Mükemmel bir ev Kadini misiniz??

kimse mükemmel olamaz muhakkak bir kusuru vardır...bende çalışan bir kadınım ve 2 çocuk annesiyim.evlendiğimden beride çalışıyorum.çok titizim.çalıştığım halde evimin işi,yemeğim,ütüm.çocukların bakımı,okulları,toplantılarım işim çokta yoğundur bu arada, alışverişim hepsi bana bakar.yaparım elimden gelenin fazlasıyla..ama gel gör ki eski ne neşem nede mutluluğum kaldı zamanla.kurulmuş robot gibiyim.neden kaynaklandı eşimden.sorumluluk almamış ben çalışıyorum yoruluyorum diyor işin içinden çıkıyor.kadına allah yardım etsin.
herşeyin en iyisini yapıcam diye kendimi paralayıp duruyorum.çocuklarıma yeterince vakit bile ayıramıyorum.vicdan azabı çekiyorum işe geldiğimde.mutsuz
hissediyorum kendimi...yoruldum galiba...

Evet arkadaslar.
Kendinizde eksik gördügünüz noktalar ney yoksa ben mükemmelim herseyimi dört dörtlük yaparimmi diyorsnuz?

Herkes dört dörtlük olacak diye bir kaide yok mutlaka herkesin eksik olduğu bir kusuru vardır benim görüşüm ise bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır bugün 19 yıllık evliyim çocuklarıma iyi bir anne eşime iyi bir eş evimde nasıl verimli olabilirim diye hala çabalıyorum herkes dört dörtlük olmasada nasıl dört dörtlük olabilirim diye çaba göstermelidir. kendimde eksik gördüğüm hiç bir nokta yok yeri gelir evimin hizmetçisi yeri gelir aşçısı günboyu evimin herşeyi olurum akşam olduğundada evimin sultanı olurum . çalışıyor olsaydım dahi inanın değişmezdi elimden geleni yapardım .kim istemezki mükemmel olmayı insan başkası için değil kendisi için ister mükemmel olmayı.

Bilmem belki...

Evcimenim öncelikle evimi seviyorum..
Evimde düzeni seviyorum..
Mutfağımı seviyorum yemek yapim pasta börek yapim yedirim çok seviyorum..
Çekip çevirmeyi seviyorum
Eşime eve girdiği ilk dakika hadi patilerini yıka, üstünü değişsene, duş alsana çay mı kahvemi? meyve getirimi? gibi suallerle direktiflerle evin düzeninin elimde olmasını seviyorum..
dediğimin yapılması hoşuma gidiyor yaptırırım..
Eşimin arkasını toplamayı seviyorum(oğlum daha derli toplu)
yemeğini tv karşısında yemeyi seviyor her akşam, sabah hazırlarım üşenmem getiririm önüne..
şu satte elimde vileda var saat 23:05..
dökmeden suyu(gündüz bi vileda yapmıştım bütün evi) bi dolandırim dedim:1:

Ben bunu seviyorum severek yapıyorum zoraki değil..

Son düzenleme:
Back
X