Mükemmel olmak mı? İyi olmak mı?

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Evliyseniz,karı koca ilişkilerin de,
sevgiliyseniz,sevgilinizle olan ilişkiniz de,
arkadaş ilişkileriniz de ya da çocuklarınızla olan
ilişkileriniz de,iyi olmayı mı seçiyorsunuz yoksa
mükemmel olmayı mı??
buyrun hanımlar...

mükemmel olmayı geçtim...herşeyi iyi şekilde yapmaya çalışıyorum...

Son düzenleme:
Mükemmel olamicagimi ögrendim Songülcüm...Şeniz

Eski nazaran artik sürekli herkesin gönlünü yapmaya aman su kirilmlasin bu üzülmesin diye kendimi paralamiyorum...
Elimden geleni yapiyor ve gerisini umursamiyorum artik...daha dogrusu umursamamam gerektignide ögrendim...

Galiba bu birazda olgunlasmanin getirdigi bir sey.CADIARZU

Kimse mükemmel degil, insaniz, zaaflarimiz, hatalarimiz, zayif noktalarimiz var, elimizden geleni en iyi sekilde yapmak yeterlidir zaten diye düsünüyorum...

Mükemmel olmak icin ugrasmak sadece kendine eziyet etmektir.

herkes sanırım olabiliceğinin yapabiliceğinin en iyisi olmayı ister. ama karşındakilerinde buna değer olduğunu ve takdir gördüğünü bilmek ister. yoksa iyi olmuşun mükemmel olmuşun kaşındaki dağsa taşsa bir kurak ağaçsa ne yapsan yeşertip mutlu edemezsin...
mükemmel olmaya çalışıyorum. ama karşılığını ve takdiri gördükçe...

Canım iyi olmak mı,mükemmel olmak mı..
ilişkilerinizde olduğunuz yada olmak istediğiniz hangisi...

mesela ben,eşimin kızıma iyi bir baba olmasını isterim...
mükemmel olmasını istemem,neden mi?
biraz daha büyüdüğünde,karşına çıkan kim olursa olsun,
hep mükemmeli aramasın diye,belki hayal kırıklığı yaşamaması için...

Ne mükemmel olmak ne de iyi olmak. bütün ilişkilerimde sadece kendim olabilmek . tek gayem ve yaptığım bu.
Mükemmel olacağım derken çok yıpranıyorum ve kendimi yoruyorum .
ıyi olacağım derken herkesi memnun edeceğim derken ben mutsuz oluyorum .
bu nedenle tercihim sadece kendim olmak...

Mükemmel diye bir şey olabileceğini düşünmüyorum ben.. Mutlaka bir kusur, bir farklılık oluyor..Size normal gelen bir başkasına normal gelmeyebiliyor.. O yüzden ben kendi doğrularımla yaşamayı öğrendim.. Çevremdeki insanları da kendi normlarıma güre seçmeye çalışıyorum.. Yani iyi ya da mükemmel değil, doğru yaşamaya çalışıyorum..

kendim olmak,doğru yaşamak tabiki bunlar çoğumuzun ana düşüncesi,
çok da güzel ama hayatta ya mükemmel olursun,mükemmeli ararsın,,
belki bulursun,belki bulamazsın...
ya iyi olursun,iyiyi ararsın ,bulursun yada bulamazsın.
hep diyoruz ya,iyi anne baba olmak,
iyi bir sevgili olmak ya da
mükemmel bir sevgili olmak,
işte bunlar hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum...
hangisi...

makemmel olmak ;mükemmel olanı yoran,karşısındakinide ya sıkan,yada iyice sorumsuzlaştıran bir durum...
bence insanın muhasebeyi iki taraf içinde eşit yapması gerekir....
ne kendini yormalı nede karşıyı boğmalıdır....
siz eğer mükemmelseniz bu bir süre sonra ya sıradanlaşır yada mutlaka suiatimal edilir.bunun için gerekenden fazla efor sarfetmeye hiç gerek yok...allahtan korkun kuldan utanın yeter...iyi olmanın değişmez ölçüsüde bu...

mükemmel olmak çok yorar insanı ki zaten istesemde mükemmel olamam... o yüzden elimden geldiğince iyi olmayı tercih ederim mirmirmirmir

tabikide insan mükemmel olmak ister ama
kimsenin mükemmel olduğuna inanamam ,olamaz ki.
canız ya ,dayanma gücümüz sınırlı
kurulu robot değilizki,herkesin isteklerine karşılık verelim.
haa mükemele yakın olmak vardır, buda insanı çok yıpratır yorar. kendi olamaz kişi
kafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-
ben kendim olmayı tercih ederim
ama ki üzerime farz olan iy bir anne iy bir eş olma düşüncesndeyim
bana düşenleri yaparım karşılıksız
yanlız aşırı şekilde başkaları için iy insan olma çabasına girersen bu karşındakini aptallaştırır
ve tembelleştirir
itiici olursun...sanki iy biri değilsinde sırf iy insan desinler için yapıyormuşsun gibi bişi olur
oy kafam karıştı :)

Son düzenleme:
mukemmellik arayisi insanda her daim var bence.
en azindan bende var.
ama bu arayisa ragmen iyi olanla iyi olmaya calisan biri ile mutlu olmayi tercih ediyorum.
mukemmelligi bir kere yakalarsam bir daha hicbirsey mutlu edemez beni gibi, yani kendi mutsuzluguma zemin hazirlamaktan korkuyorum.
kendi adima ise asiri iyi olmak istemiyorum, ne zaman boyle olsam kullanildigini suistimal edildigini gordum.
iyi oluyorum gelen sikayetler dogrultusunda bunu artirip azaltiyorum.

mükemmelliğin olmadığını, olsa dahi hiç bir kula verilmediğini düşünüyorum...
iyi olmak ise göreceli bir durum...
o yüzden ben ilişkilerimde kendim olmayı seçiyorum...
kendim olarak kimilerine göre iyi olurum kimilerine göre kötü... ama ben böyle iyiyim... başkaları iyi diyecek diye ekstra davranamam kimseye...ne eksiğim ne fazla...içimden nasıl geliyorsa...

mükemmel; eksiksiz, kusursuz
bence her insan kendinde eksikler bulur, bulmalıdır ancak ozaman ilerleyebilir,
kendini geliştirebilir
sevgilim; mükemmel olmadığını bilmeli ancak mükemmel olmayı hedeflemedilir.
tabi ben ve hayatımdaki diğer kişiler içinde bu geçerli :1closedeyes:

mükemmelliyetçi bir yapım var.

ne iş olursa olsun hep kusursuz olması için uğrastım, uğrasıyorum da. oluyor mu çoğu zaman hayır.

bazen karşımdaki izin vermıyor bazen de ben artık sıkılıyor ya da yorluyorum. ama genelde ortaya iyi birşeyler çıkıyor.

bazen hem kendimi hem de karşımdakini çok zorladığımı düşünüyorum. boşvermeye çalışıyorum. ama huylu huyundan vazgeçemez :)

mükemmeli yakalamak için yola çıkalım da, sonrası gelir nasıl olsa

bence mükemmel olmalıyım diye çırpınmak çok yıkıcı bi duygu, özelliklede kadınlar için işimde mükemmel olayım, kocamla mükemmel olayım, çocuklarıma, akrabalaraıma mükemmel olayım derken genelde deliryum belirtileri göstermeye başlarlar. Kimse mükemmel değil ve olamaz kendimizi ve başkalarını kusurlarıyla sevip aynı şeyi karşı taraftanda beklemeliyiz. Zaten buda sevgi saygı demek oluyor. Ama öğrenmenin sonu yok, daha iyiye doğru bişeyler öğrenip bunları kasmadan uygulamaya çalışmak en iyisi bence
yani tercihim iyi olmak:teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…