Mükemmel Pilavın Sırları

ben bu yağ olayını tam tersi yapıyorum.. sıvıyağla şehriyeleri kızdırıyorum.. sonra tereyağ koyup yıkadığım prinçleri kısık ateşte kavuruyorum. sonra suyunu ilave edip suyunu çekene kadr bırak karıştırmayı kapağını dahi açmıyorum.üstten bi tane alıp pişmişse kağıt havluyla kapatıyorum..çokta leziz oluyor

bende pirinçleri güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyorum sıvı yağ kızdırıp pirinçleri iyice kavuruyorum..1e 2 benmde ölçüm..mutlaka ve mutlaka sıcak su koyuyorum..1 küp şeker bi kaç damla limon vede bulyon atıyorum içine..limon bulyanın verdiği sarılığı alıyor..

hanımlar ben fırın yemeklerini çok seviyorum.ama nedense fırında patlıcan yapmaya karar verdiğimde patlıcanlar fırından kızarmış olarak değil kararmış olarak çıkıyor. közlaeyide fıeında beceremiyorum. lütfen bunun püfff noktasını bilen biri varsa yazsın.lütfennnnnnnnnnn..........:uhm:

bende tam yapamiyorum zaten lise iki den ayrilip evlendigim icin evlenirken corba bile bilmiyodum ama zamanla ögrencem

bende okuduklarımı denicem evde..
bence pilavım güzel oluyor ama eşim illa annesininkinin tane tane olduğunu söyleyip duruyor..
heryerde pilav yemiş ama onunki gibi hiç yememiş....

bende pilav yapmasini ögrenemliyim :( evlenmeden hic yemek yapmazdim. okuldan isten gel ne güzel yemek hazir önünde. simdi bi pilavi bile yapamiyorum diye kendi kendime kiziyorum.
ilk basta lapa lapa olurdu ama simdi yavas yavas tutturmaya basladim.
ama ne yapsam ne etsem anneminki gibi olmuyor.
Nasil yaptigimi bi yazayimda yanlis varsa biri düzeltsin ltfn.

pirinci yikiyorum suyunun süzülmesi icin kenara aliyorum.
teflon tavada sehriyeleri sivi yagda kizdiriyorum bir kasik kadarda tereyagi katiyorum
sehriyeler pembelesince süzülmüs pirincleri ilave ediyorum ve pirincler böyle beyazlasana kadar kavuruyorum.
sonra 2cay bardagi pirince 4 cay bardagi su ekliyorum. 1tatli kasigi seker göz kararida tuz ekliyorum.
(veya tavuk bulyon katip eritiyorum icinde)
sonra 5dakika felan kadar kayniyo biraz suyunu cekince kisik ateste devam pisiyo. bi süre sonra karistiriyorum ve susunu cekti mi pisti mi pirincler diye bakiyorum. ona görede ya su ekliyorum yada olmus oluyor

Gamzeliyarimcim; yanlışın yok da bi de arkadaşların da dediği pirinci en az 3-4 kez yıka.Ve pilava 2. kez su katmadan dene.

Ben çok iyi pilav yaparım,yiyenlerin yalancısıyım yerimseniben işin sırrı öncelikle yemek yapmayı seveceksin sonra da pirincin nişastasını iyice gidereceksin,bunu ister sıcak suda bekleterek yapın,ister bol bol kavurarak,isterseniz de bol bol yıkayarak.Sıcak suyla da yapsam değişmez,soğuk suyla da yapsam değişmez benimkinin tadı.Ben tavuk suyuyla yapılmış sade pilavı çokseverim eşimde arpa şehriyelisini.Domateslisi de süper oluyor yalnız onda su miktarını azaltmak gerekiyor yoksa lapa olabilir

Ben pilavı teflon tavayla yapıyorum ve gerçekten teflon işe yarıyor.Tavuk suyu ya da onun yerine tereyağı koyuyorum.Suyu da 1 e 1.5 dan fazla koyuyorum.1e 1.5 az oluyor,pilav pişmiyor.Şehriyeler kavrulduktan sonra 3 kere nişastası gitsin diye ovalayıp yıkadığım pirinçleri koyup pirinçleri kavuruyorum iyice.Sonrasında suyunu ilave ediyorum.Sıcak soğuk farketmez fakat ben sıcak suyu tercih ediyorum.Suyunu çektikten sonra tel tel pilavım hazır.

Ben şöyle yapıyorum 2 bardak pirincimi iyice yıkadıktan sonra biraz suda bekletip süzüyorum. Teflon tavamda tereyağı yada sana yağımı eritip kızdırdıktan sonra arpa şehriyemi koyuyorum. Arpa şehriyelerim kavrulurken cattle'da suyumu ısıtıorm. Arpa şehriyeler kızardıktan sonra 2 bardak pirincimi koyup üzerine 2 bardak sıcak suyu ilave ediyorum. Tuzunuda koyup bir karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekmeye bırakıyorum. Hiç yapışmadan lapa olmadan pilavım hazır. Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyorum. Yarım saat 1 saat sonra daha muheteşem oluyor bu arada iyi tereyağında çok daha güzel oluyor pilav içine isterseniz tavuk bulyon hazır et sularından yada haşladığınız tavuk suyundan katarsanız daha lezzetli oluyor.

Pilavınızın güzel olması için

1- elini yakmakaycak sıcaklıkta suya biraz tuz atıp en az 1-2 saat bekletmek
2- Nişastası gidinceye kadar hırpalamadan yıkamak
3- Güzelce kavurmak
4-Suyu boca etmemek
5-Piştikten sonra hiç karıştırmadan temiz bir örtü ile sarıp dinlendirmek

Ben böyle yapıyorum herkes çok beğeniyor

pilavım hep güzel olur arkadaşlar şöle yapıyorum ben tarifini yazayım :guclubacismile
önce pirinçlerimi güzelce yıkıyorum sonra elimi yakmayacak sıcak suda 20 dk kadar bekletiyorum mutlaka arpa ya da tel şehriyeli yaparım önce biraz tereyağ ve biraz zeytinyağını eritiyorum eğer tereyağım yoksa katı yağ koyuyorum tavuk suyu varsa daha lezzetli oluyor şehriyeler rengini değiştirince pilavımıda ekleyip kavuruyorum tuzunu,suyunuda ekleyip (ölçüm: 1'e 1 bardak yapıyorum)kapağını kapatıyorum arada bir iki kere karıştırıyorum bazen nane de koyuyorum tuzla beraber eşim çok seviyor pilavı o yüzden sık yapıyorum ve çok leziz oluyor

ben de annem gibi yapıyorum. mutlaka minik soğan da doğruyorum. onlar kavrulurken şehriye ilave edeceksem onlarıda kavuruyorum(ayçiçek yağında). kavurma esnasında 4-5 damla limonbeyaz beyaz yapar. 1e 1,75 gibi ölçüyle yapıyorum. tabi pirinçler de kavrulunca çok hoş oluyor. bir de demlenmeye yakın az zeytinyağı gezdiriyorum parlak parlak oluyor ve tereyağlı gibi lezzetli oluyor.

kızlar bende şöyle yapıyorum pirinci iyice yıkarım ama hç suda bekletmem tereyağ eridikten sonra piriçleri koyarım ben tuzuda bu aşamada koyuyorm amcam aşçı o söylmişti o zaman pirinçler kırılmazmış ben bayağı kavuruyorum pirinci suyunu koyduğumda cosss sesi çıkar şöyle bir karıştırıp ağzını kapatırım. herkes beğenir tabi bunun bir nedeni da tereyağ kullanmam. tereyağ gerçekten pilava ayrı bir lezzet katıyo tabi ki sevevnler için.

eweeeeeeeeeeeeeet!!! herkesin pilav tarifini okudum şimdik benimkinde sıra. deneyin ve hakiki plav lezzetine kavuşun!!!...cokacimcoook
şincik; ilk önce prinçleri iyice yıkayın berrak su akana kadar. sonra ıslatacaksınız amaaaaaa, eğer soğuk suda ıslatırsanız prinçler kırılır, çok sıcak suda ıslatırsanız da haşlanırlar. prinçleri el değecek derecede(ılığa yakın) sıcak suda içine 1 kaşık tuz koyup. minimum 15 dkk bekletin. sonra iyice yıkayarak süzün. a.s
diğer yandan tencereye arzu ederseniz, tereyağı margarin ve sıvıyağ koyun. eğer sadece margarin veya tereyağıyla yapacaksanız, içine mutlaka azcık sıvıyağ koyun ki birbirine yapışmasın prinçler.şehriyeleri koyun(isterseniz), hafif kavurun fazla rengini koyulaştırmayın. ardından prinçleri ve bulyonu ekleyip .prinçler şaffaflaşıp tane tane olana kadar kavurun. a.s
sonra 1e 2 bardak su sıcak su kayun. veeee tencerenin kapağını kapamayın (benim plavımın püf noktasıda budur) tuzunu ilave edip kıısk ateşte pişmeye bırakın. üzerinde delikler oluşmaya başlayınca da haşlanmış nohutları ilave edin. suyunu çekene kadar pişirin( kapağını örtmeden) piştikten sonrada üzerine( bez veya havlu kağıt örterek(kesinlikle gazete örtmeyin.)kapağını kapatıp dinlendirin...mirmirmirmir
hepinize afiyet olsun.. bu benim annemden öğrendiğim bir tarif .bende üzel yapıyuordum plavı ama bu tarifi yaptıktan sonra plav hastası oldum.herkese kolay gelsin umarım beğenirsiniz !!!...cokacimcoook-tatlicadiarzu-:dance:

içine 2-3 damla kadar limon suyu ve bir kesme şeker(yoksa o yoğunlukta toz şeker) koyun. unutmuşum :))))

Back
X