Mükemmeliyet takıntısı

Enivecivokkee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
112
42
13
Bu mükemmeliyetçi takıntım yüzünden artk uyku uyuyamıyorum herşeyi düşünmekten en ince detayına kadar.dusundugum gbi olmadığında aylarca senelerce o şeyin üzüntüsünü pişmanlığını yaşıyorum bunu nasıl yenicem ?fikri olan yada böyle olan var mi

Bu mükemmeliyetçi takıntım yüzünden artk uyku uyuyamıyorum herşeyi düşünmekten en ince detayına kadar.dusundugum gbi olmadığında aylarca senelerce o şeyin üzüntüsünü pişmanlığını yaşıyorum bunu nasıl yenicem ?fikri olan yada böyle olan var mi
Vesvese hepsi.Devam ettikçe daha da dayanılmaz hale gelecek.Delirecek gibi olursun bir süre sonra.Bunu her yapmaya başladığında ne zaman olursa olsun mesela.Tak kulaklığını aç şarkını dans et.Aklına güzel şeyler sokmaya çalış.Al sürükleyici bi kitap oku.Dışarı çık yürü.Kafanı dağıt yani.Seni en iyi anlayan yine sensin ve bunu kafanda bitirmek zorundasın öyle düşün.

Su akar, yolunu bulur.Akacak kan damarda tutmaz vs.

Erkenden hıkkkk diye gidersiniz allah korusun..
Şu fani dünyada bu kadar düşğnmek sağlığa zararlı..

Bende herseyi çok düşünürüm özellikle son 1 senedir böyle oldum .
Herseyi takmaktan bıktım ama can çıkar huy çıkmaz demişler .

imkanınız varsa profesyonel bir yardım alın. Hayatı sadece siyah ve beyazdan ibaret görmek, mükemmeliyetçilik beklentisi sizi çok yorar ve zaten gündelik hayatınızı etkilemeye başlamış.
Üniversitede bir hocamızın sözünü hiç unutmadım. rahmetli 'mükemmel iyinin düşmanıdır' demişti bir derste. Bu söz beni çok etkiledi. Ben de mükemmelliyetçi bir insandım, zamanla yendim çok şükür. Ama bu sözü düşündüğümde fark ettim ki; mükemmellik beklentisi içinde iken, 'iyi' olabilecek şeyleri bile yapamaz hale geliyorum. . Şimdi etrafımdaki insanları gözlüyorum, çok basit yaşıyorlar aslında ve çok da mutlular. İnce ve derin düşünme, insani erdemlere sahip olma, vicdan.... bunlara sahip olmak güzel ancak bazı konularda da rahat olmak gerekiyor. Kimse hiçbir konuda mükemmel olamaz, bu hepimiz için geçerli.

Bende bu dertten muzdaribim herkes ve herşeyin dakik olmasını, söylenenden sekmemesini, bir planı en ince ayrıntısına kadar bilmeyi istiyorum. planda değişikliği kabul edemiyorum. birine birşey söylediğimde acaba ne düşündü acaba ayıp oldu mu acaba üzüldü mi diye düşünmekten bıktım. Her ortamda lider olma isteği her ortamda (üzülerek söylüyorum) ilgi görme isteği. Sürekli denetleme ve kontrol etme alışkanlığı, aşırı planlama ve düzenleme takıntısı. Aslan burcu musunuz?

Bende bu dertten muzdaribim herkes ve herşeyin dakik olmasını, söylenenden sekmemesini, bir planı en ince ayrıntısına kadar bilmeyi istiyorum. planda değişikliği kabul edemiyorum. birine birşey söylediğimde acaba ne düşündü acaba ayıp oldu mu acaba üzüldü mi diye düşünmekten bıktım. Her ortamda lider olma isteği her ortamda (üzülerek söylüyorum) ilgi görme isteği. Sürekli denetleme ve kontrol etme alışkanlığı, aşırı planlama ve düzenleme takıntısı. Aslan burcu musunuz?
Hayır yay burcuyum ama özelliklerini pek taşıdığımi düşünmüyorum.bende liderlik yok aksine sessiz ve geri planda kalırım genelde.benim sorunum kendimle yaptığım herşeyden seçimlerinde hep en iyisi olsun mükemmel olmasa bile ona yakın olsun diye uğraşıyorum ve genelde olmuyo zaten.hcbir şey hayal ettiğim düşündüğüm gibi gerceklesmiyo.dusunmeyim nasıl olacaksa olsun diyorum ama olmuyor.bu cok yipratti beni.bide aman kırıldımi karşımdaki dye dusunmek bazen kendimden çok düşünmek gbi kotu huy bendede var

ben de yay burcuyum, kendimi anlayamıyorum. Bi dönem benden gamsızı olmaz, bi dönem sizin yazdığınızın aynısı olurum beni o sekilde tanıyolar artık.

Back
X