kendıme yrn sabahta fınal sınavm var bu fınalden sonra nasıl olur bılemicim gidim de ona çalışım şindi hepınıze

çok enteresansınız hakkaten yahuu hürrem osmanlının düşmanıydı..

evet en baslar da dusmandı ama ,artık osmanlıyı özü gibi benımsedıgını ıfade eden cok guzel bır soz soyledı ;

"intikam için duran kalbımın ,tekrar aşktan atabılecegını nereden bılebılırdım kı "

bence bu soz yeterlı cevaptır

Çok güzel bir bölümdü...
Hürremin oyununa ben bile inandım.. Oyun oynadığını öğrenince "aaaa Hürrem yapmış" dedim... Bİr an içim cızladı sonra dedim ki Mahi de salaklığıyla ona bu fırsatı vermeseydi. Sen böyle zor bir dönemde Haremi adam gibi yönetiyim de kendimi göstereyim diyeceğine git şaşa içinde yaşa sen önce kendini ispat et... Ne demişler iş bilenin kılıç kuşananın...
Hürrem'in yanında Güllüşahı görmek istemirem diyorum ama ona da iyi oluyor düşmanına hizmet ediyor aslında doğru yolu buldu:)
Gülfem aslında oyuna alet olmuş gibi görünüyor ama zaten mahi onu aşağılayıp duruyordu, söznü dinlemiyor uyarılarına kulak asmıyordu. Mahi herşeyi haketti kusura bakmasın artık. Tıpış tıpış oğlunun yanına gitsin. Zaten gitmediği kabahat senin ne işin var sarayda sülü ile aranda birşey kalmayalı yıllar olmuş oğlun da saraydan ayrılıyor yani bu ne hırs ben yöneticemmiş bir de yönetebilseydin gam yemiycektik. Hürrem'i yönetmek, hava atmak, aşağılık duygularını bastırmak istedin ama harem böyle yürümüyor gördün!!!
Hatçe kızımız İbo inkar etsin diye bekledi ama hayret ettim ki İbo itiraf etti... Hatçenin ezber bozuldu tabi.. Kovdu iboyu şimdi napsın onu düşündü sonra tekrar çağırdı.. Bence İboyu boşayacak ama aynı evde evli gibi duracak. abisine söylemiycek başı gitmesin diye..
Sizce Nigar'ı çocuk doğduktan sonra öldürtür mü? Ben sanmıyorum.. Yufka yürekli hatçe kıyamaz...
Yeni dönem HÜrremin dönemi olacak belli ama intikam yeminleri etti sonunda yani önümüzdeki sezon Hürrem kendinden nefret de ettirebilir... Bilemiyom..

gerçekten güzel bir bölümdü sinema filmi tadında idi pargalıya üzüldüm biraz ama mahiye ne güzel dedi buktım senin arkanı toplamaktan dio haklı adam kendi paçasını kurtarmaya çalışıyor amaaaa hürreme nasılda yakıştı kızlar süperdi

Dün en çok beğendim sahne tartışmasız Mahi'nin yine pargalıdan medet umup yardım istediği ve ağzının paıyını aldığı sahneydi. Susun artık yıllardır arkanızı toplamaktan bıktım.. Süperrdi. Eğer pargalı olmasaydı Mahinin sonu çoktan gelirdi. Hep ona sığında çocuk gibi ne hata yapsa nasılda İbrahim örtbas eder dedi. Evet Hürrem'in başa geçmek için Gülfem'i kullanması hoş değildi ama Mahi'nin o kademeye gelmek için yaptıklarını düşünürsek bu da yapılır o zaman ki aslında bana göre yapmasına bile gerek yoktu nasılsa Mahi ödeyemeyecekti Gülfem duydu bir kere elbet diyecekti Sülümana. Zaten o ödense de yine harcama yapacaktı ama hızlandırmak istedi Hürrem. Soruyorum Mahiyi tutanlara, Hürrem onun yanında yer alan hang kişiye kötülük yaptı herzaman korudu, Mahi Sülüman'a güç kazanmak içi yakınlaşırken Hürrem aşkla yaklaştı ki Süleyman ölüm döşeğindeyken ölürse diye zehir içmeyi göze aldı ki öyle sanarak elinden içti de.. Rahmetli validenin dediği gibi Hürrem kendi aklıyla Mahi başkalarının aklıyla hareket etti ve sonuç bu..

Ooofffff yaaaa Mustafanın uğurlama töreni yapılırken göz kapaklarım yer çekimine yenik düştü asıl dananın kuyruğu ondan sonra kopmuş cumartesi netten izleyim bari

hangi kanalda olduğunu hatırlamıyorum ama meral okayın bi söyleşisini izlemiştim hatice sultanın pargalıyı boşayacağını ve bir hülle olayının gerçekleşeceğini söylemişti....acaba nasıl olacak???:...acaba nigar ve matrahçıda olacakmı bu hülle işinde?::....

Akşamki bölüm neydi öyle helekı haticenın ruya gördüğü sahne allahım barı gercek bebek koyun oyuncagım benn dıye ısyan edıyordu bebek :)gelelım mahıye ıyı oldu sana suleymanında dedıgı gıbı sana cok sans tanıdı ama sen guzel kulanamadın onları hele hurrem sana laf sokduya deıd ya sımdıye kadr bır yıgın boyunca cocugkların olurdu dıye onu ne ıcın sokdu sana hatırlamıorum ama ıyıde dedı :) hurros kız basa gecdın sonunda pek guzeldın hele o sulonun kapıdan cıkınca butun carıyeler nasılda önunde egıldı ya cok pıs kahkaha atım :) nıgar sende artık eylule kadr o gobek ıle gezersın bı hurreme cekemedın bak sulatnına ıkı bolumde doguruyor sen 1 aydır hala hamılesın kı ustuen bı 4 ay daha eklenır artık cocuk ıcerde butun herseyı ogrenırde cıkar ahh ahh fınalde oldu sımdık ne ızlıcez bız halvet yok entrıka yok off off

bütün sene okudum burayı, geçen sezonki tarihçi ablalarla yaşanan kavgalar yüzünden edindiğim alışkanlıkla bu sezon da hiç yazmadan takip ettim ama sezon finalinde tutamadım kendimi yazayım bari dedim:))

süper bir final gecesiydi oh be sonunda dedim:))
ama hürremin gülfeme yaptığı pek yakışmadı, 1. farklı şekillerde halledebilirdi gereksiz bir risk aldı 2. gülfeme çok ayıp etti, o hürreme hiç kötülük etmemişti 3. yeterince zekice değildi, 4. klasik bir entrika tipiydi, validenin ona birinin dilini kestirerek yaptığında öğrendiği ve daha geçen bölüm deneyip beceremediği entrikanın aynısıydı, hürrem kendini tekrar etti, ondan beklemezdim:))
izlerken bu boğdurma işini mahiden habersiz fatma yaptırmıştır diye düşünüyordum sonuçta mahinin mustiyle gitmesi fatmanın da işine gelir o da sancağa giderdi.. hatta hürrem fatmayı terasta mustafa ile gördüğünden beri fatmayı kullanarak yada en azından aklına bir şeyler sokarak mahiden kurtulmasını bekliyordum öyle bir sahne hayal edecek sanmıştım ama o da olmadı..
biz o tarihe yön veren kadından dostuna daha dost, düşmanına daha düşman ve daha zekice hamleler bekliyoruz dimi zeboş? gerçi yaşı daha küçük, 30lara ancak gelmiştir, bundan sonra yavaş yavaş devlet işlerine el atar.. valideden harem entrikalarını öğrendi şimdi iskenderden de politika entrikalarını öğrenir..

daha önce hatice ibo aşkı kavuşamamaları falan yaşanırken, burada birileri, tarihte ibrahim haticeyi aldatmış, süleyman öğrenince ibo gözden düşmüş, infaz kararının sebebi bu aldatma değil ama ibonun kredisini bitirmiş bu iş, diğer şeylerin yanında bu yaptığınında etkisi olmuş falan diyorlardı...

bakalım görelim diğer sezon neler olacak:))

Ne heyecanlı bir bölümdü hürrem kustu gene nefretini gülfeme neler etti öyle onun ne suçu vardı yazık değilmi kadına bide utanmadan pişkin pişkin ben yaptım dedi mahiye jr hürremde aynıanasının yolunda gidiyor hocaları beğenmiyor haspa bide yaşlı diyor Sümbülede yazıklar olsun gitti bu oyuna dahil oldu düştü gözümden artık yarım yamalaktın zaten şimdi hepten çorak oldun gözümde Hatçe boşayacak ibramı bakalım sülo ne diyecek bu işeeee...Mahi ne diyeyim sana hırsının kurbanı oldun be bacımmm Mustide sağlıkla gidip gelsin inşallah Ama varya yıldırım ne tatlı bir çocuk yaaa maşşallahı var onunda al onu ısırark yee valla

2 sezondur didiştik durduk hürroşcular mahiciler dayeciler gelecek sezonda görüşmek üzere :13::13:

bütün hürremcilerin içinin yağı eridi nihayet.herkes oooh bee demiştir eminim.hürreme kızanlar son sahnede hürremin söylediklerini duyunca hak verirler herhalde.'ben aleksandra'diye başlamıştı söze.yaptıkları elbet ki fena işlermiş ama bence %100 haklıymış.eylülde görüşmek üzere sağlıcakla kalın,mutlu kalın

hürroooşşş bacım seni kutluyorumm yani aaylardır seni görmek istediğimiz yere sonunda geldiiin bu havai fişeği sadece senin için patlatıyorum yavrımm

ahhh iboş aha bu keder seni yer bitirir söyleyim
birde hatçeye çemkiriyo daha sen şunu dediydin diyee sanki bu seni haklı çıkarırda ayran gönüllü senii
gülfem bacım senin o hallerinede üzüldüm hak etmediydin ama hürroşun bu mevkiye gelmseinde küçük bir basamak oldun diyelim
yaa validenin sarayda yokluğu nasılda belliydi ve dayenin gözüm sürekli onları ardıı
ayrıca en azından dayeye bir cenaze töreni yapalardı ne adı geçti nede öldüğü duyuldu
yani bukadar sevilen bir karakter öldü bittiye gelmemeliydi bence tıfıl senaristlere sesleniyorum accık duyarlı olun meral okay yaşsaydı böyle olazdı bence
ya bu mihrima varya büyümüşte küçülmüş hocalar ondan memnunmuşta o hocalardan memnun değilmiş birde yaşlı diyo gözü gençlerde bali beyde gidince boşlığa düştü yawrım
neyse özlücez sizi be yeni bölümler dah haşmetli daha entrikalı olucak belli ama mıstafa küçük bir engel yinede onun ölmesini istemem tabi

Son düzenleme:

haklısınız...bu diziyle birlikte osmanlıyı bitiren kadın oldu hürrem...halbuki bu tür kadın etkisi orta asya türkleri,hatta selçuklulardan itibaren var...
çinli prensesler felan,sadece aklını kullanan,saray şartlarında güçlü kalmaya çalışan söz sahibi olmuş hürrem de en baş örnek,
zaten kuzurluş döneminden bahsediyor dizi ,her şey mübah o dönemde...

neyse sadece dizi işte tarihimizi zaten aynen yansıtması mümkün değil sadece kurgular var,
başta nasıl sezon finali dedim beklentim yüksekti,ama olaylar ilerledikçe güzel bir final izledim,
korktum bile haticenin öğrenme hadisesi yeni sezona kalacak diye,neyse öğrendi en doğru kararı verdi de
sezonda affedebilir sanki ,
nigarın her fırsatta masum sabi diye çocuğu kullanmasına sinir oldum onların yüzünden daye öldü ya
dayesiz kaldık
ibrahimin köşeye sıkışmış,yusuf yusuf halleri pek hoştu bir de mahidevran yardım istemez mi?
neyse hakettiği cevabı aldı...
hürremi de haklı bulamıyorum gülfemi kullanmamlıydı sarayda bu hareketi yapacağı en son kişiydi ,
son hamleyi bir yaptı pir yaptı,ama hayatta kalmak böyle bir şey sarayda acıma yok!
mahidevran da bunu böyle yapıyor ama eline yüzüne bulaştırıyor ,aklını kullansa "haseki" olur
kanuniyi hürreme bırakmazdı...
junior chuky mihrimah demez mi hocaların hepsi yaşlı anasını da geçecek bu kız...
yeni sezonda sürprizler bizi bekliyor

aynen öyle nnyyyy

hürrem çok politik davrannmış, gözyaşlarını yerinde kullanmaasını bilmiş. zaten kanuniyi de etkileyen zekası olmuş. bir bakmış ki

hürremin siyasetten anlaması, sohbet sıraasında ince ine beynine işlemesi, dırdır olarak değlde dikkatini o yöne çekmesi

tüm bujnlar olması gerekendi. bir de kadınlığğını kullanması var ki

ibramın neden o yakuşuklu kelleinin gittiğini hepimiz bliyoruz

boş ver sen tarihçi aplaları. yanaş yamacımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…