• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel bir ev Kadini misiniz??

valla bende degılım ev kadınlıgı bana göre de degıl ama yemeklerım guzel olurrr haftada bıde temızlıkk calısıom ztnn mükemmel olunca madalya mı takacaklarrr olması gerektııgı kadar evımın kadınıyımm:3::3::3:

bende mükemmel değilim.çalışıyorum.4 yaşında oğlum var.hafta da bir gün temizlik yapıyorum.ama yetmiyor ki.hafta içi biri gelicez dese sıkıntı.hamileyken iki kere müsait değiliz demiştik akşam 9 da arayıp gelicez diyenlere sülalede laf olmuştu.onlar gençliklerinde her gün temizlik yapıyomuş da kapıları herkese açıkmış da.canım burnumda ,yemek yiyeyorum bir de günde üç kere kusuyodum yemek kokusu duydukça.işe git .eve gel.uzanıp dinlenmekten başka bişey düşünemiyodum.ben mükemmel olmasamda insanlar özellikle gelinlerden bunu bekliyor.çok iyi biliyorum ki evin düzensiz bir anında gelseler tonla laf yapacaklar.çocuğu var çalışıyo demez< kimse.akşam sofrayı topluyorum,bulaşık makinası yıkıyo ama bitmiyoki.ocak silinecek.mutfağın yeri temizlenecek.yemek yapınca fayanslarda leke oluşuyo hemen sil.salonu üstünden al toparla.lavaboyu ov.tuvaleti temizle.dün akşam hepsini yaptım.ama misafire hazır olmam için tüm evi süpürmem silmem lazım tekrar.bugün süpürsem yarın idare edilir ama ertesi gün mümkün değil.oğluma da kıyamıyorum.özlüyo çocuk kucak istiyo oyun istiyo.mükemmel ev hanımı sabah yedide ev işine başlayan.öğlen 12 de yemeği ,pastası ,çöreği temizliği bitmiş ,her gün süpürge yapan,gece yatmadan evini toparlamış olan kadındır.çocuğu yoktur.robot gibi her daim hazır ve nazırdır.çok ütopik geldi .biryerlerde yanlışlık var ama nerde.

mükemmel değilim. Hiçbir konuda da kimsenin 4/4 lük olacağını sanmıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum diyelim. Çok titiz değilimdir ama dağınıklığı asla sevmem, yemeklerimi yaparım ama misafir geleceği zaman dha da özenirim. Tüm işimi günlük yaparım aldığımı yerine koyar, ütümü biriktirmem. Haftasonu dip bucak yapar haftaiçi daha az iş yaparım. Kesinlikle büyüklerimiz kadar olamam ne kadar çabalasamda. Benim mükemmel diye tabir edeceğim tek insan vardı bu hayatta o da anneannem.. Gerçekten 4/4 lül derler ya aynen öylee.. Allah rahmetini eksik etmesin üzerinden..

ben çok aşırı düzenli değilim ama eşime kalsa dört dörtlük sün der en mükemmel tarafım yemeklerimdir kayınpederim bile yemek konusunda tek olduğumu söyler gerçektende herkes yemeğe gelmek istiyor sanırım en severek yaptığım iş olduğu için güzel oluyor ondan sonra tuvalet banyo mutfak pırıl pırıl dır misafir geldiğinde şaşırır hizmet ev süperdir eşim bu yüzden benimle gurur duyduğunu söyler..

ben henüz 2 aylık evliyim ama mümkün olduğunca düzenli yapmaya çalışıyorum işlerimi, haftada 1 temizlik yapıyorum süpürme silme, toz alma gibi, hafta da bi kaç kere yemek yapıyorum genelde geçiştiriyoruz, misafir geliceği zaman ayrı güzel şeyler yapıp en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum. ama onun haricinde çalıştığım için yoruluyorum zaten ve kendimi yıpratmak istemiyorum ama evim asla pis değildir bazen biraz dağılır, mutfak ve banyo hep toplu ve temizdir. ama bebek olunca ne olur bilemem...:52:

Ev işleri zeka ve yaratıcılık gerektirmez,o yüzden mükemmel olarak görmüyorum ev işine kendini adayanları.Hiçbir getirisi yok.Bugün yap,yarın aynı.Madalya takan da yok.Olan kadına oluyor.

Değilim, kimse de madalya takmıcak zaten :)

İmkanım olsa haftada 2 temizlikçi alırım, bir tek evin fazla dağılmamasına(!) dikkat ederim, bir de düzenli evde yemek yapmaya... Çalışınca anca bu kadar oluyor :36:

Yaşam simetrisinde topraktan semaya mükemmelin tek varisi yaradandır.ve bizler hata yapa yapa doğruyuı bulmak için gönderildik dünyaya..
bunun için mükemmeli yaratılanda değil yaradanda bulmak gerek..

ev kadını olmak konusunda hiçbir zaman mükemmel olmak gibi bir kaygım olmadı ,kendi çapımda temiz olayım ,aç kalmayacak kadar yemek yapayım yeter,kendimi paralayamam asla,temizliğimden ödün vermem ama hem kişisel temizlik hem evimin temizliği o da zaten mükemmel olmak değildir
olması gerekendir zaten her şeyin aşırısı zarar dozunda olmalı...

Evimi hergün süpürüyorum çünkü halım yeni tüy döküyo.:1:
Tabi mutfağıma çok özen gösteririm.Hergün ilaçlı sularla siliyorum diyebilirim.
Hatta bugün bayram temizliği yaptık eşimle çok yoruldum Heryeri sildik süpürdük.
Çok yoruldum üstüne üstlük yaprak sarması sardım ocakta pişiyor.İftarada hazırlık devam ediyot:85::85:

Mükemmel ev kadını değilim.:15:
Neden böyle bir kadın olayım ki?
Ben mutlu bir kadınım ve bu bana bu yetiyor.:12::nazar:

sadece evini temiz tutan yemeğini lezzetli pişiren kadına mükemmel demem, aynı zamanda kendi bedeni ve yüzü de bakımlı olacak giyimi kuşamı şık olacak..mümkünse çalışacak..sosyal olacak..yatakta iyi bir dişi olacak öncelikle kendi için..çocuğuna da iyi bir anne olacak..mutlu bir kadın olduğunu hissedecek içinde ..ben böyle bir kadını mükemmel bulur ve hayranlık duyarım...

Evli değilim henüz, yalnız yaşıyorum. Evim her zaman düzenlidir ve temizdir. Yemekte yaparım biraz ama çok çeşit bilmiyorum fakat iş başa düşünce yapabiliyorum, çok kasmıyorum. İnsan kendi olunca fazla uğraşmıyor, kolayına kaçıyor heralde. Bakalım evlenince nasıl olacak, yemek konusunda uzmanlaşmam lazım:1:

mukemmel bir anne olmaya calisirken mukemmmel ev kadini olamiyor insan yada ben yapamiyorumdur belki de..bebegimi yatagina birakip yemek,temizlik vs yapmiyorum daha cok oyun oynuyoruz,masaji,egzersizi,sevmesi,bezlenmesi,mamasi ,emzirmesi ,tur u derken evde bir kadin olarak sadece bulasiklari toparlamak ve ders calismaya vakit kaliyor..

sadece evini temiz tutan yemeğini lezzetli pişiren kadına mükemmel demem, aynı zamanda kendi bedeni ve yüzü de bakımlı olacak giyimi kuşamı şık olacak..mümkünse çalışacak..sosyal olacak..yatakta iyi bir dişi olacak öncelikle kendi için..çocuğuna da iyi bir anne olacak..mutlu bir kadın olduğunu hissedecek içinde ..ben böyle bir kadını mükemmel bulur ve hayranlık duyarım...

İyi de neden? Ne ara oturup bir film seyredecek, bir kitap okuyacak bu kadın? Bir arkadaşıyla oturup iki lafın belini kıracak zamanı olacak mı? Ya da böyle oldu diye takdir edilecek mi? Kaldı ki edilse ne olur?

Yok kardeş beni aşar bu durumlar ve değmez. Kimi ev işine, yemeğe düşkündür başarılıdır. Kimi çocuklarına yoğunlaşır. Bazıları çocukları için yaşar. Bazılarının önceliği işidir. Ya da hepsinden olduğu kadar. Kendi tarzına göre bir kadın bedenini ve ruhunu ihmal etmemeli. Ama hepsi birden mükemmel olsun diye uğraşmak.. Android değiliz ki..

Son düzenleme:
Mükemmel olmak gibi bir derdim yok. 10 aylık minik bir prensesim var, 4 aylık da hamileyim. Günde bize ve bebeğime olmak üzere 7 öğüne yakın yemek yapıyorum ve bulaşık, çamaşır, ev temizliği, bebeğimin bakımı (genel bakımı, oyunlar, uyku saatleri, dışarıya çıkarılması vs..) ile ilgileniyorum, sabahları bebeğim uyanmadan duş, giyim, bakım yapıyorum, bebeğim uyuyunca internette vakit geçiriyorum, akşamları eşim kızımla ilgilenirken ütü yapıyor, vakit bulduğum zamanlarda kitap ve dergilerimi okuyorum. Gecenin sonunda çok yorulduğumdan dem vurup eşime şımarıyorum :)) Hafta sonlarımı daha rahat geçiriyorum çünkü evde eşim de olunca kızımla ilgileniyor ve işlerimi daha çabuk bitirip gezmeye vakit bulabiliyorum. Bunların hepsini yaparken hep kendim ve ailem için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama mükemmel olmak gibi bir iddiam yok. Kendim ve sevdiklerim için huzurlu, temiz ve mutlu bir aile ortamı yaratabiliyorsam ne mutlu bana. Gerisi teferruat.

Back
X