• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel Kadın Olmayın

Alabalik32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
6.598
4.323
173
Arkadaslar internette gezinirken bir yazi okudum ve sizlerle paylasmak istedim. Fikirleri dusunceleri yasanmisliklari olan arkadaslar burada dertlesebiliriz.

Mükemmel Kadın Olmayın
İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını, dost, evlat, sevgili ve daha birçok şey olan mükemmel kadın, neden mutsuz olur..

Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar..
Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında, iyi bir iş yapmış olmaz.

Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan, düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın, karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.
İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır

Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz.
Armut piş, ağzıma düş..

İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez..
Kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar, dersler ve çaba ile doğru orantılıdır.
Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne, evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir.

Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir.
Eşinin işlerini üstlenen, yapması gerekenleri onun yerine yapan, beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın, mutsuz olmaya mahkumdur.

İşin garip tarafı, bu yapıdaki kadınların ilişkileri, genellikle hayal kırıklığı ile biter.
En çok aldatılan, terk edilen kadınlar, kusursuz kadınlardır.

Neden aldatıldıklarını anlayamazlar.
Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar, kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır.

“Benim neyim eksikti”
Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır, hatta şok etkisi bile yaşatabilir ama eksik olan kusurdur.

İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur.
Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. ,

Çaba göstermek uğraşmak için ortada sebep bırakmaz.
Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş, doğal olarak gidip, kendini göstereceği, başka ortamlar arar.

Çevrenizdeki insanları bir düşünün.
İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok mu
Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin.

Hazır bir hayat.
İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı, tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır.

İnsani egonuz zarar görür..
Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir.

Sürekli başkaları için yaşamak,onların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak, hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar.
Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek, gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek, karşı taraftan alkış ve takdir almaz.

Düzenli olarak bunlar yapıldığı için, görevmiş gibi algılanır ve kıymeti bilinmez.
Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir.Orta yolu bulmalı insan..

Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar. ilişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir.
Mükemmel kadın mutlu olamaz.

Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.
İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur.

Mükemmellik, insana ait değildir.
Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın..

Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.
Sevgiyle kalın…

Candan Ünal

Son düzenleme:
Ben başlarda trip atmayı bilmezdim, hâlâ daha çok rahat davranırım herhangi bir baskı yapmam. Arkadaşlarım, erkek arkadaşımın çok şanslı olduğunu düşünürler.. Hatta onun erkek arkadaşları dahi demişler, ne kadar şanslısın kız arkadaşın sana hiç karışmıyor, gece gezmene alkolüne laf etmiyor vs diye.. Bunu kendisi söyledi. Bir gün erkek arkadaşım bana, trip atmayı hiç bilmiyorsun ne bileyim biraz daha nazlı olsan?? demesin mi.. Kız arkadaşlarıma sordum trip nasıl atılıyor diye. Sonra yaptım, bu sefer de çok trip atıyorsun olduk :63: Erkekler her zaman şikayet edecek şey buluyorlar :işsiz:

Ben başlarda trip atmayı bilmezdim, hâlâ daha çok rahat davranırım herhangi bir baskı yapmam. Arkadaşlarım, erkek arkadaşımın çok şanslı olduğunu düşünürler.. Hatta onun erkek arkadaşları dahi demişler, ne kadar şanslısın kız arkadaşın sana hiç karışmıyor, gece gezmene alkolüne laf etmiyor vs diye.. Bunu kendisi söyledi. Bir gün erkek arkadaşım bana, trip atmayı hiç bilmiyorsun ne bileyim biraz daha nazlı olsan?? demesin mi.. Kız arkadaşlarıma sordum trip nasıl atılıyor diye. Sonra yaptım, bu sefer de çok trip atıyorsun olduk :63: Erkekler her zaman şikayet edecek şey buluyorlar :işsiz:
Simdi bisi demezler. Evlendinizmi her sey degisir emin olun.

Çok.alkis arkadaşım sana mükemmel bir yazı hep savundugum bir konu bırakin arkadaşlar yapmayın iş yeteri kadar yapın bırakın tozlansin eviniz her gün supurmeye her hafta cam silmeyin her gün beyim geldi diyip ona göre hazırlık yapıp alistormayin eve geldiğinde size yardım etmeyi bilsin bir bardak bir bardak tır o şekilde başlıyor iş bölümü yapın balkon yıkama senin işin değil cam silme senin işin değil halı silkeme koltuk çekme bunları yapma ve o da yapmadığı da onun akrabasını çağır bak.nasil yapıyor rezil olucam diye denendi arkadaşlar ise yarıyor :lülülü:

Çok.alkis arkadaşım sana mükemmel bir yazı hep savundugum bir konu bırakin arkadaşlar yapmayın iş yeteri kadar yapın bırakın tozlansin eviniz her gün supurmeye her hafta cam silmeyin her gün beyim geldi diyip ona göre hazırlık yapıp alistormayin eve geldiğinde size yardım etmeyi bilsin bir bardak bir bardak tır o şekilde başlıyor iş bölümü yapın balkon yıkama senin işin değil cam silme senin işin değil halı silkeme koltuk çekme bunları yapma ve o da yapmadığı da onun akrabasını çağır bak.nasil yapıyor rezil olucam diye denendi arkadaşlar ise yarıyor :lülülü:
Cok tsk ederim. Ilgimi cekti sizlerle paylastim.

Back
X